Close
Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 82
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    ketu te jap te drejte Baptist, ata jane rrace e perzier , dmth nuk dine ca rrace i perkasin, se ashtu jane gjysma gjysma. Ka shume egjiptiane ketej, shume fare, dhe ndonjehere martohen me italiane, sa gje e shpifur, larg qoft.
    Po mire more, po neve ç'fare rrace jemi? Me thuaj nje vend qe ka nje "rrace"..., qofte edhe mongolet...
    Ne Itali ka edhe shqiptar qe jane perzier me italian, me thuaj- ti fa scifo - edhe kjo.
    Bota thone eshte me e bukur, kur e sheh me ngjyra. Jo si puna e qenit ( edhe pse rrace ) me pety.gree!
    Problemi ne bashkimin e dy te rinjve, nuk eshte tek rraca, por tek mentaliteti, gjendja socjale, pse jo edhe nga perkatesia fetare...

Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    ...
    Emigrantet po frenojne renien natyrore te nje populli tashme superdembel,ku femija rron deri 40 vjec me leket e babit...3 milion emigrante qe trajtohen si skllever e qe vetem kontribuojne...

Kush jane keto familje? jane ata qe nuk dine te bejne asgje dhe kane por-dhe....

Duhet thene qe italianet nuk jane ne pergjithesi rraciste,

Nga e ke gjetur kete? ...

Mos bre..., se na çudite fare ti. Kur kam ardhur ketu, kishte vetem 180.000 te huaj, sa edhe shuma qe diskutohet te pranohen me dokumenta...
    Me mire le te flasin shqipot qe erdhen ne 90', se sot eshte bere m*t fare!
    Po edhe sikur te mos duan te bejne punerat me te rendomta, ku eshte problemi?
    Pse u munduan prinedrit e tyre, per te jetuar me mire dhe jo qe neper zyra te shkojne pakistanet..., mendo pak, te kthehesh zotrote ne vendin tend, e te kerkosh pune tek nje marokin...

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Bota thone eshte me e bukur, kur e sheh me ngjyra.
    Sigurisht..Nena natyre nuk ishte budallaqe,qe i vuri te zinjte poshte saharase,jevgjit,mbi sahara,te bardhet ne europe e te verdhet ne Kine...Kohezioni racor eshte gje natyrore,perzierja racore eshte artifice,kallp....

Po ashtu nena natyre nuk i vuri kot bjondet lart e brunet poshte...Po ashtu nena natyre nuk ishte idiote kur brenda vete races se bardhe,krijoi zona te pastra nenracore...

Kush jemi ne qe dalim mbi natyren?!!!!!
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Mos bre..., se na çudite fare ti. Kur kam ardhur ketu, kishte vetem 180.000 te huaj, sa edhe shuma qe diskutohet te pranohen me dokumenta...
    Me mire le te flasin shqipot qe erdhen ne 90', se sot eshte bere m*t fare!
    Po edhe sikur te mos duan te bejne punerat me te rendomta, ku eshte problemi?
    Pse u munduan prinedrit e tyre, per te jetuar me mire dhe jo qe neper zyra te shkojne pakistanet..., mendo pak, te kthehesh zotrote ne vendin tend, e te kerkosh pune tek nje marokin...
    Ore,po ti ende ske kuptuar mekanizmin e emigracionit...Italianet s'pjellin,s'kane force punetore,skane si paguajne pensionet e pleqve...Jo vetem ata po gjithe europa...kjo lidhet ngushte me ndarjen e puneve ne fisnike dhe te uleta...Tashme ne europe edhe kategoria me e ulet vendase ka pordhe e nuk ben pune te uleta..keshtu lirohen vende pune qe u pa e arsyeshme te mbuloheshin nga emigrantet,pasi duheshin bere qe te funksionoje ekonomia....

Zgjidhja:Pranojme emigrantet....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

I come back
    Anëtarësuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Sa here qe ka kriza ekonomike ka lufte, dhe ne lufte me te dobetit e paguajne. Ndoshta eshte momenti qe emigrantet shqiptare te kthehen ne Shqiperi. Ndryshe do e paguajne si hebrejt ne Gjermani.

Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Ore,po ti ende ske kuptuar mekanizmin e emigracionit...Italianet s'pjellin,s'kane force punetore,skane si paguajne pensionet e pleqve...Jo vetem ata po gjithe europa...kjo lidhet ngushte me ndarjen e puneve ne fisnike dhe te uleta...Tashme ne europe edhe kategoria me e ulet vendase ka pordhe e nuk ben pune te uleta..keshtu lirohen vende pune qe u pa e arsyeshme te mbuloheshin nga emigrantet,pasi duheshin bere qe te funksionoje ekonomia....

Zgjidhja:Pranojme emigrantet....
    Emigracioni, eshte faze historike dhe jo nje aktivitet natyror ose dukuri n.
    Nuk mundet as Evropa dhe as Amerika ta ndale, pra duhet vetem ta perkufizojne, ta permbajne dhe brenda mundesive te kontribuojne ne ngritjen e nivelit ekonomiko-kulturor te vendeve te prapambetura.
    Pra te pranosh emigrante, nuk eshte vetem faktor i nevojes as i krahut te punes dhe as demografik ( rritjes se popullates ).
    Italia dhe jo vetem, munden fare mire te pranojne emigrante nga Evropa, pasi shpejt do te jene bashkeqytetare..., por zhvendosja e miliona njerezve nuk eshte thjesht problem emigracioni, por eshte per mendimin tim ( shume modest ), ballafaqimi qe do te kene disa lloje kulturash, religjonesh, fenomen ky qe do te sjelle nje konfront te cilit nuk i dihet fundi..., eshte konflikti i shekullit ne vazhdim!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Po mire more, po neve ç'fare rrace jemi? Me thuaj nje vend qe ka nje "rrace"..., qofte edhe mongolet...
    Ne Itali ka edhe shqiptar qe jane perzier me italian, me thuaj- ti fa scifo - edhe kjo.
    Bota thone eshte me e bukur, kur e sheh me ngjyra. Jo si puna e qenit ( edhe pse rrace ) me pety.gree!
    Problemi ne bashkimin e dy te rinjve, nuk eshte tek rraca, por tek mentaliteti, gjendja socjale, pse jo edhe nga perkatesia fetare...
    nese lidhen me "italian" mulat, qe nuk jane rrace e bardhe, po fa schifo(ta shpif).
    Ti duhet ta kesh vene re se gjysma italise, me shume ngjan me arab e ejgiptian se sa me te bardhe. A thua te jete rastesi qe i duan aq shume popujt e lindjes dhe ata me ngjyre? Jo, sepse robi ndihet me mire me rracen e vet.

I come back
    Anëtarësuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    C'fare do ishte jeta pa levizje, pa emigrim? Lindja shkon drejt Perendimit per te kerkuar pune, Perendimi shkon drejt Lindjes per te bere lufte, per te bere pasuri. Nuk ka jete pa keto levizje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Postime
    363
    shune interesant shqiptaret: nga njera ane indinjohen nga ana tjeter bejne komente rraciste vete (italjanet, egjiptjanet, pakistanet, etj). une kam deshire t'ju them: dhi e zgjebosur e bishtin perpjete.
    sa per frymen rraciste te disa antareve dhe ne pergjithesi neper disa tema te ketij forumi me vjen per te vjelle. kush ju ka mesuar juve se nje rrace eshte inferiore apo superiore ne krahasim me nje tjeter? kush jua ka dhene kete te drejte ti vini "rracat" neper kategori: kjo ben kjo s'ben! çfare ju ben juve me te mire se te tjeret more shqiptare? a po keni ndonje histori te lavdishme, apo ndonje shtet te fuqishem, apo ndonje surrat te bukur koke rrumbullaket, apo jeni kulture civike, apo kulture te pergjithshme??? E pra nqse ka njerez ne kete planet qe jane te semure me turbullime obsesionale te sjelljes siç jane rracistet, ti rrime larg, e ti therrasim mendjes se nuk jane ndjenja te shendosha keto qe keni per popuj mbase me te varfer e me me probleme qe nuk i kane pasuar ato mundesi siç i ka pasur franca e amerika.
    Ndryshuar për herë të fundit nga babybell : 07-12-2007 më 14:53 Arsyeja: shtova

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    s'ka fare pune per inferioritet, thjesht me vjen e natyrshme te me vije per te vjelle kur i shoh. Une si njeri i bardhe qe jam , nuk do e perzjeja kurre rracen me nje jo-te bardhe. Nuk i urrej , thjesht i perçmoj.
    Urrej rracat arabe per arsye personale, sejcili ka mendimin e vet.

P.S.Po me duket vetja me kulture, dhe po me duket vetja me i bukur se sa bythezinjte, i bardhi me i shemtuar eshte me i bukur se me i bukuri mulato-zezak, te pakten nga pikepamja ime.
    Cheers.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 07-12-2007 më 14:56

Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emigrantët, rrezik kombëtar për Greqinë?...
    Nga DYDRINAS në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 22:42
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. 400 mln euro nga emigrantet ne Greqi
    Nga Michigan2005 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 16:09
  4. UDB: Dosja per emigrantet shqiptare ne Itali
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-08-2005, 18:04
  5. Greqi,izolohen emigrantet
    Nga kolombi në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-01-2005, 13:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •