Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 55
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Me ç'të drejtë?

Nese nje dite marre ndonje Kallash dhe i fus nje bresheri ndonje anetari ketu dhe e ndaj per mes sigurisht qe do me shajne te gjithe dhe do me vijne tek penxherja e birruces familja e tij e do me pyesin "me c'te drejte i morra jeten, me c'te drejte e keputa kete filize qe po lulezonte". Sigurisht qe shqetesimi i tyre edhe c'fryerja e tyre eshte krjet e justifikueshme!

Por nese pllenohem me ndonje anetare dhe lind nja dy binjake keshtu pa pritur e pa kuptuar askush nuk do me pyesi "me c'te drejte".

Ja pra kete pyetje bej une: nese nuk kemi asnje te drejte ti marrim jete tjetrit sa te drejte kemi qe te japim jete?

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Whaaaaaaaaaaaat???
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    "pllenohem" do te thote e le me barre e? aha...
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-11-2006
    Postime
    34
    ne rastin normal, serioz e drejta eshte vazhdimesia e jetes gjeneratave dhe ne kendveshtrimin familiar eshte te kesh pasardhes. per pune kopilash them se s'ka justifikim

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku
    Ja pra kete pyetje bej une: nese nuk kemi asnje te drejte ti marrim jete tjetrit sa te drejte kemi qe te japim jete?
    Kemi aq te drejte sa bekime kemi marre ne kete jete.. (nga Zoti kuptohet)
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    TE DREJTEN E GJEN VETEM KUR JEP TE DREJTE(ne kete rast femije ne jete)DHE NUK KE TE DREJTE KUR TI NUK JEP TE DREJTE POR MERR NGA AJO(merr jete).

PS:ne rregull je me kete o toç?? hajde zgjidhe filozofine e kesaj qe thashe meqe e mban veten si filizof a psikolog.

Fine Wine Maska e ildushja
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku
    Nese nje dite marre ndonje Kallash dhe i fus nje bresheri ndonje anetari ketu dhe e ndaj per mes sigurisht qe do me shajne te gjithe dhe do me vijne tek penxherja e birruces familja e tij e do me pyesin "me c'te drejte i morra jeten, me c'te drejte e keputa kete filize qe po lulezonte". Sigurisht qe shqetesimi i tyre edhe c'fryerja e tyre eshte krjet e justifikueshme!

Por nese pllenohem me ndonje anetare dhe lind nja dy binjake keshtu pa pritur e pa kuptuar askush nuk do me pyesi "me c'te drejte".

Nemos gabohem ke Bob Marleyn ne avatar.. mos valle kishe pire ndonje fat blunt para se ta hapje kete teme? :P

Nejse se kisha menduar ktem kshuqe urime.
    Nese beson ne zot/natyre/asgje.. nje gje dihet... si njerez jemi krijuar qe te riprodhojme... ky nuk eshte krim, kjo eshte pjese e jetes/ nevoje per qenjet njerezore si dhe kafshet.
    Nese ti i merr dikujt jeten kjo nuk eshte nevoje per te mbijetuar/ ky eshte krim. Lindja dhe vdkeja jan e kunderta e njera tjetres..

Kur lind dikush/ kur bejme bebe... kemi dhene nje jete te re, nje tjeter person ne kete bote.

Kur vdes dikush/ose vritet ne kete rast, eshte marrja e nje jete, humbja, -1 person ne bote.

Numri mbase ska rendesi se dhe vdesin dhe lindin njerez, por vdekja eshte hidherim dhe lindja lumturi.

Ti marresh jeten dikujt do te thote qe je kafshe, qe nuk te pelcet qe me te po vret dhe zemrat e te dashurve te tij/saj, po i fshin te ardhmen, po i jep mbarim si person.
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,063

shpjegim filozofik

Me c'te drejte?
    latinisht

e pluribus unum ???

apo

e unum pluribus ???

ose me shqip kryeplako

nga uniteti ne diversitet ???

apo

nga diversiteti ne unitet ???

ne te dyja rastet je brenda se drejtes tende te zgjedhjes dhe te marrjes se vendimeve por je i detyruar te mbash mbi veten tende pasojat e zgjedhjeve te bera nga ty, dhe ketu me duhet te flas hapur :

nga vendimi yt mund te largohesh nga thelbi suprem dhe kjo te kushton shtrejte deri edhe ne dalje nga lloji yt

ose mund te afrohesh me afer entitetit suprem deri edhe aty sa edhe te behesh njesh me kete thelb suprem,ose ashtu sic e ka quajtur filozofi NICE te behesh super-njeri

ne te dyja rastet je brenda d. m. th. je brenda kesaj loje kozmike hyjnore qe vjen nga perjetesia dhe shkon ne perjetesi

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    fell, fell, fell keni hy...
    Kush po te jep te drejte te pllenosh dikend pa lejeo or lako, i paskesh shitur drute!
    A e di se le kryet per k'to pune? Njesoj si me i pas marre jeten dikujt, hej!

Me te shara ketu ne forum, nuk mbetet kush plle, mos bani dert. As kallashat e shkrepur verbalisht nuk vrasin kend, vetem mos kaloni nga: e thash - e bera! Se cdo gje do te mbetet ne rregull sic ka qene.

Pershnetje
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Ka njefare te drejte ai "kryeplaku"

Ne shoqerine tone ka shume njerez te papergjegjshem.......
    bejne nga 5-6-7 kalamanj,pa patur pune dhe para te mjaftueshme per ti rritur e edukuar si njerez ......atehere shteti detyrohet tu paguaj asistenca,te hapi shkolla te reja,te investoj per papunesine e madhe...e te gjitha keto me parate tona.....
    d.m.th. si une qe kam 1 femije si ai qe ka 6 femije,te njejtat taksa do paguajme....
    edhe une shtroj nje pyetje......c`detyrim kam une te paguaj taksa te teperta e te punoj gjithe diten,,per te rritur kopilat e atyre qe nuk kane as tru as hic???????pse te mos i perdor ato para per te rritur femijet e mi, por te rris femijet e te papergjegjshmit??????????
    Por ky problem eshte vetem gjysma e te keqes.......se po ti detyrojme (ata te papergjegjshmit) ti rrisin vete femijet e tyre (pa ndihmen e taksave tona)
    ata femije do rriten te privuar dhe injorante..dhe duke pare diferencen me femijet e tjere,ata do ndihen te diskriminuar dhe shume kollaj behen kriminela,hajduter,drogaxhinj,etj.....
    Pra kesaj i thone te paguash taksa per te ndihmuar te varferit dhe ne fund ai do vij te te vras edhe ne gjume.....

Si perfundim......
    te gjithe kane te drejte te bejne femije,por asnje nuk ka te drejte te paguaj papergjegjshmerine e tjetrit........
    SHOQERIA KA PAK PROBLEME KUR TE PAPERGJEGJESHMIT NUK KANE TE DREJTA.........
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 09-12-2006 më 20:46

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  3. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  4. Çdo kush ka të drejtë të jetë i lumtur!
    Nga Davius në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 02-12-2007, 16:43
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •