Close
Faqja 17 prej 18 FillimFillim ... 715161718 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 174
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    [QUOTE=gimi3;1751815]

Te lumte Vëlla per dijen ,,,,,,, Allahu te shperbleft ,, e sa i perket ketij sokolit te malit , ky eshte i humbur dhe i mallkuar ne kete bote edhe boten tjeter dhe ska kush e udhezon per veq Allahut , e qfar ka then ALLahu per keta njerez si sokoli

" E ska dyshim se ata, te cilet e fyejne Allahun dhe te derguarin e Tij, ata i ka mallkuar Allahu ne Dynjah e ne Ahiret dhe per ta ka pergaditur nje denim te dhimbshem" (suretu el Ahzabe - ajetti 57 )

dhe .

" E ata qe fyejne besimtarët dhe besimtaret, per qka ata nuk janë fajtore, ata kan ngarkuar vehten me nje mekat shume te madh " (suretu el Ahzabe - ajetti 58)

Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809
    Edhe pse i largogohesh pytejeve duke i dhene temes kahje tjeter.
    Me trego ti mua si u krijua Toka para Diellit sipas Bibles????!!

Me Respekt , pres pergjigje.

GostivariUsa[/QUOTE]

mos prit vëlla qe keta te te kthejne pergjigje per pyetjen e parashturar nga ty, sepse nuk e gjejn dot ne BIBle !!!! Te gjitha keta kundershtaret e islamit jan te manget, nuk kan pergjijge

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Edhe pse i largogohesh pytejeve duke i dhene temes kahje tjeter.
    Me trego ti mua si u krijua Toka para Diellit sipas Bibles????!!

Me Respekt , pres pergjigje.

GostivariUsa
    mos prit vëlla qe keta te te kthejne pergjigje per pyetjen e parashturar nga ty, sepse nuk e gjejn dot ne BIBle !!!! Te gjitha keta kundershtaret e islamit jan te manget, nuk kan pergjijge[/QUOTE]

MOS U MIRR VEQ ME FJAL TE BIBLES SE BIBLEN E KAN NDRISHU SHUM KATOLIKTE KREJTE E KAN NDRISHU FOL ME FJALE TE KURANIT ATY NE KURAN I KE TE GJITHA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga gimi3 Lexo Postimin

“Secili popull kishte tė dėrguarin e vet, e kur u vinte i dėrguari i tyre bėhej gjykimi i drejtė mes tyre, atyre nuk u bėhet padrejtėsi”. (Junus 47)

Dmth cdo popull ne bote kishte te derguarin e tij. Vertet shpikje e re.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Zgjohuni bre niher, nuk shkon me ofendime dhe satanizim te te tjereve ne emer te patriotizmit se kjo eshte patritizem falls. Nese Serbia e Greqia ta kane bo 1 te zeze, perandoria osmane t'i ka bo 10, a pe sheh se kombi shqiptar edhe pas 1 shekulli pasi u pavaresua nga kjo perandori spo mujm me nejt ne kamb tona. Cameria??? zemra jem a ki dasht Perandori Osmane, te 'mbron' po kjo perandori. A ke dasht muxhahida, kerko ndihmen e atyre, ata ty te shpetojne. Po te mos ishin rilindasit e ta qonin popullin prej gjumit edhe Amerika ty do te te kishte marre malli me pa ni shqiptar ne Ballkan, e kjo per injorancen tone, se si ka pas as fajet Serbia e as Greqia e as Turqi, po fajet budallakia jone si popull, njoni grek, tjetri latin, tjetri muxhahid e hajde po na qon Allahu ne xhenet. Injoranca e kohes...
    O PALLOSH PO UN KAM 4 DIT QE DU ME TE MUSH MENJEN QE JENA TE GJITH SHQIPTAR PO TI PRAP NA KE CA ATE MUHABETIN ME THENIET E BIBLES.PO TI SDO AS SHQIPERI AS KOSOV E AS CAMERI PO DO ATA PRIFTERINJT HOMOSEKSUAL SI PSH PAPA JANI E JANULLATOS.PO E KA THEN MIR POPULLI QE SBIE RRUFEJA TE HALEJA O HALE QE NA FELLIQE KOMBIN NA FELLIQE MOR GREK A KINEZ A CA ***** JE TI.1 PYTJE PER TU .KUSH TA KA MESUAR SHQIPEN KAQ MIR MOR KAQOL?

Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Dmth cdo popull ne bote kishte te derguarin e tij. Vertet shpikje e re.
    po ky Gimi shume mire e tha :

“Secili popull kishte tė dėrguarin e vet, e kur u vinte i dėrguari i tyre bėhej gjykimi i drejtė mes tyre, atyre nuk u bėhet padrejtėsi”. (Junus 47)

kjo nenkupton qe atyre popujve kur i behet gjykimi nga Allahu, ata nuk kan mundesi te ankohen te Allahu se ne nuk kemi ditur per Ty. per kete arsye ALlahu dergoj pejgamber tek qdo popull, sepse ata ishin ne erresira te plota te dijes, moralit, etj. dhe atyre i behet gjykimi i drejt

pra edhe ajjeti :

A nuk eshte Allahu më i urti i gjykuesve ? , ( suretu et Tinë 8)

e sa te perket ty "Deshmuesi" qe nuk e ke kuptuar Ajetin(Junus 47) ti nuk ke faj sepse ata qe e mohojn te verteten atyre i ushqehet shpirti me manafikllek dhe truri i behet si lopes, dhe kur the se ky ajet eshte shpikje , ke te drejt sepse eshte shpikje nga Allahu ,
    " Ai eshte Allahu, Krijuesi, Shpikësi,Formuesi.....(El Hashr 24)
    dhe si mundemi t'i shpikum ne njerzit gjegjesisht Muhamedit(i derguari)atij vetem se i erdhi shpallja.
    nje argument me shume, si ka mundur Muhamedi alejhi we selam të shpik per Universin (astronomi) para 14 shekuj e gjys, e keto te verteta te shkruara ne Kur'an , e qe shkenca sot i ne shekullin e fundit i verteton,,, kjo eshte nje mrekulli e Allahut .

Me Allahun eshte suksesi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-12-2007
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Faleminderit per mirekuptimin Sic e shikon midis njerezish, megjithese me ide te kunderta mund te gjendet nje gjuhe e moderuar per te komunikuar. Natyrisht eshte e lire dhe ne doren e secilit te beje zgjedhjen e tij personale mbi bindjet qe ka. Ne fund te fundit posti jot permban bindje personale (private) te postuara ne nje forum (publik), ndaj te cilave njerezit jane te lire te pajtohen apo jo.

Mua me vjen per te qeshur sinqerisht me personazhe si Goldanitus qe marrin persiper te shkruajne fjali si kjo : "dhe krishteret te kuptojne se gjithe feja e tyre ka qene nje gabim." Une nuk jam besimtar por a mund ti thuash dikujt se menyra e te besuarit te tij ne zot ka qene nje gabim? A e di ky njeri qe gjera te ngjashme gjen plot ne libra teologjike kristiane?

Nqs do me thoje se eshte e provuar qe keta te dy jane me te vjeter se bibla dhe thone gjera te ngjashme, natyrisht qe nuk do kisha ndonje kompleks ta pranoja. Ne fund te fundit une mendoj qe te gjithe keta libra jane shkruar nga njerez... nuk e di a me kupton. (Te lutem here tjeter vendos ndonje shenje pikesimi... kam veshtiresi te ndjek rrjedhen e mendimit tend kur shkruan.)

Mendjemadhesia dhe krenaria jane gjera te ndryshme, megjithese dy fjalet shpesh perdoren si sinonime te njera-tjetres. Nje person mund te jete krenar pa qene mendjemadh. Krenaria ka me shume te beje me mendimin tone mbi vetveten, mendjemadhesia ka te beje me ate qe i kemi shtyre te tjeret te besojne mbi ne.

Sidoqofte... hej... tema meriton nje vleresim pozitiv si ceshtje mjaft interesante

forca intruder me vie keq qe nuk qenke i informuar si duhet me fene e vertet dhe te pastert islame te beshe ate qe duash ti ajo nuk eshte fe po qe se nuk e pranon te verteten ate njeri e quajm xhahil - injorant

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-12-2007
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga Arber gerguri Lexo Postimin
    po ky Gimi shume mire e tha :

kjo nenkupton qe atyre popujve kur i behet gjykimi nga Allahu, ata nuk kan mundesi te ankohen te Allahu se ne nuk kemi ditur per Ty. per kete arsye ALlahu dergoj pejgamber tek qdo popull, sepse ata ishin ne erresira te plota te dijes, moralit, etj. dhe atyre i behet gjykimi i drejt

pra edhe ajjeti :

A nuk eshte Allahu më i urti i gjykuesve ? , ( suretu et Tinë 8)

e sa te perket ty "Deshmuesi" qe nuk e ke kuptuar Ajetin(Junus 47) ti nuk ke faj sepse ata qe e mohojn te verteten atyre i ushqehet shpirti me manafikllek dhe truri i behet si lopes, dhe kur the se ky ajet eshte shpikje , ke te drejt sepse eshte shpikje nga Allahu ,
    " Ai eshte Allahu, Krijuesi, Shpikësi,Formuesi.....(El Hashr 24)
    dhe si mundemi t'i shpikum ne njerzit gjegjesisht Muhamedit(i derguari)atij vetem se i erdhi shpallja.
    nje argument me shume, si ka mundur Muhamedi alejhi we selam të shpik per Universin (astronomi) para 14 shekuj e gjys, e keto te verteta te shkruara ne Kur'an , e qe shkenca sot i ne shekullin e fundit i verteton,,, kjo eshte nje mrekulli e Allahut .

Me Allahun eshte suksesi
    selam alejkum arber per pergjigjjen qe ja kini dhene gimit allahu te shperbleft me xhenet e ke thene te verteten, nuk rreshqet nga feja islame nga rruga e drejt
    asnje njeri perveq ndonji i humbur e i shkatrruar paqja dhe shpetimi i allahut qoft mbi ju

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Sesht kopje Kurani edhe mos u lodhnu me i sqaru secilit se ktu per tu regjistru ne forum nuk kerkohet ndonje dokument prej mjekut. Duhet edhe ket ta kerkojn, qe mos te kemi problem me lloj lloj tipash.
    Shendet paqit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga bar/bunja Lexo Postimin
    O PALLOSH PO UN KAM 4 DIT QE DU ME TE MUSH MENJEN QE JENA TE GJITH SHQIPTAR PO TI PRAP NA KE CA ATE MUHABETIN ME THENIET E BIBLES.PO TI SDO AS SHQIPERI AS KOSOV E AS CAMERI PO DO ATA PRIFTERINJT HOMOSEKSUAL SI PSH PAPA JANI E JANULLATOS.PO E KA THEN MIR POPULLI QE SBIE RRUFEJA TE HALEJA O HALE QE NA FELLIQE KOMBIN NA FELLIQE MOR GREK A KINEZ A CA ***** JE TI.1 PYTJE PER TU .KUSH TA KA MESUAR SHQIPEN KAQ MIR MOR KAQOL?
    Aman ,aman,qyre kush po flet?Ndoshta te gjith i gjykon simbas vehtes sate!

Faqja 17 prej 18 FillimFillim ... 715161718 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kur’ani i Mrekullueshem edhe për jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  2. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Kur dhe kush e ka shkruajtur Kuranin?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 16:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •