Close
Faqja 46 prej 255 FillimFillim ... 3644454647485696146 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 451 deri 460 prej 2545
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Nxehem? C'eshte ajo fjale. Eshte kenaqesi kur njerezit vertetojne qe A del nga B dhe pastaj e permbledhin keshtu: "Sapo vertetuam qe B ka dale nga A".

Ngjashmeri kemi edhe me fiset Burushki ne, po nga ta kerkojme origjinen? Ne Marok e Pakistan apo Turqi e Azi?
    Ne fakt,deri me sot s'kam pare ndonje vertetim,po vetem hipoteza,keshtu qe ne fushen e hipotezave mund ta hedhim vallen sipas qefit.

Kontradikta midis dyndjes ilirike prej veriut pas mesit te mijevjecarit te dyte dhe ekzistenca dardane ne azi te vogel para mesit te mijevjecarit te dyte p.l.k ekziston..Ti nuk me verteton dot qe Lineari A eshte shqip ,keshtu qe do kercejme detyrimisht rep apo metal e jo valle popullore.... Kjo ska pse te nxehe kend...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Sibilla(symbulam)..........sibilla eritrea..sibilla cumana..sibilla delfica....keto jane me te njohurat,por sibillat ishin nja 30cope
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Ti nuk me verteton dot qe Lineari A eshte shqip ,keshtu qe do kercejme detyrimisht rep apo metal e jo valle popullore...
    kurse ti nuk verteton dot qe lineari A nuk eshte shqip
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Ne fakt,deri me sot s'kam pare ndonje vertetim,po vetem hipoteza,keshtu qe ne fushen e hipotezave mund ta hedhim vallen sipas qefit.

Kontradikta midis dyndjes ilirike prej veriut pas mesit te mijevjecarit te dyte dhe ekzistenca dardane ne azi te vogel para mesit te mijevjecarit te dyte p.l.k ekziston..Ti nuk me verteton dot qe Lineari A eshte shqip ,keshtu qe do kercejme detyrimisht rep apo metal e jo valle popullore.... Kjo ska pse te nxehe kend...
    Shume interesante kjo. Po une qe e DI qe Dardani themeloi si Ilirine ashtu edhe Dardanine gjate jetes se tij? Si duket ai ka ardhur me prapavijat ilirike qe quheshin dardane. Nga njemije vjet ne njemije vjet, i lenin testament njeri tjetrit te vinin ne ballkan. Pse nuk thua qe paske gjetur celesin? Ah dale, fut ketu edhe 1000 dritaret ne Berat dhe ja ku del nje hipoteze e re.

Hipoteza? Po jane hipoteza por hipoteza qe lidhin ato pak fakte te mbetura, dhe jo presh i perdorur per qellime motorike.

Ti qe po me flet per linearin A, car eshte lineari A ose B pas teje?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 24-01-2008 më 13:01
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    kurse ti nuk verteton dot qe lineari A nuk eshte shqip
    sigurisht,prandaj jemi ne fushen e hipotezave sic po thosha me lart.... E ne fushen e hipotezave hieroglifet hitite mendoj se duhen studiuar pasi Hititet permendin te parin fis shqiptar, dardanet qe ne 1595 p.l.k....Po nuk na japin vendodhjen e sakte,dime vetem qe ndodheshin ne Babiloni duke ngrene e pire ,pas fitores.... Para tyre na ndihmon vetem Lineari A,qe per fat te keq.....

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Shume interesante kjo. Po une qe e DI qe Dardani themeloi si Ilirine ashtu edhe Dardanine gjate jetes se tij? Si duket ai ka ardhur me prapavijat ilirike qe quheshin dardane. Nga njemije vjet ne njemije vjet, i lenin testament njeri tjetrit te vinin ne ballkan. Pse nuk thua qe paske gjetur celesin? Ah dale, fut ketu edhe 1000 dritaret ne Berat dhe ja ku del nje hipoteze e re.

Hipoteza? Po jane hipoteza por hipoteza qe lidhin ato pak fakte te mbetura, dhe jo presh i perdorur per qellime motorike.

Ti qe po me flet per linearin A, car eshte lineari A ose B pas teje?
    Dardani jot eshte maksimumi i vitit 1500 p.l.k (nese perllogaritjet e jetes se pasardhesve te tij i marrim si normale,jo si jeta e Adamit gati 1 mije vjecare),po qe se po flet per ate mitologjikun qe ka te beje me trojen...Keshtu qe ai 1 mije vjecar nuk i figuron llogarive....

Ti ne vend te pyesesh,me mire pergjigju perpara,a e zberthen dot linearin A ,nese po me ke partizan te linjes se pare,nese jo,une ngelem akoma tek lineari B se me pelqen,ngaqe i bej lidhje logjike me faktet arkeologjike....

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    E ne fushen e hipotezave hieroglifet hitite mendoj se duhen studiuar pasi Hititet permendin te parin fis shqiptar, dardanet qe ne 1595 p.l.k...

E kush tha qe nuk jane studiuar piktogramet e tyre?
    Madje, kane ngjashmeri me ato te gjetura ne Krete, ne mos gaboj

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Lineari A dhe lineari B kane shume simbole te perbashketa,por veshtiresia me e madhe eshte se eshte shume e veshtire te zberthesh shkrimet e linearitA(nuk ngjajne me asnje lloj gjuhe te njohur)...............disa studiues hipotizojne qe ka afinitet me gjuhen Luvio qe eshte perdorur ne azine e vogel ne mijevjecarin e trete para krishtit(por duket qe ja futin kot)
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 24-01-2008 më 13:28
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Sibilla(symbulam)..........sibilla eritrea..sibilla cumana..sibilla delfica....keto jane me te njohurat,por sibillat ishin nja 30cope
    Po. Ja disa te dhena se sa sibila mendonte te kishin ekzistuar secili nga keta autore:
    Plini 3 (Erithrea, Kumana, Kumria/Chimarra)
    Capella Martianos 2
    Suidos 10
    Bosardi 10
    Varro: 10

1.Sibula Delfika
    2.Erithrea,
    3.Chamia
    4.Kumana
    5.Kumria/Chimarra
    6.Helespontika
    7.Lybika
    8.Phirgjia
    9.Tiburtina
    10.Persika
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Sibila kumana eshte virgjeresha...ajo qe udheheq ENEAN ne jeten e pertej varrit.
    ps.besoj qe sibila....symbulam eshte nje fjale qe lidhet me shqipen.....symbyllura,apo symbuluara
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •