Close
Faqja 20 prej 45 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 443
    Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga krishterprizren Lexo Postimin
    cigo kujdes se qka besoni e ki shkruar ne fund por a me tregon ti mua pse je musliman pse falesh dhe pse e mbron islamin te lutem me trego jam i bindur se ti je musliman vetem pse ke lindur i tille vetem pse je ritur ne nje edukat nga prinderit e tu , po te kishe lindur ne indi do te ishe indus
    Jezusi tha kush do te me kerkoj une do te vij do tia hap deren
    cigo vetem nje rruge eshte per tek zoti e jo 2000 autostrada qe ka sot bota ( fe )
    por qe te qoi tek zoti eshte nje rruge ne thjesht e e ngusht aty shkruan kjo eshte rruga e verteta dhe jeta askush nuk mund te shkoi tek perendia perveq se nepermjet kesaj rruge CILEN DO ZGJEDHJE TI

isa nuk e kishte emrin as isa e as Jezus ai ne gjuhen e tij hebreje e kishte JESHUA qe do te thote shpetimtar

Jezusi jo djal por biri perendis se gjalle
    Perendia nuk martohet mos thuaj basflemi se do denohesh
    nese nuk e ki te qarte eshte Bir i Perendise nga ana shpirterore e jo nga ana sexuale se Muhamedi ju ka lene ne koke vetem sexualitetin se vet kishte 20 gra e te tjereve i tha jo jo ju vetem nga kater gra i keni boll

kerkoni te verteten se une e kerkova edhe vete perendia me dha te verteten nese se ki te qarte zoti beri shume mrekulli ne jeten time sa mrekulli qka i kam kerkuar me ka dhene AI ME KA SHERUAR por kerkoje ti thuaj zot cila nga keto rruge me qon per tek ti AI DO TE PERGJIGJET por nese ti vet e kerkon shume njerez qe sot e kan kerkuar nga vet Zoti jo nga mendja jote duke analizuar se jemi te dobet nuk dime mire te vleresojme por nese i kerkojm vet nga ai vetem ai mundet te na zbuloi te verteten
    UNE VET KAM QENE MUSLIMAN sa here kam thene o zot faleminderit qe me ke falur ne nje familje muslimane por tani them sa budalla kam qene ather
    edhe une e kam pasur te veshtire ti kuptoj disa gjera per perendine dhe birin e tij Jezusin edhe per shpirtin e shejt mund ta jap nje shembull te thjesht

ATI BIRI SHPIRTI E SHENJT = 1 Perendi

UJ, AKULL , AVULL = H2o

TRUP SHPIRT FRYM = njeriu nuk mundet pa as njeren

per Perendine mos thuaj si ka mundesi te jet keshtu se per Perendine nuk mundet as gje te mos jet e pamundur por eshte plani i tij MOS E GJYKO PERENDINE (thot shkrimi i shenjt ) po te ishte i kesaj toke Jezusi do ishte ne kete toke por nuk ishte i kesaj toke prandaj shkoi ne qiell ai eshte i gjalle , ku eshte sot Muhamedi ne qiell apo ne toke Ai ka vdek edhe sot eshtrat e tij i ka ne toke muhamedi nuk ka mundesi te te shpetoi vllau im

Por Jezusi se e dha jeten e tij per ty Si Kurbani i Perendis duke ti marr te gjitha mekatet

A gėnjen Zoti?
    a. Zoti nuk gėnjen, nuk e ndryshon mendjen" [1 Samueli 15:29]
    b. Zoti gėnjen Adamin se do vdesė ditėn qe do hajė frytin, por Adami jeton pas asaj, largohet nga edeni dhe jeton 930 vjet [Zanafilla 2:17 - Zanafilla 5:5]
    c. Pėr zotin ėshtė e pamundur tė gėnjejė" [Hebrenjve 6:18 - gjė qė tregon se ai nuk ėshtė i gjithėfuqishėm]
    d. Zoti gėnjen [2 Thes 2:11]

Kurse per kete me h2o ketu kemi 2 molekula te njejta te oksegjenit dhe nje te hidrogjenit andaj s the asgje me kete .
    Se qka ke kerkuar ti une do te tregoja menjeher po dua ta marr pergjigjen nga ti per kete pyetje po qe se ke guxim ta kthesh pergjigjen ose nese di , apo eshte fryma ajo qe sju lejon me i kthy pergjigje te tjerve .
    E kush te tha ty se i lutemi Muhamedit haber spaske per Islamin .
    Ja tjetra
    A e mban Zoti premtimin?
    a. Zoti e mban premtimin, nuk ndryshon mendjen, atė qe thotė e bėn" [Numrat 23:19]
    b. Zoti nuk e mbanė premtimin [1 Samueli 2:30]
    c. Nuk e mban premtimin dhe ndryshon mendje [1 Sam 2:34]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga eldonel : 15-04-2008 mė 17:02

kristiani Maska e krishterprizren
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    Ti me kete don te thuash merre ashtu si eshte sepse ndryshe s ben, dhe si te tille si eshte pat apo nuk pat gabime,te kujtoj se nuk je duke postuar vetem per protestantet andaj mundohu pak me shum , dhe jo vetem te thuash merre ashtu si eshte .
    Pyetjet tuaja
    1)Kryqezimin po kurse zbritjen e tij afer kohes se kijametit jo .
    2) Ketu s di ka e ke marr ti qe ne e shkatrrojm .
    3)Perse pergjigjen e di dhe ti thell ne vete supozoj mirepo nuk te le diq ta shprehesh , tregoi cilesit e tij dhe do te shohesh ne eshte Zot, shume e thjeshte eshte kjo ne e marrim si te derguar te Zotit dhe asgje tjeter.
    4) Ai ka lindur pa baba por kjo per ne eshte mrekulli e Zotit te te kujtoj Adami dhe Eva nuk kishin as baba as nene .
    5) Mendon ti me te vertet qe nuk eshte e ndryshuar , e beson kete me te vertet qe nuk eshte e ndryshuar ? Nje dallim mes Biblave ta kam cek me lart ,me te vertet mendon qe ne te dora e njeriut nuk ka nderhyr.
    Pa llogjik qfar eshte njeriu ? Pyete veten rreth kesaj .

BIBLA na meson se Perendia e krijoi njeriun sipas shembelltyres se vet , te shoh , te degjoj , te flas , te mendoj, etj dmth te gjitha ato qe ka perendia por qe njeriu eshte i kufizuar
    ndersa Adami nuk kishte baba ti vet e the por ai e pruri mekatin ne kete bote edhe per shkak te adamit edhe ti me gjith mu po e hangrem denimin na perzuri perendia u hidherua edhe me ty edhe me mu edhe me Adamin

Ndersa edhe Jezusi eshte pa Baba shume mire po e ditke por ai erdhi per me marr mekatin e adamit se edhe ky duhet te jet pa Baba si Adami APO ?
    Jo vetem te Adamit por gjith botes sepse AI u be kurban dhe vdiq ne kryq per mekatete e gjith botes se edhe KY duhet te jet pa baba kuptohet eshte shume e thjeshte per tu kuptuar apo?

ndersa pse kryqi : sepse denimi me vdekje i athershem ishte kryqezimi

Profet Isaia shkroi para shume vjeteve para 1000 vjete se kembet dhe duart do te ja shpojn shpetimtarit tim , por kaq naiv jan Hebrenjet kur i kan keto shkrime ne duar i besojn por qe nuk i besojn Jezusit se ai vdiq ne kryq per mekate ata akoma vazhdojn qe ta presin dike qe do tia shlyj mekatet por ai erdhi para 2000 vjeteve por qe njerzit nuk i besojn ( hebrenjet akoma e presin nje Shpetimtar qe do ti laj mekatet ) ndersa muslimanet e bene Allahun rrencan than se zoti e beri nje njeri tjeter ne vend te Jezusit dhe ata menduan se po e kryqezojn Jezusin por ai nuk u bo kurban sa budallallek eshte me degju dhe me besu pralla shpellash as nje profet qe flitet ne bibel nuk foli me fjalet e engjullit (ndonjeher edhe dreqi behet sikur engjull per te mashtruar boten kete na meson Shkrimi i shenjt ) por te gjith Profetet e shkrimit te shenjt Bibles than qe zoti me foli , Zoti me tha keshtu as nje nuk ka fol ne emer te engjujve , ZOTI I KA FOLUR DREJTPERDREJT PROFETEVE
    Zoti ėshtė dashuri

Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    [QUOTE]
    A gėnjen Zoti?
    a. Zoti nuk gėnjen, nuk e ndryshon mendjen" [1 Samueli 15:29]
    b. Zoti gėnjen Adamin se do vdesė ditėn qe do hajė frytin, por Adami jeton pas asaj, largohet nga edeni dhe jeton 930 vjet [Zanafilla 2:17 - Zanafilla 5:5]
    O KOKTRASH Perendia nuk genjen Adami Vdiq pse e hengri frutin a ska vdekur adamia --Perjashtimi nga perendia do te thot vdekje edhe ai vdiq nje dit

c. Pėr zotin ėshtė e pamundur tė gėnjejė" [Hebrenjve 6:18 - gjė qė tregon se ai nuk ėshtė i gjithėfuqishėm]
    Perendia te kam thene ty personalisht se nuk mundet me genjy sepse nuk eshte RRENCAN , nuk mundet mos me mbajt premtimin SE ESHTE BESNIK , nuk mundet te doj te keqen se ESHTE I SHENJT

NDERSA JU E BENI RRENCAN JO BESNIK TE KEQ E KAM FJALEN SIPAS KURRANIT ZOTI ESHTE DJALL E JO PERENDI BESNIK , PERENDI I DASHUR
    nese je i gjithpushtetshem nuk do te thot se duhet mu kon edhe rrencan edhe i pa bese jo jo jo jo Perendia Jo do te denohesh dhe do te pergjigjesh per kete qe po flet logjiko e ke te thjesht se kurani eshte djallzor shume djallzor ma shum se njerzit qe munden me mendu
    eshte fjala e djallit kur thot perendia nga ai vijn e keqja dhe e mira
    jo jo jo ..... kurani eshte ma djallzor sepse nga perendia vijne te mirat ndersa nga vet djalli vijn te keqijat

Kurse per kete me h2o ketu kemi 2 molekula te njejta te oksegjenit dhe nje te hidrogjenit andaj s the asgje me kete .
    Se qka ke kerkuar ti une do te tregoja menjeher po dua ta marr pergjigjen nga ti per kete pyetje po qe se ke guxim ta kthesh pergjigjen ose nese di , apo eshte fryma ajo qe sju lejon me i kthy pergjigje te tjerve .
    E kush te tha ty se i lutemi Muhamedit haber spaske per Islamin .
    Ja tjetra
    O KOK KALLEPI
    per h2o ta dhash nje shembull se edhe ti je nje njeri por ke me triljarda elemente por je njeri i vetem me nje fjale

edhe ti si lutesh Muhamedit nuk te kam thene ne kete menyre por ti i ke besuar prallave te tij
    por lutesh qe zoti ta bekoi se ai nuk ka qene i bekuar se kete ju e beni te pa bekuar por fundja edhe zoti nuk e bekoi nuk i dha as edhe nje trashigimtar (te gjith djemt i vdiqen por edhe ja mbyten )por vetem nje vajze e cila edhe ajo i ndau ne dysh muhamedanet (Fatimja)

A e mban Zoti premtimin?
    a. Zoti e mban premtimin, nuk ndryshon mendjen, atė qe thotė e bėn" [Numrat 23:19]
    po e mban premtimin

b. Zoti nuk e mbanė premtimin [1 Samueli 2:30]
    c. Nuk e mban premtimin dhe ndryshon mendje [1 Sam 2:34]
    por per ty nuk e mban premtimin edhe e ndryshon mendjen
    per njerez qe kan mendimet e tua

edhe mua qe me ka premtuar shpetimin nese une largohem prej tij ai e ndryshon mendimin edhe nuk e mbane me premtimin se une perseri u largova prej tij
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga krishterprizren : 16-04-2008 mė 06:01
    Zoti ėshtė dashuri

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    BIBLA na meson se Perendia e krijoi njeriun sipas shembelltyres se vet , te shoh , te degjoj , te flas , te mendoj, etj dmth te gjitha ato qe ka perendia por qe njeriu eshte i kufizuar
    ndersa Adami nuk kishte baba ti vet e the por ai e pruri mekatin ne kete bote edhe per shkak te adamit edhe ti me gjith mu po e hangrem denimin na perzuri perendia u hidherua edhe me ty edhe me mu edhe me Adamin

Ndersa edhe Jezusi eshte pa Baba shume mire po e ditke por ai erdhi per me marr mekatin e adamit se edhe ky duhet te jet pa Baba si Adami APO ?
    Jo vetem te Adamit por gjith botes sepse AI u be kurban dhe vdiq ne kryq per mekatete e gjith botes se edhe KY duhet te jet pa baba kuptohet eshte shume e thjeshte per tu kuptuar apo?

ndersa pse kryqi : sepse denimi me vdekje i athershem ishte kryqezimi

Profet Isaia shkroi para shume vjeteve para 1000 vjete se kembet dhe duart do te ja shpojn shpetimtarit tim , por kaq naiv jan Hebrenjet kur i kan keto shkrime ne duar i besojn por qe nuk i besojn Jezusit se ai vdiq ne kryq per mekate ata akoma vazhdojn qe ta presin dike qe do tia shlyj mekatet por ai erdhi para 2000 vjeteve por qe njerzit nuk i besojn ( hebrenjet akoma e presin nje Shpetimtar qe do ti laj mekatet ) ndersa muslimanet e bene Allahun rrencan than se zoti e beri nje njeri tjeter ne vend te Jezusit dhe ata menduan se po e kryqezojn Jezusin por ai nuk u bo kurban sa budallallek eshte me degju dhe me besu pralla shpellash as nje profet qe flitet ne bibel nuk foli me fjalet e engjullit (ndonjeher edhe dreqi behet sikur engjull per te mashtruar boten kete na meson Shkrimi i shenjt ) por te gjith Profetet e shkrimit te shenjt Bibles than qe zoti me foli , Zoti me tha keshtu as nje nuk ka fol ne emer te engjujve , ZOTI I KA FOLUR DREJTPERDREJT PROFETEVE
    Po mire ne rregull Adami e pruni mekatin ne kete bote tani ti te denohesh per ate qe e ka bere Adami , nje shembull per ilustrim nje njeri babain e ka hajn dhe cili eshte fajtori ketu babai apo i biri per ate veper dhe pse ky te ngarkohet me faj per nje veper qe ky se ka bere ?

Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250

Thumbs down

Po mire ne rregull Adami e pruni mekatin ne kete bote tani ti te denohesh per ate qe e ka bere Adami , nje shembull per ilustrim nje njeri babain e ka hajn dhe cili eshte fajtori ketu babai apo i biri per ate veper dhe pse ky te ngarkohet me faj per nje veper qe ky se ka bere ?
    nga mekatari del mekatar
    nga gruri del grur
    nga egjra del egjra
    nga kokturku si ti del kokturk se edhe baben e ki kokturku jo shqiptari
    kush te ka mesuar cili hoxh
    cilin hoxhe po e degjon me shume edhe cili ta ka prish koken ty o koktull
    edhe nga kurani djallzor shkruan keshtu qe hazreti ademin eperzuni allahu vetem pse kishte mekatuar dhe nuk iu kishte bindur allahut o koktulle
    se muhamed pedofili kishte marr disa citate nga bibla per ti mashtruar sa me shume njerzit o koktrash
    Zoti ėshtė dashuri

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Une vet spi qes keto sene andaj ki toleranc gjate bashkebisedimit te jemi dyte ne nivel , prandaj edhe pergjigjja mendoj duhet te jete ne nivel nga dy palet .

A e ka parė kush Zotin ?
    Askush nuk e ka pare ndonjėherė zotin [1 Gjoni 4:12]
    a. Amosi e ka pare zotin [Amosi 7:7]
    b. Askush se ka parė zotin veq zotit [Gjoni1:18]
    c. Abrahami e ka parė zotin [Zanafilla 18:1]
    d. Moisiu, Aaroni, Nadabi, Abihu dhe 70 pleq e kanė parė zotin [Dalja 24]

Kur u "kryqėzua" Jezusi?
    a. Pas ngrėnies se pashkės [Marku 15:15]
    b. Para ngrėnies se pashkės[Gjonit 13:1-2; 18:28; 19:14,17].

Kush e inspiroj Davidin qė tė bėjė regjistrimin e Izraelit?
    a. Zoti (2.Samuel 24:1)
    b. Satanai (1.Kronikave 21:1)

Ka edhe te tjera le te shohim njeher qfare pergjigje do japesh mbi keto ,

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    nga mekatari del mekatar
    nga gruri del grur
    nga egjra del egjra
    nga kokturku si ti del kokturk se edhe baben e ki kokturku jo shqiptari
    kush te ka mesuar cili hoxh
    cilin hoxhe po e degjon me shume edhe cili ta ka prish koken ty o koktull
    edhe nga kurani djallzor shkruan keshtu qe hazreti ademin eperzuni allahu vetem pse kishte mekatuar dhe nuk iu kishte bindur allahut o koktulle
    se muhamed pedofili kishte marr disa citate nga bibla per ti mashtruar sa me shume njerzit o koktrash
    Po shiko ti fillon te ofendosh pasi nuk mund te japesh pergjigje rreth kesaj , faji eshte i atij personi dhe jo i nje femije qe e merr fajin ashtu pa ditur gje dhe pa bere gje vetem pse babai i tij ka bere nje faj , ne te gjithe do te gjykohemi per ate qe kemi bere ne dhe jo te tjeret qfare kane bere .

Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Po shiko ti fillon te ofendosh pasi nuk mund te japesh pergjigje rreth kesaj , faji eshte i atij personi dhe jo i nje femije qe e merr fajin ashtu pa ditur gje dhe pa bere gje vetem pse babai i tij ka bere nje faj , ne te gjithe do te gjykohemi per ate qe kemi bere ne dhe jo te tjeret qfare kane bere .

por perendia eshte i shenjete dhe per ty po te ofendoi se ti po ofendon Perendin po e bene te keq Perendine me keto fjale ti po largohesh edhe me shume nga Perendia e nuk eshte se vetem pse spo dij me te dhene pergjigjje

une te thash se Perendia e dashti boten edhe e edha kurbanin se edhe Adami kishte bere flijime (kurbane per shlyerjen e mekateve por i tha se nga gruaja do te dali shpetimtari i cili do ti shlyej mekatet edhe ai e besoi dhe u shpetua

perendia aq shume e dashti boten sa qe dha birin e tij qe kush do qe beson ne te te mos humbas por te kekte jeten e perjetshme

ZOTI TE BEKOFT EDHE TI HAPTE SYTE AQ SA TE KUPTON TE VERTETEN
    Zoti ėshtė dashuri

Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250

Une vet spi qes keto sene andaj ki toleranc gjate bashkebisedimit te jemi dyte ne nivel , prandaj edhe pergjigjja mendoj duhet te jete ne nivel nga dy palet .

A e ka parė kush Zotin ?
    Askush nuk e ka pare ndonjėherė zotin [1 Gjoni 4:12]
    a. Amosi e ka pare zotin [Amosi 7:7]
    b. Askush se ka parė zotin veq zotit [Gjoni1:18]
    c. Abrahami e ka parė zotin [Zanafilla 18:1]
    d. Moisiu, Aaroni, Nadabi, Abihu dhe 70 pleq e kanė parė zotin [Dalja 24]

Kur u "kryqėzua" Jezusi?
    a. Pas ngrėnies se pashkės [Marku 15:15]
    b. Para ngrėnies se pashkės[Gjonit 13:1-2; 18:28; 19:14,17].

Kush e inspiroj Davidin qė tė bėjė regjistrimin e Izraelit?
    a. Zoti (2.Samuel 24:1)
    b. Satanai (1.Kronikave 21:1)

Ka edhe te tjera le te shohim njeher qfare pergjigje do japesh mbi keto ,

PERENDIA THOT QE ASKUSH SE KA PARE ZOTIN PER NJEREZ SI TI POR PER NJEREZ SI UNE E KAM PARE ZOTIN E KAM PARE MREKULLITE E TIJ QE KA BERE PER MUA E KAM PARE ZOTIN ME GJITH TE MIRAT QE MI KA DHENE ME SYTE ME MENDJE ME ME VESH ME GJITHA KETO VEPRA TE MREKULLUESHMME UNE E KAM PARE VETE ZOTIN AI EDHE FLET ME MUA UNE FLAS PER CDO DITE ME ZOTIN EDHE ME KTHEN PERGJIGJJE

JEZUSI THA KUSH ME SHE MUA KA PARE ZOTIN

PARA SE TE FLET PER SHKRIMET BIBLIKE DUHET MIRE ME I STUDIU EDHE PASTAJ ME FOL PER TO
    SA I PERKET KURANIT UNE E LEXOI EDHE I ANALIZOI MIRE GJERAT E KURANIT SE JAM KON MUSLIMAN QE KAM FAL 5 VAKTE O KOKTULL
    Zoti ėshtė dashuri

Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Ika Ne Pune Se Skam Kohe Te Humbas Se Koti Me Ty Eldonel Edhe Une Te Bekoi Ne Emer Te Jezusit

Zoti Te Bekoft Edhe Past Meshire Per Ty Amin
    Zoti ėshtė dashuri

Faqja 20 prej 45 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •