Close
Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 102
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Nick_ Lexo Postimin
    A ka ndonje studim, qe ta thote kete? A ka ndonje unversitet qe ta mbeshtet kete teori(qe Greket erdhen nga shekulli i e para eres sone)? Te tere mund te bejme analiza gjuhesore, historike, e shume te tjera.....pos kur nuk jemi as histurian as linguistik skemi mbaruar...atere ato qe themi jane shume relative.... Keto thote Unversiteti Stanford per luften e Trojes http://www.stanford.edu/~plomio/history.html
    Me duket se e kam cekur edhe disa here se emri Aleksander, po deshe shtoi ndonje -os apo pa os eshte e njejta gjė, pra Aleksandri i Priamit qe me vone merr emrin Paris pasiqe si femijė i posalindur ishte larguar nga pallati i mbretror ngase njė falltore(une e di nje falltore tjeter e jo Kasandra) kishte konstatuar apo parandjere se femiu qe do lidi mbretnesha Hekube(nje amazone) do i ve zjarrin Trojes dhe keshtu nga kjo preofesi Priami merr frike e dhe e dergon djalin e tije qe posa e kishin emertuar ashtu si e kishin pare ne ėnderr, njė shkatrrimtar i Trojes dhe i vejne nje sherbetor mbrapa ne fakt me qellim qe te mbysin...
    Perendia nuk ia ka marrur shpirtin ngase nje ari'arushė femer e strehon ne nje shpell mirepo ky sherbtori vren se ai ende rron dhe menjehere e strehon diku tjeter mirepo mbretit Priam i thote se ka vdekur.... keshtu fshehurazi ky sherbtori e mban sekret ēunin derisa rritet...
    Si ēdo vite per festat e blegtorve Priami kishte organizuar lojra ku merri pjese barije te te gjitha trevave dhe me kete rast Aleksandri pra i humburi fito garat sa qe mbreti Priam habitet me shkathtesit e tije dilte gjithnje i Pari apo Asi shampioni (kampioni) por edhe Hekube e ema kishte vrejtur perngjamesine me Priamin kur ishte i ri...
    Menjehere e thrrasin sherbtorin i cili eshte i detyruar me ne funde qe te te tregoje te verteten se ky Parisi qe e kishin emruar si kampion ishte vete Aleksandri i tyre...
    ... e keshtu me radh.... mundem te ju shkruaj po deshe deri neser per "Sagen Trojane" mirepo e le me kaqe se ketu dokumentohet se gati 1000 vite para Aleksandrit qe ju e quani Aleksandros kishte nje prince dardan me origjine nga iliret e qe quhej "ėshte par nė ėnderr" se do lind e keqja nga ky princ keshtuqe edhe ishte armik i akejve, me trego si ka mundesi te jete greke po edhe te te jete armike i grekeve ?
    Keto gjepura jane nder me stupide qe njeriu moderne lexon ne faqet e forumeve apo teza historianesh perendimor qe lidhje s'kan se ku i bie iliria as kush ishin trojanet as grekerit as akejet... pra me tru jane zero ose thjeshte pro greke duke abuzuar ne kete menyre si nje hajdut i keqe ndaj nje njeri te varfer apo ndaj ndonje plaku...
    Kjo menyre e vjedhjes se historise shqiptare ka shkuar deri para 10 vitesh por duke iu lutur te madhit ZOT qe na e lane edhe kete perendi te paret tane neve kemi filluar ti kundervihemi gnjeshtrave e mashtrimeve nenqmuese me propaganda e falcifikime qe u munduan serbet e disa te tjere neve sot jemi ne gjendje t'iu themi mjafte me rrena !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2008
    Postime
    35
    Po...emri Grek (si emertim Kombetar shfaqet mjaft vone...ashtu edhe Helen (Hellas)) Por Emri Greqi Karakterizonte nje fis mjaft te vogel...diku 3000 vjet perpara ndoshta dhe dicka me shume. Nga i cili fis Popujt e tjere e sidomos evropian (se aziatik i thone Greqis Yunnan...) i dhane emrin Grek. Ky fis ishte gjiton me Elet dhe Selet. Shpresoj te dish se ku ishin keto fise?Dhe nje gje tjeter. Domethen te gjitha unversitet bejne gabim??? e vetem ti na ditke te verteten??...ke botuar ndonje artikull per kete teori??

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    loooooooooooool fakte!!!!!solle apo jo???na sill fakt ku permendet emri grek .....
    e lol qenke i ri si une ne forum,,,,,,spo duket styx ne linje,as baptist,apo barat,me ata fol lol se ti spjegojne ca gjera me mire se une
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2008
    Postime
    35
    Pra tani me thua te sjell fakte! Me perpara fola sic flet shumica ketu brenda....krejtesisht pa fakte per ato qe thon. E shikon kur dikush tjeter thote dicka pa fakte..do te thena menjeher. Por per ate qe thash me perpara. Une sjam historian, dhe te vi ketu e te shkruaj histori...(thjesht mund te theme ato qe kan pranuar Unversitetet e botes, Shkenca historike. Dhe mendimi im eshte...se dikus flet per gjera historike, pa qene historian.....jo vetem jia keput kote..por eshte dhe i rrezikshem.Ky eshte mendimi im. dhe sot flas per here te par ne forum (edhe pse djek forumin ketu e 2 vjet), dhe kjo sepse u lodha te lexoj pothuajse te tere, pa patus asnje fakt historik ose ndonje burim historik. Edhe sa per me lart, ai qe mund te dije se ku bien Selet dhe Elet....do dije se fisi greqi ishte gjiton me keto dy fise.
    dhe me keto me lart...nuk dua te ul pjestaret e ketij forumi...pasi kam lexuar mjaft prej tyre..."si ta them" Ke qejf ti lexosh

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Nick_ Lexo Postimin
    Por per ate qe thash me perpara. Une sjam historian, dhe te vi ketu e te shkruaj histori... Dhe mendimi im eshte...se dikus flet per gjera historike, pa qene historian.....jo vetem jia keput kote..por eshte dhe i rrezikshem.
    E kupton se ēfare ke thene me lart,qe je i rezikshem.....no more comment lol
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2008
    Postime
    35
    Ne qofte se akoma dhe une....sillem keshtu...Po atere jam i rrezikshem!!!! Por pote vesh reakoma me lart...do shikosh se kush eshte ne te vertet i rrezikshem. (Une kur solla per deshmi nje unversitet, edhe akoma nje liber te unversitetit te Tiranes (por nuk jan keto deshmi atehere cilat jane????) u shkruajt se thjesht historianet nuk dine se cfar shkruajne....!!!!! Dhe e them prape...akoma dhe une kurr sillen si shume veta ketu, Akoma edhe si ju...qe thate dicka me lart (se greket erden ne shekullin e 3 para eres sone) pa sjell deshmi....Atehere edhe une jam i rrezikshem. Pra secili duhet te bej kritiken e vet per ato qe thote. Dhe kerkoi falje se te gjitha keto citime na kan nxjerr krejtesisht jasht teme.... Kerkoj prap falje per kete gje ngs te gjethe lexuesit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Pershendetje.
    Jam kureshtar ta dij, a mund te jen Greket nje ga deget popullit ILIR, apo nje nga deget e pellazgeve, apo ndoshta jan "rac" ne vete.
    Pasi ishte populli ilir i shtrir deri ne zemer te greqis, a egziston mundsia qe shum grek te ken gjak shqiptari pa e ditur ata nje gje te till.
    Dhe perfund, a perputhet gjuha e sotme Greke me gjuhen e lasht Greke. (Mua me shum me perngjan si nje gjuh sllave, si nje rusishte e rend)

Ju faleminderit

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Lol ti ke nevoje te mesosh shqipen njehere,shkruan plot gabime.
    ps.I drejtohet nick
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 29-01-2008 mė 16:33
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    lol ti ke nevoje te mesosh shqipen njehere,shkruan plot gabime
    shoku , nese ke ndonje pregjigje per te me dhene ateher je i mirpritur nese jo, mos u fut neper ara.

p.s - duhet te angazhoj ndonje qe njef mir drejtshkrimin, a don te punsohesh ti diocleziano ?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Pershendetje.
    Jam kureshtar ta dij, a mund te jen Greket nje ga deget popullit ILIR, apo nje nga deget e pellazgeve, apo ndoshta jan "rac" ne vete.
    Pasi ishte populli ilir i shtrir deri ne zemer te greqis, a egziston mundsia qe shum grek te ken gjak shqiptari pa e ditur ata nje gje te till.
    Dhe perfund, a perputhet gjuha e sotme Greke me gjuhen e lasht Greke. (Mua me shum me perngjan si nje gjuh sllave, si nje rusishte e rend)

Ju faleminderit
    celyy,me vjen keq te te them,por mos ja fut kot tani,se po i nxjer greket ilire tani,shiko ato temat e fese me mire....
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nga jeta e njerzve tė shquar
    Nga DoLpHiN nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 76
    Postimi i Fundit: 16-11-2014, 22:14
  2. Jeteshkrime nga jeta e njerzve te medhej nder shekuj !
    Nga ALBA nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 03-07-2011, 06:33
  3. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  4. Testament-Privilegjet” e Aleksandrit tė Madh pėr ilirėt
    Nga Tirana nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-09-2006, 06:16
  5. Jetėshkrime nga njerėz tė menēur!
    Nga Davius nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 164
    Postimi i Fundit: 20-05-2005, 14:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •