Close
Faqja 10 prej 45 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 443
    i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anėtarėsuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    te nderuar

Ne rradhe te pare po shkruani carcafe te tere qe kush e di se kush ka nerva te lexoje .
    Ne rradhe te dyte merrni persiper te flisni me librat pa tentuar me thelle.

te lexosh nuk do te thote dish
    te dish nuk do te thote te kuptosh
    te kuptosh te jep lirine te zgjedhesh

ME lejoni tju kujtoj nje citat te jezusit

ju kujtoni se po ju sjell paqen por ne fakt po ju sjell luften

Per cfare lufte e kishte fjalen ??????????????

meqe deshmuesi eshte me ekspert mund te flase .

Ndoshta duhet ti hyni me thelle problemit

i dituri ngre shtepi prej rere

ky eshte thelbi per mua i njeriut sot dhe rruges qe duan te pershkojne te gjithe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Nuk mund te kuptosh unjgillin e Krishtit, nese nuk beson ne Krishtin. Po keshtu nuk mund te njohesh dhe te besosh Perendine e Vertete, Jahve, nese nuk beson ne Krishtin. E kuptoj se per nje mysliman apo njerez te ndryshem, ky perfundim do tju dukej si absurd. Le te flasim me konkretisht se kush eshte Jezusi Krishti, dhe nga e marim kete deshmi.

Jezusi Njeri dhe Jezusi Zot e Perendi.
    E pranoj se te shumte jane njerezit, te cilet e kane te veshtire ta pranojne kete deshmi te vertete rreth Jezus Krishtit. Myslimanet perpiqen ta paraqesin Jezusin thjesht nje njeri, i cili sipas tyre ishte vetem nje profet. A thua se ky eshte Jezusi i Nazaretit????

Pyetja ime eshte: Nga e marim pergjigjen e pyetjes: Kush eshte Jezus Krishti?

Le ti referohem vete fjales se Jezusit, se si ai na e deshmon kete fakt te vertete.
    Nje dite Jezusi i mblodhi apsotujt e tij dhe i pyeti:

" Kush thone njerzit se jam une, Biri i njeriut?"

Kjo pyetje eshte aktuale per cdo njeri qe deshiron te njohe Jezusin. Jezusi ja u drejtoi apsotujve kete pyetje, jo thjesht se ai nuk e dinte mendimin njerzor per te, por per ti sjelle ata para se VERTETES. Kjo ka rendesi te madhe per cdo te krishtere. Ka plot te krishtere, te cilet te veshur me "rroben" e religjionit, nuk njohin realisht Jezusin e Vertete, Birin e Perendise. Pra besimi dhe njohuria e tyre nuk qendron ne te Verteten. Jezusi tha, kur ta njihni te Verteten ajo do tju beje te LIRE. Vetem duke qene te LIRE do te mund te njohim ne realtiet Zotin Krisht. Vetem atehere do te mund te shohim dhe deshmojme Jezusin, kush Ai eshte, dhe cfar Ai beri per ne. Vetem atehere do te kuptojme se cfar eshte Kryqi , vdekja dhe ringjallja e Jezusit. Vetem atehere do ta kemi Jeten e perejtshme, dhe hyrjen ne Mbreteri te Perendise. Vetem ateher do te mund ta njohim Atin e perjetshem, Perendine e vertete qiellor, Krijuesin e gjithesise.

Ju mund te kini digjuar per Jezusin dhe mund te kini deshire ta njihni ate. Por Si? Po keshtu dikush mund tju kete folur per Jezusin, por a jeni te bindur se ai ju flet te verteten per Jezusin?
    Njehere kur po flisja me nje mysliman rreth Krishtit, ai me tha: Une e njoh Jezusin.
    Une e pyeta: Prej kujt e ke mare kete njohuri?
    Ai tha: Nga kurani.
    Ateher perseri e pyeta: Pse bindesh se ato qe thote kurani jane te verteta? Ai tha: Perse duhet te dyshoj?
    Une i thashe: Sepse kurani flet kunder deshmise se bibles, dhe kunder deshmise dhe mesimit me te cilen Jezusi mesoi dishepujt e tij.

Le te vijme para faktit dhe deshmise, me te cilen u ballafaquan apsoutjt e Krishtit, kur Jezusi ju drejtoi pyeten:

"Kush thone njerzit se jam une, Biri i njeriut?"

Apostujt pasi digjuan kete pyetje thane: disa thone se je profeti Elija, e disa thone se je Gjon Pagezori apo profeti Eremija. Atehere Jezusi ju tha: Po ju kush thoni se une jam? Atehere Pjetri u ngrit e tha: Ti je Krishti, Biri i Perendise se gjalle. Jezusi pasi digjoi kete deshmi rreth vetes se tij, i tha Pjetrit: Kete o Pjeter nuk te ZBULOI as MISHI dhe as GJAKU, por ta ZBULOI Ati im qe eshte ne Qiej.

Sic e shikoni pra, mendimi i njerzve per ta pare Jezusin si profet, eshte qindra vjet perpara se kurani te shkruhej prej Muametit, dhe Jezusi e quan kete, nje zbulese qe vjen nga Mishi e Gjaku(dmth nga njeriu). Por une nuk dua te ndalem ketu. Ajo qe une dua te sjell si nje zbulese te vertete te fjales profetike, eshte fakti se, perse Jezusi ja u drejton kete pyetje apsotujve te tij? Cili ishte qellimi i Tij?
    Perendia di ta mesoje drejt besimitarin e Krishtere. Jezusi permes kesaj peytje na ballafaqon me deshmine qe vjen nga kapacitetit njerzor, dhe deshmine qe vjen nga Perendia. Deshmia njerzore na jep nje mesim te gabuar, duke na paraqitur Jeusin thjeshet nje profet. Pra nje njeri, i cili ka problem mekatin dhe vdekjen.
    Ku mbeshtetet deshmija njerzore per Krishtin?
    Natyrisht qe deshmia njerzore mbeshtetet ne aftesite dhe gjykimin njerzor. Kurani, i cili vazhdon te deshmoje se Jezusi eshte nje profet, deshmon qarte se, kete deshmi e ka te mbeshtetur ne aftesite e llogjikes njerzore( nga mishi dhe gjaku). Kurani e fton myslimanin, qe BESIMIN e tij ta mbeshtet ne arsyetimin llogjiken e tij, dhe keshtu te besoje vetem ate qe llogjika e tij e pranon. Por a eshte ky BESIMI i vertete qe na con tek Krishti?
    Besimi na ndihmon pikerisht ne ato "gjera" qe qendrojne jashte llogjikes sone, te cilat edhe pse ekzistojne, ne permes llogjikes sone te kufizuar e kemi te veshtire ti shohim, ti prekim apo ti shikojme.
    Eshte i vertete fakti se, shumica e gjithe njerzve e pranojne se ka nje FUQI te mbinatyrshme, por ska llogjike njerzore qe ta pershkuaje dhe ta zbuloje se si dhe ku kjo FUQI qendron. Pra eshte vetem nje MISTER. Pikerisht Perendia na bibel na zbulon dhe deshmon se, ASKUSH nuk e ka pere Perendine. Vete Jezusi na deshmon se, Askush nuk mund ta njohe Perendine, nese Ai nuk i ZBULOHET. Pra ketu vijme para nje fakti qe bibla ngre para te gjitha feve. Nese Perendia eshte nje MISTER, atehere me cfar llogjike ti o njeri, mund te gjykosh fjalen dhe vepren e Tij? Nese besimi do te mbeshtetej mbi lligjiken e njeriut, atehere mendoj se cdo njeri do ta kishte aftesine per ta njohur dhe besuar Perendine? Mos valle ju mendoni se myslimnet jane nje grup njerzish me te zgjuar se te tjeret , pasi vetem ata kane llogjike per te njohur dhe besuar perendine?????? Fakti qe disa besojne dhe disa jo, tegon se Perendia nuk eshte nje Perendi qe llogjikohet dhe zbulohet prej kapacitetit njerzor. Te gjithe ju qe mendoni se e njhni Perendine permes aftesve tuaja njerzore, ju them se, kini rene ne gracken e te ligut satana.
    Le te vijem tek fjalet e Jezust dhe te shohim se si Ai e priti deshmine e Pjetrit dhe apsotujve.
    Pasi Jezusi digjoi se cfare njerzit mendonin per te, ju tha apostujve: Po ju kush thoni se une jam? Pjetri i tha: ti je Krishti, biri i Perendise se Gjalle.

Ketu shohim se kemi dy deshmi rreth Jezusit, te cilat jane te ndryshme nga njeratjetra. Fakti qe kemi perpara tregon se, deshmine mbi te verteten se kush ishte Jezus Krishti, nuk e vendoste as Pjetri dhe as njerzia. Njerezit deshmuan per Krishtin, po keshtu deshmoi dhe Pjetrime me pasotujt. Por cila ishte deshmia e vertete? Kete e vendoste vetem Jezus Krishti. Ja si i tha Jezusi Pjetrit:

I lumtur je ti Simon biri i jones, kete nuk ta zbuloi as MISHI dhe as GJAKU, por ta Zbuloi Ati im qe eshte ne Qiej.

Shikoni pra se deshmia e Pjetrit nuk ishte nje aspekt i gjykimit llogjik. Pjetri nuk u nis nga njohuirte me te cilat njerzit e gjykonin Krishtin. Njerizt duke pare shume shenja nga Krishti, dhe duke e mbeshtetur gjykimin e tyre llogjik mbi keto shenja, e deshmuan Jezusin si profet. Por a ishte ky fakti ku deshmia duhet te mbeshtetet? A nuk i pane aposutjt shejnat e Jezusit? Ata jetuan me Jezusin dhe ishin te pranishem ne te gjitha mrekullite qe Ai bente. Perse ata nuk ecen ne te njejtin gjykim ku eci dhe turma e njerzve ne Izrael? Pjetri dhe apsotujt nuk u mbeshteten aspak te njeriu dhe llogika njerozre. Pjetri deshmoi dhe foli ate cka Ati Perendi i zbuloi. Pra vetem deshmia e Ati (dhe jo llogjika e njeriut), te zbulon Zotin Krisht.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

A ka besuar autori i Kuranit se Trinia perbehet prej Atit, Nenes (Marise) dhe Jezusit

Po e ofroj nje ajet nga Kurani dhe eshte nje kondradikte e qarte sesi autori i Kuranit ka menduar se Trinia eshte e perbere prej 'Atit, Nenes (Marise) dhe Jezusit'. Pra kjo eshte blasfemi e madhe ne krishterim.

5:116. Dhe kur All-llahu tha: "O Isa, bir i Merjemes, a ti njerėzve u the: "Mė besoni mua dhe nėnės time dy zota pos All-llahut!?" (Isai) Tha: "Larg asaj tė mete je Ti (o Zoti im). Nuk mė takon mua ta them atė qė s'ėshtė e vėrtetė. Ta kisha thėnė unė atė, ti do ta dije. Ti e di ē'ka nė mua, e unė nuk di ē'ka nė Ty. Ti je mė i dijshmi i tė fshehtave!"

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Po e ofroj nje ajet nga Kurani dhe eshte nje kondradikte e qarte sesi autori i Kuranit ka menduar se Trinia eshte e perbere prej 'Atit, Nenes (Marise) dhe Jezusit'. Pra kjo eshte blasfemi e madhe ne krishterim.

5:116. Dhe kur All-llahu tha: "O Isa, bir i Merjemes, a ti njerėzve u the: "Mė besoni mua dhe nėnės time dy zota pos All-llahut!?" (Isai) Tha: "Larg asaj tė mete je Ti (o Zoti im). Nuk mė takon mua ta them atė qė s'ėshtė e vėrtetė. Ta kisha thėnė unė atė, ti do ta dije. Ti e di ē'ka nė mua, e unė nuk di ē'ka nė Ty. Ti je mė i dijshmi i tė fshehtave!"
    Vella i bekuar mesiaforever une e besoj qe ti je vertet nje person i shpetuar dhe kete nuk e ve askush ne dyshim ,
    Une falenderoj Zotin per ty se je shume bekim dhe ke zemer per Krishtin dhe do te lutem qe Ai te te perdore dhe te drejtoje me shume ne jeten tende dhe ti do te jesh bekim per te afermit e tu dhe per ata qe Zoti te ka vendosur ne zemer dhe do te vendosi prane teje.
    Lutu fort qe shpetimi tu vije edhe myslimaneve sepse Perendia deshiron qe te gjithe te shpetohen dhe prandaj ai e dergoi vet Jezusin per te gjith ne mekataret.
    Lutu qe cdo familje e ketij kombi te drejtohet tek Krishti si dhe ti vet te mund te jepet te flasesh lirshem ungjillin dhe tua komunikosh te tjereve .
    Une doja te te inkurajoja qe te luftosh me armet e Perendise: (Fjala, besimi shpresa, lutja, dhe te tjerat qe fliten tek armatimi i Perendise) dhe te vazhdosh te tregosh te verteten dhe sidomos me fjalen e Perendise biblen ti ke nje pelqim nga Perendia dhe nuk je i vetmi sigurisht por Zoti ia drjton keto fjale edhe besimtareve te tjere por tani kam thelle ne shpirt qe te te inkurajoj ty me zemren time dhe besoj qe eshte nga Shpirti i Shenjte dhe te jesh i sigurte.
    Zoti do te bekoje dhe Ai ka nje plan te mrekullueshem per ty dhe plani i Tij do te realizohet nga vet Ai ne kohen qe Ai ka menduar te jete e pershtatshme Zoti nuk vonon asnje premtim dhe nuk do te vonoje as per premtimet qe na ben ne si individ Zoti Jezus do te tregoje gjithshka me shume se sa une dhe ti mund te mendojme.
    Ai me tregon te lutem dhe te te bekpoj ne emrin e Tij pra te Jezusit.
    Dua qe te kujtosh se jo me focen dhe as me fuqine por me shpirtin e Tij te shenjte ndodh qe dikush te besoje tek Ai dhe vet madje Ati ia sjell Jezusit sic i tha pjetrit se ajo qe me the te eshte dhene nga Ati
    Por jezusi na inkurajon se ata qe Ati i ka dhene nuk do te humbasin kurre.
    Me te vertet qe me shume dASHURI NE kRISHTIN TE UROJ SHUME BEKIM DHE TI JE FITIMTAR NE CDO GJE BASHK ME kRISHTIN.
    mADJE TE GJITH NE BESIMTARET JEMI TE TILLI SEPSE NA ESHTE DHENE TE QENDROJME NE VENDET QIELLORE BASHKE ME TE DHE TE JETOJME SI FITIMTARE DUKE QENE SE JEMI DHE TE SHKELIM MBI PUSHTETIN E ERRESIRES.
    vAZHDO PREDIKO UNGJILLIN ME KOHE DHE PA KOHE QE DMTH KUR TE DEGJOJNE DHE KUR STE DEGJOJNE DHE.
    Ashtu sic tha edhe pjetri nuk kemi ne as ilac as koncepte as pasuri por kemi dicka qe mund te japim eshte ungjilli , eshte vet Krishti Zoti te bekofte vella, dhe qendro i forte ne te dhe Ai ate qe ka filluar ne ty do ta perfundoje.
    Amen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albani1 : 02-02-2008 mė 10:57
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Deshmia mbi Krishtin, e cila vjen vetem prej Perendise, na jep mundesine qe perzgjedhja jone e lire te jete ne te Verteten dhe jo ne ginjeshtren. Ka plot njerez te cilet deshmojne se besojne ne Perendine, por qe aktualisht kurre nuk kane perjetuar ne jeten e tyre, kete deshmi te Pjetrit. Deshmia e Pjetrit nuk eshte nje rezultat i llogjikes se shendoshe, apo zgjuarsise se tij. Jezusi permes deshmise se Pjetrit, na tregon se prej kujt duhet ta marim NJOHURINE dhe DESHMINE mbi JEzus Krishtin. Por cfare do te thote kjo per nje besimtar mysliman?

Myslimanet deshmojne se besojne ne Perendine, por une pyes:ne cilin Perendi??
    Sot te gjitha fete deshmojne se ka vetem nje Perendi, ku gjithsecila ka menyren e vet te besimit per te vajtur tek Perendia. Por a eshte ky nje perfundim i drejte ? Mbase ndokush prej jush e quan te drejte kete perfundim, por per nje te krishtere kjo nuk eshte aspak e vertete. Eshte i vertet fakti se ka vetem nje Perendi, dhe ky eshte: Perendia i Abrahamit, Isakut dhe Jakobit, emri i te cilit eshte: Jahve. Por pyetja me themelore per te gjithe eshte: a te cojne te gjitha keto fe dhe besime, tek Perendia i Vertete?

Cdo fe dhe besim, i cili ne qender te tij nuk ka Krishtin, nuk eshte gje tejeter vecse nje besim i mbeshtetur ne fuqite dhe njohurite e njeriut. E di qe ka plot kundershtesa, por kete fakt nuk e zbulon deshmuesi, kete e Zbulon dhe e Deshmon vete Zoti Krisht.
    Kur Pjetri deshmoi per Jezusin se Ai eshte Biri i Perendise se gjalle, Jezusi jo vetem qe e aprovoi kete deshmi si nje deshmi te drejte dhe te plote, por i tregoi Pjetrit dhe mbare njerzimit, se nje zbulese e tille vjen vetem nga Ati Perendi.

Si perballen myslimanet me kete fakt?
    Kurani dhe e gjithe doktrina islame, nuk pranon qe Perendia eshte Ati, Biri dhe Fryma e Shenjte. Nuk dua te ndalem tek tema mbi Trinine e Shenjte, pasi kjo eshte apsolutisht e pakonceptueshme dhe e pamundur per tu kuptuar nga cdo mendje njerozre. TRinia e Shenjte nuk konceptohet me llogjiken e njeriut, por pranohet prej zbuleses se vete Perendise Jahve, dhene ne fjalen profetike.
    Kurani ne menyre apsolute kundershton fuqishem dhe deshmon se Allahu nuk eshte si nje prind dhe nuk ka femije. Se pari ju deshmoj se, Perendia ku te krishteret besojne, nuk eshte i njejti perendi ku myslimanet besojne. Vete fakti qe myslimanet e kundershtojne ate qe besimtaret e krishtere besojne, deshmon se besimet tona jane krejt te kunderta. Pra ne nuk besojme tek perendia Allah, por tek Perendia Jahve, i cili krijoi Adamin dhe Even; i cili perzgjodhi Abrahamin dhe Saren; i cili ju premtoi se do te lindin nje bir, emri i te cilit eshte ISAK; i cili permes premtimit ju tha se, ne Isakun do te jete pasardhja juaj, dhe nje komb i madh do te linde prej tij; i cili permes Isakut linid Esaun dhe Jakovin, dhe ne Jakovin eci trashegimia; I cili prej Jakovit formoi dymbedhjete fiset e Izraelit; i cili prej fisit te Judes solli Birin e Tij te vetemlindur Zotin Krisht, qe erdhi ne kete bote per te mbajtur mekatet e mbare njerzimit; i cili e lindi Birin e tij me ane te Frymes se Shenjte dhe te Vrigjeres Mari; i cili i tha Maries se emeri i tij do te jete JEZUS, dmth Perendia Shpetimitar.

Ky eshte Jezusi , ai Jezus te cilin kurani e mohon duke e quajtur profet dhe jo Bir i Perendise se gjalle. Mekati me i madh dhe i pafalshem per njeriun, thote Jezusi tek ungjilli pas Gjonit:16:9, eshte: te mos besosh tek Biri i Perendise Zoti Krisht. Kjo do te thote se, te gjithe ata qe nuk pranojne dhe besojne Krishtin si te vetmin Bir te Perendise se Gjalle, jane nen MEKAT dhe denim te mekatit, qe eshte vdekja e perjetshme.
    Jo pa qellim ne fillim te kesaj teme ju kam drejtuar myslimaneve pyetjen: cfar eshte MEAKTI? Duke mos njohur mekatin, ju nuk njihni vdekjen e perjetshme ne liqen te zjarrit; ju nuk njihni drejtesine e Perendsie; ju nuk njihni shpetimin; ju perzgjidhni ferrin dhe jo mbreterine e Perendise. Ju ecni ne erresire dhe jo ne drite.

Tek letra 1:gjon:4;1-3, na jepet nje zbulese majft e qarte dhe e plote, prej ku i krishteri mer nje mesim te qarte dhe te plote per te dalluar besimet dhe doktrinat, nese ato vijne nga Perndia Jahve apo jo. Ja si thote Gjoni:

" Besimtare te dashur, mos i besoni cdo fryme, por i vini ne prove frymerat qe te dalloni nese ato vijne nga Perendia, sepse shume profete te reme kane dale ne bote. Nga kjo ju mund te njihni Frymen e Perendise; cdo fryme qe rrefen se Jezus Krishti ka erdhur ne mish, eshte nga Perendia. Dhe cdo fyme qe nuk refen se Jezusi ka erdhur ne mish, nuk eshte nga Perendia, dhe kjo eshte fryma e antikrishtit qe sic e kini digjuar se vjen, dhe tashme eshte ne bote."

Te vesh ne prove frymerat, do te thote te dallosh Frymen e Vertete te Perendise nga cdo fryme tjeter. Perendia na deshmon se perpara se te besojme, duhet te provojme se jo cdo fryme vjen nga Perendia. Por si mund ta dalloje i krishteri nese fryma eshte apo jo nga Perendia? Pikerisht PROVA eshte Krishti. Ne Krishtin do te provohet cdo gje, nese eshte apo jo prej Perendise.
    Kur Jezusi ishte nje foshnje e vogel vetem tete javeshe, Maria, simbas ligjit te Mojsiut, e coi foshnjen ne Jeruzalim per tja parqitur Zotit. Atje ishte Simoni, nje njeri i pershpirtshem dhe idrejte, i cili ne zbulese te Frymes se Shenjte arriti te shohe shpetimtiarin Zotin Krisht. Pra Fryma e Shenjte i ZBULOI atij se ky femije disajavesh, ishte Biri i Perendise se Gjalle, shpetimtari i Izraelit. Nuk ishte dituira apo njohuria e Simonit, qe i dha atij mundesine te zbulonte se kjo foshnje ( ne mish) ishte Biri i Perendise. Pra VETEM Fryma e Perendise , e jep deshmine dhe zbulesen se Jezusi ERDHI ne MISH, pra ishte nje njeri si ty dhe mua.

Po fryma kuranore a na e jep kete deshmi rreth Krishtit?

Kurani na jep nje jezus, qe sipas tij ai eshte vetem nje profet, dhe jo BIR i vetemlindur i Perendise se gjalle. Dikush mund te thote: edhe kurani e pranon se Jezusi ishte njeri, pra ne MISH, por ai nuk pranon qe ai ishte Biri i Perendise. Pikerisht ketu ndahet Fryma e se Vertetes nga fyma e gabimit. Te deshmosh Jezusin NJERI dhe Bir te vetmelindur te Perendise, ka nje rendesi fondmanetale per besimin tuaj. Kjo, sepse deshmija e besimit tuaj ne Krisht, mbeshtetet ne ate cka Fryma e Perendise ne zbulon dhe deshmon ne zemren tone. Te pranosh Jezusin bir te Perendise te erdhur ne MISH, do te thote te pranosh dy fakte. E para:
    Perendia vizitoi popullin e tij, ashtu sic profetet kishin parthene.
    Dhe se dyt,i Biri i Perendise ne MISH, do te thote: Jezusi NJERI, i cili shkoi drejt kryqit per mekatet e NJERIUT dhe u kryqezua dhe u ringjall per ne .
    Fjala: "MISH", ka kuptimin me fondamental te beses ne Krisht. Jo me kot Gjoni ne letren e tij thote se, VETEM FRYMA e Perendise deshmon se Jezusi erdhi ne MISH. Mos valle fjala MISH, do te thote te qenit nje profet, ashtu si kurani meson? Pikerisht ketu vijme ne deshmine qe na jep bibla e cila meson se, ne MISH te njeriut banon MEKATI. Biri i Perendsie ( vete FAJLA ) erdhi dhe pranoi ta VESHE kete MISH (dmth njeriun) te korruptuar nga mekati dhe vdekja, duke mos ju bindur ketij MISHI per asnje cast, dhe keshtu e mposhti mekatin me DREJTESINE e TIJ, duke e NXJERE njeriun nga kjo skllaveri e mekatit ne Paqen e Perendise.
    Por meqense ai i MORI MEKATET tona dhe i hodhi mbi veten e tij (prandja e veshi NJERIUN), natyrisht qe i duhej te PAGUANTE PAGEN e MEAKTIT, dhe kjo PAGE ishte VDEKJA e tij ne KRYQ.
    Perendia na deshmon se mbas tri ditesh JEzusi u ringjall nga vdekja.
    Dikush e quan nje pralle dhe dikush nje ginjeshter. Mosbesimi dhe mospranimi i ketij fakti tek njeriu, ndodh sepse njeriu mbeshtetet ne llogjiken dhe arsyetimin e tij, pasi per aftesite tona eshte e pamundur qe i vdekur te ringjallet. NAtyrisht qe me llogjiken njerzore eshte e pamundur ta pranosh kete fakt. Le te shohim Palin.
    Edhe Pali kishte digjuar per vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit, por mospranimi i tij ishte i pakufijshem deri ne perndjekje te atyre qe e besonin Jezusin (dmth Kisha). Por cfare ndodhi me te? Nje dite Zoti Jezus i foli Palit prej Qiellit, ku nje drite e forte e rrethoi Paliin dhe karvanin me te cili ai udhetonte. Pali ra permbys i TMERUAR dhe digjoi nje ze qe i tha:

Saul Saul perse me perndjek?
    Dhe Pali i tha: Kush je o Zot? dhe Zoti i tha: Jam une JEZUSI.."

Vertet njeriu ka nevoje te digjoje kete "ZE", dhe une ju them se ky "ZE" bucet panderpreje ne te gjithe globin mbare dhe flet permes KISHES se Krishtit.. Ky "ZE" nuk eshte per Satanin , nuk eshte per mbreterine erresires, por eshte per te nxjere cdo njeri nga erresira e perjeteshme ne drite te perjetshme. Kush ka veshe e digjon dhe e pranon. Amin

Kur Jezusi erdhi ne Izrael, farisenjte dhe mbare prifteria e Izraelit, e cila kishte pergjegjesine ne ate cfar msonte dhe drejtonte popullin e Izraelit, e kundershtoi Jezusin, duke e quajtur nje blasfemues, per faktin se Jezusi tha: Une dhe Ati jemi NJE; dhe, kush me ka pare mua ka pare Atin. Pra ketu kemi dy deshmi mjaft te qarta dhe te plota, qe i jepen besimtarit te krishtere. Cfare bene farisenjte kur digjuan keto deshmi te Jezusit? Cfar bejne myslimanet kur digjojne keto deshmi te Krishtit?
    Si farisenjte ashtu edhe mysliamnet i kundershtojne keto deshmi mbi Krishtin. Perse? Ja si ju tha Jezusi farisenjve:
    " Une jam ai qe deshmoj per veten dhe Ati qe me ka derguar DESHMON per mua."
    Cfar i tha Jezusi Pjetrit kur ai i tha: ti je Biri i Perendise se gjalle? Kete o Pjeter nuk ta zbuloioi as mishi dhe as Gjaku, por ta zbuloi Ati im qe eshte ne Qiej.
    Jini te vemendshem dhe kuptoni drejt fjalet e Krishtit. Mos prisni te merni zbulese nga njeriu, sepse njeriu eshte i paafte te shohe dhe te deshmoje Perendine. Per mua, tha Jezusi deshmon Ati ne qiej. Por si e priten judenjte dhe si e presin myslimanet kete deshmi te Krishtit? Natrysith qe ata e kundershtuan dhe e kundershtojne. Jezusi tha:

" Ju nuk me njihni as mua dhe as Atin, sepse po te me njihnit mua, do te njihnit dhe Atin tim."
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 08-02-2008 mė 15:01

I nderuari Deshmuesi,

Paqja dhe meshira e Perendise qofshin me ju.

Se pari ne lidhje me titullin e temes (edhe pse si duket ju nuk keni qen iniciator i i ketije titulli) “Krishterizmi apo Islamizmi” dua te them "edhe Krishterizmi edhe Islamizmi".

Kater librat e medha jane pjese te pandara te shpirtit te Islamit:

TEVRAT – i zbriti Musase a.s.
    ZEBURI – i zbriti Davudid a.s.
    INGJILI – i zbrite Jezusit (Isase) a.s.
    KURANI – i zbriti Muhammedit a.s.

Nje Musliman (i nenshtruar ndaj Zotit) i vertete ka respekte te veqante per keto kater libra. Nuk e le zemra e tije, nuk e le dashuria e tije per Zotin, te fyej asnjeren nga keto libra.

Dallime me siguri se mund te gjenden nga syri i njeriut, midis nje libri dhe libri tjeter, por a nuk do te ishte me mire qe ne ta koncentrojme gjithe energjine tone ne gjerat e perbashketa qe na lidhin, ne duhet ta koncentrojme te gjithe energjine tone ne cilesite e mira te Perendise, si dashuria, respekti, meshira, paqja, urtesia, toleranca, morali etj etj per njeri tjetrin mandej e verteta do dali ne shesh.

Nje Musliman i vertete beson apo me mire te them, ne zemren e tije e dine se edhe nga fete e ndryshme ka te nenshtruar te vertete ndaj Zotit, besimtare te vertete te Zotit. Deshmi te kesaje kemi ajetet e Kuranit famelarte:

11.118. Sikur tė dėshironte Zoti yt, do t’i bėnte njerėzit tė njė feje (por nuk dėshiroi, ai e di pse) dhe prape ata nuk ndalojne se dalluari.

2.62. Vėrtet, ata qė besojne (ne ate qe te eshte shpallur ty, Muhamed a.s.), dhe ata qė jane jehudi, krishterė, sabejėt , kush beson prej tyre (sinqerisht) All-llahun, dhe Diten e Fundit dhe bėn vepra tė mira, ata e kanė shpėrblimin te Zoti i tyre. Pėr ta nuk ka frikė as nuk kanė pėrse tė pikėllohen.

3.113. Ata (ithtarėt e librit) nuk janė tė njejtė. Nga ithtarėt e librit ka qė janė nė rrugė tė drejtė, gjatė natės lexojnė ajetet e All-llahut duke u lutur.

3.114. I besojnė All-llahut dhe Ditės se Fundit, kėshllojnė pėr tė mirė dhe ndalojne sjelljet e pandershme, bashkpunojne njeri me tjetrin ne pune te mira. Edhe ata janė prej tė mirėve.
    3.115. E ēfarėdo tė mire qė bėjnė, ajo nuk u mohohet. All-llahu i di shumė mirė tė devotshmit.

3.199. Po edhe nga ithtarėt e librit ka qė besojnė All-llahun, e besojnė atė qė u ėshtė shpallur juve, e besojnė atė qė ėshtė shpallur atyre, janė tė bindur ndaj All-llahut nė shpallje nuk i shesin pėr pak sendtė kėsaj jete. Tė tillėt kanė shpėrblimin e vet te Zoti i tyre, e All-llahu ėshtė qė llogarinė e bėn shpejt.

7.156. …Meshira ime (e Allahut) i perfshine te gjithe…

Mandej Kurani na meson se Inxhili eshte udhezim i drejte dhe drite e shenjte per njerezimin:

5-46. Ne vazhduam gjurmėt e tyre (tė pejgamberėve) me Isain, birin e Merjemes, vėrtetues i Tevratit qė kishin mė parė. Atij i dhamė Inxhilin, qė ėshtė udhėzim i drejtė dhe dritė, qė ėshtė vėrtetues i Tevratit qė kishin pranė, qė ishte udhėzues e kėshillues pėr tė devotshmit.

Ne duam ta percjellim dhe jetojme sipas shembullit qe la Jezusi a.s. Dhe per mendimin tim kjo eshte shume me e rendesishme se sa adhurimi Zot i tije.

Arsyen e hapjes se kesaj teme nuk po mundem ta kuptoje. C’fare te mire mund te sjelle? apo ndoshta vetem te kunderten! Mos harroni fjalet e te shenjtit Jezus a.s. kur tha:

Mateu 5:44 "Por unė po ju them: Duani armiqtė tuaj, bekoni ata qė ju mallkojnė, u bėni tė mirė atyre qė ju urrejnė, dhe lutuni pėr ata qė ju keqtrajtojnė dhe ju pėrndjekin,”

Fjala "duani" konsiderohet edhe nje kategori me larte se "respektoni."

Pra i nderuari deshmues mos ma merr per te keq por une po shohe shume pak respekte ne kete teme.

Une nuk i konsideroje te Krishteret aspak armiqe, por nuk tregohet respekte apo dashuri ndaj dikujt qe mendon ndryshe nga ti duke e quajtur publikisht (ketu ne forum) genjeshter ate cfare ai beson me gjithe zemer si te shenjte. Kjo nuk nxite asgje me shume veq se urrejtje dhe konflikt vllau me vllaun.

Mosrespekti apo fyerjet ndaj Kuranit dhe profetit Muhammed a.s. jane nje ofendim teper i rende per masen e gjere te percjellesve te fese muslimane. Dhe keto ofendime bien ndesh me ate c’fare mesoi i shejnti Jezus a.s. prandaj vetem ca sjellin perqarje ndermjet nesh.

Nuk them se nuk ben te debatojne pjesetaret e feve te ndryshme por te debatohet duke pasur respekt maksimal per njeri tjetrin.

Ja edhe disa vargje te tjera nga Mateu 7:1-5:

Mateu 7:1 ”Mos gjykoni, qė tė mos gjykoheni

Mateu 7:2 “Sepse ju do tė gjykoheni sipas gjykimit me tė cilin ju gjykoni; dhe me masėn me tė cilėn ju masni, do t`ju masin tė tjerėt

Mateu 7:3 “Pse shikon lėmishten qė ėshtė nė syrin e vėllait tėnd dhe nuk shikon trarin qė ėshtė nė syrin tėnd?”

Mateu 7:4 “Ose, si mund t`i thuash vėllait tėnd: "Dale tė tė heq lėmishten nga syri", kur ke njė tra nė syrin tėnd?”

Mateu 7:5 "O hipokrit, hiqe mė parė trarin nga syri yt dhe pastaj shiko qartė pėr tė nxjerrė lėmishten nga syri i vėllait tėnd.”

Ne qofte se ju i merrni seriozisht keto fjale te te shenjtit Jezus a.s. atehere ju me siguri se nuk do ta ndieni veten aq mire kur ju haptasi gjykoni nje fe tjeter duke e quajtur genjeshter, ate qe me shume se nje miliarde njerez ne bote e konsiderojne te shenjte.

Tani te gjithe e dime se nje fjali shpeshhere mund te interpretohet ne shume menyra. Secili mund te marre fjale nga Kurani apo Bibla dhe ti valoje si nje flamur duke i interpretuar ashtu si i thote egoja e tije vetem sa per ta fituar argumentin, por e verteta nuk ndryshon, eshte nje dhe ajo mbetet e ngulitur thelle ne zemren e nje besimtari te vertete qe ka dashuri, paqe, meshire, urtesi, e respekte, ndaj te gjitheve.

I nderuari Deshmia une jam vetem nje student ne kerkim te se vertetes, dhe ta them te drejten me kaq njohuri sa kam, une per veten time kurr nuk do te mund as ta parmendoja se besimin tim mund te forcoje duke e gjykuar apo perulur nje besim tjeter. Perkundrazi po te beja nje veprim te tille jam i sigurte se besimi im do lakohej shume.

Ne fund dua te te kerkoje falje ne qofte se kam bere ndonje gabim apo keni marre ndonje fjale timen si ofendim, por qellimi im asesi nuk ka qene i tille.

Te Pershendes

p.s. Shkrimtari Ben Johnson ka thene “Feja me e mire eshte ajo qe te sjell afer Krijuesit”.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ocean : 09-02-2008 mė 00:47
    "Koka duhet pėrkulur zemrės"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga ocean Lexo Postimin
    I nderuari Deshmuesi,

Paqja dhe meshira e Perendise qofshin me ju.

Se pari ne lidhje me titullin e temes (edhe pse si duket ju nuk keni qen iniciator i i ketije titulli) “Krishterizmi apo Islamizmi” dua te them "edhe Krishterizmi edhe Islamizmi".

Kater librat e medha jane pjese te pandara te shpirtit te Islamit:

TEVRAT – i zbriti Musase a.s.
    ZEBURI – i zbriti Davudid a.s.
    INGJILI – i zbrite Jezusit (Isase) a.s.
    KURANI – i zbriti Muhammedit a.s.

Nje Musliman (i nenshtruar ndaj Zotit) i vertete ka respekte te veqante per keto kater libra. Nuk e le zemra e tije, nuk e le dashuria e tije per Zotin, te fyej asnjeren nga keto libra.

Dallime me siguri se mund te gjenden nga syri i njeriut, midis nje libri dhe libri tjeter, por a nuk do te ishte me mire qe ne ta koncentrojme gjithe energjine tone ne gjerat e perbashketa qe na lidhin, ne duhet ta koncentrojme te gjithe energjine tone ne cilesite e mira te Perendise, si dashuria, respekti, meshira, paqja, urtesia, toleranca, morali etj etj per njeri tjetrin mandej e verteta do dali ne shesh.

Nje Musliman i vertete beson apo me mire te them, ne zemren e tije e dine se edhe nga fete e ndryshme ka te nenshtruar te vertete ndaj Zotit, besimtare te vertete te Zotit. Deshmi te kesaje kemi ajetet e Kuranit famelarte:

11.118. Sikur tė dėshironte Zoti yt, do t’i bėnte njerėzit tė njė feje (por nuk dėshiroi, ai e di pse) dhe prape ata nuk ndalojne se dalluari.

2.62. Vėrtet, ata qė besojne (ne ate qe te eshte shpallur ty, Muhamed a.s.), dhe ata qė jane jehudi, krishterė, sabejėt , kush beson prej tyre (sinqerisht) All-llahun, dhe Diten e Fundit dhe bėn vepra tė mira, ata e kanė shpėrblimin te Zoti i tyre. Pėr ta nuk ka frikė as nuk kanė pėrse tė pikėllohen.

3.113. Ata (ithtarėt e librit) nuk janė tė njejtė. Nga ithtarėt e librit ka qė janė nė rrugė tė drejtė, gjatė natės lexojnė ajetet e All-llahut duke u lutur.

3.114. I besojnė All-llahut dhe Ditės se Fundit, kėshllojnė pėr tė mirė dhe ndalojne sjelljet e pandershme, bashkpunojne njeri me tjetrin ne pune te mira. Edhe ata janė prej tė mirėve.
    3.115. E ēfarėdo tė mire qė bėjnė, ajo nuk u mohohet. All-llahu i di shumė mirė tė devotshmit.

3.199. Po edhe nga ithtarėt e librit ka qė besojnė All-llahun, e besojnė atė qė u ėshtė shpallur juve, e besojnė atė qė ėshtė shpallur atyre, janė tė bindur ndaj All-llahut nė shpallje nuk i shesin pėr pak sendtė kėsaj jete. Tė tillėt kanė shpėrblimin e vet te Zoti i tyre, e All-llahu ėshtė qė llogarinė e bėn shpejt.

7.156. …Meshira ime (e Allahut) i perfshine te gjithe…

Mandej Kurani na meson se Inxhili eshte udhezim i drejte dhe drite e shenjte per njerezimin:

5-46. Ne vazhduam gjurmėt e tyre (tė pejgamberėve) me Isain, birin e Merjemes, vėrtetues i Tevratit qė kishin mė parė. Atij i dhamė Inxhilin, qė ėshtė udhėzim i drejtė dhe dritė, qė ėshtė vėrtetues i Tevratit qė kishin pranė, qė ishte udhėzues e kėshillues pėr tė devotshmit.

Ne duam ta percjellim dhe jetojme sipas shembullit qe la Jezusi a.s. Dhe per mendimin tim kjo eshte shume me e rendesishme se sa adhurimi Zot i tije.

Arsyen e hapjes se kesaj teme nuk po mundem ta kuptoje. C’fare te mire mund te sjelle? apo ndoshta vetem te kunderten! Mos harroni fjalet e te shenjtit Jezus a.s. kur tha:

Mateu 5:44 "Por unė po ju them: Duani armiqtė tuaj, bekoni ata qė ju mallkojnė, u bėni tė mirė atyre qė ju urrejnė, dhe lutuni pėr ata qė ju keqtrajtojnė dhe ju pėrndjekin,”

Pra i nderuari deshmues mos ma merr per te keq por une po shohe shume pak respekte ne kete teme.

Une nuk i konsideroje te Krishteret aspak armiqe, por nuk tregohet respekte apo dashuri ndaj dikujt qe mendon ndryshe nga ti duke e quajtur publikisht (ketu ne forum) genjeshter ate cfare ai beson me gjithe zemer si te shenjte. Kjo nuk nxite asgje me shume veq se urrejtje dhe konflikt vllau me vllaun.

Mosrespekti apo fyerjet ndaj Kuranit dhe profetit Muhammed a.s. jane nje ofendim teper i rende per masen e gjere te percjellesve te fese muslimane. Dhe keto ofendime bien ndesh me ate c’fare mesoi i shejnti Jezus a.s. prandaj vetem ca sjellin perqarje ndermjet nesh.

Nuk them se nuk ben te debatojne pjesetaret e feve te ndryshme por te debatohet duke pasur respekt maksimal per njeri tjetrin.

Mateu 7:1 ”Mos gjykoni, qė tė mos gjykoheni”

Mateu 7:2 “Sepse ju do tė gjykoheni sipas gjykimit me tė cilin ju gjykoni; dhe me masėn me tė cilėn ju masni, do t`ju masin tė tjerėt”

Mateu 7:3 “Pse shikon lėmishten qė ėshtė nė syrin e vėllait tėnd dhe nuk shikon trarin qė ėshtė nė syrin tėnd?”

Mateu 7:4 “Ose, si mund t`i thuash vėllait tėnd: "Dale tė tė heq lėmishten nga syri", kur ke njė tra nė syrin tėnd?”

Mateu 7:5 "O hipokrit, hiqe mė parė trarin nga syri yt dhe pastaj shiko qartė pėr tė nxjerrė lėmishten nga syri i vėllait tėnd.”

Ne qofte se ju i merrni seriozisht keto fjale te te shenjtit Jezus a.s. atehere ju me siguri se nuk do ta ndieni veten aq mire kur ju haptasi gjykoni nje fe tjeter duke e quajtur genjeshter, ate qe me shume se nje miliarde njerez ne bote e konsiderojne te shenjte.

Tani te gjithe e dime se nje fjali shpeshhere mund te interpretohet ne shume menyra. Secili mund te marre fjale nga Kurani apo Bibla dhe ti valoje si nje flamur duke i interpretuar ashtu si i thote egoja e tije vetem sa per ta fituar argumentin, por e verteta nuk ndryshon, eshte nje dhe ajo mbetet e ngulitur thelle ne zemren e nje besimtari te vertete qe ka dashuri, paqe, meshire, urtesi, e respekte, ndaj te gjitheve.

I nderuari Deshmia une jam vetem nje student ne kerkim te se vertetes, dhe ta them te drejten me kaq njohuri sa kam, une per veten time kurr nuk do te mund as ta parmendoja se besimin tim mund te forcoje duke e gjykuar apo perulur nje besim tjeter. Perkundrazi po te beja nje veprim te tille jam i sigurte se besimi im do lakohej shume.

Ne fund dua te te kerkoje falje ne qofte se kam bere ndonje gabim apo keni marre ndonje fjale timen si ofendim, por qellimi im asesi nuk ka qene i tille.

Te Pershendes

p.s. Shkrimtari Ben Johnson ka thene “Feja me e mire eshte ajo qe te sjell afer Krijuesit”.
    I nderuar ocean.
    Se pari te falenderoj per menyren e qete te diskutimit, dhe ju mbeshtes ne kete pike. Tani le te hyjme ne ceshtje. Nuk e di nese ju e kini lexuar te gjithe shkrimin tim, qe nga fillimi deri ne fun.d Une ne cdo moment e kam thene hapur dhe qarte se, qellimi ne kete teme nuk ka te beje as me gjykimin dhe as ofendimin se si dhe ku nje njeri beson. Une mendoj se ne te gjithe shkrimin tim, nuk kam sjelle qofte dhe nje ofeze te vetme , pervecse kam sjelle zbulesen per te krishteret, ne menyre qe ata te njohin se ku doktrina kuranore ecen kunder fjales profetike, dhe njekohesisht te qendrojne ne besen e Krishtit. Do ti pranoja keshillat tuaja, nese qellimi im do te ishte ofeza apo gjykimi i dikujt per shkak te bese se ndryshme qe ai ka ne lidhje me besimin tim.
    Ju jeni mysliman, dhe kjo eshte e drejta dhe perzgjedhja juaj, askush nuk ka te drejte tju gjykoje apo tju fyeje. Nuk dua te merem tani me luften e hapur qe islami ben ndaj krishterimit dhe ndaj menyres krejt te ulet qe ai ben me keqinterpretimet e fjales profetike ne bibel. Si do te ndjeheshit ju, kur dikush tju thoshte se kurani qe kini eshte i gjithi i ndryshuar? Si do te ndjeheisht ju nese dikush do te sillte ginjeshtra rreth profetit tuaj, ku ju besoni? Si do te ndjeheshit ju kur dikush i ndryshon vargjet e kuranit? Si do te ndjeheshit ju kur tju thoshin faktin se, ne vendet islame kisha perndiqet dhe te krishteret ne shume vende islame vriten per shakak te besimit? Ka dhe plot fakte te tjera te cilat i krishteri duhet ti kete parasysh dhe fare qarte.
    Une po ju sjell disa shembuj, per tju dhen mundesine juve qe te shihni se sa dhunshem islami e fyen dhe e perndjek Krishtin dhe kishen e tij.
    Kurani ginjen kur thote se, Jezusi nuk eshte Bir i Perendise; se Jezusi nuk eshte Perendi; se Jezusi nuk shkoi ne kryq; se Jezusi nuk u ringjall nga vdekja; se mesimet e Jezusit nuk jane te verteta por jane shkrime dhe ginjeshtra te ndryshuara; se Ngushelluesi Fryma e Perendise na qenka Muhamedi e plot blasfemi te tjera si keto. Tani ju pyes me mirsjellje, a ka ofendim, mosrespekt, dhe dashakeqesi me te madhe se keto qe ben islami, per ata qe e besojne Krishtin dhe fjalen profetike ne bibel???
    Une kam ballafaquar doktrinen islame perballe se Vertetes, ate qe fjala profetike deshmon. Pra nuk kam bere nje pandershemri kur flas dhe shpall te verteten. Une nuk e kam ne natyre te tall apo te mosrespektoj te tjeret, edhe pse ata nuk besojne ne besimin tim. Ju kini sjelle fjalet e Krishtit, qe thote: duajini armiqte tuaj, dhe une ju pershendes. Por me duhet tju them se, asnjehere nuk e shoh njeriun si armikun tim, edhe pse ai me perndjek apo me keqtrajton per shkak te besimit ne Krisht. Armiku yne i perbashket eshte Djalli Satana, te cilin Jezusi e mundi ne kryq. Pra une jam fitimtar me ane te Zotit Krisht.
    Une deshrioj qe te kemi vertet nje bisede te ngrohtete midis njeritjetirt, duke sjelle argument dhe duke e kundershtuar njeritjetrin, por jo me ginjeshtra dhe ofeza. Nese te Krishteret e besojne Jezusin Zot, sepse Ai eshte, askush nuk ka te drejte tja u mohoje kete, dhe ta quaj profet. Nese doktrina e kuranit meson se Jezusi eshte profet, fjala profetike ne bibel na thote edhe me, se Ai eshte Fjala Perendi. Nese myslimanet kete fakt nuk e pranojne dhe besojne, athere ky eshte problemi i tyre. Bibla me meson dhe me deshmon se profeti i fundit ne bote eshte Gjon Pagezori, dhe se brezi i profeteve i perket vetm popullit te Izraelit, sepse ata ishin kombi i perzgjedhur i Perendise. Po keshtu shkrimi me meson se, profetet qe te gjithe kane prejardhien e tyre nga kombi i Izraelit. Tani islami e quan profet Muahametin, kjo nuk me intereson dhe as me shqeteson sepse eshte puna juaj. Ju e shpallni Muyhametin profet, mbajeni dhe besoini, por nuk kini te drejte qe te luftoni dhe bindni te tjeret qe ta pranojne ate si profet, kur te tjeret nuk e pranojne nje gje te tille. Po keshtu ju nuk e pranoni Jezusin Zot e Perendi, ateher perse i gjykoni dhe i perndiqni te krishteret per shakak te ketij besimi???
    Njeriu eshte i Lire per te perzgjedhur dhe besuar atje ku ai deshiron, kjo liri vjen nga Krijuesi dhe jo nga njeriu. Imponimi kurre nuk sjell nje bashkepunim apo disktuim te mire. Nese dikush ne kete faqe te krishtere nuk e pranon profetin tuaj, dhe kete e mbeshtet ne deshmine biblike, atehere mos valle kjo eshte disrespekt ndaj myslimanve?? Aspolutisht jo. Nuk kam te drejte te fyej askend per besimin se ku dhe si ai beson, por kam te drejte te gjykoj me drejtesi, dmth me Krishtin. Ja pra ne se besoj besoj ne Krishtin, dhe nese gjykoj gjykoj simmbas Krishtit, pasi ne te dhe vetem ne te eshte e Verteta.
    Ne shkrimin pak me siper Gjoni thote se, ka plot frymera te ndryshme, por vetem nje vejn nga Perendia. Si i krishtere qe jam pyes: Ku dhe si mund ta dalloj Frymen e Perendise? Gjoni thote: prova e vetme eshte Krishti. Ai qe beson ne Krishtin vjen ne te Verteten, dhe nga e VERTETA gjithshka eshte e zbuluar dhe e plote.
    Studime te mbara, dhe uroj qe te gjeni te Verete, sepse e VERTETA, tha Jezusi do tju beje te lire.
    " Une jam rruga, e verteta dhe jete, tha Jezusi...."

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga ocean Lexo Postimin

Mateu 7:1 ”Mos gjykoni, qė tė mos gjykoheni”

Mateu 7:2 “Sepse ju do tė gjykoheni sipas gjykimit me tė cilin ju gjykoni; dhe me masėn me tė cilėn ju masni, do t`ju masin tė tjerėt”

.[/I]

Jezusi tha edhe diēka tjeter; “Unė jam Mesia, unė qė po flas me ty”!

Me kujdes jam duke pėrcjellur kėtė temė dhe vėrtetė ja vlenė tė lexoj njeriu kėto shkrime tė Deshmuesit tė cilat janė tė frymėzuara nga vet Shpirti (Fryma) e Zotit, kėtė e them me plot kuptimin e fjalės edhe pse e di se ka njerėz qė nuk e kuptojnė ashtu, por dhashtė Zoti qė edhe ata tė kuptojnė tė Verteten.

Dikush ndoshta mund tė thotė se pse toni po nderhynė derisa ky shkrim I ėshtė drejtuar Deshmuesit, jo, ky shkrim I ėshtė drejtuar Shpirtit tė Hyjit, ky shkrim I ėshtė drejtuar tė sė Vertetes, e verteta ėshtė se Jezus Krishti ėshtė Zot, e verteta ėshtė se Jezus Krishti ėshtė Bir I Perendisė, e verteta ėshtė se Jezus Krishti ėshtė shpetimtari I vetem I njeriut. Jo, nuk ėshtė e vėrtetė se Jezusi ėshtė vetem Profet, kjo ėshtė ajo qė kan menduar (siē shprehet edhe Deshmusi nė nji shkrim) njerėzit tė cilėve ua zbulon mishi dhe gjaku gjatė gjitha kohėrave, por atyre qė ua zbulon Zoti deshmojnė se Krishti ėshtė Bir I Perendisė dhe I lum ai qė I zbulohet kjo dhe e beson kėtė.

Mė bėri pėrshtypje qetėsia e jote, ishte vėrtetė nė stil “biblik”, por dhashtė Zoti qė ajo tė jetė nė Frymen e Zotit e jo nga fryma dhe menēuria e botes.

Ki postuar citate nga Bibla! Ėshtė mire nėse njeriu sherbehet nga fjalėt e Zotit por kuptohet; nuk ėshtė mire nėse nuk sherbehet nga tė gjitha fjalėt qė I thotė Ai, nėse ėshtė ashtu atėher njeriu mund tė denohet .

Njė gjė ėshtė e rendėsishme pėr secilin njeri, jo vetem thjeshtė e rendėsishme, por ėshtė varėsia e jetės; cila ėshtė ajo? Kot nėse njeriu I din apo I zbaton shkrimet nėse nuk I kupton dhe I beson kėto Fjalė tė Jezusit, pra qė do tė thotė; I kotė ėshtė besimi pa kėto:

Pos atyre fjalėve dhe kėshillave tė bukura qė ju keni postuar nga citate tė ungjijve, ka edhe tė tjera qė un po I postoj. Uroj qė me dashuri nė Krishtin tė lexohen:

Unė jam Mesia, unė qė po flas me ty!

Hyji ėshtė Shpirtė, dhe ata qė e adhurojnė duhet t'a adhurojnė nė shpirtė dhe nė tė vėrtetėn.

Gruaja i tha: "Unė e di se do tė vijė Mesia, qė e quajnė Krisht; kur tė ketė ardhur, ai do tė na kumtojė ēdo gjė.

Jezusi i tha: Unė jam Mesia, unė qė po flas me ty!
    Gj 4, 24-26

Unė jam drita e botės!

Dhe Jezusi u foli atyre pėrsėri duke thėnė: ``Unė jam drita e botės; kush mė ndjek nuk do tė ecė nė errėsirė, por do tė ketė dritėn e jetės” ( Gj 8, 12)

Unė jam udha!

Jezusi i tha: ``Unė jam udha, e vėrteta dhe jeta; askush nuk vjen tek Ati pėrveēse nėpėrmjet meje.

Po tė mė kishit njohur, do tė kishit njohur edhe Atin tim; qysh tani e njihni dhe e keni parė".
    (Gj 14, 6-7)

UNĖ JAM!

Dhe ai u tha atyre: "Ju jeni nga kėtu poshtė, kurse unė jam nga atje lart; ju jeni prej kėsaj bote, unė nuk jam prej kėsaj bote.

Prandaj ju thashė se ju do tė vdisni nė mėkatet tuaja, sepse po tė mos besoni se UNĖ JAM, ju do tė vdisni nė mėkatet tuaja".

Atėherė ata i thanė: ``Kush je ti?``. Dhe Jezusi u tha atyre: "Pikėrisht atė qė ju thashė.
    (Gj 8, 23-25)

Unė jam dera!

Unė jam dera; nėse dikush hyn nėpėrmjet meje, do tė shpėtohet; do tė hyjė, do tė dalė dhe do tė gjejė kullotė. (Gj 10, 9)

Unė jam, para se tė kishte lindur Abrahami!

Jezusi u tha atyre: ``Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė unė po ju them: para se tė kishte lindur Abrahami, UNĖ JAM``.[I]Gj 8. 58[/I]

Unė dhe Ati jemi njė!

Jezusi u pėrgjigj atyre: ``Unė jua kam thėnė, por ju nuk besoni; veprat qė bėj nė emėr tė Atit tim, janė ato qė dėshmojnė pėr mua. Por ju nuk besoni, sepse nuk jeni nga delet e mia, siē jua kam thėnė.

Delet e mia e dėgjojnė zėrin tim, unė i njoh dhe ato mė ndjekin; dhe unė u jap atyre jetėn e pėrjetshme dhe nuk do tė humbasin kurrė, e askush nuk do t`i rrėmbejė nga dora ime. Ati im, qė m`i dha, ėshtė mė i madh se tė gjithė; dhe askush nuk mund t`i rrėmbejė nga dora e Atit tim.
    Unė dhe Ati jemi njė".
    (Gj 10, 25-30)

Ai qė vjen prej sė Larti!

“Kush vjen prej sė Larti, ai ėshtė mbi tė gjithė! Kush ėshtė nga toka, tokėsor ėshtė dhe flet pėr gjėrat e tokės.

Ai qė vjen prej qiellit [ai ėshtė mbi tė gjithė]: dėshmon ēka pa e ēka dėgjoi, por dėshminė e tij shumkush s’e pranon.

Kush e pranon dėshminė e tij, pohon se Hyji ėshtė i vėrtetė.

Vėrtet, i dėrguari i Hyjit flet fjalėt e Hyjit sepse Hyji nuk e jep Shpirtin me masė. Ati e do Birin dhe atij i la nė dorė gjithēka.

Kush beson nė Birin ka jetėn e pasosur, pėrkundrazi, ai qė nuk beson nė Birin nuk do ta shohė jetėn: hidhėrimi i Hyjit peshon mbi tė.”
    (Gj 3; 31-36)
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anėtarėsuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Une keto bisedime nderfetare nuk i kuptoj. Ne fakt nuk kuptoj cili eshte objekti i diskutimit. Besoni ju myslimane se krishteret do lejne besimin e tyre dhe do konvertohen ne myslimane? Apo anasjelltas, se myslimanet do konvertohen ne te krishtere?

Ti psh Peniel meqe je dhe modrator i ketij forumi pret nje konvertim virtual nga myslimanet? Besoj se jo. Atehere pse diskutohet? Eshte tjeter fakti nqs nje mysliman do te informohet per dicka historike ose doktrinore ne lidhje me krishterimin.

Mendimi im eshte qe tema te mbahet, por te diskutohet vetem nga anetaret e komunitetit protestant. Po tu teket myslimaneve le te hapin nje teme ne forumin e tyre.
    Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.

Gott mit Uns

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Pėrshėndetje Bizantin.

Nuk e di se sa ke lexuar brenda kėsaj teme duke u nisur nga vetė titulli. Nė fakt si qėllim nuk ėshtė konvertimi i myslimanėve nė krishterim (nėse kjo ndodh Amen) por zbulimi i sė vėrtetės lidhur me krishterimin dhe myslimanizmin. Pėr mė tepėr ju jepet mundėsia myslimanėve tė ballafaqohen me realitetin dhe me faktet qė ekzistojnė dhe kanė ekzistuar me kohė.

Tema nuk ka pėr qėllim tė flasė keq pėr njė fe tjetėr dhe tė mbrojė njė tjetėr. Shumica e kanė parė si tė tillė pa qenė thelluar nė thelbin kryesor tė saj. Thjesht duam tu themi besimtarėve myslimanė se gjithēka qė dinė pėr krishterimin e dinė gabim dhe sjellim fakte qė e vėrtetojnė atė. Lexoje temėn me kujdes dhe do tė kuptosh.

Ju falenderoj tė gjithėve pėr pjesėmarrjen.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Faqja 10 prej 45 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •