Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 67
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945

Evropën apo Kosovën ?

Tashme duket sikur 6 shkurti eshte dita vendimtare e pavaresise se Kosoves,por edhe nese nuk shpallet,pavaresia nuk duket te jete larg...

Nderkaq kudo ne Shqiperi mbizoteron ideja se rruga drejt Europes eshte me e rendesishme sesa bashkimi me kosoven,biles krahu i 2 shteteve ngre zerin kudo,jo vetem ne politiken zyrtare te Shqiperise por edhe ne nje pjese te opinionit publik...

Po ashtu si pasoje e konfliktit Kadare-Qose ,qe la gjurme te thella ne opinionin publik,duket sikur shumica derrmuese e shqiptareve te shqiperise mbeshtesin Kadarene ,kurse te shqiptareve te Kosoves ,Qosen....

Si mendoni Republika e Shqiperise duhet te luaje te gjithe guret ,per bashkimin me Kosoven apo duhet ti nenshtrohet kerkesave te Europes,apo me sakte shantazhit te Europes,per mosbashkim me Kosoven,perndryshe hyrja ne komunitetin europian largohet ne pafundesi ?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Barinjtë analfabetë u prijnë dhenve e dhive drejt Europës, dhe dhent e dhitë e paditura u shkojnë prapa barinjve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Besoj te gjthe e dine ate barcaleten, qe zoti vrau veten kur e pyeti shqiptari se kur do arrije kulmin e zhvillimit. Dhe evropa per ne eshte shume shume larg.
    Une do thoja , bashkimi eshte me i rendesishem , sepse si thote dhe Hyj-Njeriu eshte vetem nje shantazh, me te bashkuar, me te forte, dhe me shume peshe do kemi ne rajon, e per rrjedhoje nuk do varemi nga tekat e evropes.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Tashme duket sikur 6 shkurti eshte dita vendimtare e pavaresise se Kosoves,por edhe nese nuk shpallet,pavaresia nuk duket te jete larg...

Nderkaq kudo ne Shqiperi mbizoteron ideja se rruga drejt Europes eshte me e rendesishme sesa bashkimi me kosoven,biles krahu i 2 shteteve ngre zerin kudo,jo vetem ne politiken zyrtare te Shqiperise por edhe ne nje pjese te opinionit publik...

Po ashtu si pasoje e konfliktit Kadare-Qose ,qe la gjurme te thella ne opinionin publik,duket sikur shumica derrmuese e shqiptareve te shqiperise mbeshtesin Kadarene ,kurse te shqiptareve te Kosoves ,Qosen....

Si mendoni Republika e Shqiperise duhet te luaje te gjithe guret ,per bashkimin me Kosoven apo duhet ti nenshtrohet kerkesave te Europes,apo me sakte shantazhit te Europes,per mosbashkim me Kosoven,perndryshe hyrja ne komunitetin europian largohet ne pafundesi ?
    se pari per duelin Qose Kadare!!
    nuk mendoj se shumca e shqiptarve te shqiperis mbeshtesin Kadaren,perkundrazi mendoj qe qosja gezon nje respekt shum me te mall ne shqipri!leri gazetat cfar shkruajn!!
    kurse per ceshtjen e bashkimit shqipri kosov!
    le te marrim pamvarsin e kosoves nje here dhe pastaj eshte dhe momenti per te debatuar apo levizur rreth kesaj teme!
    megjithate kosova ka qene pjese e shqiperise historikisht,keshtu qe do ishte gjeja me normale dhe legjitime qe te bashkoheshim!kur se per evropen ketu e kishim edhe kur na e moren kosoven camerin e pjes te tjera te kombit!!!

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    Barinjtë analfabetë u prijnë dhenve e dhive drejt Europës, dhe dhent e dhitë e paditura u shkojnë prapa barinjve.
    edhe ketu arrite ti!!!!!!!!!!?
    besoj se keto qe ti shpreh rreth kesaj teme jane si vijim i asaj teoris tende antishqiptare qe shpreh dhe ne temat e tjera!!
    dhe pikerisht ketu poshte ne citimin tend!!
    Citim:
    Postuar më parë nga anthem
    Çfarë dukurie e keqe mer, ai serbi shkon në kishë për çdo ditë, ai i falet Jezusit, është fetar, mos deshe të martohen këto vajzat me ateistë nga Shqipëria apo me muslimanë nga Kosova?
    iiiiiiiik tani mos na bej zhurme me!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga BEHARI : 02-02-2008 më 11:04

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    Barinjte nuk me duken analfabete biles nuk me duken as barinj,po nje tufe 'cakejsh' qe u cojne delet 'ujqerve'.... Per fat te keq delet jane aq te paditura, saqe cakejt u duken si qene stani dhe i ndjekin nga prapa...

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Shqiperia eshte shume larg Europes. Kjo eshte e thjeshte per tu evidentuar dhe nuk eshte nevoja ti bejme qejfin vetes aspak. Ne nuk kemi nje sistem drejtesie te drejte, nuk kemi zgjedhje parlamentare te ndershme, nuk kemi rruge, uje, drita. Perveç letyre, korrupsioni eshte ne shkalle shume te larta, gjithashtu kemi papunesine ne nivele shume te larta. Me gjithe keto probleme mendoj se jemi shume larg BE, pasi per te qene pjese e BE duhet te pakten te ulim nivelin e korrupsionit dhe papunesise, te kemi nje rritje ekonomike e gjithashtu te kete fryme bashkepunimi gjate gjith kohes per reformat e rendesishme te vendit dhe jo fryme bashkepunimi vetem kur ajo duhet medoemos.

Persa i perket deklaratave te kryeministrit te Shqiperise qe thote se eshte kundra bashkimit, mendoj se ato jane ne klimen e bashkepunimit me vendet e rajonit dhe qe mos te kete shjellime negative ne rajon. Por, duke ditur dhe bindjet e Berishes, mjafton qe t'iu kujtoj se ne mbledhjen e Ramiz Alise me intelektualet ne vitet 90, Alia i ke thene Berishes:
    Une dhe ti shoku Berisha e kemi dobesi me shume se te gjithe te tjeret çeshtjen e Kosoves.
    Pra, mesa di une, kryeministri yne e ka vete ne "gjak" Kosoven. Por, dhe sipas mendimit tim, bashkimi i Kosoves dhe Shqiperise duhet te behet, por me pare Kosova duhet te shpalle pavaresine. Pastaj bashkimi mund te ndodhe gradualisht. E, nese Kosova bashkohet me Shqiperine, dhe vendet e tjera nuk kane çfare te thone, pasi dhe nepermjet rruges Durres-Kukes-Prishtine, Shqiperia do behej nje nga vendet me te privilegjuar te ballkanit per transportimin e mallrave dhe shume vende te tjera do na kene nevojen per tranzit nepermjet vendit tone. Mos harrojme qe ne ballkanin perendimor veç Shqiperise dhe Kroacise nuk ka tjeter port te rendesishem per daljen ne det. Keshtu qe duhet te shfrytezojme dhe poziten tone gjeografike ne kete drejtim.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Ju lutem qendroni ne teme dhe mos i merrni gjerat personale.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Hyj-Njeriu, te pershendes...

Pa e lexuar ende kete tem shume te pelqyer, tek tema tjeter "dardani apo kosovë....e mbylla biseden gati se me te njejtin perfundim ku ndoshta kam shkuar teper largë per dike mirepo per mua ishte një lloje syrgjyni, nje lloj lamtumire....
    Prandaj edeh s'po e perseris fare mendimin tim qe e dhash me tutje qe te mos e ngarkoj forumin se koti...
    Po edhe nje shprehje popullore tek ne thuhet;
    ...buka qe ndahet ajo nukë ngjitet më.

shendet

Vetem perendia ilire shqiptare ZOTI na ka mbetur ende një simbol i perbashket !
    ...të gjitha tjerat gati se na i ndan te tjeret, pra i forti te rrafë e nuke te lejone te qajsh....
    Vetem ndonje kataklizem ndoshta do na ribashkoje perseri.

Zoti na ndihmoft...

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Po edhe nje shprehje popullore tek ne thuhet;
    ...buka qe ndahet ajo nukë ngjitet më.

Shqiptari nuk eshte buke qe thyhet dhe as shtambe argjili, po hekur qe perpunohet dhe rron pafundesisht here si shpate e here si lopate...

Vetem perendia ilire shqiptare ZOTI na ka mbetur ende një simbol i perbashket !
    Simboli e vertete bashkon shpirterat,por thirrja e gjakut eshte me e forte se cdo gje .....

Gjithsesi, nese ceshtja shqyrtohet ne kete kendveshtrim perseri shtrohet e njejta pyetje...

Me Europen mos na lidhin me shume gjera sesa me njeri-tjetrin?

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Adem Demaçi
    Nga lum lumi në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Konflikti shqiptaro-serb mbi Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-08-2009, 09:57
  3. Unë Kam Dhënë Shumë Më Shumë Pare Për Kosovën Se Sorosi
    Nga Harudi në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-03-2007, 15:11
  4. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndërkombëtar me Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •