Close
Faqja 185 prej 1135 FillimFillim ... 85135175183184185186187195235285685 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,841 deri 1,850 prej 11341
    Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Dy te tretat e mesazheve ketu i takojne temes te pasaktesive ne perkthimin e Kuranit. Tema eshte ne se dikush ka lexuar dicka diku per profetet e deguar ne Ballkan gjate gjithe koherave.

Behet fjale per profete te cuar nder popujt e tyre. Gjithashtu nuk flitet per njerez te qe kane bere te shquar jeten e tyre me veprat qe kane kryer.

Te vetmet dokumneta qe mune te kene mberritur duhet te jene nga vendet jo Europiane. Evropa e ka qeruar rrugen nga te tjeret per heronjte e vet greke, mjaft here duke ju dhene shtetesi te detyruar.

Valla Styx per nje e di te sigurt qe e kemi pas te perbashket te gjitha kombet. Ai eshte Nuhu apo Noa. Pas tij vjen populli AD tek te cilet dergohet Hud qe t'i udhezoje. ADI shkaterrohet sepse nuk degjonin thirrjet e te derguarit. Pas tyre vie populli Themud tek te cilet dergohet Salih, njesoj edhe keta e pesojne. Nuk mund ta di a kishte popuj tjere njekohesisht me Adin dhe Themudin apo mbeteshin vetem besimtaret dhe keshtu vazhdonte shumimi deri sa e humbnin rrugen pasardhesit per t'iu derguar i derguari. Sigurisht qe me vone u shtuan popuj shume dhe kishte ne te njejten kohe shume te derguar tek disa popuj apo qytete. Ndodhte qe nje populli ti dergoheshin tre te derguar njeheresh si perforcim dhe mbeshtetje te njeri tjetrit dhe ishte e kote.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    A mund te na spjegosh i cik, -cfare u matka me paskal ne kozmos?!!

se a moderohen nxehtesia e ftohtesia (kjo per mua eshte risi), nuk ka kurrfare nevoje te diskutohet me tej sepse dicka e tille nuk ekziston u tha qarte ne shkrimin me kungulleshkat mahnitese.

Ndersa per te ashtuquajtur "teori te zgjerimit te universit" ne nuk kemi cfare bisedojme me tutje sepse sic thame me siguri te plote -ajo nuk eshte teori madje as nuk kagjasa kurre ne jete te avancohet madje as ne Hipoteze. Eshte paragjykim ose mbesim i kote modern.

Zoterinjte e Edenit jane nje tjeter perralle e cila nuk eshte zberthyer ende gjer ne fund per t'u pare se as ajo nuk qendron apo se mos ndoshta civilizimi njerezor njehere dhe dikur para shume shekujsh te ekzistences se tij milona vjecare kishte arritur nivel te tille te njohjes se kodit gjenetik sa c'thote plagiatura kuranore ne vargjet e cituara:
    3. A mendon njeriu se nuk do t'i tubojmė eshtrat e tij?
    4. Po, do t'ia tubojmė! Duke qenė se Ne jemi tė zotėt t'ia rikrijojmė si kanė qenė edhe majat e gishtave* tė tij!

*fingerprints?

-nese po, -eshte fjala per grupin e trete. Ne jemi te zotet (!allahu mungon ende) t'ia rikrijojme edhe gjurmen e gishterinjeve vetem nga eshterat e tyre. Por kujtesen, boten e tij mendore, a do te mund ta rikrijojne? +??

Apo mos eshte serish nje nga ato metaforat poetike te cilat mund ti zberthesh sipas deshires e ngjashmerise mete cilat ne jetojme te rrethuar sot?

Me paskal matet ne Toke. Ne kozmos, shpjegova qe matet me vlim/shtatorizim te trupit njerezor. (Pyetje infantile.)

Teoria ne gjuhe te huaj perkthehet si hipoteze ne shqip. Kur thone qe "ekziton nje teori" do te thote qe eshte nje hipoteze e paprovueshme, ose e paprovueshme ende. Megjithate deshiroj te di si e hedh ti poshte teorine e zgjerimit te universit. Sigurisht qe nuk ka nevoje te sjellesh prova origjinale nga vetja.

Ke mundesi te na thuash nga cili shkrim i lashte eshte bere plagjiature ne Kuran? Epika Gilgameshit?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Sa ja u kam ziline mer vlla qe i lexoni librat pa i hap dhe e perfshini diturine nga qyrret.
    Styx...omniscientsa ja u kam ziline une atyre qe dine cdo gje edhe pse jane te cuditshem......o me fal plako nuk te ndjek dot
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    1.Me paskal matet ne Toke. Ne kozmos, shpjegova qe matet me vlim/shtatorizim te trupit njerezor. (Pyetje infantile.)

2. Teoria ne gjuhe te huaj perkthehet si hipoteze ne shqip. Kur thone qe "ekziton nje teori" do te thote qe eshte nje hipoteze e paprovueshme, ose e paprovueshme ende.

3. Megjithate deshiroj te di si e hedh ti poshte teorine e zgjerimit te universit. Sigurisht qe nuk ka nevoje te sjellesh prova origjinale nga vetja.

4. Ke mundesi te na thuash nga cili shkrim i lashte eshte bere plagjiature ne Kuran? Epika Gilgameshit?

1. Fatkeqsisht matet me Atmosfera njesia standarde SI ndersa ne kozmos nuk ka dicka te tille si presioni atmoseferik. E thote fjala. As ne Hene nuk rezultojne Party te suksesshme per shkak se sic thone mungon atmosfera!

2. Teoria ne gjuhe te huaj perkthehet si Theory; Hipoteza si Hypothesis, Teza si Thesis..., ekmr.

3. Aty nuk ka cfare te hudhet poshte sepse nuk eshte teori por 'presumption' paragjykim. Pastaj Teorite shkencore nuk ka gjase te hudhen poshte ne plotesi kjo nuk ka ndodhur asnje here ne shkence e vetmja gje qe mund t'i ndodhe teorise eshte qe ajo te modifikohet te korrigjohet, por jo edhe te hudhet sepse kjo vet procedura e ardhjes deri te nje teori eshte aq strikte dhe e mundimshme sa qe nuk ka gjase te mbijetoje as si hipoteze ne rast se ka ndonje gabim esencial qe do ta shkulte me rrenje.
    Pra, Big-Bang eshte supozim spekulim.

4. Jo fatkeqsiht ato literatura jane zhdukur sistematikisht nga vet plagiatoret, njesoj si bibloteka e Aleksandrise qe ia vuri zjarrin Omari, krahu i djathte i profetit Muhamed dhe moren vetem ate qe u nevojitej me se shumti prej tyre, -pergamenet matematikore sepse i kishte qef tygjari.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 05-01-2008 mė 10:22
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Tre te parat, jo Ali Hoxhe po Hoxhe Ali. Sigurisht qe stili yt ne te shkruar eshte madheshtor, dhe shumica njerezve quajne shkence te larte ate qe nuk kuptojne mire.

Pika e fundit. Je i sigurte? Te pyeta ne se ke lexuar Patrologjine e Mineusit (tek teme jote e Teologeve). Po ta kishe lexuar nuk do kishe nje ide disi me ndryshe, dhe shume me te sakte se kush e plackiti biblioteken e Aleksandrise. Sigurisht qe nuk behet fjale qe te gjesh pjesen me te madhe te Patrologjise se ciles i kane vene zjarrin komshijte tane paqedashes. (Jo se per Turqit me behet vone.)

Cili eshte ai liber (per te shmangur keqkuptimet-shkrim), germat e te cilit te munguara jane zevendesuar ne plagjiaturen kuranore. Mos i ik pyetjes me pasaktesira edhe me te medha.

Apo nuk ka web pages si te Atlantis dhe Mitologjise Greke qe te konsultohesh ne Internet para se te pergjigjesh?

PS. Ngela pa mend kur pashe se nga e kishe nxjerre te dhenen qe Helena Trojes kishte shkuar ne Egjipt!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 05-01-2008 mė 11:03
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Styx, me gjithe respektin -por nuk te kuptova asgje.
    Nese ke ndonje informate tjeter ne lidhje me kush i vuri zjarrin Biblotekes se Aleksandrit tone te madh ne Egjipt me trego. Une kete informate e mbaj mend nga shkrimet e Blez Pascal gjeniut 16-17 vjecar i cili kur u rrit me nuk e kishte, (pas kesaj moshe me nuk beri asnje zbulim sepse iu perkushtua fese pra filozofise teologjike), pothuaja "u marros" dhe vdiq me frike prej vdekjes. Ate informate per Omarin si me "trigger" me nxorri nga kujtesa permendja jote e njesise paskal per presionin atmosferik.

-Nuk merrem me misticizem.

PS. Ngela pa mend kur pashe se nga e kishe nxjerre te dhenen qe Helena Trojes kishte shkuar ne Egjipt!

Hahahaaa
    Prej nga zoteri Styxi?
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sic te thashe Patrologjia tregon se kush e plackiti. Omari i vuri flaken gureve. Do perpiqem te gjej se ku i kam pas kuotimet nga Patrologjia, te cilen mund ta nxjerresh vetem nga Vaults. Po te kesh sukses do i besh sherbim te madh kombit.

E di me mire se une. Aty ku ngaterrove Andromaken me Klitemnestren.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sic te thashe Patrologjia tregon se kush e plackiti. Omari i vuri flaken gureve. Do perpiqem te gjej se ku i kam pas kuotimet nga Patrologjia, te cilen mund ta nxjerresh vetem nga Vaults. Po te kesh sukses do i besh sherbim te madh kombit.

E di me mire se une. Aty ku ngaterrove Andromaken me Klitemnestren.
    Patrologjine nuk e kam pasur ne dore dhe nuk ia di permbajtjen - tani a ka djegur guret apo baqet e Aleksandrise une nuk mund ta di Paskali nuk jep hollesi nese ka bere flaka ndonje selekcionim. Ne lidhje me kete qeshtje kaq di kaq them informatat plotesuese mund te dalin me ndonje modifikim por deri atehere une e di se ushtria dhe vet muhamedi ishte nen udheheqjen shpirterore te fraksionit ekstremist orthodoks te ikonoklasteve jevgo-greker me qellimte paster te zhdukjes se fytyres se historise dhe rishpikjes se saj sipas deshires se tyre.

Jo jo une te pyeta ku e paske gjetur "burimin" mistik se Helena ishte ne Egjipt. Se une ate e di moti dhe nuk mendoj se eshte fshehtesi e madhe edhepse historianet e kesaj periudhe e lene anash sepse ua prish perrallat qe kane thurur.
    Se Helena ka qene ne egjit miniomalisht 10 vjete tjera eshte fshehtesi publike dhe e kane degjuar te gjithe.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    E para, ne se nuk ke degjuar, qene miqte tane Romake qe dogjen pjesen me te hershme te bibliotekes. Sigurisht sepse me kete rast krijuan balladat e kultures se tyre "Dardane"-Trojane te pavarur nga Albanezet. Ca shkronjtes te harruar duan te thone qe dy djente e Dardanit me Kryesen (para marteses me Batean) qene Olimpi dhe Dionisi.

Se dyti, djegja e brendeshme dhe plackitja nga kojshite tane qe se paku 2 shekuj para Muhametit. Mbase ky ka udhehequr Bizantin para lindjes.

Helena ne Egjipt? A thua te kete qene Mene-ja (Athina) e Egjiptit te Jugut?
    Aeneas Dardanus

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    BREAKING NEWS :

Ne rast se do pushtoheshim nga myslymane... asnje nga te mesipermit, pamvarsisht se cfare thone, nuk do kapnin pushke me dore.
    Pse?
    Sepse Allahu e di me se miri kete pune dhe do ta zgjidhi Ai.
    Po pse duhet vetem te pushtohemi!!!!ne jemi dhe komb luftarak......problem leader-at,nuk kemi patur nje kurre per te qene qe nga koha e Gjergjit......nje lider i zoti i ve ne rrjesht dhe muslimanet,i konverton ne ateiste(te futemi pak ne teme meqenese jemi ke ateizmi ketu) dhe atdhedashes qe te qujn zot Shqiperine dhe jo allahun.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •