o njeri ti per mua mos u ndal me ofendime po kjo nuk eshte rruga e islamit .
ofendo ti por ofendo me shkoll nese dikush thot qe feja muslimane nuk eshte fe e vertet ti bjeri faktet prej Kur'anit po edhe nese ateher ata nuk binden lej more te bejn qka te duan nuk na hyn ne pune neve qka mendojn ata .
Sa per hadithe edhe un i besoj vetem atyre qe perputhen me Kur'anin .
Ta bejme nje krahasim te vogel me fejen e me biblen : ne bibel eshte futur dora e njeriut dhe e ka ndryshuar sipas qejfit te tij . Ne Kur'an kjo nuk mund te ndodh sepse zoti gj.sh e ruan ate .
Sipas mendimit tim ate qe jan duke e zbehur imazhin e fese islame jan pikerishte hadithet qe thirrin per sulme vetvrasese
po te thom edhe ty si atij me lart bene qka te duash se eshte pun per ty po nese je musliman i mir nuk do te beje nje gje te till , sespse nje musliman i mir nuk bjen pre e ofendimeve te huaja dhe kjo eshte menyra me e mir e anashkalimit te tyre .
Bene te pyes diq sa je i sigurt qe keto hadhithe jan te verteta ku shum jo shum po me shum se teper jan fallce ?
haver edhe ti po te tham sikur te tjerve ma heret
o haver juve kemi pru ajete te kuranit fam larte po skan besu juve kemi pru edhe hadithe te Muhamedit a.s skan besu kan kundershtu tash ja kam fillu edhe une me kundershtu
une i kam lexu hadithet origjinale e ti e ju tjerte i paski lexu fallc
haver sa i perket bibles e inxhilit i kan ndrishu krejte krishterte e qafirat qka kan dashte me shku vet kan shkru per jesuzin bibla nuk ashte me qato fjal kur ja kan dhan xhibrili Musait a.s i kan ndrishu
sa juve perket haditheve qe po mendon qe po thirrin vetem per vetvrasje ato nuk jan te verteta ashte veq imagjinat e jotja ajo haver edhe nese ka shkru najkush asi hadithe ti mos puno sipas qatyre haditheve po puno sipas aditheve te njeriut me te mir Muhamedit a.s.
E ke pshtjell krejt bekim. Bibla perbehet prej dy pjeseve: Tewratit dhe Inxhilit.
Ti po thua: "sa i perket Bibles e Inxhilit" ndersa ajo eshte nje, e njejta Bibla=Inxhil
Hebrejt e kan vetem Tewratin kurse te krishteret i kan te dyjat dhe e quajn Bibel
Zeburi i eshte dhene- Davudit
Tewrati i eshte dhene- Musait
Inxhili i eshte dhene- Ises.
Ti e perzive Jezusin me Musain. Xhibrili ia ka dhene Isait dhe jo Musait sepse Musai fliste direkt me Zotin dhe eshte i vetmi qe ka folur pa ndermjetesim. Shum po ngutesh. Edhe ne nje forum tjeter keshtu pate vepruar. Mos merr persiper t'i spjegosh gjanat qe si njeh mire se nuk po kuptohesh mandej.
Why do people with closed minds always open their mouths?
te gjitha kto libra qe po i ceki tash ALL-LLAHU XH.SH i ka dergu permes melekut te fuqishem xhibrilit a.s
libri i par qe ashte zbrit ashte
zeburi qe ju ka dhan Davidit a.s ja ka dergu xhibrili a.s
libri tjeter BIBLA ju ashte dhen Musait a.s edhe ket liber xhibrili a.s ja ka pru prej qjellit
tana libri tjeter inxhili ju ashte dhan isait a.s edhe kta xhibrili a.s e ka zbrit prej qjellit
edhe ne funde kurani ma i miri qe ju ka dhan MUHAMEDIT A.S QE JA KA PRU XHIBRILI A.S EDHE KA QEN I PRANISHEM NE SHPELLEN EDHE ALL-LLAHU XH .SH
KTO JAN KATER 4 LIBRA TE ZBRITRA PREJ ALL-LLAHUT XH.SH NEPERMJET XHIBRILIT A.S
........................................
Krijoni Kontakt