Close
Faqja 2 prej 18 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 174
    Everlasting Princess Maska e princcesha
    Anëtarësuar
    16-09-2007
    Vendndodhja
    Ne enderr...!!!
    Postime
    237
    Citim Postuar më parë nga Goldanitus Lexo Postimin
    E lexova tere kete temen nga fillimi dhe deri tek fundi. Mua me pelqej shume tema. Mos je gje teologe ju princesha?

Tani le te dalin ata te besimeve fetare te tjera dhe nese mund te kundershtojne ndonje gje. Ne kete rast ti po flet me fakte, dhe ate fakte shume bindese. Une po pres nese dikush ka per te thene ndonje kundershtim ne lidhje me kete. Me impresionoi plotesisht ky shkrimi yt. Une kam ditur perafersisht disa prej shkrimeve(rreshtave) qe i postove ti, mirpo me te vertet te pergezoj sepse ke argumentuar per mrekulli.

Po qeshem kur po mendoj se besimtaret krishtere posa ta shohin kete artikull do te largohen nga ky nenforum. Mirpo prap mbetet te shihet. Sidoqoft princesha ke bere nje pune per mrekulli.
    I nderuar Goldanitus, nuk jam teologe, por jam praktikante e fes, me nje fjale, ne islam kam gjet paqen dhe shpresoj edhe tjeret ta shohin te verteten para se eshte vone.... dhe me behet shume qejfi qe te ka lene pershtypje shkrimi, pasi me te vertet me eshte dasht kohe, te bej kete permbledhje, krahasimet me biblen dhe Kuranin... Vet te krishteret me kan detyruar, une ne postimet e mija nuk e mohoja biblen ose ta quaja kurse meson per keq ose per dhune sic thon ato per Kuranin... dhe mu dasht te bej kete qe te shohih njeher se kush eshte Liber I Allahut... dhe nese duan te krishteret te shtojn dicka, se pari le te sqarojn biblen pastaj te flasin per Kuranin e Madherishem... Shpresoj qe edhe tjeret ta shohin te verteten dhe mos flasin ne hava, kot e kot pa argumente dhe fakte...
    Allahu na udhezoft na beft prej shpetimtarve...
    Es selamu alejkum ....
    "Deshiro per te tjeret, ate qe deshiron per veten" ---- Muhamedi a.s----

Anëtarësuar
    16-09-2007
    Vendndodhja
    Ne enderr...!!!
    Postime
    237
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Eshte vertet defryese te ndalesh dhe te shikosh me syrin e dikujt neutral, menyren se si ju besimtaret e besimeve te ndryshme i argumentoni njeri tjetrit epersine e kulteve tuaja
    Megjithate per nje llogjike te ftohte :

1. Bibla dhe Kur'ani kane ne thelb ngjashmeri te pamohueshme.
    2. Keto ngjashmeri jane pertej koincidencave.
    3. Bilbla eshte disa qindra vjet me e vjeter se Kur'ani.
    4. Nje doreshkrim, ne max. e mundesive, sa me i vjeter te jete, aq me prane te vertetes eshte.
    5.Bibla eshte libri i pare fetar i cili tregon ngjarje qe pak me te ndryshuara, do te tregohen ne Kur'an.
    6. Bibla eshte e mbushur me gabime dhe mangesi.
    7. Kur'ani nuk ka gabimet dhe mangesite e Bibles.
    9. Ne Kur'an keto jane riparuar sepse Kur'ani ka ardhur (eshte shkruar) me vone si liber.
    10. Kur'ani eshte superior ndaj Bibles sepse eshte nje kopje e redaktuar me rishtazi.
    11.Cdo gje nga ato qe thashe me lart mund te jete e gabuar.
    12.Shpresoj te me falni qe kam kapercyer numrin 8.
    13.Per ata qe e vune re vetem tani qe e thashe, merre jeten me shtruar o dele e Perendise
    Kisha dasht te dij me sakt kujt je drejtuar, me rreshtin e 13...

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Fillimisht ai nuk eshte rreshti i 13, por pika e 13-te. Sidoqofte pergjigjia per ty :

Atyre qe i kishte shpetuar ajo qe thashe ne Piken 12!

Anëtarësuar
    16-09-2007
    Vendndodhja
    Ne enderr...!!!
    Postime
    237
    Fillimisht ai nuk eshte rreshti i 13, por pika e 13-te. Sidoqofte pergjigjia per ty :

Atyre qe i kishte shpetuar ajo qe thashe ne Piken 12!
    Aha flm per pergjigjen... Nuk e dita se edhe dele jam, nje ofendim, aha..
    Sharjet dhe ofendimet, jane argument per ato qe skan te drejt...
    d.m.th. nuk dite gje tjeter te thuash vetem se O dele e Prendise, interesant, une jam njeri, dhe jo dele, nese une jam dele, ateher ti duhet te jesh dash, apo... po sidoqoft je pergjynah...

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    ?
    1.Nuk e kuptoj pse togfjaleshin "dele e perendise" e transformove fillimisht thjesht ne "dele" dhe me pas e quajte ofendim!
    2.E para delja eshte nje kafshe e respektuar, se ciles i marrim edhe mishin, edhe qumeshtin edhe leshin...
    3.Te jesh dele e Perendise eshte figurative... do te thote qe Perendia eshte bariu yt, ai qe te udheheq dhe mbron ne luginen e jetes...
    4.Nuk kisha per qellim te te ofendoja... po me sa duket te ato pika qe kisha reshtuar, nuk gjete cfare te sulmosh tjeter pervec "deles"...
    5.Edhe e fundit... fakti qe kur une ty te them "dele" dhe ti me quan "dash" eshte asocim me karakter joshes ... dmth me konsideron mashkullin dhe mbareshtuesin tend.

Keshtu kur te angazhohesh here tjeter ne debate te tilla...sigurohu te mos zbresesh ne nivel personal, por ruaj nivelin e postimit qe nise

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    ?
    1.Nuk e kuptoj pse togfjaleshin "dele e perendise" e transformove fillimisht thjesht ne "dele" dhe me pas e quajte ofendim!
    2.E para delja eshte nje kafshe e respektuar, se ciles i marrim edhe mishin, edhe qumeshtin edhe leshin...
    3.Te jesh dele e Perendise eshte figurative... do te thote qe Perendia eshte bariu yt, ai qe te udheheq dhe mbron ne luginen e jetes...
    4.Nuk kisha per qellim te te ofendoja... po me sa duket te ato pika qe kisha reshtuar, nuk gjete cfare te sulmosh tjeter pervec "deles"...
    5.Edhe e fundit... fakti qe kur une ty te them "dele" dhe ti me quan "dash" eshte asocim me karakter joshes ... dmth me konsideron mashkullin dhe mbareshtuesin tend.

Keshtu kur te angazhohesh here tjeter ne debate te tilla...sigurohu te mos zbresesh ne nivel personal, por ruaj nivelin e postimit qe nise
    Te lutem te mos dalim nga tema dhe te debatojme vetem ne lidhje me kete teme sepse eshte teme mjafte interesante qe muslimanet te kuptojne se perse eshte me e drejte feja islame se ajo krishtere, dhe krishteret te kuptojne se gjithe feja e tyre ka qene nje gabim. Nese e lexojne teresisht postimin princceshes do te kuptojne shumeqka, pra nenkuptohet nese krishteret kane guxim te lexojne postimin bere nga princcesha.
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    ?

Force-Intruder

Mendjemadhesi eshte mohimi i se vertetes dhe nençmimi i tjereve , ndersa ne anen tjeter njeriu ska arsye te jete mendjemadh !
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

Anëtarësuar
    16-09-2007
    Vendndodhja
    Ne enderr...!!!
    Postime
    237
    ?

Mos me keqkupto po mund te kishe perdor nje fjal tjeter,ne vend asaj, vertet eshte kafsh respektuese, po ne jemi njerz, dhe ska nevoj te thirremi me emra kafshes,mund te kishe thene rob e perendis, po nejse.. sidoqoft... nese qellimi jot ka qen i mire, ateher me fal, per keqkuptimin...
    jo se nuk gjeta cfar te sulmoja ose tet kundershtoja te pikat tuaja, por puna eshte se une e kam thene me lart.. keshtu qe eshte e kot te ta perseris...
    E gjithe eshte perfshir ne shkrimin me lart.. nese nuk e ke lexu, ben mire ta lexosh, eshte ceshtje private...

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Eshte vertet defryese te ndalesh dhe te shikosh me syrin e dikujt neutral, menyren se si ju besimtaret e besimeve te ndryshme i argumentoni njeri tjetrit epersine e kulteve tuaja
    Megjithate per nje llogjike te ftohte :

1. Bibla dhe Kur'ani kane ne thelb ngjashmeri te pamohueshme.
    2. Keto ngjashmeri jane pertej koincidencave.
    3. Bilbla eshte disa qindra vjet me e vjeter se Kur'ani.
    4. Nje doreshkrim, ne max. e mundesive, sa me i vjeter te jete, aq me prane te vertetes eshte.
    5.Bibla eshte libri i pare fetar i cili tregon ngjarje qe pak me te ndryshuara, do te tregohen ne Kur'an.
    6. Bibla eshte e mbushur me gabime dhe mangesi.
    7. Kur'ani nuk ka gabimet dhe mangesite e Bibles.
    9. Ne Kur'an keto jane riparuar sepse Kur'ani ka ardhur (eshte shkruar) me vone si liber.
    10. Kur'ani eshte superior ndaj Bibles sepse eshte nje kopje e redaktuar me rishtazi.
    11.Cdo gje nga ato qe thashe me lart mund te jete e gabuar.
    12.Shpresoj te me falni qe kam kapercyer numrin 8.
    13.Per ata qe e vune re vetem tani qe e thashe, merre jeten me shtruar o dele e Perendise
    ne piken 9 dhe piken 10 nga qka nisesh kur i thua keto ne padyshim qe i pranojm te 4 librat e Allahut
    une do ta beja ty pyetjen keshtu eshte bibla kopje e tewratit dhe zeburit kaq kisha qfare mendon ti

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga princcesha Lexo Postimin
    Mos me keqkupto po mund te kishe perdor nje fjal tjeter,ne vend asaj, vertet eshte kafsh respektuese, po ne jemi njerz, dhe ska nevoj te thirremi me emra kafshes,mund te kishe thene rob e perendis, po nejse.. sidoqoft... nese qellimi jot ka qen i mire, ateher me fal, per keqkuptimin...
    jo se nuk gjeta cfar te sulmoja ose tet kundershtoja te pikat tuaja, por puna eshte se une e kam thene me lart.. keshtu qe eshte e kot te ta perseris...
    E gjithe eshte perfshir ne shkrimin me lart.. nese nuk e ke lexu, ben mire ta lexosh, eshte ceshtje private...
    Faleminderit per mirekuptimin Sic e shikon midis njerezish, megjithese me ide te kunderta mund te gjendet nje gjuhe e moderuar per te komunikuar. Natyrisht eshte e lire dhe ne doren e secilit te beje zgjedhjen e tij personale mbi bindjet qe ka. Ne fund te fundit posti jot permban bindje personale (private) te postuara ne nje forum (publik), ndaj te cilave njerezit jane te lire te pajtohen apo jo.

Mua me vjen per te qeshur sinqerisht me personazhe si Goldanitus qe marrin persiper te shkruajne fjali si kjo : "dhe krishteret te kuptojne se gjithe feja e tyre ka qene nje gabim." Une nuk jam besimtar por a mund ti thuash dikujt se menyra e te besuarit te tij ne zot ka qene nje gabim? A e di ky njeri qe gjera te ngjashme gjen plot ne libra teologjike kristiane?

Citim Postuar më parë nga eldonel
    ne piken 9 dhe piken 10 nga qka nisesh kur i thua keto ne padyshim qe i pranojm te 4 librat e Allahut une do ta beja ty pyetjen keshtu eshte bibla kopje e tewratit dhe zeburit kaq kisha qfare mendon ti
    Nqs do me thoje se eshte e provuar qe keta te dy jane me te vjeter se bibla dhe thone gjera te ngjashme, natyrisht qe nuk do kisha ndonje kompleks ta pranoja. Ne fund te fundit une mendoj qe te gjithe keta libra jane shkruar nga njerez... nuk e di a me kupton. (Te lutem here tjeter vendos ndonje shenje pikesimi... kam veshtiresi te ndjek rrjedhen e mendimit tend kur shkruan.)

Citim Postuar më parë nga gimi3
    Mendjemadhesi eshte mohimi i se vertetes dhe nençmimi i tjereve , ndersa ne anen tjeter njeriu ska arsye te jete mendjemadh !
    Mendjemadhesia dhe krenaria jane gjera te ndryshme, megjithese dy fjalet shpesh perdoren si sinonime te njera-tjetres. Nje person mund te jete krenar pa qene mendjemadh. Krenaria ka me shume te beje me mendimin tone mbi vetveten, mendjemadhesia ka te beje me ate qe i kemi shtyre te tjeret te besojne mbi ne.

Sidoqofte... hej... tema meriton nje vleresim pozitiv si ceshtje mjaft interesante
    Ndryshuar për herë të fundit nga Force-Intruder : 23-10-2007 më 04:01

Faqja 2 prej 18 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kur’ani i Mrekullueshem edhe për jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  2. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Kur dhe kush e ka shkruajtur Kuranin?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 16:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •