Close
Faqja 175 prej 1135 FillimFillim ... 75125165173174175176177185225275675 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,741 deri 1,750 prej 11341
    i/e regjistruar Maska e AVICENNA
    Anėtarėsuar
    29-06-2007
    Postime
    125
    RIKUJTIM :

Nje sqarim te vogel per te gjithe forumistat kete lidhje me Baptistin

Ky eshte nje Antiislamist i perbetuar,mbi 90 % e shkrimeve te tije shkruhen vetem per kete ,une nuk e kuptoj se a eshte nje njeri qe e paguajn Greket,sllavet a po kush por te bene te dyshosh me te vertet .E sa i perket logjikes se tije sdua t flas , ky kur flet si kur lopa qe e hedh baglen e njejta gje eshte ! shikoni shkrimet e tije ne temen Kurani kontraditat ...eshte per te qeshur.

Pra ky nuk eshte i interesuar per argumentet qfaredo qofshin ato ,
    Atėherė n'luftė si shqipe, hidhet guximtari,

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga Centaurus Lexo Postimin
    Zėu, m'fal por paske harruar diēka per te cekur ose per t'ia spjeguar Gergurit, do ta plotsoj une nese nuk ma zen per te madhe.

Te thuash Allah eshte emri i Zotit te muslimanve eshte padyshim shirk, politeizem.

nqs nuk e kupton ti djal i mire, Arbėr Gėrguri

lexoje me zė te lart kete qe e kam bere une me te zeze dhe ndegjoje veten se ēka je duke thene, ndegjoje veten se ēfar gjynahi (mekati) je duke bere.

Styx,

Vahabistet tek musliman jan diēka e njejt me Evangelistet tek te krishteret, ata i kan mendimet e njejta (te dy palet thone qe Allah eshte emri i Zotit te muslimanve, pra sipas te dy palve ekzistojne me shum se vetem nje Zot), kan pamjen e njejt (te dy palet i leshojne mjekrrat dhe i hekin mustaqet) dhe te dy palet kundershtojne pikerisht ate religjion nga i cili kan dal vet dhe pohojne qe ata jan te vertetet kurse te tjeret jan te pafe ose besojne ne ndonje Zot tjeter.

Urime Viti i Ri te gjithve

Ps.: Vahabistet e kundershtojne rreptesisht te i urohet dikujt viti i ri, ditelindja dhe festat tjera. Keta jan "Oh kuku per neve ēka do me na gjete"
    Askush nuk eshte kah ben shirk more djal, sepse ky eshte mekati me i madh qe mund ta bej njeriu.
    "Thuaj: 1. Ai, Allahu eshte Nje! 2. Allahu eshte Ai qe cdo krijese i drejtohet(i mbeshtetet) per qdo nevoj. 3. As s'ka lindur kė, as nuk eshte i lindur. 4. Dhe atij askush nuk i eshte i barabarte. ( EL Ihlas) - surja 112 ne Kur'an

Dhe shikone Ajjetin ketu se kush eshte ka e ben shok Allahun, dhe nese une kerkoj ndihme Allahut , apo ne gjuhen shqipe Zotit (pronar i qdo gjeje) , apo te plotfuqishmit, apo meshiruesit, Falesit, nuk do te thot se une kerkoj ndihme nga shume zotra, keta emra jan te tij, nje Allahut.
    Edhe ti ZĖus une sinqerisht kur jom fut ne kete forum e kom ni fjalen Vehabist, sinqerisht ma heret nuk e kam ndegjuar, une fali namazin si te gjith hoxhollaret e kosoves, agjeroj qysh ka than Allahu ne Kur'an, jep pak nga pasuria ime , dhe sadaka. Edhe kush te tha se une e kom than se mjekrra eshte obligim dhe pantollat duhet mi shkurtu(obligim) dhe se muslimanet nuk duhen te shkollohen, ooooo ZĖUS mos shpik fjal prej vetit se perkundrazi Allahu e ka obligu Muslimanin qe te shkollohet qe te punoj, te veproj, aty ku eshte hallall, dhe rrug te drejt, Allahu e ka ngrit dijen, shkollimin. Kujdes ZĖUS ki frike Zotit e mos shpik fjale prej veti.
    e per femrat qe jan te mbuluara, ato e kan obligim (te urdheruara nga Allahu) qe mundesh t'i shtrosh ketu ne forum te gjith muslimanve pyetje se a e ka obilgim femra qe te mbulohet?.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arber gerguri : 31-12-2007 mė 20:25

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Po he de se te thash qe ma ke bere tarllabuq vetem zevendeso emrin andromake me klitajmnester dhe je ok me ato qe kam thene. Helena kishte nje moter binake dhe dy vellezer binak te dalur nga veja tjeter. Pra ishin pellasge. Njeri nga binaket e te dy gjinive ishte i vdekshem tjetri i pavdekeshem qe dmth klitajmnestra ishte e vdekshme prej atit tokesore ndersa helena e pavdekshme Kastori ishte i vdekshem ndersa Poluksi i pavdekshem ose e anasjellta se s'me kujtohet sakte. Ishte keshtu sepse te njejten nate kisin hyre dhenderr edhe zeusi edhe burri njerezor te nena e tyre. Kastori e Poluksi (sa per kuriozitet mitologjiko etniko kulturoro cka te hyje ne pune )kishin si simbol dallues (plisin) kapelen e bardhe nga gerzhoja e vese si shenje e origjines se lindjes se tyre pra secili kishin gjysmen e gezhojes se vese per te ciles ishin lindur si kapele. Tamam si dy hemisfera. Ata jane yllesia e Binjakeve...etj
    Kastor/Poli-deus qe thua ti jane vellezerit Dioskuri. Cabej ka pasur mendimin qe keta jane Muji dhe Halili. Dhe po te kujtosh Ajkuna kur qan Halilin mbi varr, apo kalin e Halilit qe ngordhi mbi varr e kupton qe Kastori, ose Kallamata eshte vdekatari.

Hej, po tani na ka dale Bosnja qe ka pretendimin primar te ciklit te legjendave. keshtu deklaruan ne panairin nderkombetar te librit para ca vjetesh. Kurse Agamemnoni u vra ne ballkan dhe ju gjet masak varrimit ne "Troje" te Turqise.

Profetet i gjetem, tema mori nga jugu.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Pajtohem me ty AVICENNA dhe gjithashtu i uroj nje vite sa me te mire dhe special babtistit i uroj qe te ndryshoj pak mendjen sepse e ka pak te trubullt kohet e fundit sepse nuk pranon se ka patriota musliman qe luftojn per KOSOVE

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Askush nuk eshte kah ben shirk more djal, sepse ky eshte mekati me i madh qe mund ta bej njeriu.
    "Thuaj: 1. Ai, Allahu eshte Nje! 2. Allahu eshte Ai qe cdo krijese i drejtohet(i mbeshtetet) per qdo nevoj. 3. As s'ka lindur kė, as nuk eshte i lindur. 4. Dhe atij askush nuk i eshte i barabarte. ( EL Ihlas) - surja 112 ne Kur'an
    Dhe shikone Ajjetin ketu se kush eshte ka e ben shok Allahun, dhe nese une kerkoj ndihme Allahut , apo ne gjuhen shqipe Zotit (pronar i qdo gjeje) , apo te plotfuqishmit, apo meshiruesit, Falesit, nuk do te thot se une kerkoj ndihme nga shume zotra, keta emra jan te tij, nje Allahut.
    Po pra, ashtu eshte, dhe kuptoje e dije nje here e per gjithmone se te thuash qe "Allah nuk do te thot Zot", dhe se "Allah e ka emrin Zoti i muslimanve" eshte shirk haptas dhe i pastert (apo i ndyre, si te duash ti).

Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Edhe ti ZĖus une sinqerisht kur jom fut ne kete forum e kom ni fjalen Vehabist, sinqerisht ma heret nuk e kam ndegjuar, une fali namazin si te gjith hoxhollaret e kosoves, agjeroj qysh ka than Allahu ne Kur'an, jep pak nga pasuria ime , dhe sadaka. Edhe kush te tha se une e kom than se mjekrra eshte obligim dhe pantollat duhet mi shkurtu(obligim) dhe se muslimanet nuk duhen te shkollohen, ooooo ZĖUS mos shpik fjal prej vetit se perkundrazi Allahu e ka obligu Muslimanin qe te shkollohet qe te punoj, te veproj, aty ku eshte hallall, dhe rrug te drejt, Allahu e ka ngrit dijen, shkollimin. Kujdes ZĖUS ki frike Zotit e mos shpik fjale prej veti.
    e per femrat qe jan te mbuluara, ato e kan obligim (te urdheruara nga Allahu) qe mundesh t'i shtrosh ketu ne forum te gjith muslimanve pyetje se a e ka obilgim femra qe te mbulohet?.
    Ketu ka njerz qe e njohin Zėusin shum kohe para teje, dhe e dijne shum mire se a jam une nje njeri qe shpif fjale per te tjeret apo nje njeri i drejt dhe i se vertetes.

Une deri sot kurre ne jeten time private dhe virtuale nuk kam shpifur fjale te keqe per dikend. Ketu shpife ti fjale te keqe per mua, ma mathe sy me sy qe une jam nje shpifs fjalesh.

Ndersa sa i perket asaj qe thash une qe ti i perket sektit Vahabi, nuk eshte shpifje. Sepse nese bazohemi ne fjalet qe i thua ti apo ne textet qe i ke shkruar ti ne kete forum, ti ose i perket sektit antimUsliman te ashtuquajtur Wahhabism (Uahabizm) ose je i shoqruar e rrin me ta dhe te kan bere ata per vete pa e ditur ti hiq, i perket ketije sekti pa vetdijen tende, nuk je ne dioni qe po i perket atyre. Kjo do me thene qe une po e zbus pak kete pohim timin per ty.

Pra ki kujdese o Arbėr Gerguri, ose me mire po them, o vllezer Shqiptar keni kujdese se ēka po beni me mjekrra, pantollone, mbulesa te femrave etj. etj. sepse siē ka thene Muhamedi a.s:

"Ai qe i perngjan nje populli, behet prej tyre"

Ne Shqiptaret e gjore jemi populli i vetem ne kete bote te padrejte qe e kemi paguar gjithmone me kurriz dhe qe i kuptojme me se miri keto fjale te profetit Muhamed a.s.

T'pershendes

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Krijuesit e mi jane prinderit e mij o qen i harapit, ti i vret prinderit e tu me thike ne emer te nje fantazme nga arabia. Mes meje dhe teje ekziston nje dallim i madh mishi e gjaku yt eshte haram e shpirt nuk ke se ia ke shite harapit qe eshte shperbetor i shejtanit. Une do te ndihesha i ofenduar po te me respektonte nje kriminel si ti.
    E cdi ti per haramin dhe hallallin, si guxon te flasesh per diqka qe nuk e ke iden ??

Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    1. S'e paske kuptuar deri ne fund. -Ndersa kjo qe the aty bie qe edhe ti e miraton me vrasjen e prinderve per arsye "malvolence". Nuk njoh ligj sado primitiv e arkaik ne bote qe justifikon vrasjen e njeriut qe nuk e ke asgje se jo me gjakun tend apo (hapu toke) atyre qe te sollen ne kete bote. Per arsye malvolence! (Ky kriminel latent beson se zoti e ka pru ne kete bote pa ndermjetesimin e prinderve prandaj ata jane vetem barre e peshe e pamerituar mbi supet e tij ne kete bote dhe mjafton te gjeje nje shkas sado te vogel qe ta justifikoje heqjen e tyre qafe)

2. Jo!

[sa per emfaze: Une de te qendroja ne rrugen time te mospirjes te moralit te larte miredashes dhe te ndjek rrugen time drejte shpetimit pa ua dashur asnjehere te keqen, pastaj keto supozime tua qendrojne ne kundershtim radikal me fene e shqiptarit]

Kete e pohon ti apo??

E kuptone se po mundohesh ti ndryshosh kuptimin (kahjen) asaj qe kam thene, dhe me kete raste nuk po bene gje tjeter veqse po e tregon veten dhe karakterin dhe ''jostabilitetin'' te nje njeriu si puna jote.
    Une nuk kame thene asnjeher se do i vrisja prinderit per arsyet e imija ideologjike (kete je munduar te trillosh ti), une kam thene se vetem atehere kur prinderit e mi nuk do te me lejohnin te shkoj ne rrugen e drejt (ashtu siq nuk te lejon shejtani ty) , do u kundervihesha prinderve, pra do mundohesha te iki diku larg nga ta, mirpo nese ata prape do me pengojn ateher und do perpiqesha me gjithe qenjen time te mbroje te drejten time dhe kjo mrojteje e drejtes sime me jep te drejt qe te vras kedo qe me cenon lirine time (pra ata mun te jen familja , prinderit gje qe per mendimin tim eshte diqka abstrakte pasi qe nuk ka mundesi te ndodhe. Gjithashtu personi tjeter ''pengues'' mund te jesh edhe ti ! qe don te thote se njesoj si prinderit ashtu do te vrisja edhe ty )

p.s shpresoj se ''tash me kuptove''.Pra jo ngase besoj se nuk me ke kuptuar me heret por ngase ne kete menyr ti nuk do kesh mundesin te paragjykosh apo te keqinterpretosh diqka te pa thene me pare.

Pyetje:
    (vlen per Baptist-en).... Kush ta tha ty qe une beje ashtu siq thone ''harapet'' dhe i bindem diqkaje tjeter perpos Asaj qe vjen nga I Plotefuqishmi?????????????
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga besi84 : 31-12-2007 mė 23:15

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Populli Shqiptar gjate historis ka patur shume profete,qe as qe mund ti numronim,por dy ma te randesishmit keto 600 vjetet e fundit jan: Gjergj Gjon Kastrioti / Skenderbeu dhe Nana Tereze.

Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Nuk kam ndjekur gjithe postimet e besi84 ne forum qe te kem ndonje opinion te percaktuar per cfare ai qendron. Per kete arsye nuk mund te them se justifikoj ose jo pozicionin e tij. Por ne postimin e fundit qe beri, nuk pashe kerkund te shkruhej qe ai do ekzekutonte prinderit. Me sa kuptoj une (ai vete mund te nderhyje ne se e kam keqinterpretuar) besi84 parashtronte se ai do i kundervihej prinderve vetem ne se lartesimi i tij shpirteror do pengohej ne menyre malevolente nga ata. Po banalizoj, do diferencoheshit ju nga prinder le te themi pijanike, pa moral, keqdashes qe ju nxisin ne rruge te shthurjes e veteshkaterrimit? Raste jo te shoqerise sone, por ekzistojne. Ka prinder qe duan me shume mireqenien vetjake se sa personalitetin e femijes. Ne kete rast, moshoqerimi me ta eshte detyre, me shume se nje deshire.

Shume krime jene bere ne emer te fese. "Xhihadistet" e NY te fundit e radhes. Gjaku i njeriut eshte (jo i vetes) eshte tagri me i larte i sakrifices, pos atij te cnderimit nga paburreria e mungesa beses. Dhe disa po te thone qarte qe i kane dhene bese Zotit. Disa sepse besojne dhe disa sepse nuk u ka vlere jeta. Kjo e dyta eshte mercenarizem.

Eh kujt i flet o Styx, e sheh edhe vet se nuk ja vlen , ky e kupton me mire se ne dy ate qe kam shkruar , sepse eshte diqka shume e kjarte dhe e kam argumentuar se nese do i vrisja atehere per nje arsye.Arsye (qe disa nga to i kishit cekuur edhe ju) si dhe disa tjera qe tanime i kame thene . Por ky(Baptist-a) ka tjeter qellime dhe qdo gje qe e lexon e lexon me paragjykimet e tij, andaj edhe vjen ne konkludime te tilla qe ndoshta per te mund tjen tmundshme por qe nuk dot thote se per mua dhe ca vllezer te mi nje gje e tille ka te bej apo as qe dot kishte mundur te beje me realitetin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga besi84 : 31-12-2007 mė 23:38

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    E cdi ti per haramin dhe hallallin, si guxon te flasesh per diqka qe nuk e ke iden ??

Jo, nji harapt tru-arshaf do te me tregoj mua cka eshte "harami".

Saktesisht me kete idiotesi qe po e perserit serish dhe po e konfirmon pa medyshe, rishtas, kisha thene edhe une, se po thoje ti!

Ja s'po ia heq asnje presje:
    besi84 : "une kam thene se vetem atehere kur prinderit e mi nuk do te me lejohnin te shkoj ne rrugen e drejt (ashtu siq nuk te lejon shejtani ty) , do u kundervihesha prinderve, pra do mundohesha te iki diku larg nga ta, mirpo nese ata prape do me pengojn ateher und do perpiqesha me gjithe qenjen time te mbroje te drejten time dhe kjo mrojteje e drejtes sime me jep te drejt qe te vras kedo qe me cenon lirine time (pra ata mun te jen familja , prinderit gje qe per mendimin tim eshte diqka abstrakte pasi qe nuk ka mundesi te ndodhe. Gjithashtu personi tjeter ''pengues'' mund te jesh edhe ti ! qe don te thote se njesoj si prinderit ashtu do te vrisja edhe ty )".
    A mos ka nevoje per ndonje koment?!!

Ti vetem me "te thene" te kesaj e ke humbur shpirtin pergjithmone! Por ti kete s'e di, se i ke trute arshaf. Por pendimi te pranohet, sepse "vetem gjerat qe jane bere nuk kthehen mbrapa" sepse ndjeti mund te kthehet gjithmone. por ti keto s'i di...

cit besi84: "Pyetje: (vlen per Baptist-en).... Kush ta tha ty qe une beje ashtu siq thone ''harapet'' dhe i bindem diqkaje tjeter perpos Asaj qe vjen nga I Plotefuqishmi?"

Se ben ashtu sic te thone harapet, ma thua serish ti me po keto fjale, ose ti nuk je ne gjendje te kuptosh as ato qe thua?

Nuk kam me koment per robin e sheitanit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 01-01-2008 mė 03:38
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •