Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 35

Tema: Erdhi

Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Jam gjithashtu i mendimit qe duhet te postohet edhe krijimi i engjellores per te dalluar se per cfare behet fjale ( perpara se te nxirren konkluzione te nxituara )

Gjithsesi me duhet te shtoj se mjafton shume pak njohuri rreth psikologjise per te kuptuar se edhe vete menyra se si eshte pergjigjur Dita ndaj kesaj "akuze" eshte e favorshme ndaj nje dyshuesi

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Tregimin dhe nje lidhje interneti se ku eshte publikuar me pare ky tregim. I mirepres.

Pratolini, interesant se si eshte puna, gjithmone sillet rreth asaj "Hip se te vrava, zbrit se te vrava". Po sikur mos kisha shkruar gjesend une, si do te kishe shkruar ti valle?

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anėtarėsuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Ketu nuk ka nevoje te gjykojme dhe te bejme psikoanalize shkrimesh per nje problem qe ka te beje me ose jo plagjiaturen. Tjeterkund ndoshta. Gjykimi me i sakte qe s'ka nevoje per vickla llafesh, eshte ballafaqimi i dy shkrimeve. Perderisa ne njohim vetem njerin shkrim, nuk mund te shfaqim as dyshimin me te vogel. Nga ana tjeter, kemi ankesen e engjellores, e cila po ashtu na jep te drejten e pritjes deri ne paraqitjen ketu te shkrimit te saj. Deri atehere, a s'eshte me mire mos merremi me supozime dhe anime apriori?

Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    C'ke mi Dita qe merr flake kot aman. Me duket se isha shume i qarte kur thashe se nuk mund te paragjykojme dhe te nxjerrim konkluzione.
    Pjesa e mepasshme ishte nje konstatim qe nuk ka te beje fare me faktin nese ke kopjuar dicka apo jo, por thjesht me menyren se si "mbrohesh" le te themi.
    Nuk ke pse jep sqarime kaq te detajuara ( aq me teper nqs ti je e ndergjegjshme qe je ne rregull me veten ) sepse dikush tjeter e merr si nje justifikim nga ana jote dhe kjo rrit mundesine e paragjykimit. Me thuaj ku shikon ndonje gje te keqe ne kete qe po te them ?!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    Citim Postuar mė parė nga Pratolini Lexo Postimin
    C'ke mi Dita qe merr flake kot aman. Me duket se isha shume i qarte kur thashe se nuk mund te paragjykojme dhe te nxjerrim konkluzione.
    Pjesa e mepasshme ishte nje konstatim qe nuk ka te beje fare me faktin nese ke kopjuar dicka apo jo, por thjesht me menyren se si "mbrohesh" le te themi.
    Nuk ke pse jep sqarime kaq te detajuara ( aq me teper nqs ti je e ndergjegjshme qe je ne rregull me veten ) sepse dikush tjeter e merr si nje justifikim nga ana jote dhe kjo rrit mundesine e paragjykimit. Me thuaj ku shikon ndonje gje te keqe ne kete qe po te them ?!!
    Eh mor pratolin, ... edhe mua me beri pershtypje qe fill mbas postimit tim, Dita theu rekord, i zuri me rradhe te gjitha temat e letersise, sikur donte te me demonstronte dicka mua...nejse Dita, une dua shume te besoj qe ti nuk e ke lexuar skicen time tek ALBFENIKS...te cilen une me pas e kam bere novele pasi miqte e mi e pelqyen shume...dhe e kam postuar vetem tre dite para teje...
    Une ate pjesen nuk e ve dot ketu, se nese njehere ma vodhen pergjysem, kam frike se po e vura perseri do ma vjedhin te gjithen. Une ate qe doja ti thoja Dites ia thash, nuk kam nevoje ti demonstroj askujt, asgje,aq me teper ndonjerit qe eshte veteshpallur si "juri" nja 3-4 postimeaty me lart, per vete faktin se nuk me intereson fare mendimi i kesaj te ashtuquajture "jurie" te veteshpallur...
    Dita , ate linkun qe kishe vene te tema e poezive te mia nuk e lexova fare, nuk e ve fare ne dyshim ate qe doje te me thoje,jam e bindur qe ehte e vertete edhe pa e lexuar fare, ti mund te jesh marre shume me kultivimin e letersise, mund ta njohesh mire letersine ne teori, por ajo"virane" letersi ka nevoje edhe per pak dhunti nayrore ne te shkruar, dhe me sa shoh une, po ta them pa shume diplomaci qe ti nuk e ke kete dhunti. Per te lexuar nje shkrim tendin duhet ta cosh dhimbjen te forca, te durosh me mundime te medha deri ne fund te leximit, eshte njelloj si tetraciklinat qe me jepte gjyshja kur isha e vogel, duhej mund i madh ti kaptoje poshte..
    Dita, une vazhdoj te jem e mendimit qe ti je nje vajze e respektuar, gjithmone me je dukur e tille , dhe te me falesh shume per mendimin tim pa dorashka per menyren tende te te shkruarit... po me ate tregimin me siper e djallose fare. Po te mos ndodhte kjo gje,ndoshta une do te heshtja dhe nuk do ta thoja kete mendim, sepse ne kete forum kam kuptuar nje gje, sedra e njerezve qe shkruajne (bukur apo jo)eshte shume delikate, dhe mua kur nuk me pelqen nje shkrim preferoj te hesht... por ne kete rast nuk munda dot te mos thoja ate qe kisha ne koke.
    Kalofsh mire Dita! (nuk do marr me mundimin te lexoj ne kete teme)

In God I trust Maska e fjollat
    Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes sė hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar mė parė nga Dita Lexo Postimin
    [B][COLOR="Navy"] “Tė shohim, sesa artistė janė kėta artistėt qė pretendojnė se janė tė tillė e sa Godot ėshtė ky qė nuk di akoma, se ē’do tė thotė tė meritosh tė mbetesh nė jetė.” kėndonte nė gjuhėn e vet.
    Regjizori e ndiqte i tronditur nga anash skenės, por nuk u vonua, u zhvesh dhe erdhi e u bėnė dy nė dushin e vetmisė.
    Shqiptarėt dhe arti... Si nė ēdo sferė tjetėr tė hapėsirės shqiptare, ashtu edhe nė art, nuk tronditet kush se dikush mund tė bie, tė thyhet, tė mbytet... tė gjithė tė tejkalojnė me indiferencė. Por po u zhveshe, atėherė tė gjithė tė shikojnė, tė njohin, tronditen dhe natyrisht krahėhapur turren tė tė "ndihmojnė"... art, padyshim.
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Pratolini,

hip se te vrava, zbrit se te vrava. Keshtu eshte. Se e kam ndergjegjen te paster, ndaj shkruajta, perndryshe do te kisha heshtur sic kane bere te tjere ne kete forum, kur kane vjedhur. Mua me kane vjedhur plot ide (njerez te ketij forumi dhe te tjere qe jane ketu e ne forumin krizantem) dhe nuk kam shkruar gje, sepse lexuesi i vemendshem eshte ne gjendje te kuptoje se nga burojne disa gjera dhe me kalimin e kohes vjedhja del ne pah.

Zonjushe a zonje pa emer (Engjellore me pseudonim)!

Une nuk njoh Albfeniks ndaj dhe te ftova ta sjellesh ketu tregimin (sikurse bene dhe te tjere ne kete teme) dhe linkun qe con per tek ky tregim. Sjellja jote eshte e ulet, sepse ne njeren kohe ngren gishtin akuzues dhe nga ana tjeter nuk kryen as minimumin e asaj qe duhet te kryesh, te provosh ate qe duhet te provosh, akuzen tende. Jo vetem aq, por ben dhe hartim lidhur me cfare eshte Dita dhe hajt tani ta duam e ta respektojme se eshte keshtu e keshtu. Mjafton aq sa shkruan, qe ta shohesh se ti je nje njeri i vogel dhe aq me shume nje krijuese e vogel dhe qe ti Diten as e njeh hic. Ti nuk ke dyshim se linku qe te kam dhene une qendron, pra qe ti ke vjedhur krejt paraqitjen time ne Muzikantet e qytetit? Atehere c'vjen dhe ben derr derr ketu? Turp te te vije.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    tregimi im nis keshtu;

Truku

Aktorja nuk e kishte kuptuar sa kohe kishte qe qendronte para pasqyres se vjeter.
    Kishte ngujuar shikimin, per nje kohe te gjate, mbi dy rrudha te vogla ne cepin e syve (te cilave duhej t’iu afroje lupen per t’i dalluar me mire), sikur ato te paralajmeronin gjemen me te madhe te te gjitha koherave, pastaj kishte hequr grimin qetesisht.

ndersa i yti keshtu;

Adriana qėndronte para pasqyrės dhe trashte shtresėn e kremit mbi ballė qė tė mbulonte njė vijė qė i pėrshkonte si njė degė e shtrembėr sipėrfaqen e bardhė. Flokėt pis tė zinj ia theksonin vijėn dhe ajo duhej ta zhdukte, duhej ta zhdukte, se spektatorėt deri nė rreshtin e fundit tė sallės do tė mund t’ia vinin re.

pasaj mbyllet keshtu tregimi yt

numėronte me gishta sythat e rrudhave dhe pėrpinte lotėt qė e ēorodisnin si nė ditėn kur qau pėr tė parėn herė.

pa nxjerre ketu pjese te tjera, se nuk dua t mbush mendjen askujt per bindjen time...

p.s
    ke te drejte turp te kem une, qe nuk ta lash ta vidhje rehat, po ta zura ne gryke

Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Zonje a zonjushe, ti nuk je ne gjendje te sjellesh ate qe duhet te sjellesh dhe shkruan sa shkruan.

E kalofsh mbare krijimtarine duke i bere me gisht te tjereve!

Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Nuk ndodh vetem ne Shqiperi ashtu Fjollat. Mos e ki iluzionin se jashte ndodh ndryshe. Perkundrazi niveli i injorimit eshte shume me i larte, sepse te duhet te luftosh me dicka tjeter me te madhe, faktin qe ti ne vend te huaj je dhe mbetesh pergjithmone, vetem nje I HUAJ, vecanerisht ne vendet me te shkuar te erret njerezshfarosese.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •