Close
Faqja 3 prej 31 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 304
    … ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    je i madh force intruder,
    ke plotesisht te drejte, ne i detyrohemi diellit jeten tone, dielli eshte jetedhenes.
    Duke shkuar me tej, ne jemi pluhur yjesh, ç'do element qe na perben vjen nga yjet, nga vdekja e yjeve.
    Pra jemi bijt e yjeve, dhe Dielli eshte zoti jone qe ben te mundur vazhdimin e jetes. Jetedhenesi, i cili digjet me fuqi te madhe nga "dashuria" e atomeve qe quhet gravitet.

Dua te shkoj edhe me tej te them se Dielli jeton, ka nje shpirt , eshte nje forme jete planetare, ai konsumon ushqim, dhe me anen e enegjise i mbijeton forces shtypese te gravitetit. Jeta nuk eshte nje cilesi unike e organizmave biologjik, eshte me teper se thjesht proteina e aminoacide.
    Shume interesante kjo teori. Por gjithcka eshte nje mister....i tille do te mbetet gjithmone.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga fjollat Lexo Postimin
    hahaha shihni të gjithë të tjerët si përgjaken, por gjithsesi mbyllni sytë para përgjakjeve çifuto- palestineze, se këta kanë thithur dituritë e lashta dhe përgjakjet e tyre nuk janë përgjakje. Teuratin nga kush e trashëguan, nga egjyptianët apo nga sumerët? Apo këtë e kanë vetëm për masat e gjëra, ndërsa të zgjedhur janë vetëm elita çifute?

Moj cme duhet mua si pergjaket cifuti me cifuto-muhamedanin...Gjuhet ikane te nje familjeje,jane te 2 palet semite...kane ngrene e kane pire bashke....Shkrimet e shenjta hebreje ,u moren nga muhameti....

Clidhje kam une shqiptar se dy kusherinj ne filifistun vriten me njeri-tjetrin...kokat spaskan ngrene....

Une jam indiferent ndaj tyre ashtu sikurse ata jane indiferent ndaj te zezave qe na kane bere sllave e greke pergjate historise....

Marr shembull ama sa te keqinj e te ulet qe jane njerezit qe vritet per arsye fetare....kete po,kaq e marr prej tyre ....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Ti zogu e di ceshte diktatura...kur nje dicka quhet diktatoriale?
    E sheh pra....rregullat hyjnore jane te pandryshueshem....rregullat e monoteizmit jane te pandryshueshem,jo rregullat hyjnore....Ketu ti fute besimin irracional te monoteistit...Vure dogmen....Prandaj njeriu nuk duhet te kete dogme absolute,por dogma qe mund te ndryshohen sipas nevojave...Fatkeqesisht dogma monoteiste eshte diktatoriale e vetem te fuqishmit mund ta kundershtojne diktaturen..ti je thjesht e dobet....

Definitivisht ti nuk bën dot dallim midis diktaturës dhe rregullave monoteiste (hyjnore). Në diktaturë nuk ke zgjedhje ta kundërshtosh të diktuarën, dmth rregullat çmendurake, kurse në besimin monoteist ke të drejtë të zgjedhësh në do besosh apo jo. Të veprosh sipas tyre ose jo. Dhe tek e fundit, diktatura nuk është e përhershme, pra ndryshon në ndonjë sistem tjetër rregullash.
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga [Perla] Lexo Postimin
    Shume interesante kjo teori. Por gjithcka eshte nje mister....i tille do te mbetet gjithmone.

cila, ajo e shpirtit te Diellit? apo ajo qe jemi pluhur yjesh.
    Kjo e fundit eshte e vertete, ne i detyrohemi te gjitha elementet ne tabelen periodike yjeve qe vdesin.

Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    1,085
    Moj cme duhet mua si pergjaket cifuti me cifuto-muhamedanin...Gjuhet ikane te nje familjeje,jane te 2 palet semite...kane ngrene e kane pire bashke....Shkrimet e shenjta hebreje ,u moren nga muhameti....
    atëherë këto akuza më poshtë në llogari të fesë islame dhe krishtere bijnë në ujë... pra luftërat janë politike e jo fetare.

pra besimtari behet eksportues i fese se tij,duke perhapur sigurisht,percarje e lufte,sic na tregon gjeresisht historia...Lufterat fetare ne zonat e islamit e kristianizmit skane te sosur...
    Shihni shiite e sunite si pergjaken ne irak,apo kristiane e myslymane ne sudanin e jugut....Keto jane fe qe duhen mbajtur larg...sidomos ne shqiptaret qe i kemi te dy elementet brenda,per te mos thene 4 elemente....

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945

Definitivisht ti nuk bën dot dallim midis diktaturës dhe rregullave monoteiste (hyjnore). Në diktaturë nuk ke zgjedhje ta kundërshtosh të diktuarën, dmth rregullat çmendurake, kurse në besimin monoteist ke të drejtë të zgjedhësh në do besosh apo jo. Të veprosh sipas tyre ose jo. Dhe tek e fundit, diktatura nuk është e përhershme, pra ndryshon në ndonjë sistem tjetër rregullash.

Cfare the ti mi...ke te drejte te zgjedhesh ne do besosh apo jo?
    nga pikepamja historike qenke poshte nivelit zero....Ne europe e ke ate te drejte,jo aty ku zbatohen ato qe ti i quan ^rregulla hyjnore^....

Diktatura ,jo ne kuptimin e nje shteti diktatorial,diktatura si sistem...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Force Intruder ke hapur nje teme te shkelqyer,bravo,te gjithe diskutantet jane me nivel te larte.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    atëherë këto akuza më poshtë në llogari të fesë islame dhe krishtere bijnë në ujë... pra luftërat janë politike e jo fetare.
    cfare thua zogu....Me krahason luften cifut-cifuto-muhamedane me luftrat banale fetare,si shiit-sunite apo ato ne sudan?

Feja monoteiste e ka ne thelb perhapjen e saj me cdo mjet...Historia eshte deshmimtare....E kane perdorur sigurisht edhe per arsye politike,sepse feja monoteiste i le rrugen hapur politikes per tu perdorur ....Ne fund te fundit fitorja politike,mund ti sjelle fese monoteiste mundesine reale per tu perhapur....

Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    1,085
    Cfare the ti mi...ke te drejte te zgjedhesh ne do besosh apo jo?
    nga pikepamja historike qenke poshte nivelit zero....Ne europe e ke ate te drejte,jo aty ku zbatohen ato qe ti i quan ^rregulla hyjnore^....
    Diktatura ,jo ne kuptimin e nje shteti diktatorial,diktatura si sistem..
    Nuk merremi vesh, unë flas për fe, për rregulla të pastra fetare, ky më flet për histori, sisteme e diktaturë... I ngatërron politikën me fe.

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Nuk merremi vesh, unë flas për fe, për rregulla të pastra fetare, ky më flet për histori, sisteme e diktaturë... I ngatërron historinë me fe.
    Zogu po qe per endrra ,shikoj endrren me te bukur qe eshte komunizmi ne teori...

Po qe se do te flasesh per realitetin mire se te vish...

Per rregullat e pastra fetare ik fol me qorrat....

Faqja 3 prej 31 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. John Stevenson
    Nga Xhuxhumaku në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-06-2009, 00:59
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  4. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  5. Dielli s'hyn dot ne bodrume...
    Nga dikeafajtore në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-06-2002, 11:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •