Close
Faqja 187 prej 1135 FillimFillim ... 87137177185186187188189197237287687 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,861 deri 1,870 prej 11341
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Te dyja. (Dhe keto nuk i ke thene ti, jane ne web pagen e mitologjise greke)
    Prap po ben shakarerarara une i kam aton ne hard-copy dmth liber autorial dhe te thash qysh ne fillim se nuk jane te panjohura per ata qe jane marre me mitologjine antike perkundrazi. dmth une nuk e kam shpikur kam referenca. dmth nuk e kam zbuluar une qe helena nuk ishte ne troje

pra gezohem qe qenkan edhe ne web faqe te internetit a kane bile referenca te literatures?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    beatles dhe offspring nuk pajtohem me ju dyve sepse nuk jeni duke u treguar real , sepse kur'ani nuk ka te beje me asnje popull ne veqanti dhe nuk tregon se si duhet te mbrohet nje popull nga armiqt e tij , po ja perkujtoj se Kur'ani eshte si me than me mir rruge qe te ofron me zotin gj.sh qe te tregon rrugen e drejte
    E di qe Kur'ani e sidomos feja islame eshte duke u paraqitur ne menyren me te padrejte ne popull me gjith ato vrasje me gjith ato makabra qe po behen ne emer te fese , po keto nuk kan asgje te perbashket me fene sepse ketu jan te perziera shum interesa te shum popujve qe po mundohen te shkaterrojn fene .
    Islami eshte duke u venit me ane te disa haditheve qe bejne thirrje per vrasje te njerzve te pafajshem ne emer te islamit.
    Po mundohuni pak te kuptoni se kjo nuk eshte fare e drejte qe po behet ne emer te fese islame .
    Hadithet dhe keta vahabistat jan armiqt me te mdhej te islamit dhe keta po shumohen me se shumti nen ombrellen e islamit , une nuk jam edhe aq fetar , une Zotin dhe Kur'anin permes shkences sepse une ne shumicen e kohes mirrem me gjera shkencore dhe ketu e kam pare mrekullin e natyres .
    Mos u bazoni ne ate qe eshte duke ndodhur ne vendet me te prapambetura te botes sepse ato nuk bene te mirren model per me perqesh gjith komunitetin tjeter .
    Kalofshi mire djem

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784
    jo mer vlla se un te respektoj se je besimtar i moderuar dhe ti me ke keqkuptu.un e kisha llafin per ata qe e bejn gjakun uj dhe verbohen nga feja(ti sje nga ata,te pakten nga postimet ket kam kuptuar)un fola ne pergjithesi per disa qe ne vend ti quajn vellezer shqiptaret pavaresisht nga feja i ndaj sipas besimit.besoj se je i qart tani

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Nuk di a meritoj te quhem besimtar i moderuar a jo kjo varet prej njeriut si e koncepton kete .
    Kurr nuk me ka pelqyer ideja qe me shum e kem shkaun musliman sesa te krishterin shqiptar.
    Une nuk i perzihem askujte ne qeshtje personale sikur eshte feja po nuk bene te perzihen shkau me shqiptarin sepse eshte turpi me i madh qe mund te egzistoj eshte te quhet shkau vlla e shqiptari te mos respektohet fare .
    Une me shum se ti nuk i du keta me mjekrra te them te drejten sepse keta jan asgje hiq keta nuk jan as njerez me se pari e as musliman , nuk gjej fjale per ti pershkruar keta.
    Kam respekt edhe per ty shum dhe besoj se duhet luftuar keta persona sepse jan rrezik per dy anet si per shqiptarin ashtu edhe per muslimanizmin .

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    une me dashsamiresi te durueshme dhe pergjegjesi ndaja dshurise tende per te verteten tu pergjigja: 1. Se Teorite (qe njerez pa kurrfare ndergjegje e pergjegjesie) i hudhin ne internet si petullat ne uje, nuk jane te tilla. Ju i konsideroni njesoj si edhe ata, -se jane pragjykime. Pra per ty e shume te tjere qe nuk kane baze te shendoshe njohurise se shkencave ekzakte teoria eshte ekuivalent i paragjykimit. Por qe nuk eshte ashtu. Sepse per te arritur prej nje supozimi plotesisht te drejte deri te nje hipoteze e qendrueshme (edhe atehere kur kjo qe vetem hipoteze mund te konsiderohet) nevojitet nje mund i madh dhe studim i jashtzakonshem. Pra per te ardhur thjeshte deri te nje Hipoteze e qendrueshme e cila me tutje do ti nenshtrohet nje vargu sistematik testimesh e provash te pameshirshme per vite me radhe deri sa te arrihen rezultate te reja spjegimi i me tejme i te cilave ndoshta do ta avancoje ate hipoteze ne Teori...

Te mos flasim per Ligjin. Prandaj te lutem, te kesh konsiderate dhe respekt per djersen dhe mundin e gjeneratave dhe sakrtificave shpesh te paguara edhe me jeten e tyre per te arritur nje rezultat pothuaj te paperfillshem te se vertetes e cila sot ty e ne te gjitheve na e mundesoi te kemi nivelin civilizues qe kemi arritur me gjithe te mirat dhe te keqiat percjellese te saj, ashtu qe te mos degradohen shekuj te mundit dhe te jeteve te investuara me nje keqperdoruim verbal te imponuar nga sharllatanet e shkences dhe te fese ne internet e gjtiu neper revista psudoshkencore. Me kete gjuhen tuaj Teoria esht Zot - Ligji eshte si te thuash shpirti i shenjte i tij. Esenca e pamohueshme absolute e tij. Ndonese ky fjalor aspak nuk i pergjigjet analogjise. Mendoj se keto nocione krahasuese do te te bejne pak me te kapshme ate qe po rrefej.

Pra nuk eshte se une perdori vista e ti ndonje pantera apo ku ta di se cfare. Eshte protokoli - gjuha eshte protokol qe ua mundeson dy njesive te ndara te komunikojne pra te shkembejne informata valide mes vete. Edhe protokolet jokompatibile mund te shkembejne sinjale por jo edhe informata.

Kuptohet njeriu i cili 'programohet' ne komunikim te perditshem tradicional nuk mund te ju shpetoje kapjes se nocioneve qe per baze kane definicion te gabuar ose e bejne nje element imagjinar te konsiderohet si dicka e vertete dhe konkrete, ekzistuese madje e vetkuptueshme pa nevoje deshmije.

Te nisemi nga dicka shume natyrshem te pranueshme te kuptimeve ftohte dhe nxehte. Keto jane kuptime subjektive ndersa njera prej tyre eshte plotesisht e pavertete. Nuk ekziston dicka si ftohtesia ose lende me sasi te caktuar ftohese. Ftohetesia nuk eshte energji por pasoje e mungeses se saj. Ndersa nxehtesia nuk eshte asgje me teper se levizje Brauniane e njesive te individeve kimik ne trupat fizik. Pra eshte levizje kaotike e ndeshjeve ta panumerta te ketyre njesive me energji kinetike ne hapesiren qe ato zejne. Asgje me shume. Po te ishin ose po te mund te orientoheshin keto levizje kaotike ne nje levizje lineare e paralele temperatura ose madhesia skalare e nxehtesise se atij sistemi do te ishte 0K. Pra zero absolute. Pavaresisht pse ajo e njejta energji nuk eshte zhdukur por tani nuk vepron dhe nuk manifestohet me si nxehtesi. Kjo do te mjaftonte si shembull per te kuptuar se sa subjektive jane nocionet themelore me ane te te dilave ne mundohemi te dedukojme te verteten, te teren dhe asgje pos te vertetes. Nga nje platforme e tille cdo orvatje per te arritur deri te ajo eshte tentim i papjekur dhe deshtim qesharak.

Se sa relative eshte temperatura dhe e fekti i nxehtesise mund te kuptoni duke lexuar temen: "Njeriu i pambrojtur ne hapesire - a mund t'i mbijetoje ekspozimit?"

Ka shume njerez qe kane dalur nga studimet shkencore e qe nuk e dijne dallimin mes temperatures dhe nxehtesine ka plot prej atyre qe e dijne kete dallim por nuk e dijne se temperatura dhe nxehtesia nuk jane perhere ekuivalente. Eshte veshtire nga jeta e perditshme te verehet se temperatura 32C ne kushte te caktuara atmosferike nuk te ben te djersitesh, ndersa ka raste kur ne nje temperature relativisht te ulet prej vetem 21C te te mbulojne djerset. Kjo vjen si pasoje e faktorit te trete qe percakton sasine e nxehtesise per vellim te dhene sepse sic thash temperatura eshte madhesi sakalare e jo intenzive- eshte fjala per presionin. Kur presioni eshte i larte sado qe temperaturat jane brenda normales njeriu do te ndiej siklet nga nxehtesia e tepert, per dallim qe ne nje presion shume te ulet atmosferik edhe temperaturat rekorde mund te perballohen pa anje problem, per arsye se sasia e nxehtesise per njesi te vellimit do te jete dukshem me e vogel se ne rasitn e kaluar.

Tani me thuaj ti mua si te ta spjegoj une perfytyrimin tim per universin kur ne as per gjera kaq te perditshme nuk flasim me te njejten gjuhe?
    Per ata qe kane me shum nevoje per te mesuar se cfar eshte Big Bangu

WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Gog - Magoget

Gog dhe Magoget gjenden ne epiken e Aleksandrit te Madh. Vendbanimi i Gog Magogeve tyre pershkruhet si i eger, jo pjellor, i ekspozuar ndaj Eres se Veriut, me shira, por ka edhe pjese pjellore me klime te bute. Shumica gegeve ishin tribe barinjsh, me trup cuditerisht te larte dhe veshje e tradita karakteristike.

Gjok Megjoket jane nena e popujve, nga te cilet kane rrjedhur tere tribet Pellazge.
    Gigant dhe Giges nuk jane fjale greke. Gigonus, Guganua, Gegenus, Gigon (Gjigon, gjigand, Gjekon) jane emra te lashte pellazge.

Gjigantet, thene ndryshe geget kercenonin me tri dege peme qe sipas tyre bartnin denim hyjnor. Me vone keto dege u simbolizuan me gjarperinjte, dhe vete tredegezimi me kryq.

Sipas Strabos Ligurianet te cilet jetojne ne male shkembore kane ca lloj kuajsh dhe mushkash te quajtura goganoi (“gjokna “- shenim i Styx). Ezekiel frikeson cifutet se Jehovai do te sillte gjigandet ne token e tyre, gjigandet te cilet vinin nga fundi i botes (aty ku rrjedh lumi Okeanos- shenim i Styx), popullin e kuajve dhe te harketareve, kurajozet, te fortet dhe te lashtet (Virgjili). Ata flasin ne nje gjuhe te panjohur, ata jene njerez te medhenj (jo vetem nga shtati), mizore dhe pa meshire, zeri i tyre ushton si det, ata ngasin kuajt me shpejt se ujqit, te gjithe ne rresht, si burra te luftes….

Gog Magoget (Gjoke – Me Gjoket) quhen disa here Gjete Me Gjetet (getae). Shumica jetojne ne veri te Thrakes.

Nga epika e Aleksandrit te Maqedonise sipas Hesiodit, Aleksandri eshte ai qe futi geget nen toke deri ne diten e apokalipsit. Po a eshte vertet Aleksandri ai qe kreu kete detyre? Dhe a jane Aleksandri dhe Dhulkarnenji te njejte?

Emra te Gegeve ose Gjokeve jane:

Anog, Anugi (Anunaki?- shenim i Styx)
    Ageg, Aegus, Ogean, Okeanos, Okeanus (ndonjeri e di kush eshte lumi qe ndan boten e perfundit nga ajo e jona?)
    Gadeiros, Jader, Gjader
    Athenai, Agenai Agenoi, Agenor
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 06-01-2008 mė 00:06
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Per ata qe kane me shum nevoje per te mesuar se cfar eshte Big Bangu

http://www.youtube.com/watch?v=W1qvNNPHd0E
    Ashtu pra. E ashtuquajtura "big-bang teori" eshte shpikur saktesisht per 'dummies'.
    Te ta sjell edhe Alisen...? -Mjafton sa ta kalosh kete klase.
    Aeneas Dardanus

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Fara ju hupte nje ore e ma para!
    Baptist!!
    ka mundesi te na tregosh pak se kujt ja ben kete urim????

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    beatles dhe offspring nuk pajtohem me ju dyve sepse nuk jeni duke u treguar real , sepse kur'ani nuk ka te beje me asnje popull ne veqanti dhe nuk tregon se si duhet te mbrohet nje popull nga armiqt e tij , po ja perkujtoj se Kur'ani eshte si me than me mir rruge qe te ofron me zotin gj.sh qe te tregon rrugen e drejte
    E di qe Kur'ani e sidomos feja islame eshte duke u paraqitur ne menyren me te padrejte ne popull me gjith ato vrasje me gjith ato makabra qe po behen ne emer te fese , po keto nuk kan asgje te perbashket me fene sepse ketu jan te perziera shum interesa te shum popujve qe po mundohen te shkaterrojn fene .
    Islami eshte duke u venit me ane te disa haditheve qe bejne thirrje per vrasje te njerzve te pafajshem ne emer te islamit.
    Po mundohuni pak te kuptoni se kjo nuk eshte fare e drejte qe po behet ne emer te fese islame .
    Hadithet dhe keta vahabistat jan armiqt me te mdhej te islamit dhe keta po shumohen me se shumti nen ombrellen e islamit , une nuk jam edhe aq fetar , une Zotin dhe Kur'anin permes shkences sepse une ne shumicen e kohes mirrem me gjera shkencore dhe ketu e kam pare mrekullin e natyres .
    Mos u bazoni ne ate qe eshte duke ndodhur ne vendet me te prapambetura te botes sepse ato nuk bene te mirren model per me perqesh gjith komunitetin tjeter .
    Kalofshi mire djem
    ti si besimtar(mysliman)ke te drejte ta shohesh kuranin si rruge e afrimit ,ose gjetjes se perendise.ketu nuk ka asgje te keqe,problemi eshte se ky mijvjecar ka filluar me shekullin e kontradites fetare ne te gjithe boten.populli yne dihet qe eshte i drejtuar ne disa fe.lind pyetja eshte ky shekulli i kontradites fetare dhe sociale edhe mes shqiptareve?problemi i dyte eshte numri i madh i misionareve te huaj.pyetje -mendon se keto i sherbejne ose jo stabilizimit social te shqiperise?une mendoj se nuk ka asgje te keqe te pasurojme dijet tona mbi besimin,por diskutimet ne shumicen e rasteve ne vend qe te jene konstruktive jane destruktive(te pakten keshtu i shoh une).kjo vjen (mendoj une)nga rritja e fanatizmit fetar.duke u nisur nga ky kendveshtrim mendoj se feja e shqiptarit (ashtu sic e kam cituar me lart) eshte LIRIJA.mbase nuk ka ardhur akoma koha per ta kuptuar kete ,por nje gje eshte e sigurte ,qe shume po ecin ne drejtimin e kundert.te fala nga beatles.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sic kam shkruar me pare ne kete teme, nuk ndaj mendimin qe Aleksandri i Maqedonise te kete qene Dhulkarnenji. Dhulkarnjenji pershkruhet si shume shtatlarte , me fuqi te papara fizike, me njohuri te vecanta ne metalurgji. Kush di te thote qe Aleksandri luftoi me Dardanet? Dhulkarnenji ishte dy briresh (baal). Sa larg na duhet te shkojme ne histirine njerezore?

Por edhe sikur te supozojme qe keto dy figura jane te njejta (Dhulkarnenji ishte profet), Aleksandri i Maqedonise nuk mund te jete profet i popullit te cilin e shtiu ne toke deri sa te ndodhe kataklizma.
    Aeneas Dardanus

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •