Close
Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 106
    i/e regjistruar Maska e Çaushi
    Anëtarësuar
    03-05-2006
    Vendndodhja
    Në Atdhe!
    Postime
    3,283
    Citim Postuar më parë nga arjeta3 Lexo Postimin
    Clay MorE urime per temen

Per fat te keq nuk mund te filloj te shkruaj me ‘nese ai do ti kishte ditet e numruara’ ose ‘sikur ai qe e doja me shume ne kete bote…..’
    Ai qe ishte jeta ime u diagnostifikua me kancer kur ishte 32v. Ta braktisja??!! Jooooooo nuk me ka shkuar kurre nder mend. A me ka ardhur keq? Jooooooooo. Kur e do nje njeri nuk te vjen keq per te por vuan bashke me te. Per 17 muaj nuk I jam ndare as per nje sekond, e braktisa vajzen e vogel, e braktisa punen, I braktisa te gjitha por jo ATE. U bera hija e tij, ai ne kimioterapi une bashke me te, ai ne salle te operacionit une rrija e ngujuar te dera, ai flente ne spital une flija ne spital. Kur ecnin gjerat mire qanim nga gezimi, kur dicka nuk shkonte vuanim bashke dhe qanim bashke. Kur une kisha frike ai me thonte ‘mos u mberzit te premtoj se do tia dalim,une ty kur ste le vetem’ Kur ai kishte frike une I thoja ‘une do te jem aty dhe sdo te le te ikesh’. Asnjeri nga ne nuk mundi ta mbaje premtimin.
    Ai iku dhe une nuk kisha fuqi ta ndali. Por iku i bindur se nje grua e don me gjithe shpirt dhe do te jetoje vetem per ta kujtuar ate. Eshte dhurata me e bukur qe mund ti behet nje njeriu gjate jetes se tij.
    Nuk kam bere ndonje heroizem vetem I kam qendruar prane nje njeriu qe e doja cmendurisht dhe qe me deshi deri ne frymen e tij te fundit.
    Ai nuk do ta kishte bere ate qe kam bere une por do te bente shume shume me teper. Une e quaj veten me fat sepse VETEM NJE GRUA NE BOTE KA PATUR FATIN TE KETE NE KRAH NJE NJERI SI AI.

Te dashur ju uroj shendet dhe kurre mos e provofshit te jeni ne lekuren tone.
    Pershendetje
    Lum Ai qe ka pas nje person me shpirt te till afer vetes ...ndjeva dhimbje per rastin tend!
    Dhuro shumë...e prit pak!

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anëtarësuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Une i shoh gjerat nga kendveshtrimi im.

Bilanci qe bej une eshte qe nqs ai eshte duke vdekur, une me ate s'do kem nje te ardhme. Keshtu qe do me duhet te bej veten te disponueshme per dike tjeter, ne menyre qe te kem nje prespektive te hapur.

Une s'mund te sakrifikoj te ardhmen time per dike qe eshte duke vdekur, sado ta dua ate person. Do te ndihem shume mire per kete, sepse ne rradhe te pare mendohet per veten...pastaj per tjetrin.

E di qe shume njerez duan te shesin brrockullat e dashurive me gjithe shpirt, me shume se vetja, e terti merti.....por mbase per ju eshte ashtu, per mua nuk funksionon nje gje e tille. Me perpara vi une nga kendveshtrimi im.

Ah po, nqs ai ka nai testament a...nai pasuri a, nai gjo kshu, qe mund te perdoret ne te ardhmen per dicka.....edhe mund t'ja vleje investimi i kohes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sa Kot : 28-12-2007 më 07:09
    As qe du me dit!

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Sa Kot Lexo Postimin
    Une i shoh gjerat nga kendveshtrimi im.

Bilanci qe bej une eshte qe nqs ai eshte duke vdekur, une me ate s'do kem nje te ardhme. Keshtu qe do me duhet te bej veten te disponueshme per dike tjeter, ne menyre qe te kem nje prespektive te hapur.

Une s'mund te sakrifikoj te ardhmen time per dike qe eshte duke vdekur, sado ta dua ate person. Do te ndihem shume mire per kete, sepse ne rradhe te pare mendohet per veten...pastaj per tjetrin.

Ah po, nqs ai ka nai testament a...nai pasuri a, nai gjo kshu, qe mund te perdoret ne te ardhmen per dicka.....edhe mund t'ja vleje investimi i kohes.
    Me fal dhe me lejo te te them qe ky kendveshtrimi yt eshte teper i ulet,teper egoist dhe ne te njejten kohe materialist.
    Si mund te flasesh keshtu per nje njeri qe do ,si mund te flasesh ne kete menyre per njeriun e zemres....
    Po sot njerezit mbajne qente neper shtepira dhe eshte nje kafshe besnike dhe fisnike dhe diten qe e humbin u vjen keq ose perkujdesen per te si femije!
    Per ç'fare broçkullash e ke fjalen,te gjithe qe folen ketu perveç teje asnjeri ose asnjera nuk tha broçkulla..
    Si eshte e mundur te kete njerezimi njerez qe kane kete lloj kendveshtrimi?!
    Pse moj duhen hedhur te semuret,ose duhet tu marrim pasurine dhe te rrijme me ta deri sa te vdesi?!....

Kam lexuar smod Darius ne nje postim ku thoshte "Sa me shume njoh njerezit,aq me teper me shtohet dashuria per kafshet"!
    I jap te drejte sot pasi kam filluar te mendoj te njejten gje...
    Kam menduar deri me sot nga zhgenjimet e jetes qe te kesh zemer te mire ishte dobesi,por edhe ketu qenkam gabuar,zemra e tille eshte thesari me i çmuar qe mund ti transmetohet njeriut....
    Me mire te vuash me nje zemer te tille sesa te mos kesh fare!
    "Carpe Diem"

At'qivia Maska e Flori
    Anëtarësuar
    12-03-2004
    Vendndodhja
    Tiranë, Albania
    Postime
    2,551
    Largqoft.

nuk dua ta mendoj e jo ta bashbisedoj kete tem!!!

ps: pse sna hap nei tem "Cdo benit nqs ju vdes partneri/a" :@@@@@@@@@@@@
    Femra ne Sex:
    Akmerikanka: o yes o yes
    Gjermanja: ja gut ja gut
    Shqiptarja: "mos i trego kerkujt"

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Flori Lexo Postimin
    Largqoft.

nuk dua ta mendoj e jo ta bashbisedoj kete tem!!!

ps: pse sna hap nei tem "Cdo benit nqs ju vdes partneri/a" :@@@@@@@@@@@@

Flori.....Vertete qe eshte teme e dhimbshme po ja qe u ka ndodhur dhe u ndodh plot njerezve dhe eshte diçka qe ja vlen per tu diskutuar!
    Ju uroj te gjitheve mos ta njihni kete lloj dhimbjeje,ua uroj me zemer!

Respekte Flori
    "Carpe Diem"

At'qivia Maska e Flori
    Anëtarësuar
    12-03-2004
    Vendndodhja
    Tiranë, Albania
    Postime
    2,551
    Po normalisht nqs e do dike dhe e di qe nuk e ka jeten e gjat, normale qe sdo kerkosh martes me te, normale qe do i rrish pran deri ne momentin e funit...

kto jan gjera themelore se kuptoj si mund te ket mendime te ndryshme ketu !
    Femra ne Sex:
    Akmerikanka: o yes o yes
    Gjermanja: ja gut ja gut
    Shqiptarja: "mos i trego kerkujt"

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga ClaY_MorE Lexo Postimin
    E dimë fare mirë që dashuria nuk njeh pengesa. Kemi folur shumë për të, por në këtë temë dua të diskutojmë se çfarë qëndrimi/vendimi do merrni nëse mësoni se personi që ju doni më shumë, personi me të cilin keni thurur plane të ndërtoni jetën do të kishte një sëmundje ku do të ndërronte jetë brenda pak kohe.

Si do të vepronit?
    A do ishit të zotë ti qëndroni afër deri në frymëmarrjen e tij/saj të fundit?
    Do ishit në gjendje ti kërkonit të martohej me ju? Kjo jo prej mëshirës që ndjeni për të, po prej dashurisë.

Diskutime të këndshme!
    Prej dashurise do i qendroja deri ne fund prane
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Smile

Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Me fal dhe me lejo te te them qe ky kendveshtrimi yt eshte teper i ulet,teper egoist dhe ne te njejten kohe materialist.
    Si mund te flasesh keshtu per nje njeri qe do ,si mund te flasesh ne kete menyre per njeriun e zemres....
    Po sot njerezit mbajne qente neper shtepira dhe eshte nje kafshe besnike dhe fisnike dhe diten qe e humbin u vjen keq ose perkujdesen per te si femije!
    Per ç'fare broçkullash e ke fjalen,te gjithe qe folen ketu perveç teje asnjeri ose asnjera nuk tha broçkulla..
    Si eshte e mundur te kete njerezimi njerez qe kane kete lloj kendveshtrimi?!
    Pse moj duhen hedhur te semuret,ose duhet tu marrim pasurine dhe te rrijme me ta deri sa te vdesi?!....

Kam lexuar smod Darius ne nje postim ku thoshte "Sa me shume njoh njerezit,aq me teper me shtohet dashuria per kafshet"!
    I jap te drejte sot pasi kam filluar te mendoj te njejten gje...
    Kam menduar deri me sot nga zhgenjimet e jetes qe te kesh zemer te mire ishte dobesi,por edhe ketu qenkam gabuar,zemra e tille eshte thesari me i çmuar qe mund ti transmetohet njeriut....
    Me mire te vuash me nje zemer te tille sesa te mos kesh fare!
    Une ndjek strategjine time, ti ndjek strategjine tende.

Dikush mund te shohe xixa ne qiell apo mund te degjoje violina ne sfond kur mendon per zemren dhe dashurine, une e shoh ndryshe si muhabet. Te gjithe kane stilin e vet.

Duhet te rri une me te semurin per shkak te ndjenjave sublime e hyjnore, nderkohe qe nga ana tjeter me iken koha per te njohur dike tjeter me te cilin mund te kem nje te ardhme?

Kurre!!! As qe behet fjale!!

Kendoi bukur Jonida kete vit ne Fest RTSH... "S'ka Fajtor Ne Dashuri".
    As qe du me dit!

Duhet te rri une me te semurin per shkak te ndjenjave sublime e hyjnore, nderkohe qe nga ana tjeter me iken koha per te njohur dike tjeter me te cilin mund te kem nje te ardhme?
    Ty mi goce ashtu si paske zemren ta dhente Zoti, se vallai me kete mendje qe paske ti ... qofsh ti qe je.

Ketu i jap me shume se te drejte djemve kur thone se femrat shqiptare jane materialiste. Pastaj me sa mend e thua ti qe e ke dashur ate, po tani qe i ra e keqa ne dere tu shua ndjenja ty kshu tak-fak, dhe vetem nqs ka ndonje testament ai do i rrish afer ti, absurde. Dhe ti kujton se ka nevoj ai per meshiren tende, se me keto shkrimet e tua nuk ma do mendja se di c'eshte dashuria. Ktheju goce e mbare nga keto mendimet narciziste, se bota eshte portokalle, dhe shum mire ashtu sikur ti do e braktisje nje ne gjendje te tille ashtu mund ta beje dhe ai me ty.

Anëtarësuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Smile

Ajo qe duket e drejte per dike, eshte e padrejte per dike tjeter.

Mua me duket absurditet total, nje burgosje e vetvetes, te harxhosh pjese nga e ardhmja per dicka qe s'mund te ndryshosh. Dhe sigurisht, pasuria eshte e vetmja gje qe do me bente te mendohesha dy here...sepse ajo po qe mund te influencoje te ardhmen time.

Megjithate nqs dikush ka deshire te veproje ndryshe, shume mire, ju uroj fat! Shpresoj qe te gjeni gezim ne dedikimin tuaj per personin e zemres, ashtu sic do gjej une gezim me lirine time per te gjetur dike tjeter me prespektive.
    As qe du me dit!

Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si do te vepronit ne kete rast?
    Nga strawberrygirl_ në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 14-03-2015, 17:04
  2. Si do vepronit???
    Nga alproud në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 12-12-2008, 09:49
  3. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 30-11-2008, 23:03
  4. Më do apo s'më do, si do të vepronit?
    Nga FRANKO^^AMC në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 20-02-2007, 08:25
  5. Si do të vepronit nëse i dashuri ju dashuron marrëzisht?
    Nga BOY_Michigan në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 10-08-2004, 15:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •