Close
Faqja 85 prej 1135 FillimFillim ... 35758384858687951351855851085 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 841 deri 850 prej 11341
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Borix
    Shoh qe edhe ti shfaq simptoma te semundjes dogmatike fetare teksa ngaterron ateizmin me nazizmin, komunizmin, fashizmin, etj. E kam thene disa here te tjera dhe po e perseris. Fakti qe lideret e rrymave filozofike ne fjale perdornin si argument arsyetimet logjike te ateizmit, nuk do te thote se ateizmi eshte i gabuar, i pergjakshem, apo shkaterrimtare. Kjo forme goditjeje ndaj ateizmit eshte po aq e palogjikshme se vete teresia e logjikes qe shpalos botekuptimi fetar.
    E pra edhe nese dikush ka perdorur krishterimin si mburoje per veprat e tyre te keqija, nuk do te thote qe krishterimi eshte i gabuar. Jo une nuk po them kete, sepse ka ateiste qe jane humaniste, pra qe nuk i bejne te keqe askujt, pra qe jane njerez te mire dhe shikojne drejtesine. Pra edhe nese 'feja' e ka keqperdorur Zotin nuk do te thote se Zoti nuk ekziston. Dostojevski ka thene: 'Nese ateizmi eshte i vertete, gjithcka eshte e lejuar'.

Pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 30-07-2007 mė 08:38

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Pra edhe nese 'feja' e ka keqperdorur Zotin nuk do te thote se Zoti nuk ekziston.
    Kush e ka perdorur kete si argument? Keqtrajtimi i njeriut nga feja eshte nje fakt, i cili nuk mposhtet as nga logjika.

Dostojevski ka thene: 'Nese ateizmi eshte i vertete, gjithcka eshte e lejuar'.
    Kete e quan argument vetem sepse e ka thene Dostoevksy? Ne fakt, ky eshte nje gabim logjik i tipit ad verecundiam.

Vazhdo keshtu se mire e ke.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Kush e ka perdorur kete si argument? Keqtrajtimi i njeriut nga feja eshte nje fakt, i cili nuk mposhtet as nga logjika.

Kete e quan argument vetem sepse e ka thene Dostoevksy? Ne fakt, ky eshte nje gabim logjik i tipit ad verecundiam.

fjala "argument" dhe "fakt" eshte degraduar ne perdorimin nga ana e besimtareve.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Mendoj se kjo eshte fakt. 'Nese ateizmi eshte i vertete gjithcka eshte e lejuar'. Ne Islam perkthehet keshtu kjo: Nese Islami eshte i vertete vrasja e qafireve (mohuesve te profeterise se Muhamedit) eshte e lejuar. Logjikisht mund ta nxjerresh kete perfundim.

Nuk mendoj te dal gjykues apo ta bej te ndihet keq dike ne besimin e tij, nuk ka te beje asgje me besimin tim personal.

Respekt

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Logjikisht mund ta nxjerresh kete perfundim.
    Premisa: Ateizmi eshte i vertete.
    Inferenca: Nese Ateizmi eshte i vertete.
    Konkluzioni: Atehere gjithcka eshte e lejuar.

Reductio Ad Absurdum (Prova me Kundershembull qe konkluzioni i mesiperm nuk rrjedh logjikisht nga inferenca): Vrasja e nje njeriu nga nje ateist. Une jam ateist, nuk me lejohet te vras njeri qofte nga ndergjegjia, qofte nga ligji.

Te keshilloj te mos merresh me lojra fjalesh.

Respekte.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga land
    Katallano boju ene ti me ne,fola n'telefon me dragutin ene ai thot duhet me bo 130 dishepuj,shfrytzoje ene ti rastin,do rrjedhin paret lume,veēse duhet me menu,si do e qujm at nertesen ku do falemi.

Per pak kohe 'feja e Dragutit' eshte rritur 500%, duhet te jete e vertete?!...

Pershendetje land.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 30-07-2007 mė 10:18

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever
    Per pak kohe 'feja e Dragutit' eshte rritur 500%, duhet te jete e vertete...

Pershendetje land.
    I kupton gjanat gabim mesiaforgjithmon,feja jon nuk asht kunder teje,ne per ty kena respekt,feja jon asht kunder atyne qe vrasin e presin ne emer t'zotit,baju ene ti me ne sa sesht vone,t'pershnes
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga _FlorI_
    Enderr imagjinat apo realitet esht kjo tem ?
    Te triat pernjeheresh.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga land

I kupton gjanat gabim mesiaforgjithmon,feja jon nuk asht kunder teje,ne per ty kena respekt,feja jon asht kunder atyne qe vrasin e presin ne emer t'zotit,baju ene ti me ne sa sesht vone,t'pershnes
    Une jam me ju ne kete te fundit. Ta vrasesh dike vetem pse nuk beson si ti mua me duket qyqarllek.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Artson
    Pse edhe tek kjo fe do kete diskriminim gjinor keshtu , do jene te prejashtuar homoseksualet, transeksualet, ata me dy gjini apo ata pa gjini fare ?

Une jam Mashkull dhe me kombesi shqiptare prandaj jam anetaresuar ne nje forum shqiptar qe te mund te komunikoj ne gjuhen time
    No, discriminazione non puo far parte,un t'pyta sa per ta dit je ēun apo goc,sa per gjun e huj duhet me e nderkomtarizu ket fen ton, ta bajm internacionale,sigurisht baza e fese ngelet shqipja,do you agree
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •