Close
Faqja 146 prej 255 FillimFillim ... 4696136144145146147148156196246 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,451 deri 1,460 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Une di qe ai fisi i paperkthyeshem trak "Besi" eshte Cam. Tani ne se camet klasifikohen si gege....

Chimera, Chimara dhe Chameria jane nje gje.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Une di qe ai fisi i paperkthyeshem trak "Besi" eshte Cam. Tani ne se camet klasifikohen si gege....
    Nuk mund të bëjmë këso lidhje si trak-tosk ose akej-geg, se shpërnguljet kanë qenë të shumta, një tosk mund të ketë shku në veri, një trak në jug, një japod në shqipërinë e mesme etj.

Sa i përket Çamëve legjenda thotë se rridhnin nga Elimët, dmth Elimiotët që banonin diku në bjeshkët e Maqedonisë së Lashtë, fare pranë Epirit.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin

Chimera, Chimara dhe Chameria jane nje gje.
    çamet,dhe ata jane trake,dhe chimera/chameria etruske/tuske eshte trake
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin
    PERSHENDETJE
    Ja nje pjes e shkoqitur nga nje tabllo e shkrimit Etrur
    LEXONE FJALEN
    MARAZeshte identike me ate fjalen e stelles se Lemnosit .
    Tani me thuani te nderuar eshte kjo vetem koinqidenc me gjuhen Etrure ??
    bravo patrioti.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    dias 10
    bëj çudi si nuk ju paska interesuar aspak gjithçka që thotë thomopulo më lartë edhe merreni me gjurmët....ujku dias ujku...shaka.

postimin që me ke cituar e ke kuptuar gabimishtë."ioni"= lajmëtare=treguese=parashikuese.ndaj thomopulo thotë "lajmëtare e dialektit grekë" edhe në faqen tjetër pason"nuk ka asnjë fjalë shqipe që të mos gjendet në greqishten e lashtë ....dhe jep shëmbuj në faqen 811...p sh ."ama" e gjendur në mbishkrimet e lashta pellazge ,gjendet edhe në greqishten e jashtë "emma".. etje etje.Pra thomopulo është shumë i qartë vetëm se ju nuk e keni drejtkuptuar fjalën "ioni" edhe kuptimin e saj.Thomopulo e dërgoj librin për botim në 1908 -kur lindi xhaxhi- edhe ja botuan më 1912 --edhe patjetër që ka lojra fjalësh që nën kuptojn atë që thoni edhe ju edhe bizantini....por në të gjitha rastet ai mbështet të njëjtën rrugë=shqipja gjuha e pellazgëve,greqishtja e lashtë e shumngjajshme me shqipen pellazge.....më lartë ju shpjegova se greqishtja e lashtë është ndërtuar në bazë të dialekteve pellazge.

debati për Limnon

që të mbështesësh diçka mbi një mbishkrim ,duhet në radhë të parë të lexosh një version të plotë të tijë.Është gabim të kapemi pas fjalësh në një kohë që nuk njohim gjith mbishkrimin....nuk duhet të bejmë gabimet e qesharakut demiraj i cili na thotë se "në se në 5 fjalë shqipe njëra prej tyre ka mbaresën "A" atëher mbishkrimi nuk është shqip.

SIFAI-AI=E....në mbishkrimet etruske edhe like....po kështu edhe jone....me huazimin grekë të alfabetit jonik,filluan edhe grekët ta përdornin.

drejtimin e kam përcaktuar më lartë-ndërsa gjithkuptimi nuk lë vëndë për të diskutuar për "se ku vendoset fjala sife-shife)
    F=V.vis--jo ---fis.a vis=është natyrë.
    evis tho se ron aith=në natyrë thonë se rron ai..p sh
    Thon në ushtri e thonë u vra
    por ti svidiqe or vëlla.......pra rron simbolisht mindis nesh----aher t a varr i zi shife.
    sidoqoft debati është me shum interes për temën.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Hahn nuk u përkthye kaq kohë në shqipë.Vallë përse?? Cilat ishin përfundimet e tijë edhe përse nuk i interesonin kombit-historis-shkollimit shqiptar.Panajoti Kupitori përmbleth të gjitha punimet mbi shqipen -ashtu si edhe Hahn ,edhe na tregon përfundimet e këtij të fundit.Ju lutem vërini kryqin e kuq këtij postimi në mënyrë që të mos hyjnë njërëz me zëmër edhe na ngelen në duar.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Skedarët e Bashkëngjitur Skedarët e Bashkëngjitur

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Te falemnderit alfeko .
    Ne kete cels kemi nje fjali te shkruar qe leht gjdo njeni mund ta kuptoj
    HERET TATES SHUM A'LE(AGOJ) DIELLI
    Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 01-08-2008 më 17:42

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    bardhon per nderhyrjen po di gje njeri per ato skanimet e fundit te atij mekanizmit te antikithiires? se sec gjeten ca kalendare interesante siper.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pa lidhje me kete teme, por per te interesuarit:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7533457.stm

Thote qe deshifruan emrat korinthiane te 12 muajve, po nuk thote cilet jane. Si edhe dy lojra olimpike, Krown dhe NAA e dyta ne Dodone.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Nuk mund të bëjmë këso lidhje si trak-tosk ose akej-geg, se shpërnguljet kanë qenë të shumta, një tosk mund të ketë shku në veri, një trak në jug, një japod në shqipërinë e mesme etj.

Sa i përket Çamëve legjenda thotë se rridhnin nga Elimët, dmth Elimiotët që banonin diku në bjeshkët e Maqedonisë së Lashtë, fare pranë Epirit.
    Jo, nuk ka qene levizje indivudale, por levizje masive me fise pas rrezimit te kulles se Babelit. Keshtu qe gjuha u zhvendos bashke me kombin.

Nuk e kam hasur ndonjehere kete legjende. Mund te sjellesh detaje?
    Aeneas Dardanus

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •