Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 65
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Qe papa nuk eshte mik i dijes kjo nuk do shume mend, pavaresisht se tani ai po perpiqet te afrohet me shkencen kohet e fundit, dhe kjo per arsye politike sepse e di qe nuk mund ta perballoje te jete kunder saj.
    xfiles, po shprehesh pikrisht si ato studentat te cilet nuk i perkrah.
    Ti duhet te kesh lexue shume shkrime te Ratzinger me qe paske arrite edhe ne perfundime "te sigurta"! Me thuej te lutem cilat ke studjue. Prej c'analize te mendimit te Ratzinger ke arrite ne perfundimet e masiperme? Konkretisht. E sa per perballjen, ishin disa profesore qe nuk e "perballuen" diskutimin.

Ti, MaDaBeR e ato studentat protestues a e keni lexue ndonjihere ate shkrim te Papes ku permendet Galileo? Mos ndoshta asht e kunderta e asaj qe ti kujton? Po fjalen e Papes qe do mbante ne La Sapienza (i ftuem prej rektorit) a e keni lexue? Apo po flet kot, si te gjithe ato qe s'dine se per cka po flasin?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga shkodra13 Lexo Postimin
    xfiles, po shprehesh pikrisht si ato studentat te cilet nuk i perkrah.
    Ti duhet te kesh lexue shume shkrime te Ratzinger me qe paske arrite edhe ne perfundime "te sigurta"! Me thuej te lutem cilat ke studjue. Prej c'analize te mendimit te Ratzinger ke arrite ne perfundimet e masiperme? Konkretisht. E sa per perballjen, ishin disa profesore qe nuk e "perballuen" diskutimin.
    jo nuk e kam lexuar fare ratzinger,
    nuk ka nevoje, ai nga ana personale mund te jete dhe atesit per sa me intereson mua, por ai perfaqeson nje institucion si kisha qe ka qene dhe eshte armike e betuar e shkences, vetem se po zbutet sepse e di qe kete lufte nuk e fiton dot. Si i thone ati llafit, kur nuk i mund dot ben aleance. Ke degjuar ndonjehere per Dark Ages ti, merita e kishes eshte.

Si ka thene dhe Madaber me siper, a durohet dot sot ne shekullin e 21 qe papa te thoje qe "ishte e drejte qe u denua galileo galilei"?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    nuk ka nevoje, ai nga ana personale mund te jete dhe atesit per sa me intereson mua, por ai perfaqeson nje institucion si kisha qe ka qene dhe eshte armike e betuar e shkences, vetem se po zbutet sepse e di qe kete lufte nuk e fiton dot. Si i thone ati llafit, kur nuk i mund dot ben aleance. Ke degjuar ndonjehere per Dark Ages ti, merita e kishes eshte.

Si ka thene dhe Madaber me siper, a durohet dot sot ne shekullin e 21 qe papa te thoje qe "ishte e drejte qe u denua galileo galilei"?
    Tashme dark ages kane kaluar dhe kisha nuk mund te beje me asgje kunder shkences.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    Tashme dark ages kane kaluar dhe kisha nuk mund te beje me asgje kunder shkences.
    po se nuk ka me qorra si etj...........

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    kjo kuptohet qe nuk ka ç'fare te bej, por hipokrizia e saj vazhdon.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    po se nuk ka me qorra si etj...........
    Nuk e kuptova mire,por une besoj qe kisha nuk e ka aspak pushtetin absolut qe ka patur dikur(ndryshe nga islami qe vazhdon ta kete dhe ne ditet tona ne vendet islamike)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    kjo kuptohet qe nuk ka ç'fare te bej, por hipokrizia e saj vazhdon.
    Hipokrizia mbreteron gjithandej jo vetem tek kisha.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Kaq mjafton! E pamujtun me vazhdue ma tej. Inteligjenca e nji njeriut duket kur nuk flet per gjana qe nuk i din. Nji keshille: informohuni para se me fole.

Duket sheshit qe keto fjale tuejat vlejne edhe per shkruesit e tjere qe jane afer me mendimet tueja kunder Papes Ratzinger e si edhe per ate grusht studentash.
    Ka ndonji prej jush qe flitni "me bindje" qe ka lexue qofte edhe nji shkrim prej Ratzinger?
    Ndryshuar për herë të fundit nga shkodra13 : 18-01-2008 më 08:36

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Papa humbi shume pike, dhe irritoi akoma me shume, sidomos studentet me pririje shkencore, me fjalimin e tij kur deklaroi pas shume vitesh se denimi qe i dha Kisha Katolike Galileo Galileit ishte i drejte.

Kjo besoj se eshte nje arsye me shume perse studentet jane kundrap Papes dhe kane te drejte. Kisha Katolike eshte munduar tu mbylle syte njerezve dhe te mos i le te mesojne te verteten, duke denuar shume shkencetar si Giordano Bruno, Galileo Galilei etj etj. Jane veprime qe irritojne me se shumti studentet dhe me te drejte.
    Kjo qe thua ti eshte me se e drejte...nese ne kohen e Galileo Galileit ajo qe bente Kisha njerezve u dukej e drejte, tani ne vitin 2008 gjerat kane ndryshuar dhe Papa nuk duhet te beje deklarata te tilla. Ai eshte perfaqesues i nje istituzioni te madh boteror ,eshte perfaqesues i kishes dhe si i tille duhet te jete me shume diplomatik.. dihet qe ne shekuj Kisha dhe Shkenza nuk kan shkuar dakort dhe Papa ne vend qe te hape nje rruge bashkbisedimi, me deklaratat qe ben largohet gjithmone e me shume...por kjo nuk eshte nje arsye pse ai nuk duhej te vente tek Sapienza...italia eshte nje shtet demokratik( te pakten keshtu thuhet tek kushtetuta ) dhe si i tille ka liri mendimi dhe shprehje, ndaj eshte normale qe ka mendime pro dhe kundra Papes por ai sic thashe me pare duhej te ishte me shume diplomatik, per mendimin tim duhej te vente tek universiteti dhe te pranonte si fishkellimat ashtu edhe duartrokitjet.. Sa keq qe ky Papa i sotem nuk ka marre shembull nga Papa Giovanni.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Keta jane anarkista nuk i quan dot komunista.... Universitetin e ka themeluar nje Pape,keta dalin sot me parrulla idiote... Ai papa po i mban ende gjalle taljonet se do ishin katandisur si franca ,gjysma te zinj e mulate....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kino-ditari 2009!
    Nga korçar në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 301
    Postimi i Fundit: 29-08-2011, 14:55
  2. Kino-ditari - Filma të rinj në 2006
    Nga autori në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 339
    Postimi i Fundit: 05-01-2007, 06:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •