ke te pllenoj un ktU..?? Ku jan ku jannnnn se me zuri gjaku, do tju pllenojjjjjjjjjPor nese pllenohem me ndonje anetare dhe lind nja dy binjake keshtu pa pritur e pa kuptuar askush nuk do me pyesi "me c'te drejte".![]()
ke te pllenoj un ktU..?? Ku jan ku jannnnn se me zuri gjaku, do tju pllenojjjjjjjjjPor nese pllenohem me ndonje anetare dhe lind nja dy binjake keshtu pa pritur e pa kuptuar askush nuk do me pyesi "me c'te drejte".![]()
Pyes veten se sa humanist mund te jete nje pijanec...nejse...une e di pergjigjen megjithese pijanecet askush nuk i merr per seriozisht...do te doja qe te pakten ju, te me jepnit te drejte...thelle thelle,kam patur pershtypjen se ju,plaku njish, jeni nje pijanec i kamufluar megjithese asnjehere nuk jeni antaresuar ne shoqaten tone.Qe te tregohem i sinqerte,temat e tua me bien era alkool...pranojeni te shkreten...ne kete menyre do te justifikoni edhe kete teme e cila per hir te se vertetes,te qelb nga era e alkoolit![]()
Disa njerez si puna jote vella vrane Sokratin dhe kryqezuan Jezusin!
Sokrati dhe Jezusi nuk i'u imponuan askujt.... thjesht bashkekohesit e tyre nuk mundeshin ti degjonin dhe s'kishin pergjigje ne shume pyetje qe ata sollen. Keshtu disa indiferente hodhen thjesht nganje ironi... por kishte dhe te tjere qe pane se mendimi i ri po shkaterronte mbreterine e iluziont te tyre dhe keshtu njerin e helmuan se ofendoi perendite dhe tjertrin se na u shpall mbret i Izraelit. Por sic e dime as Sokrati nuk ofendoi asnje perendi dhe as Jezusi nuk u shpall mbret i Izraelit..... thjesht qe te dy "bene gabimin" dhe i thane njerezve gjera qe nuk donin te degjonin!
Rrofte mbereteria e iluzioneve, se dallon njerezit nga kafsha!
Po i kthej nje pyetje te shkurter pergjigjes tende(dhe se si e perceptoje une),se shume veta me sa shikoje te kjo teme kane qef te filofozojne!Nejse i kuptoje jane brenda temes
Mere me thjeshte,qe t'i marresh jeten robit duhet te kesh arsye shume,shume te forta se jeta eshte e shenjte,ku te keto arsye duhet te fusesh dhe ndergjegjen tende ne mes,qe ma mer mendja nuk do te lej per vite me rradhe rehat,leri pasojat e tjera,qe vin pasi t'i do kesh terhequr kembezen! Keshtu qe pergjigja eshte shume thjeshte dhe shume llogjike;Njeriu eshte shume i afte t'i dalloj gjerat dhe te jet i pergjegjshem per to,te besh femije eshte dicka normale,dicka qe te jep kenaqsi te pafund duke ditur se do kesh nje njeri qe do trashegoi mbiemrin tend etj etj,ku nga ana tjeter t'i marresh jeten nje njeriu nuk eshte njejta gje! Keshtu qe e drejta per t'u riprodhuar te eshte dhuruar nga natyra dhe shoqeria!
Keshtu qe me then te drejten o Kryeplak,edhe mua po me vin pak era alkool kjo teme(sic tha ai miku tankut) pa qefmbetje
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Endless : 11-10-2007 më 04:20
Without deviation from the norm, progress is not possible
Ka raste kur truri kthen drejtimin dhe precepton ndryshe!
Me pelqeu kjo ideja e kryeplakut, jemi mesuar gjithnje te gjykojme nen vijen e drejte te ligjeve natyrore. Por pse te mos shohim edhe anen tjeter. Cdo tregim ka shume ane apo?!
Pra, ne keto kohe te veshtira qe jetojme ( ose gjithnje njerzimi ka jetuar veshtire) a nuk do te ishte me hyjnore ti japim fund nje tmerri!
Apo te rilindim nje tmerr?
Gjithnje bazohem tek bota e trete, cdo dite shohim pamje te tmershme, dhe nese ajo quhet jete atehere une jam Zoti vet!
- The rest is silence.
Jam pjeserisht dakort me ato qe permende me siper rreth botes se trete,normalisht duhet te vihet edhe nje kufi rreth te berit femije,nese nuk u ploteson dot kushtet minimale te jeteses,gje qe kam ven re edhe njerizit ketu ne Shqiperi kane filluar te ndergjegjesohen vitet e fundit(te qenurit me te llogjikshem,rreth berjes se femijeve kur nuk kane mundesi ekonomike per t'i riitur edukuar...etj)
Por tani te besh edhe nje krahesim rreth te kryerit vrasje,me te berit nje femije(apo binjake)!!!Nuk e di po mua me duket shume absurde!
Without deviation from the norm, progress is not possible
Hugss...te me ndjeni,i nderuar,por nese pranimi i nje ftese per ne tavolinen time do te thote imponim' kundrejt meje apo teje,atehere terhiqem duke te kerkuar 1000 here te falur...ishte thjesht nje ftese per te pire nga nje teke..asgje me teper..rakia eshte shume e mire...ka thjesht alkoolin e rrushit...mund ta cosh ne nje laborator kimik dhe po te gjesh qofte edhe perqindjen me te vogel te alkoolit etilik,ke te drejte te me shash,te me qellosh,pse jo edhe te me denoncosh
Ndoshta vertet,ashtu si thua ti vella,mund te jem pasardhes i njerezve qe helmuan soktratin apo kryqezuan jezusin,por kjo gje nuk me ben mua nje kriminel,
ose te pakten, jo' per aq kohe sa nuk jam i tille"...pastaj...jo per te justifikuar paraardhesit e mi por ata e bene nje gje te tille kunder deshires se tyre dhe kjo vlen per t'u theksuar"...askush nuk do te behet kriminel...ne rastin konkret,romaket e kryqezuan jezusin me kerkese te pupullit te tij.Nuk donin ta shnderronin ne nje mit por nuk donin as te dilnin kundra nje populli te egersuar..a nuk te duket nje veprim i arsyeshem?
Po citoj fjalet e tua te mesiperme,ne te cilat thoni se sokrati dhe jezusi,bene gabimin qe ju thane njerezve gjera qe nuk donin ti degjonin"...nje dicka qe nuk dua ta degjoj,nuk do te thote me patjeter se eshte dicka e drejte apo e vertete...pra gjitheseicili ka boten e tij te iluzioneve dhe nuk mund te themi me bindje se bota e njerit eshte me e mire se bota e tjetrit...
"cdokush ka dhe pelqen boten e tij dhe askush nuk i imponohet askujt"..kjo do te ishte per mua bota ideale...pa paragjykime..pa hatermbetje..me pak fjale,nje mbreteri e paster iluzioni..por ne nuk mundemi te arrijme dicka te tille...pikerisht per kete arsye vetequhemi dhe jemi kafsha me e forte,ajo qe qendron ne krye te zinxhirit ushqimor..nje kafshe qe prin' por qe do te mbetet gjithmone nje kafshe..
Pergjigja per temen!Kafshet agresive do te kene gjithmone nje vend ne xhunglen tone"per fat te keq nje vend te privilegjuar"..kafshet e c'ekuilibruara do te izolohen ose do te perdoren per qellime te caktuara...ato te butat,te cilesuarat si me afer njerezores..nuk e di!...ndoshta do te bejne ate qe kane bere gjithmone...do te egzistojne duke pare se si triumfojne keto te parat...pershendetje dhe nese nuk pi rakine,aq me keq per ty: )
Ndryshuar për herë të fundit nga shoku_tanku : 11-10-2007 më 16:25
Fatkeqesisht "dikush" i paska zhdukur nja tre faqe pergjigjesh tek kjo teme... duke hequr disa ofendime qe me jane bere por edhe pergjigjet qe i'u dhash...
dhe pak a shume i thash atyre ofenduesve te meparshem se nuk jam kundra lindjeve jam kundra mosndergjegjes
e pra ty te vjen njecik ere alkoholi ky muhabet, mua me vjen njecik ere egoizmi
Ndryshuar për herë të fundit nga Kryeplaku : 11-10-2007 më 21:40
Krijoni Kontakt