Close
Faqja 7 prej 19 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 190
    Anëtar Maska e Bond007
    Anëtarësuar
    25-11-2006
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    102

Exclamation Pershendetje !

Citim Postuar më parë nga halil_gostivari
    ALL-LLAHU EKBER.
    A eshte All-llahu ndonje super-Fuqi me madhe se Zoti !?!
    Injoranca e popullit të sotem kalon Ç'do kufi.

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar më parë nga Expedition Lexo Postimin
    Medhe mllef qe paskeni o milet ......... xhanem ku e keni feshehur deri tani.........
    Un me nje gje habitem ........si kerkojne te krishteret tolerance fetare kur ju shajne fen.... dhe profetin muslimanve...........

pastaj flasim se gjasme i duan muslimanet dhe jane vellezer ........ me falni por dashuri eshte kjo...........apo hipokrizi

Te terheq vemendjen ne faktin se anetaret jane anonime dhe nje pjese e madhe nuk jane me prejardhje nga komuniteti tradicional i krishtere por agnostike, ateiste, deiste dhe te rikthyer ne krishterim.
    Nqs perpiqesh te devijosh biseden ne konfrontime te ketij tipi dhe vija ndarese, postimet e tua do te fshihen!
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin

Pra, duke lene fete menjane do ishte me mire te diskutohej apo te jepej nje mendim "pro" apo "kunder" te legalizimit institucional te martesave te minoreneve.
    Nqs supozojme se jemi "kunder" martesave te minoreneve, cfare duhet bere me literaturen qe idealizon martesen midis, bie fjala, nje mashkulli 55 vjec dhe nje femije 6 vjec?
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-12-2007
    Vendndodhja
    poçem
    Postime
    95
    Citim Postuar më parë nga Bond007 Lexo Postimin

O Bond007 Allahu eshte Zoti

Pra Allah (ne arabisht) ne shqip Zot njelloj eshte
    Ndryshuar për herë të fundit nga Expedition : 20-12-2007 më 09:59

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-12-2007
    Vendndodhja
    poçem
    Postime
    95
    Citim Postuar më parë nga D@mian Lexo Postimin
    Te terheq vemendjen ne faktin se anetaret jane anonime dhe nje pjese e madhe nuk jane me prejardhje nga komuniteti tradicional i krishtere por agnostike, ateiste, deiste dhe te rikthyer ne krishterim.
    Per kete ta mbeshtes mendimin ka dhe ateiste........ poooo...po te vesh re mllefi eshte i njellojt si nga krishterimi ashtu dhe nga ateistet........ jame i sigurt qe po te kishte budist ....hindu... sihk...soj e sorollop .....te njejten mllef do kishin dhe ata

, postimet e tua do te fshihen!
    Kete ta besoj

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Expedition : 20-12-2007 më 10:12

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga D@mian Lexo Postimin
    Nqs supozojme se jemi "kunder" martesave te minoreneve, cfare duhet bere me literaturen qe idealizon martesen midis, bie fjala, nje mashkulli 55 vjec dhe nje femije 6 vjec?
    Prandaj u shpreha me lart qe anetaret duhet te shprehen per pro dhe kunder institucionalizimit te kesaj martese, duke pasur parasysh literaturen perkatese.

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Nje burr 40 vjeçar marton nje vajze 11 vjeçare!
    Kjo ka ndodhur ne Afganistan dhe per pos kesaj thuhet shume vajza nen 15 vjeçe detyrohen te martohen kunder deshires dhe pelqimit te tyre. Kjo vajza me emrin Ghulam Haider kishte thene qe donte te shkonte ne shkolle dhe te behet mesuese, por endrra e saje eshte shendrruar ne nje enderr tmerri.

Faiz Mohammed (40) me nusen Ghulam Haider (11)

http://www.npr.org/templates/story/s...toryId=5541006

si qka e marrin femren keta ne afganistan more si asgje kiq e mjera vajza 11 vjeqare kur te vjen koha per me flejt ... shum larg realitetit jan vendet e lindjes

Citim Postuar më parë nga Bond007 Lexo Postimin
    GJITHASHTU TE PERSHEDES.....

SI MENDON TI A ESHTE APO JO , E DI QE DO TE ME THUASH TE TE TREGOJ UNE , NESE ME TE VERTETE TE INTERESON KE LITERATUR ISLAME MERE DHE LEXO ..

besoj se nuk te kam ofenduar . dhe nos e vzhdo me tutje se nuk e kam nder mend per debate te te tilla , sepse e di se cdo kush nga ju pa mare parasysh musliman , i krishter , ateist etj etj , e dini shum mire se cka eshte kjo ALL-LLAHU EKBER. hajt mirembetshi te gjithe...

p.s te pergozoj per firmen tende shum e bukur jam i po te njejtit mendim...

ALL-LLAHU EKBER.

================================================== ======
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

Larguar Maska e lone_star
    Anëtarësuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Shumica e myslimaneve nuk kane njohuri per shkrimet e tyre, pra ne injorance totale sepse doktrinat e rreme vetem ne ato kushte mund te mbijetojne, nje perqindje e madhe e tyre nuk kane lexuar kurre Kuranin, nuk kane njohuri se profeti Muhamed ka martuar 9 vjecare dhe Kurani thote se Muhamedi eshte shembulli me i mire qe duhet te ndiqet, nuk kane njohuri se profeti i tyre ka bere tregeti me skllever, ...
    E ke shume gabim more mesia, shumica e myslimaneve kane njohuri shume te mira si per fene e tyre, ashtu edhe per fene tende te rreme dhe te tjerat. Mos kujto se te gjithe jane si gjysherit e tu e te mite qe vertet nuk ja kishin haberin. Brezi i ri mysliman ne shqiperi sot jane te mire-informuar se zgjedhjen per te jetuar nje jete sipas Islamit e kane bere me bindjen e tyre. Jam edhe mese i bindur se shumica jane me te shkolluar se ty. Shko shiko neper xhamia ne Shqiperi e gjetke dhe ke per ta konfirmuar.

Martesa e Muhammedit me Aishen (qe ti te lash dhembet, gjuhen dhe komplet gojen 3 here para se ti permendesh) ka ngjallur diskutime vertet sepse ato hadithe qe sjell ti shumica e dijetareve myslimane i konsiderojne te sakta.

Sidoqofte, po flasim per shekullin e 7, dhe per jeten e nje njeriu qe nuk ishte vetem prijes fetar po edhe politik e ushtarak. Martesat beheshin edhe per qellime politike dhe forcim te marreveshjeve.

Martesat e vajzave nen 12 vjec kane ndodhur deri vone pothuajse kudo ne bote, po sa per krahasim une te sugjeroj ty dhe te tjereve (nqs lexon libra sigurisht) kete liber http://product.ebay.com/Life-in-a-Me...88QQsoprZ26042 .

Aty flitet qe ne Angline (jo vetem ne Angli ne fakt) mesjetare ishte krejt normale qe nje vajze te martohej qe 10-12 vjec, e ne raste kur martesa kishte dhe rendesi politike ose kur hynte trashegimia ne mes, edhe 4-5 vjec. Nqs nuk lexon libra ose nuk ke mundesi ta blesh, atehere une thjesht te rikujtoj se gjyshet ose stergjyshet e tua me shume mundesi jane martuar (dhene fjala, ose fejuar) qe kur akoma urinonin ne djep me biberon ne goje. Ne malesi kete e benin si myslimanet dhe katoliket...

Anglezet qe vijne si te verdhe e te kuq shumica hyjne ne pubertet shume me vone (rreth 3 vjet) se arabet leshatore, apo jo?

Sa per tregetine me sklleverit qe ke permendur, shpresoj te jesh penduar, se e di vete ti... E di shume mire kush beri tregti me sklleverit zezake duke i konsideruar ata johumane (me baza nga literatura e krishtere biles) deri vone. Kjo teme eshte e gjate prandaj s'po i hyj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga lone_star : 20-12-2007 më 21:45
    E ardhmja e burrit tend varet nga ty Sibora, sa me afer meje ti aq me afer dikasterit burri yt....

Larguar Maska e lone_star
    Anëtarësuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Persa i perket martesave me femra ne moshe te vogel, eshte praktikuar ne Europen medievale. (Jo 9 vjec, por verdalle asaj moshe.) .
    He se e paske thene edhe ti me lart.
    Vertet jo vetem 9 vjec po edhe 4-5 vjec...
    E ardhmja e burrit tend varet nga ty Sibora, sa me afer meje ti aq me afer dikasterit burri yt....

Faqja 7 prej 19 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbretëria shqiptare e seksit në Londër
    Nga Shijaksi-London në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •