zzzz njifena gjo bashke...se po flet sikur me ke pre kulacin. une spo perflas diten si njeri, ajo padiskutim eshte nga vajzat me serioze e te mira ketu, por ne ket fushen e letrave eshte dobet, ti zzz ose je krejt injorant ne kete drejtim, dhe ne kete rast me mire hesht, ose e ben qellimisht per te pare gallate sesi torturohet dikush krejt i patalentuar te pretendoje te ndertoje ne kur ska as teknike e sdi te perzgjedhe materialet.
thuajini gjerat cope, eshte me mire keshtu, sesa ti jepni zemer kot ne nje gje qe ska per te dale gjekundi. normalisht nje krijues duhet te vije ne rritje, ne mos duhet te paraqitet krejt i rritur. mirepo me diten e forumit shqiptar kjo seshte pare te ndodhe, tregimet qe ajo hedh njeri pas tjetrit nuk kane as koke as kembe, as dine nga vijne, as dijne ku shkojne,,,per nje arsye fare te thjeshte, sepse shkruhen nga nje dore e patalentuar ose me keq akoma, nje dore e mesuar me skema hartimesh nga shkolla tetevjecare. dita nuk eshte e vetmja qe shkruan keshtu, dmth dobet. ka me dhjetra e qindra te vetequajtur shkrimtare sot, qe jo vetem skan asgje te perbashket me letersine, le qe skane cte thone, por dhe ato qe thone i thone keq. po te ulesh e te citosh fragmente nga prozat e dites, te ze ngerci...tani, puna eshte keshtu, sa kohe dikush qe shkruan, vetem shkruan per qejfin e vet pa i prish terezine te tjereve, eshte ok....mirepo kur fillon e merr kot, pretendon se meriton publikime e lexime vend e pa vend, me keq kur fillon e pretendon se e kane vjedhur, kur ske cvjedh, merr vesh ti zzzzz tani, ja une ta zeme jam hajdut nga tepelena, dhe me shkrep te vjedh sot, dhe hyj ke tregimi Liria, po cfare te vjedhesh aty o lumemadh, aty vetem fjalet jane shqip, se ajo qe thuhet eshte nje katrahure tingujsh....se mendim e ide harroje ...e keshtu e keshtu punet.
e pata llafin qe skam diskutu karakterin, larg qofte, te askujt. nejse ndonjeri qe pelqen dhe sheh vlera te papara ne vepren e dites, le te flasi e te na ndricoje dhe ne te tjereve
per sa i takon krahasimit te dy tregimeve, shigjetarja ka te drejte. e ne qofte se ngjashmeria eshte vetem ne fjalet e perdorura, engjellorja duhet ti vere gishtin kokes, e ta marre me seriozisht letersine, meqe eshte shkrimtare e re, se nese Truku eshte si Erdhi per nga niveli, kot qe grindet per te drejta autoriale. me mire pa veper, sesa me veper te dobet
Krijoni Kontakt