Close
Faqja 40 prej 255 FillimFillim ... 3038394041425090140 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 391 deri 400 prej 2545
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Postime
    12
    1)jane mijra punime qe flasin per fragmente nga lufta e trojes!
    2)etrusket ishin vertetuar me kohe si jogreke!
    3)perse etrusket u krenokan me luften e trojes kur ajo na u pretendoka si greke???
    4)mos valle etrusket ishin pellazge?...kjo ështe vertetuar por nuk njihet ne shqiperi.

i dashur Alfeko,
    ja c'gjeta duke shfletuar nje diksjonar te "mitologjise greke e romane" te Pierre Grimal:
    "Dardan"- sipas nje legjende italjane, Dardani vinte nga nje qytet etrusk i Kortones, ne Itali. mbasi kishte mundur vendasit, themeloi qytetin. nga aty emigroi ne Frigia -vej emrin sic eshte shkruar ne origjinal-, duke krijuar keshtu lidhjet midis Trojes dhe Italise.
    ne memorie te origjines se rraces setij, Enea u kthye ne Itali, mbas renjes se Trojes.

per Enean, thote se eshte dishendet i stirpit te Dardanit.

dhe dicka tjeter, perseri i te njejtit diksjonar:
    Pelasgo- Pelasgo eshte emer i shume heronjve, toponimi i te cilit vjen nga populli "mitik" i pellasgeve -thonjezat jane vene nga autori-.
    nejse, nuk po ju pekthej gjithe legjenden, pasi eshte e gjate, por po ju kopjoj pjesen e fundit qe na intereson:
    mbasi lane Peloponezin, vendin e tyre te lindjes -Pelasgo me dy vellezerit e vet-, pushtuan Tesaline, qe ne ate kohe quhej Hemonia, duke debuar banoret vendas. ndane vendin ne tre pjese dhe secili regjon mori emrin e vellezerve, pikerisht, -ketu po i shkruaj ne origjinal- 1)Acaya 2)Ptiotide 3) Pelasgiotide -fjalorin e kam ne spanjisht-
    pese (5) breza me vone, pasardhesit -pra pelasget- u pushtuan nga kuretet e leleget (?) dhe nje pjese e tyre -pellasgeve- emigruan ne Itali.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zaza : 05-01-2008 më 10:00

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    E NGURTA E E PERUXHIAS

eshte nje "propogande fetare latinase",ashtu si edhe mbishkrimi i kortones.Te dyja bejne fjale per "ardhjen paqesore te Aulit(avullit) Latinas,i cili solli frymen latine"
    E chyn propaganda ketu,eshte teper antik,e di ti i kujt shekulli eshte.......cdo me thene fetare latinase!!!!!!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    E chyn propaganda ketu,eshte teper antik,e di ti i kujt shekulli eshte.......cdo me thene fetare latinase!!!!!!!

land

i njoh shume mire te dyja punimet qe permenda me larte,edhe te dyja flasin per AULIN E ARZNALIT,tek mbishkrimi Kortones kemi............SA LINDI VET NDAL LART VELLARA PUR JU AULESEN LATINASE........vreje me kujdes se do ta gjesh.Me par "shante"na kujton se "Larisa nuk la peshk shpend te njohur sa sran,u leshua ters na uji........"pra vriste shpendet e zotit.........ndersa Auli e ndali edhe solli AVULLIN LATINAS.....ky eshte gjithkuptimi i pllakes se Kortones.

Ndersa Peruxhia

pasi shpjegon se ku ndodhet varri i vellares Aulit te Arznalit........te urat thana larza uj la udhen vellara.......na tregon se FUSHLERI desht te ishte RASENAS=autokton per etrusket..........me poshte Auli e ndali kete emer te shqipes ,duke na treguar me poshte disa emra nga athina (shek 2 p e s)te cilet u bene RASENAS...........

une kete shpjegim munda te jap ......edhe perse i kam lexuar ketu e dy vjete edhe i kam rishikuar qindra here duke i karahesuar me njera tjetren mbishkrimet etruske,ndaj fola per "propogand fetare"

land ......jam munduar qe ne kete teme te kaloj vetem mendime qe jam i bindur se eshte po keshtu..per arsye se me intereson te drejtkuptohen mbishkrimet e lashta.

po te jap nje te dhene nga Thomopulo 1912,i cili thote se"GJUHA E LASHTE E VENECIAS ESHTE E NJEGJAJSHME ME ILIRISHTEN SHQIPE"

them "te dhene", sepse une nuk njoh as nje gerem nga kjo gjuhe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 06-01-2008 më 04:57

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    MIRE SE ERDHET ZEZA

pa njohur legjendat ,askush nuk munde te drejtlexoj mbishkrimet e lashta,sepse botkuptimi i lashte eshte i lidhur me legjendat jashte mase.ne se nuk do njihja shkelqyeshem Homerin ,une kurre nuk do mundesha te drejtlexoja nje fjale ne gjuhen e lashte.........p sh,tek nje mbishkrim i linear b na thuhet "sa-ra-pe-da po-si-da-o-ni,......njohim perendin e detit nga Homeri edhe legjendat=Posidoni.po sarapeda??????ateher i kthehemi njohurive tona ne menyre qe te nxjerrim kuptimin ,edhe sjellim ndermend skenen kur"Hera e mashtroj Divin dhe e vuri ne gjume, per te futur Posidonin qe tju vinte ne ndihme Argesve te cilet Hektori po i hidhte ne dete.Ketu shfaqet Posidoni si PESHKE I MADHE edhe ju vjen ne ndihme Argesve".Pra Posidoni=peshke ,sarapeda Posidoni=sharrpenda Posidoni.JANE TMERRESISHTE TE DOMOSDOSHME LEGJENDAT PER BOTKUPTIMIN E LASHTE.......por ne shqiperi nuk kemi shkolle te lashtesis e cila do na tregonte rrugen drejt botkuptimit te lasht,FATKEQSISHTE.

SIPAS HOMERIT"Divi lindi Dardanin ...ne kohen kur vetem ne Idhan 100 burimshe kishte njerez"

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    land

po te jap nje te dhene nga Thomopulo 1912,i cili thote se"GJUHA E LASHTE E VENECIAS ESHTE E NJEGJAJSHME ME ILIRISHTEN SHQIPE"
    Eshte pikerisht keshtu
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-04-2006
    Postime
    23

Exclamation Ju Falenderoj Nga Zemra

Te Nderuar Forumista

Ju falenderoj nga zemra per informacionet qe shkruani sa me shume materiale per gjuhen tone te dlire qe mos te na vjedhin gjuhen, historine dhe traditat tona. Sa per akademiket tane mos u shqetesoni shume se historianet greke do te shkruajne historine e Shqiperise me turp nuk ka qe te vijne greket e te shkruajne historine tone (bashke me pseudo historianet tane). Se dhe ministri arsimit lejon qe ne shkollat shqiptare te kendohet hymni grek, he ske ci besh nje greku si stefanaq pollo safi grek.

Per historianet greke mjafton qe shkruash se pellazget nuk jane greke dhe as Shqiptare, dhe do te shkosh per pushime ne ndonje ishull te greqise., si thote dhe arkeologu greko Shqiptar Neritanis Cekas qe Durresi dhe Apollonia jane koloni greke, po si more mavi me boje erdhen te huajt nga ana e anes dhe themeluan keta qytete. Dihet shume mire se tradita e grekerve ishte djegja e te vdekurve kurse Pellazget i varosnin te vdekurit, pra te gjithe varet qe jane zbuluar nga arkeologet jane varre Pellazge. Keta nuk ishin greke por Pellazge qe flisni nje gjuhe me vendasit pra flisnin Pellazgjisht.

Dhe Njehere Ju Falenderoj Nga Zemra

Pellazg Kanina
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 08-01-2008 më 13:08

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    land

land ......jam munduar qe ne kete teme te kaloj vetem mendime qe jam i bindur se eshte po keshtu..per arsye se me intereson te drejtkuptohen mbishkrimet e lashta.

them "te dhene", sepse une nuk njoh as nje gerem nga kjo gjuhe.
    Venedet ishin fise ilire,ashtu si dhe panonet,i kane dhene dhe emrin adriatikut,ka plot fjale venede(venete)qe lidhen me shqipen,nuk po punoj me kompjuterin tim(jam me pushime ne shqiperi),kur te kem mundesi do i sjell.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    pellazg Kanine

une besoj se "ardhja ne pushtet e Ahmet zogut" me ndihmen e serbeve ,shenoj edhe kohefillimin e "injorances"ne kete dege te shkences.Hapja e shkollave Greke ne jug te shqiperis nga heroi i saliut,Ahmet zogu,vertetoj se "kombi yne ishte i "mevarur " edhe perse jo drejt per drejt.Rruges se nisur i eci edhe Enveri me komunizem....ne nje kohe qe bota perreth nesh thurte intriga edhe genjeshtra per historin e vete,per te asimiluar popullsin,dijetaret shqiptar benin "te virgjeren" duke deklaruar se"e ka fajin mosshkrimi i Ilirishte",ndaj nuk kemi fakte.......megjithse Ilirishtja eshte shkruajtur edhe ne shqiperin aktuale(po e ruaj per surprize).
    Gjergj Kastrioti me veshjen pellazge edhe me vulen sekrete me Divin mjelem . Malo BURRI qe kerkoj gerrmimin e Dodones pellazge ...faltorja e Dodones gjendet rreze malit Tomorre.

Bilbili i shqipes NAIM FRASHERI nuk mude te krahesohet me asnje SORRE qe mundohet te shtremberoj Historin e Shqiperis ; ai na tha.

Thote Herodoti
    Ne Tomorre zoti
    Shtepi qe moti
    Kishte Dhodhone
    Eshte me e vjeter
    Ngaha c do tjeter
    Shume me teper
    Kjo gjuha jone

KUR KENDOJNE BILBILAT...AKADEMIKET TANE DUHET TE HESHTIN?SEPSE..

Me larte ju kam botuar nje harte e cila ka dale nga Yllia (Ilia-Iliada) e Homerit
    1)vreni se pjesen e Korinthios e banojne "Ejalet Pellazge"
    2)Homeri jetoj ne shek e 8 p e s,kurse veprat e tij u shkruajten ne shek 6-5 p e s
    3)Pas hipjes ne pushtet te Ionit ne Athine,Korinthua u quajte "Ioni"
    4)Apollonia u ndertua ne shek 7 p e s=620 p e s ,na thote N Ceka

SI KA MUNDESI QE TE ARDHURIT NGA KORINTHO (edhe sote shqipfolse ne pjesen me te madhe)TE ISHIN GREKE,KUR PELLAZGET EDHE IONET PRANOHEN BOTERISHTE SE JANE PARAGREKE.

DIJETARET SHQIPTARE DUHET TE DALIN NGA GRACKA KU I FUTI AHMET ZOGU ME ENVER HOXHEN,EDHE TE NDIHMOJNE ZBARDHJEN E SE VERTETES...PASI NJOHURIT E CEKES,BROKJES,ZEQOS jane shume te medha edhe te dobishme per te ardhmen e kombit tone.

mbishkrimet greko-latine shfaqen ne shek 4 p e s,ndersa mosgjendja e asnje mbishkrimi pellazge ne vende te dukshem ,na thote se greko-latinet shkaterruan c do mbishkrim pellazge.....e vetmja shprese qe na mbetet eshte gerrmimi i nenshtresave me te lashta,pasi aty do kete edhe mbishkrime shqipe,te cilat nuk u zbuluan nga greko-latinet qe te shkaterroheshin.........kujtoni Paul Emilin ,i cili shkaterroj nga rrenjet 70 qytete perreth Dodones.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 09-01-2008 më 05:01

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga XhGashi Lexo Postimin
    Zbulim i arkeologve Gjerman.

Ne juglindje te Turqis zbulohet statuj e Jupiterit , para keti altari faleshin ushtaret romak.
    fotoja ka rendesi te veqant eshte e kopjuar nga nje forum Gjerman.
    Cka ta mer mendja ty me gjith kete interesim qe ke per historine e lashte ku i bie kjo juglindje e turqise, a ka emer vendi a shteti?

Kjo fotografia qe ke sjellur a eshte statuje?

A ka Jupiter ne te dhe cili eshte Jupiteri aty?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Ka emer e mbiemer po kam pritur qe ju te me pyesni .
    Nese deshiron ta dish shko ne forumin gjerman te arkeologjis pyet per zbulimin .
    Sa her qe paraqitesh ne lidhje me postimet e mia gjithmon ne nje menyre injorative ngacmuese e nenqmom punen time , te lus publikisht si vllaun mjaft me ,jeni i pa rrespekt ekam fjalen vetem per veten time ,nuk jam aq naiv si mendoni ju .
    Baptist nese paraqitesh me keso menyre ndaj meje vetem fishkllo.

SAKTESISHT E DI KU ESHTE GJETUR ARTIFAKTI E DI DHE QKA PARAQET FIGURA PO JA SPO TE TREGOJ.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •