Close
Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 130
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    ah kurse ne ketu apollon ne fillim kur kemi ardhur (jo une se une kam pasur te tjere qe kane punuar dhe nuk me eshte vrare shume kurrizi ) I jemi pershtatur c'far do lloj pune ..
    Pyet ndonje studente me mire ,une kam disa shoqe dhe shoke te mit qe jane studente dhe kane ardhur pa familjen ketu ,paradite punojne nga 8 ore kush ne profesion te tyre kush kamariere e kush shitese,teller ne banke ,sekretare e shume pune te ndryshme dhe mbasdite shkojne ne shkolle ,mbajne dhe familjen qe e kan ne shqiperi .Kurse atje ti zoterija jote do laje pjatatapo te pastroje xhamat apo shtepit ?! une te flas per veten time nuk do i laja jo se s'dua po nuk mundem .Epra kjo ishte ajo qe doja te dilja .shumica dhe pretendojne ,por jam dakord qe nuk ka dhe pune ...

Ps kur thash ti nuk e kisha personalisht me ty behu pak i zgjuar vete edhe une pse harrova pa vene thonjezat ,por nenkuptohej qe ishte ne pergjithesi ..

i/e regjistruar Maska e ICE-BOY
    Anëtarësuar
    01-09-2004
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Normale nuk punohet tek dikush qe sa eshte ber "pronar" te te vere kemben ne fyt, sepse e dashur alnosa ktu ska drejtesi ske ku te ankohesh, ndaj edhe kta pronarucet i torturojne puntoret!!
    Normal qe nuk eshte fush me lule , do ta ver kemben ne fyt dhe ai pronari i ri , pse te mos e ver kur ske ku ankohesh . Po megjithate kjo nuk e justifikon ndenjten kot.,pastaj nuk eshte vetem pronari qe jep pun , ka dhe iniciativa personale. Un mbaj mend qe para shum kohesh ka qen je djal i vogel ne lagje qe shiste moll sheqeri , bente nga 10 000 lek dita (kte e mora si shembull, nuk po them te dalin shqiptaret e te shesin moll sheqeri, po 10 000 lek ne ate koh ishin goxha).

Jam shum dakort me ata qe thon qe ka veshtiresi te medha , po me mir se te rish pa koker leku ne xhep e te livadhisesh ter diten , besoj se eshte.
    Life is too short to drink cheap wine !

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Kurse atje ti zoterija jote do laje pjatatapo te pastroje xhamat apo shtepit ?!

Aman vetem moral mos me bej, se as qe me njeh as te njoh!! Un spo te drejtohem ty kur flas, ndaj as ti mos mu drejto mua personalisht, kape temen ne thelb, jo me persona konkret.
    Ti sja ke idene se sa kam punuar un, ose ne cfar moshe kam nis duke punuar, kam qene i pavarur gjithmone o goc, ndaj kurseji kto fjale kot, sepse sme bejn efekt.
    Edhe un si shumica kam qene ne mergim, edhe kam punuar ne shum lloje punesh, kam mesuar 100 zanate ,.. por ndryshe nga ti un kam qene vetem jashte shtetit qe adoleshent, kurse ti je me familjen, ti je me studime, kur mua me dilte kurrizi qe 13 vjec duke punuar ne oficina mekanike, ndertim, lyrje shpiash, hidraulik etj etj.. ndaj aman vetem moral mos me bej.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Apollon nuk jemi tek morali ketu ,andej nga romanca flasim per moralin po nuk na i fshine postimet ....

E pra ketu doja te dilja edhe une se ne emigrim pershtatemi cdo lloj pune nga me te ndryshmet se jeta eshte e atille ,kurse ne vendin tone do nguronim ...
    Une tani po e ndiej se c'far eshte puna ,cfar jane billat ,dhe po me duket gogol .
    Por dhe qefi duhet nuk e diskutoj fare une ate pune ,por me qef dhe me karar dhe jo te rrine njerezija me ore te tera ne kafene pa proukupimin me te vogel .
    Por te gjithe ata qe jane te vuajtur e dine se si ti verdallisen jetes kete ta theme me 100 firma .
    Ndryshuar për herë të fundit nga alnosa : 10-02-2008 më 21:57

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Citim Postuar më parë nga Albi Lexo Postimin
    Ti qe e dashke letersin me vjen shume turp qe nje femer me kultur edhe me edukat si puna jote shprehet ne kete menyr.Si nuk dashke tja dike ti apo shyqyr qe paske emigruar edhe e paske kap veten.Realiteti shqiptar ku eshte duam ne apo sduam sepse keto roga kemi edhe ket mirqenie kemi.Cmund te bej me shume se te pi nje kafe nje shqiptar ne shqiperi kur nuk punon sepse nuk ka pune por edhe po pati do jet me rog shume te ulet.Turp shqiperis per emigrant si puna juaj qe kur ikin nga shqiperia harojne ta kthejne koken mbrapa.
    Albi ..
    Qe kam emigruar une mire e the..Duhet ta dish ama qe prinderit e mi kane qene dhe jane ne Shqiperi..Nuk ka patur nje dite te vetme qe te kene dale kafeneve...po punojne qe te dy..Punojne kur nuk kane nevoje per te punuar..se femijet i kane te pavarur dhe ne gjendje normale jetese..
    Dhe jane nga 60 vjec dhe kane akoma per te punuar..

Dhe ti me thua pse nuk dua tja dij per te tjeret????Jo nuk dua tja dij...Menyre per te jetuar dhe per te gjetur pune, per ata qe duan sigurisht qe ka..Ska rendesi me sa lek, fillimi dihet qe eshte me pak..
    Ate fjaline e fundit bere gabim qe e shkrove...bej kujdes here tjeter kur te karakterizosh njerezit qe nuk i njeh..
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-02-2004
    Vendndodhja
    Tek komshija (u.s.a)
    Postime
    56
    A do pini ndonje kafe nga mua??
    Jam shume dakord me ju qe thoni se ata qe duan te punojne e gjejne punen, me shume apo pak s'ka rendesi.
    Nuk dua tu bej hesapet te tjereve se pastaj do na dali ndonje nga ju dhe te thote pse i paragjukojme te tjeret, por po marr si rast ca shoket e mi.
    Une isha ne Shqiperi para disa muajsh dhe te gjithe ata shoke qe kishin mbaruar nje shkolle ishin te rregulluar ne pune, dhe merrnin 400 mije e siper rroge. Po keshtu kam dhe shoke qe nuk kane patur mundesi/tru/durim per te vajtur ne shkolle dhe disa nga keta merreshin me ndonje bisnes te vogel familjar ose punonin pune te "rendomte" por perseri ama u kishte xhepi dy leke. Nje pjese tjeter e shokeve te mi rrinin tere diten kafeneve dhe benin llogarite e te tjereve se cfare makine kishin,sa leke kishin, 10 milion leke s'jane hic asgje etj muhabete te ketij lloji.
    Kur u thosha pse nuk punoni ne ndertim/kamarier/pazar etj me thoshin ca flet ti o plako pse keto pune do bejme ne.
    Por kur ti o njeri shkolle nuk bere, zanat nuk more, biznes nuk hap dot se s'ke lek apo tru, cfare kerkon te besh ne jete??
    The une qe vajta nga Amerika me dukej vetja i veshur keq ne krahesim me keta shoke te papune.
    The kot thone se paguhen pak se e di shume mire qe ne ndertim marrin 300 mije e siper, dhe kamarier 100-120 rroge dhe po aq te tjera bakshish.
    Po nuk jane pak mo shoke, dhe shume nuk jane, por ama per nje cun te ri jane normale.
    Ne vertet marrim 1000-1500 dollare ne muaj apo qofte dhe 2000, por puna eshte se sa te mbeten ne fund te muajit nga keto po te llogaritesh qirane,ushqimet,dritat ,gazi,uji,makina(sepse ketu te duhet per pune), telefoni etj etj.
    Por ne eshte e kote qe diskutojme sepse secili e ben jeten ashtu sic i do qejfi dhe vjen nje dite qe keta njerez e kuptojne se kane nje fare gabimi por mund te jete dhe ca si vone.
    He mo si thoni do ta pime ate kafen apo jo. Porositeni me qumesht se paguaj une.
    Eshte shume e thjeshte ti besh
    gjerat te ngaterruara ,por shume e
    ngaterruar ti thjeshtosh ato.

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar më parë nga ICE-BOY Lexo Postimin
    Te gjith ankohen qe ska pun jo ktej po andej varferi e madhe etje , po kur vjen puna kafenet i gjen plot e perplot (je me fat po pe ndonje femer) edhe jo ralle i gjen kta individ duke pir pije te shtrenjta. Edhe jo se nuk ka pune se pune ka plot. ose me sakt ka aq sa per te jetuar mre! Pse ndodh keshtu ?
    Po shume sakte ke aritur ne kete perfundim
    Kafenet mbush tera,,, e tere pretendojn se skan . Si kupton dote ,ketej pretendojn se nuk kan, e ketej jan ter kohen duke henger e pire jashte? Si ja u mban xhepi kete lloj jete?
    Shpesh degjon te thone "o punoj tamam me lek te madh o hic fare",,,,,,,,
    Perbuzja ndaj punes aty ka aritur kulmin , dhe pretendimi eshte se ska pune.Pune ka po te duash te punosh ,por si gjithmon ,ne shqiptaret i duam aritjet ne jet me kercitje te gishtave tak_fak.Spunon shqiptari pune krahu mo ,o duan ter neper digastere ose rin pa pune ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Po me cudit xhelozia ketu....njerezit ne shqiperi i dine mire hesapet e tyre....Skane faj ata,se ketej 50 % e rroges iken ne qera shpie e dritash e condomio ,po se makina kushton sa nje sy me sigurime 1500 euro ne vit per makinat e vogla.....

Shqiperia ka ecur para ekonomikisht,robte qe rrine kafaneve spaguajne qera shpish se i kan tyret,drita e uje si paguajne se skane as drita as uje,taksa per condominion apo per plehrat etj nuk kane,keshtu qe normal robi del nga puna dhe shkon ne kafene se e ka poshte shpise....
    Ne emigrim robte banojne neper periferira qytetesh me se shumti, puna i ha kohe dhe trafiku akoma me shume,nese punojne ne qytet sidomos....

Ne 1998 shqiperia e kishte GDP 2,6 miliard dollare,kurse ne 2008 po i afrohet 10 miliard dollareshit dhe njerezia kane llogjikisht me shume pare neper duar se para 10 vjetesh....

Ne shqiperi po te rregullohen dritat dhe uji,behet vend shume i mire per jetese,per ata qe kane nje vend pune,sepse gjithsesi eshte vend ne zhvillim,ku rrogat rriten vazhdimisht edhe pse nga pak por rriten....
    Mbaj mend ne 1998 nje mesues psh kapte 100 mije leke sot kap 200- 250 mije leke....
    Ne Itali ku jam, nga 1998 e deri me sot rritja e rroges eshte enderr,keshtu qe italia behet 2 here me pak e leverdishme se 10 vjet perpara.....

Troc muhabeti ver 2 leke jashte dhe mos bli makine 30 mije euro ,po bli ndonje gje ne shqiperi me ato pare,se pas 5-7 vjetesh makina do veje 10 mije euro dhe 20 mije te iken per lesh e pastaj ankohesh pse ata ne shqiperi pine nje kafe 500 leke te vjetra ne lokal...

Apo rri 10 vjet me qera e paguan 400-600 euro ne muaj ,e me ankohesh pse ai qe merr 5 leke prish 5 qindarka ne klub....

Gjeja e fundit,jane me dhjetra mijra shqiptare qe merren me pune te pista dhe kane para per te ngrene restoranteve nga 300 euro dita,prandaj mos i fusni ne llogarine e normaleve qe pijne nje kafe apo nje birre per te bere 2 pare muhabet....

Kush ndihet i ofenduar se shqiptari sdo pune krahu te mos coje leke ne shqiperi,me e thjeshte s'behet......
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

'80
    Anëtarësuar
    28-09-2005
    Vendndodhja
    tej maleve
    Postime
    34
    Pershendetje juve punetore e te papune!
    kjo teme po qe eshte dashur te hapet qe moti prandaj urime per hapsin/en!
    shqiptaret rrine apo nuk rrine kafeneve ajo eshte qeshtje qe zgjedh secili si do ta kaloj diten , por, qe kemi nje standart mjaft te ulet si ne pune si ne shtepi kjo eshte qeshtja dhe e verteta e hidhur . do them per vete pak fjal, hoqa te zite e ullirit dhe bera shkolle edhe punen gjeta, dhe pune mjaft e vshtir per ta bere si ne aspektin profesional si ne aspektin psiko-social. Duhet ta keni parasysh motivimin financiar qe ofron vendi yne per punen qe bejme.Per tere ate ngarkese profesionale qe kam une marr 200 euro ne muaj dhe bera gjithe llogarit e mundshme: te dal per nje kafe ose jo, te blej nje rrobe te nevojshme ose jo ,t'i ofroj vetes nje shujte ushqimi pak me te mire dhe dinjitoze ose jo ......dhe nga gjithe kto llogari nje gje di se duhet te mbijetoj 1 muaj !!!

shpresoj qe krijova sadopak nje pasqyre te atyre qe punojn e ndonjehere pijne edhe ndonje kafe ...rrime apo jo kafeneve mundesit per nje mireqenje i kemi te kufizuara

Ju qe jeni jashte vendit mos na akuzoni se hyni ne gjynaf se njerz jemi dhe ne na shkoi jeta pa e shijuar te shkreten

Wilma Maska e xhuliana
    Anëtarësuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    ah kurse ne ketu apollon ne fillim kur kemi ardhur (jo une se une kam pasur te tjere qe kane punuar dhe nuk me eshte vrare shume kurrizi ) I jemi pershtatur c'far do lloj pune ..
    Pyet ndonje studente me mire ,une kam disa shoqe dhe shoke te mit qe jane studente dhe kane ardhur pa familjen ketu ,paradite punojne nga 8 ore kush ne profesion te tyre kush kamariere e kush shitese,teller ne banke ,sekretare e shume pune te ndryshme dhe mbasdite shkojne ne shkolle ,mbajne dhe familjen qe e kan ne shqiperi .
    Alnosa mos na trego jeten ne amerik aman....e vertet qe mund te besh 2-3 pune por ama merr 3-4 mije dollare....

Une kam pare ne shqiperi vajza rrobaqepese qe benin 14 ore ne dite(sa per 4 pune ne amerike) qe merrnin vetem 150 mije leke!

Kush eshte emigrant mos na qahet kot, se meqe qenkan mire keta ne shqiperi ec te kthehemi te gjithe ne shqiperi!!!
    La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento

Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  4. Si lindi harmonia fetare në Shqipëri?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  5. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •