Close
Faqja 64 prej 74 FillimFillim ... 14546263646566 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 631 deri 640 prej 732
    Pasioni për shkencën Maska e Qendi
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    2,102
    Librin Që Do Sygjeroja Të Lexonin ???
    "Iliada" Është Libra Më i Mirë Që Kam Lexuar...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2007
    Postime
    197
    Për fat, madje edhe në shqip, kemi bukur mundësi të mira të zgjedhjes së literaturës, e lëre më për ata që dinë edhe ndonjë gjuhë të huaj dhe mund të shfrytëzojnë literaturë edhe në gjuhë të huaja.
    Në këtë kohë qarkullojnë me qindra e qindra tituj të rinj çdo vit, ndaj mrekullia gjithsesi është të dish të përzgjedhësh, literaturën më të rëndësishme nga fushat e interesimit tënd.

Në fushën e filozofisë dhe psikologjisë: veprat e Niçe-s, Shopenhauer-it, Osho-os, Dipak Çopra-s, Frojd-it, Lao Ce-së, etj., në fushën e letërsisë: amerikanolatinët: Sabato (Tuneli, Mbi heronjtë dhe varrezat), Markezi: (Njëqind vjet vetmi, Kolonelit s' ka kush t' i shkruajë, Kronikë e një vdejeje të paralajmëruar") etj., pastaj (po i përmendi vetëm autorët: Dostojevski, Grasi, Bucati, Kadare, Kundera, Kishi, Heminguej, Hedajati, Samarago, Kamy, Beketi, Borhesi, Cvajg-u, Kafka, Sartri, Shekspir etj.
    Vepra të rëndësishme të lëmenjve të ndryshëm janë edhe (Hyrje në historinë e natyrës Big bengu (K. Allegre), "Njëqind librat më të rëndësishëm në botë", Parapsikologji (M. Riz) etj. Përsëri letërsi: "Bota e Sofies", Vajza e portokalleve, "Torah", "Jetë në një kuti shkrepse", Lëkura e qenit", Anton Pashku (tregim, roman, drmë) etj. "Dragoi i fildisht", "Stina e maceve"; pastaj poetët Ali Podrimja, Azem Shkreli, Rrahman Dedaj, Visar Zhiti, Lasgushi i përjetshëm, Fatos Arapi,
    Sidoqoftë, mirmëngjes Jetë!

i/e regjistruar Maska e desaparacidos
    Anëtarësuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Citim Postuar më parë nga Fiori Lexo Postimin
    Asimov më duket shkruan për robotikën apo jo? (kam shumë probleme me kujtesën vetëm gjëra që s'më hyjnë në punë mbaj mënd). Por me sa kujtoj ka shkruar diçka pak a shumë të ngjashme me filmin ku luan Will Smith që 'xhindosen' robotët.

E bëj këtë ndërhyrje këtu për tu kërkuar disi pjestarve të kësaj teme të na thonë një fjalë më shmë në lidhje me sugjerimin. Nuk po them tregoni komplotin e ngjarjes por na jepni një shenjë përse ju mendoni se ja vlen të lexohet...
    Po, ke te drejte.
    Asimov se bashku me Wells eshte nder prinderit e fantashkences, aq saqe shoqeria me e madhe "robotike " sot ne Amerike eshte nisur nga nje fan i shkrimtarit te cilit i bere jashtezakonisht pershtypje bota e menduar nga Asimov. Edhe Star Wars eshte kopjuar nga Triologjia e themelimit, Asimov qe eshte nje permbledhje librash.

Pastaj natyrisht kane bere edhe shume filma nga ai. I fundit po, eshte I Robot me Will Smith.

O SA MIR ME QEN SHQIPTAR! Maska e Besnik.S
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Postime
    82

Më rekomandoni ndonjë libër...

Me rekomandoni ndonje roman nga ndonje autor i huaj, qe permban tema me komplekse...

Ju falemnderit

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-02-2003
    Postime
    444
    Citim Postuar më parë nga Besnik.S Lexo Postimin
    Me rekomandoni ndonje roman nga ndonje autor i huaj, qe permban tema me komplekse...

Ju falemnderit
    Me komplekse se cfare? Se jeta? Se cdo roman i gjuhes shqipe i botuar deri me sot?
    Ne c'fare gjuhe duhet te jete romani,vetem shqip?

I ke lexuar te gjitha romanet e Balzakut.(Honore d'Balzac)?
    Disa prej tyre jane perkthyer shume mire ne gjuhen shqipe,megjithate ne origjinal frengjisht jane edhe me teper terheqes.
    Saga e Forsajteve: John Galsworthy
    Romanet e Tolstoit jane gjithashtu shume komplekse.
    Pastaj romanet jane ne zhanre te ndryshme,c'fare preferencash ke?

O SA MIR ME QEN SHQIPTAR! Maska e Besnik.S
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Postime
    82
    mjafton te jete terheqes...
    me shume preferoj libra me tematika shkencore, por lexoj edhe zhanre tjera, nuk me ben problem...
    sidoqofte falemnderit wittstar

echo Maska e Dara
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    'Laughter in the dark'- Nabokov
    My whores left me no time to get married.

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anëtarësuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Kete cast jam mes leximit te librit, "Vrasesi i qymyrit". Interesant vertet.

Anëtarësuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Citim Postuar më parë nga mondishall Lexo Postimin
    Kete cast jam mes leximit te librit, "Vrasesi i qymyrit". Interesant vertet.
    Ho pra, na boj çik reklame...
    Adresen e faqes personale mund ta vendosesh ne profil, por jo ne firme. Stafi i Forumit

Anëtarësuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Robert Ludlum - The scorpion's illusion.

Ludlum eshte ai qe ka shkruajtur The Bourne, 1-2-3, ka vdekur para pak vitesh.
    Adresen e faqes personale mund ta vendosesh ne profil, por jo ne firme. Stafi i Forumit

Faqja 64 prej 74 FillimFillim ... 14546263646566 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lexoni Biblën on-line në gjuhën shqipe.
    Nga Albo në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 30-11-2012, 05:42
  2. Lexoni > Sekretet e Ahmet Zogut
    Nga Humdinger në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 12:12
  3. Sa shume lexoni?
    Nga Kryeplaku në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-02-2005, 12:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •