Close
Faqja 6 prej 19 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 190
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Jane te cuditshem keta "fetaret"!!!
    Mundohen ne cdo menyre te flasin per tjeret dhe per gjera tjera, jo per temen?
    Ketu eshte fjala per nje tradite ose kulture qe egziston ne disa vende muslimane dhe se kjo behet ne menyre krejtesisht legale. Keta njerz e interpretojne Kuranin dhe fene ashtu si duan vet dhe per kete veprojne keshtu. Librat fetare jane plotperplot paqartesi dhe kontardikte.
    Secili i interpreton ashtu si e kerkon vendi koha dhe interesi personal. Nuk pritet qe nje fetar te jet autokritik, e aq me pak ne kete rast kur flitet per fene muslimane ku nuk lejohet asnje lloj kritike. Kje dukuri i ka rrenjet e thella dhe duhet te kerkohet aty ky fillon kjo fe.
    Per fat te keq njerzit nuk kan guxim te flasin per keto probleme, por ne vend te kesaj, flasin per gjera tjera.
    Edhe une pajtohem me ty ne lidhje me interpretimin e fakteve te Kuranit dhe Jetes se Profetit Muhamed a.s...dhe disa vende siq jan afganistani dhe disa tjera islamin mundohen ta perputhin dhe ta shendrojn ne nje Zakon Islamin te cilen e pelqejnë epshet e tyre...

Por edhe njeher po them se Martesa ne Islam eshte e rregulluar ne menyre perfekte gjithnje duke u bazuar ne fakte te interpretuar nga Konsezusi i Dijetareve Islam te cilet jan kompetent rreth Islamit Zyrtar..

Nese te intereson te dijsh apo te di dikush rretth Filozofis Se Martese Islame ateher jeni te ftuar te lexoni me shumë....>>>
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=84640
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    O Borix trimi jam kunder kesaj dhe nuk e perkrahi por perkundrazi e kundershtoj Haptazi kete (nese eshte e vertet),sepse bie ndesh me Fuksionimin e nje martese te sukseshme...

Thjesht Nje person qe dallon rreth 30 vjet nuk mund te kuptohet nga nje 11 vjeqe dhe keshtu qe kjo nuk mund te funksionoj si duhet...

Por qka po me bren ketu nje gje eshte fakti se disa si Mesia2ever mundohet qe rastin e nje Profeti Siq eshte me i Dashuri i Allahut Muhamedi a.s te behet nje analogji me pasuesit e tij...

Muhamedi a.s shumicen e Martesave qe i ka thurrur kan pasur qellime politike ,qellime per ti bashkuar fiset e njohura dhe per ti forcuar lidhjet farefisnore ne menyre qe Islami te zhvillohet me leht dhe me mire..dhe kjo sigurisht ka pasur efektin e vete dhe Islami sipasoj e kesaj politike te perkryer po rremben Boten dhe dita dites Islami po dominon normal me meritë dhe me arsye...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

muhamedi a.s.s. edhe islamin e ka thurr për qëllime politike. hajde g'zuar mër plako,

I zene deri ne Gusht. Maska e )un(
    Anëtarësuar
    15-11-2007
    Vendndodhja
    te shpia tjeterkuj, edhe ne msn...
    Postime
    125
    lol zbrazni vrerin o kundershtare te islamit se jeni te mbushur deri ne gryke, por as mos tu shkoj ne mendje se do te mund te cenoni fene e persosur , fene e paqes, islamin e vertete.
    .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-12-2007
    Vendndodhja
    poçem
    Postime
    95
    Medhe mllef qe paskeni o milet ......... xhanem ku e keni feshehur deri tani.........
    Un me nje gje habitem ........si kerkojne te krishteret tolerance fetare kur ju shajne fen.... dhe profetin muslimanve...........

pastaj flasim se gjasme i duan muslimanet dhe jane vellezer ........ me falni por dashuri eshte kjo...........apo hipokrizi

Nuk mbulohet dielli me shosh o milet

Hapsi i kesaj teme eshte qellim keq dhe percares mibis komuniteteve fetare

kjo ska lidhje me tolerance shqiptare ............ky eshte problem nderkometar

Megjithese i gjthe ky artikull....... eshte genjeshter me bisht......... dhe propagand....por mileti eshte lodhur nga keto.......... dhe nuk i beson me.......... kame qene vet viktim e ketyre propagandave ...........por e verteta eshte krejt ndryshe

Shqiptaret nuk duhet te sulmojne besime t e tyre ......kjo do te jete megjithmend torerant fetare.......dhe padiskutim qe do te sjelli dhe harmoni fetare
    Ndryshuar për herë të fundit nga Expedition : 19-12-2007 më 10:19

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    He re se spo blasfemon njeri, eshte e vertete qe kurdistanezi eshte martuar me kte 11 vjecaren, ckeni qe e mohoni??

Ska lidhje me fene do thoni ju; e mire un ju them qe edhe ai falet ne xhami si ju, kshu qe ca tju them une??

E keqja nuk eshte e ktij personit qe u martua me kte 11 vjecare, e keqja bie mbi juve qe toleroni nje gje te tille duke mbrojtur fene islame apo katolike.

E mjera ajo vajze e vogel, pa ne do mbijetojme duke llap ne forum lart e poshte, njeri mire e njeri keq, njerez te pashpirte.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Shumica e myslimaneve nuk kane njohuri per shkrimet e tyre, pra ne injorance totale sepse doktrinat e rreme vetem ne ato kushte mund te mbijetojne, nje perqindje e madhe e tyre nuk kane lexuar kurre Kuranin, nuk kane njohuri se profeti Muhamed ka martuar 9 vjecare dhe Kurani thote se Muhamedi eshte shembulli me i mire qe duhet te ndiqet, nuk kane njohuri se profeti i tyre ka bere tregeti me skllever, nuk kane njohuri se Muhamedi ka bere thirrje qe te adhurohen tri bijat e Allahut e pastaj i ka ra pishman. Ne shoqerite islamike nuk lejohet te ngrihet kurrfare dyshimi rreth Muhamedit dhe bandat fetare islamike vrasin cdo kend qe guxon ta beje kete sepse humbasin pastaj pushtetin dhe nuk mund ta shfrytezojne popullin. Po te kallxoj per vete se une deri para 6 vjeteve as qe kam ditur se Muhamedi ka martuar femije por fale internetit e kam mesuar kete. Vetem pas 11 shtatorit e kam shikuar islamin me me shume dyshim.

Keto jane thirrje per lufte. Dhe budallenjte krishtere (po flas ne perendim e tolerojne kete), pra qe dikush nga nje shtet tjeter te predikoje urrejtje per ta ne shtetin e tyre e tani i genjejne qytetaret e tyre sesi islami na qenka fe e paqes. Ne shtetet sheriatike besimi krishter eshte i ndaluar, nese zihesh me Bibel mbytesh fshehtas, pra te fluturon hiq me pak se koka. Por kjo nuk ofendon besimtaret myslimane, pra nuk duhet t'i ofendojne as postimet e mia.

9:29. Luftoni ata që nuk besojnë All-llahun e as botën tjetër, nuk e konsiderojnë të ndaluar (haram) atë që e ndaloi All-llahu dhe i dërguari i Tij, nuk besojnë fenë e vërtetë, prej atyre të cilëve u është dhënë libri, derisa ta japin xhizjen në dorë e duke qenë të mposhtur.

61:11. T'i besoni All-llahut dhe të dërguarit të Tij, të luftoni në rrugën e All-llahut me pasurinë tuaj dhe veten tuaj, e kjo është shumë më e dobishme për ju, nëse jeni që e dini.
    Po boll me me idiotsirat e tua aman . Ate hadith qe ti permend per profetin ja ta them une ty troc a kam lexuar DHE NUK E BESOOOOOOOJ. Ate qe une besoj lidhur me ate hadith eshte se behet fjale per nje fabrikim nga njerez tamam si puna jote te cilet kane pasur per qellim vetem e vetem njollosjen e fese islame.

Ke ftyre dhe thua qe feja islame qenka e reme , ik ore derzi shko shikoje fene tende qe eshte 99.99 % kopje e mitraizimit.
    Pasi ti pastorjsh problemet ne fene tende , pastaj eje dhe fol per fene tone.

Nuk ka thirje per lufte ne Kuran , dhe krishteret nuk jane budallenje, ti ndoshta je , por kristijanet dhe te krishteret nuk jane.

Me citon ajetin Kuranor ku thuhet qe te luftohet ne rrugen e Allahut , pse mor idiot ne cilin rruge duhet te luftojme ne ?!! Ne rrugen e djallit ?!!

Boll me me keto budallalleqe , se me te vertete nuk dua te sjell veten ne kete nivel qe te te ofendoj , ofendim pas ofendimi, gjenjeshtar , intrigant dhe matrapaz dhe poashtu hipokrit .

Gostivari_usa

P.s. " Lus modetaroret te marrin masa ndaj postimeve te tija ofenduase ndaj muslimaneve - Me ka ardhe ne maje te hundes me keto ofendime "
    WE WILL NOT GO DOWN!

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga gimi3 Lexo Postimin
    Fakt eshte se ne krishterim shembulli qe duhet te ndiqet eshte Jezusi , por perse ai nuk u martua ?
    Perse Papa Shen Pali genjeu se e kishte pare Jezusin pas ringjalljes ?

A qendron probl. se prifterit nuk po gjejne ndonje arsye te vecante qe te perkrahin idene se Jezusi nuk u martua ashtu edhe ne nuk duhet te martohemi , e ne anen tjeter ne te zeze e praktikojne homoseksualizmin ?
    Sic e kam permendur me larte, qe lone_star iu pergjigj me sarkazem, vetem prifterinjte katolike nuk martohen. Ndersa te gjithe te tjeret po. Tani, nqs ti gimi je vertete kurioz per kete pune, hap temen dhe diskutojme ndryshimet dogmatike apo teologjike midis Katolicizmit dhe pjeses tjeter te krishtere. Ketu s'eshte tema.

Persa i perket martesave me femra ne moshe te vogel, eshte praktikuar ne Europen medievale. (Jo 9 vjec, por verdalle asaj moshe.) S'eshte tema te masim prapambetjen e Europes pri-Rilindjes.
    Por ne ditet e sotme praktikohet nga romet. Mbaj mend para disa vitesh ne nje vend europian u martua nje "princeshe rome" me nje "princ" ku sipas ligjit te shtetit perkates vajza ishte minorene. U be sherri sherr.
    Martesa te tilla ndodhin edhe ne Indine rurale. Jo vetem aq, por i martojne aq te vogla dhe kur mbeten vejusha (mallkimi me i madh) trajtohen me keq se kafshet.

Ne Jemen para disa vitesh e ndryshuan ligjin e marteses nga 16 vjec per vajzen ne "pubertet" qe disa e interpretojne 9 vjec.

Pra, duke lene fete menjane do ishte me mire te diskutohej apo te jepej nje mendim "pro" apo "kunder" te legalizimit institucional te martesave te minoreneve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 19-12-2007 më 20:11

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    .....

Pra, duke lene fete menjane do ishte me mire te diskutohej apo te jepej nje mendim "pro" apo "kunder" te legalizimit institucional te martesave te minoreneve.
    Sinqerisht kesaj i thuajne fryme tolerante midis feve!!! Sa mire do te ishte sikur te gjithe pjestaret e fese tende te mendonin keshtu!!!

Gostivari_usa

Respekte per sinqeritetin tend
    WE WILL NOT GO DOWN!

per mousin4ever........

Nese une bej dicka qe shkon kunder mesimeve te Bibles, fajtor jam une e jo krishterimi
    po se po qe je tu lan namin, sepse je duke e prishur krejt besimin tend ,sepse se besoj qe je vertet i krishter tamam si duhet .dhe jam dakort qe fajtor je ti e jo krishterizmi ,sepse sipas bibles JEZUSI NUK U KA MESUAR TE URENI TE TJERET , kurse tek ti po hasim te kunderten.sepse ti kur fajeson dikend nga muslimanet nuk je duke fajesuar nje person, por KREJT MUSLIMANET AKUPTON APO JO , kurse kur eshte fjala per te krishter, jo nuk duhet me i fajesuar krejt pra , de fakto ashtu edhe eshte ,kur nuk ke njohuri duhet me fajsu vetem personin i cili shkruan pa lidhje (rasti je personalisht ti ),une nuk fajesoj te gjith krishteret por vetem ti , kurse ti i nderuari mouse4ever , kur ndegjom cka eshte duke u bere ne kine dhe menjhere me vrap se ja muslimanet keshtu e ashtu . cfare injorance.

a me kuptove o mouse4ever i dituri.

ALL-LLAHU EKBER.

================================================== ===============
    Ndryshuar për herë të fundit nga halil_gostivari : 19-12-2007 më 21:32
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

Faqja 6 prej 19 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbretëria shqiptare e seksit në Londër
    Nga Shijaksi-London në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •