Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 85
    Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga only truth Lexo Postimin
    Pej cilat deshmi po i don edhepse te deshmohem para teje apo dikush ti deshmohet mendimtarve si ti .

Une e di cilat i keni deshmi ju dhe eshte epamundur te deshmohet juve diēka apo gjithēka vetem me librat e juaj dhe mendimet e juaj.
    Njejt eshte sikur me te thane ndonje ateist deshmo per Zotin por me libra te tyre.

Jo gjithēka deshmohet vetem me librat e buhariut e muslimit

Deshmom ti mua se nje musliman duhet te marr hadithe vetem nga dy apo tre transmetues shkrues te tyre.

Pra me te thane lexo edhe hadithe qe i kane shkruajtur te tjeret ti do te thuash se po mundohem me ta humb besimin .

Pra mbaje besimin tend me hadithet e tua .

Nje gje ēka e kane te mire dervishet eshte se nuk i kane kto ligjet e juaja , nuk kufizohen sikur ju ;.*

Per me e shpjeguar mire fene islame duhet t'ja nisim nga fillimi dhe atje i kane perzier shume gjera disa tirane .

Per me te treguar shume gjera se si duhet te falet dhe si behet vizite tek varrezat duhet ta permendim varrimin e Pejgamberit a;s e shume ēka tjeter , duhet me e dite si eshte varrosur a shkonte najkush per vizite tek ai etj.etj.

Ti kur te me gjejsh deshmi per kto atehere edhe une te deshmoj ty.
    dhe ti propozon qe ne ta japim mendimin ton dhe ti lajm ajetet e Kuranit dhe hadithet e Pejgamberit a.s ?
    Po nese ke ndonje liber tjeter ose hadith ose ndonje ajet Kuranor sille s ka problem vetem mos kerko tek une te besoj verberisht ne thenje te hoxhallarve dhe shehave pa kurfar baze .
    Per varrimin e Pejgamberit a.s nuk kam njohuri as per menyren e varrimit po shkonte ta vizitonte edhe me lart ta kam bere nje pyetje qudi ende s mu pergjigje une vetem kerkoj ta di menyren si e beni pa ofendime dialog te hapur sepse te dy palet kemi nje fe baze keshtu qe eshte e mire te dihet per te dy palet keshtu se paku mendoj

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    dhe ti propozon qe ne ta japim mendimin ton dhe ti lajm ajetet e Kuranit dhe hadithet e Pejgamberit a.s ?
    Po nese ke ndonje liber tjeter ose hadith ose ndonje ajet Kuranor sille s ka problem vetem mos kerko tek une te besoj verberisht ne thenje te hoxhallarve dhe shehave pa kurfar baze .
    Per varrimin e Pejgamberit a.s nuk kam njohuri as per menyren e varrimit po shkonte ta vizitonte edhe me lart ta kam bere nje pyetje qudi ende s mu pergjigje une vetem kerkoj ta di menyren si e beni pa ofendime dialog te hapur sepse te dy palet kemi nje fe baze keshtu qe eshte e mire te dihet per te dy palet keshtu se paku mendoj
    Kur nuk te them se duhet lene anash Kuranin dhe hadithet.

Kur nuk te them me u bazuar verberisht ,mos mendo se ke arrit tash ne ndonje shkalle te lart dhe i ke zgjedh te gjitha (vlen edhe per mua kjo) , ka kohe duhet pune dhe kerkim per ti gjetur te gjitha pyetjet qe te interesojn.

Kur po flitni per Kuranin po ju kuptoj ,kur po flitni per hadithet nuk mundem gjithmone te jem me ju .
    Hadithet simbas jush gjenden vetem tek disa libra dhe te tjerat ose i pranoni vetem disa ose hiē dhe largoheni shume nga te tjeret transmetues.

As une nuk kam problem aē shume me hadithet e bukhariut ,muslimit e disa te tjereve por ka ne mesin e tyre edhe shume hadithe te rrejshme dhe shume hadithe qe mungojn .

Ne tjetren ane jane disa hadithe tek buhariu dhe muslimi qe jane ne kundershtim me njeri tjetrin.

Nuk ka ne islam te thuhet vetem ēka e ka vulosur buhariu eshte e vertet.

Islamin e vertet e marrim nga Muhamedi a.s nga Ehlibejti i paster i tij nga shoket e tij gjneratat mbas tij dhe dijetaret.

Grupet e mehershme jane munduar te marrin vetem nga ata qe i kane pasur me afer politikisht .

Nen sundimet e umajadve dhe abasidve jane vrare shume pjesetar te familjes se Muhamedit dhe shume shoke te tyre .

Nen sundimin e umajadve jane vrare dy nipat e Muhamedit a.s ,per prijsat e te rinjeve ne xhenet ka pak te dhena qe gjenden tek historianet e juaj per arsye siē thash me pare arsye politike.

Nen sundimin e abasidve jane vrare poashtu shume Imam qe vinin nga Ehlibejti dhe shume shoke te tyre .
    Ju ndoshta nuk i dini kto por fetaret e juaj i dine kur vjen ne pyetje kush e ka vrare p.sh EbU Hanifen e nuk e dijn kush e ka vrare Imam Xhaferi Sadikun nipin e Imam Hyseinit djalin e Zejnel Abidinit te vetmin mashkull qe i shpetoi tragjedise se Qerbelase.

Ne disa hadithe po permenden 10 te pergezuar me xhenet e ne qofte se kerkon ma shume ne po te njejtit shkrues transmetues te haditheve gjen edhe ma shume qe jane pergzuar me xhenet.

Ne nje hadith po permend se Muhamedi a.s eshte qyteti i diturise kurse porta e tij eshte eshte Imam Aliu ; po ju pyes tash pse nuk ka aē shume hadithe nga Imam Aliu qe transmetohenn jane vetem 150 qe gjenden tek buhariu dhe muslimi.

Tjetri hadith po thote Muhamedi a.s se Hyseini eshte prej meje dhe une jam prej Hyseinit , me duket te njejtin hadith e kam pare edhe per Imam Aliun ne hadithet e Muslimit nuk jam i sigurt kur ta gjej e sjell.

Kto gjera ēka i permenda me siper duhet ti hulumtoni ma shume dhe do te keni edhe pergjigjet e juaja.

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Kur nuk te them se duhet lene anash Kuranin dhe hadithet.

Kur nuk te them me u bazuar verberisht ,mos mendo se ke arrit tash ne ndonje shkalle te lart dhe i ke zgjedh te gjitha (vlen edhe per mua kjo) , ka kohe duhet pune dhe kerkim per ti gjetur te gjitha pyetjet qe te interesojn.

Kur po flitni per Kuranin po ju kuptoj ,kur po flitni per hadithet nuk mundem gjithmone te jem me ju .
    Hadithet simbas jush gjenden vetem tek disa libra dhe te tjerat ose i pranoni vetem disa ose hiē dhe largoheni shume nga te tjeret transmetues.

As une nuk kam problem aē shume me hadithet e bukhariut ,muslimit e disa te tjereve por ka ne mesin e tyre edhe shume hadithe te rrejshme dhe shume hadithe qe mungojn .

Ne tjetren ane jane disa hadithe tek buhariu dhe muslimi qe jane ne kundershtim me njeri tjetrin.

Nuk ka ne islam te thuhet vetem ēka e ka vulosur buhariu eshte e vertet.

Islamin e vertet e marrim nga Muhamedi a.s nga Ehlibejti i paster i tij nga shoket e tij gjneratat mbas tij dhe dijetaret.

Grupet e mehershme jane munduar te marrin vetem nga ata qe i kane pasur me afer politikisht .

Nen sundimet e umajadve dhe abasidve jane vrare shume pjesetar te familjes se Muhamedit dhe shume shoke te tyre .

Nen sundimin e umajadve jane vrare dy nipat e Muhamedit a.s ,per prijsat e te rinjeve ne xhenet ka pak te dhena qe gjenden tek historianet e juaj per arsye siē thash me pare arsye politike.

Nen sundimin e abasidve jane vrare poashtu shume Imam qe vinin nga Ehlibejti dhe shume shoke te tyre .
    Ju ndoshta nuk i dini kto por fetaret e juaj i dine kur vjen ne pyetje kush e ka vrare p.sh EbU Hanifen e nuk e dijn kush e ka vrare Imam Xhaferi Sadikun nipin e Imam Hyseinit djalin e Zejnel Abidinit te vetmin mashkull qe i shpetoi tragjedise se Qerbelase.

Ne disa hadithe po permenden 10 te pergezuar me xhenet e ne qofte se kerkon ma shume ne po te njejtit shkrues transmetues te haditheve gjen edhe ma shume qe jane pergzuar me xhenet.

Ne nje hadith po permend se Muhamedi a.s eshte qyteti i diturise kurse porta e tij eshte eshte Imam Aliu ; po ju pyes tash pse nuk ka aē shume hadithe nga Imam Aliu qe transmetohenn jane vetem 150 qe gjenden tek buhariu dhe muslimi.

Tjetri hadith po thote Muhamedi a.s se Hyseini eshte prej meje dhe une jam prej Hyseinit , me duket te njejtin hadith e kam pare edhe per Imam Aliun ne hadithet e Muslimit nuk jam i sigurt kur ta gjej e sjell.

Kto gjera ēka i permenda me siper duhet ti hulumtoni ma shume dhe do te keni edhe pergjigjet e juaja.
    o djal si duket ose deshiron ti ikesh pyetjes qe e bera une ose s pe di qa
    une me duket isha shum i qart a e praktikoni ndonjeren prej atyre dy kategorive ?
    ok pi lajm hadithet po ajetet e Kuranit pasi i beson ateher aty ka edhe ajete Kuranore.
    Mundesisht rreth pyetjes se po me perzihen kret
    po qe se ofendohesh ma ba hallall une edhe me pare tregova vetem po du me dite menyren si behet dhe per ate te pyeta ne eshte ndonjera prej ketyre menyrave dhe pergjigje mundesh mi dha shum shkurt po jo sepse ta shkurtojm pak sepse po bajm fjal shum dhe na merr koh dhe une pres prej teje qe te je pak ma i hapur ka ana ime pyet qfare te duash ate qe e di do ta them menjeher

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Eldonel
    Durim pak edhe ne qofte se nuk pergjigjem diēka ose harroj diēka .
    Mos te bajm loje se kush po fiton e jush eshte ma trim guximtar etj.etj.

Me siguri se ketu jemi per me mesuar nga njeri tjetri e jo me u shit ashtu si te pamposhtur a diēka tjeter.
    Edhe mua nuk mu kane pergjegje ne shume pyetje disa here njerezit nuk e kane ritmin tim as une nuk e kam ritmin e te tjereve ndonjeher;

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Eldonel
    Durim pak edhe ne qofte se nuk pergjigjem diēka ose harroj diēka .
    Mos te bajm loje se kush po fiton e jush eshte ma trim guximtar etj.etj.

Me siguri se ketu jemi per me mesuar nga njeri tjetri e jo me u shit ashtu si te pamposhtur a diēka tjeter.
    Edhe mua nuk mu kane pergjegje ne shume pyetje disa here njerezit nuk e kane ritmin tim as une nuk e kam ritmin e te tjereve ndonjeher;
    jo be djal une dialogin e shoh si fitimtar dy palet dhe ky per mua eshte dialog konstruktiv dhe i frytshem se paku une shoh dy palet fituese
    pajtohem me ty se jemi per te mesuar nga njeri tjetri mirepo qellimi im nuk eshte per tu shitur i pamposhtur une ta kam cek edhe me larte qellimin tim rreth kesaj bisede prandaj nuk e shoh qe po dua te shitem i pamposhtur dhe mendoj se nuk kam pasur tendenc te tille sepse asnjehere nuk jam ngutur as te them gjera per te cilat nuk kam njohuri thjesht nisur nga ajo pa e ditur problemin nuk mund ta zgjidhesh kete thenje e perdora nga ajo qe une mendoj se pa pas njohuri rreth kesaj nuk mund te them asgje edhe pse ndonjeher ngutemi ne vleresime shpresoj qe te me kesh kuptuar

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    ani ajt ma thjesht a e praktikon ti ndonjeren prej ketyre dyjave se e qove gat kaq shum koh tu desht me gjet literatur me dite si behet a? Une sdi qa ki me fsheh menyren si behet nqs s ka kurgja qe duhet mu fsheh e poston si behet edhe e dim me qart menyren si behet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    ani ajt ma thjesht a e praktikon ti ndonjeren prej ketyre dyjave se e qove gat kaq shum koh tu desht me gjet literatur me dite si behet a? Une sdi qa ki me fsheh menyren si behet nqs s ka kurgja qe duhet mu fsheh e poston si behet edhe e dim me qart menyren si behet
    Eldonel me fal se ndoshta e qova edhe larg e nuk tu pergjegja por kam pasur disa probleme private e gjithe kohen kam qene i zene.
    Jeta reale eshte ma e rendesishme se sa interneti.

Nuk kerkoj shum literatur per te dhene pergjigje ,ka shume besimtare qe i besojn vetem disa librave dhe disa dijetarve, per ate nganjeher mundohem te them se edhe nga rradhet e juaja ka pergjigje te ndryshme per ēeshtje te caktuara .

Kur jemi tek literatura paramendo po ulemi po bisedojm ne ode te burrave edhe ti edhe une duhet ti kemi nga nje Kuran dhe nga 10 libra te haditheve e per ēdo pyetje e pergjigje duhet me e gjet se a e ka shkru filani ose a e ka transmetuar fisteki.

Pergjigjen e ke edhe ne Kuran edhe ne hadithe .
    Muhamedi a.s eshte meshire per te gjitha krijesat ashtu duhet te jene edhe pasuesit e tij sidomos elita islame.
    Te dashurit e Allahut nuk vdesin ata jane ne prani te krijuesit te tij , Une personalisht kam gjetur dhe po gjej ndihmen e Muhamedit a.s dhe elites islame per ēdo dite.
    Lutja tek varret nuk eshte e ndaluar asesi edhe kerkimi qe pejgamberet ose evliat me ndihmen e Allahut te luten per ne nuk eshte e ndaluar as nuk eshte shirk.

Nuk e di se si po i lidhni disa ajete te Kuranit dhe disa hadithe per me then se eshte e ndaluar , ka ajete te Kuranit te cilat kane ardhur per pabesimtaret dhe nuk mundesh me ja mvesh ato ajete besimtarve;

Ka besimtar qe i bejn disa gjera qe nuk jane ne rregull por nuk mundeni me aē shpejtesi ti beni menjeher pabesimtar

Do te shkruaj ma gjere po nuk po kam edhe kohe aē shume tash per tash

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Eldonel me fal se ndoshta e qova edhe larg e nuk tu pergjegja por kam pasur disa probleme private e gjithe kohen kam qene i zene.
    Jeta reale eshte ma e rendesishme se sa interneti.

Nuk kerkoj shum literatur per te dhene pergjigje ,ka shume besimtare qe i besojn vetem disa librave dhe disa dijetarve, per ate nganjeher mundohem te them se edhe nga rradhet e juaja ka pergjigje te ndryshme per ēeshtje te caktuara .

Kur jemi tek literatura paramendo po ulemi po bisedojm ne ode te burrave edhe ti edhe une duhet ti kemi nga nje Kuran dhe nga 10 libra te haditheve e per ēdo pyetje e pergjigje duhet me e gjet se a e ka shkru filani ose a e ka transmetuar fisteki.

Pergjigjen e ke edhe ne Kuran edhe ne hadithe .
    Muhamedi a.s eshte meshire per te gjitha krijesat ashtu duhet te jene edhe pasuesit e tij sidomos elita islame.
    Te dashurit e Allahut nuk vdesin ata jane ne prani te krijuesit te tij , Une personalisht kam gjetur dhe po gjej ndihmen e Muhamedit a.s dhe elites islame per ēdo dite.
    Lutja tek varret nuk eshte e ndaluar asesi edhe kerkimi qe pejgamberet ose evliat me ndihmen e Allahut te luten per ne nuk eshte e ndaluar as nuk eshte shirk.

Nuk e di se si po i lidhni disa ajete te Kuranit dhe disa hadithe per me then se eshte e ndaluar , ka ajete te Kuranit te cilat kane ardhur per pabesimtaret dhe nuk mundesh me ja mvesh ato ajete besimtarve;

Ka besimtar qe i bejn disa gjera qe nuk jane ne rregull por nuk mundeni me aē shpejtesi ti beni menjeher pabesimtar

Do te shkruaj ma gjere po nuk po kam edhe kohe aē shume tash per tash
    ne rregull pres pergjigje nga ana juaj per menyren si behet vetem mos me harro
    prandaj pa e ditur menyren si behet nuk di as qfare te them ndoshta me kupton

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Po ka hadithe tek buhariu dhe muslimi qe don ti gjej edhe me numer .
    Une kam kujtuar se edhe tek buhariu dhe muslimi gjendet se agjerohen 10 dite por e kam pasur gabim .

Kur i kerkova hadithet gjeta disa hadithe qe e kundershtojshin njeri tjerin.
    Nje hadith po thote se Muhamedi a.s ka agjeruar ne muajin muharrem edhe pa i ardhur shpalja , ne te njejtin vend thuhej se edhe arabet pagane agjrojshin ne kete muaj.Nje tjeter hadith thoshte para se me ardh urdhri i Allahut per agjerimin e ramazanit Muhamedi a.s dhe muslimanet agjeronin ne muajin muharem ,tjeter hadith thoshte se kur ka ardhur Muhamedi a.s ne Medine i ka para disa apo nje jahudi duke e agjeuar diten e 10 te muajit muharem dhe i ka pyetur pse po agjerojn ,jahudite i kane thene se po agjerojn se ne kete dite eshte shpetuar Musa a.s nga faraoni .Atehere Muhamedi a.s ju ka thene muslimanve se Musa a.s eshte me i afert tek muslimanet dhe kta duhet te agjerojn.
    Nje tjeter hadith po thote se Muhamedi a.s ka agjeruar ndonjehere edhe diten e 9 apo te 11 .

.
    A ka mundesi te na i sjellesh keto hadithe te Buharit te lutem

se si shume po mashtron
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga khan Lexo Postimin
    A ka mundesi te na i sjellesh keto hadithe te Buharit te lutem

se si shume po mashtron
    Para se me i thene dikujt po mashtron duhet ti lexojsh librat e tu ma se pari .Largohu per disa dite prej librave te ibni tejmijes dhe mendimtarve si ai dhe meson diēka te re.

Per agjerimin ne muajin muharem jane ma se paku 40 apo 50 hadithe te permbledhjet e buhariut dhe muslimit.
    Shqip nuk i di ne cilat vende gjenden por ne perkthimet anglisht kerkoje ne kto vende.

Vol.6 Book 60;number 31 Vol.2 Book 26 number 662 Vol.4Book 55 number 609.
    Vol.3 Book 31 number 117, Vol.5 Book 58 number 279.

Nuk i lexoni librat e juaj e dilni shitni mend .

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ramiz Alia dhe roli i tij nė vendosjen e pluralizmit politik nė vend
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-11-2009, 18:03
  2. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  3. Ndėrroi jetėn Haxhi Hafiz Sabri Koēi
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 28-07-2004, 15:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •