Librin Që Do Sygjeroja Të Lexonin ???
"Iliada" Është Libra Më i Mirë Që Kam Lexuar...
Librin Që Do Sygjeroja Të Lexonin ???
"Iliada" Është Libra Më i Mirë Që Kam Lexuar...
Për fat, madje edhe në shqip, kemi bukur mundësi të mira të zgjedhjes së literaturës, e lëre më për ata që dinë edhe ndonjë gjuhë të huaj dhe mund të shfrytëzojnë literaturë edhe në gjuhë të huaja.
Në këtë kohë qarkullojnë me qindra e qindra tituj të rinj çdo vit, ndaj mrekullia gjithsesi është të dish të përzgjedhësh, literaturën më të rëndësishme nga fushat e interesimit tënd.
Në fushën e filozofisë dhe psikologjisë: veprat e Niçe-s, Shopenhauer-it, Osho-os, Dipak Çopra-s, Frojd-it, Lao Ce-së, etj., në fushën e letërsisë: amerikanolatinët: Sabato (Tuneli, Mbi heronjtë dhe varrezat), Markezi: (Njëqind vjet vetmi, Kolonelit s' ka kush t' i shkruajë, Kronikë e një vdejeje të paralajmëruar") etj., pastaj (po i përmendi vetëm autorët: Dostojevski, Grasi, Bucati, Kadare, Kundera, Kishi, Heminguej, Hedajati, Samarago, Kamy, Beketi, Borhesi, Cvajg-u, Kafka, Sartri, Shekspir etj.
Vepra të rëndësishme të lëmenjve të ndryshëm janë edhe (Hyrje në historinë e natyrës Big bengu (K. Allegre), "Njëqind librat më të rëndësishëm në botë", Parapsikologji (M. Riz) etj. Përsëri letërsi: "Bota e Sofies", Vajza e portokalleve, "Torah", "Jetë në një kuti shkrepse", Lëkura e qenit", Anton Pashku (tregim, roman, drmë) etj. "Dragoi i fildisht", "Stina e maceve"; pastaj poetët Ali Podrimja, Azem Shkreli, Rrahman Dedaj, Visar Zhiti, Lasgushi i përjetshëm, Fatos Arapi,
Sidoqoftë, mirmëngjes Jetë!
Po, ke te drejte.
Asimov se bashku me Wells eshte nder prinderit e fantashkences, aq saqe shoqeria me e madhe "robotike " sot ne Amerike eshte nisur nga nje fan i shkrimtarit te cilit i bere jashtezakonisht pershtypje bota e menduar nga Asimov. Edhe Star Wars eshte kopjuar nga Triologjia e themelimit, Asimov qe eshte nje permbledhje librash.
Pastaj natyrisht kane bere edhe shume filma nga ai. I fundit po, eshte I Robot me Will Smith.
Me rekomandoni ndonje roman nga ndonje autor i huaj, qe permban tema me komplekse...
Ju falemnderit
Me komplekse se cfare? Se jeta? Se cdo roman i gjuhes shqipe i botuar deri me sot?
Ne c'fare gjuhe duhet te jete romani,vetem shqip?
I ke lexuar te gjitha romanet e Balzakut.(Honore d'Balzac)?
Disa prej tyre jane perkthyer shume mire ne gjuhen shqipe,megjithate ne origjinal frengjisht jane edhe me teper terheqes.
Saga e Forsajteve: John Galsworthy
Romanet e Tolstoit jane gjithashtu shume komplekse.
Pastaj romanet jane ne zhanre te ndryshme,c'fare preferencash ke?
mjafton te jete terheqes...
me shume preferoj libra me tematika shkencore, por lexoj edhe zhanre tjera, nuk me ben problem...
sidoqofte falemnderit wittstar![]()
'Laughter in the dark'- Nabokov
My whores left me no time to get married.
Kete cast jam mes leximit te librit, "Vrasesi i qymyrit". Interesant vertet.
Robert Ludlum - The scorpion's illusion.
Ludlum eshte ai qe ka shkruajtur The Bourne, 1-2-3, ka vdekur para pak vitesh.
Adresen e faqes personale mund ta vendosesh ne profil, por jo ne firme. Stafi i Forumit
Krijoni Kontakt