Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 55
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Jam dakord me kryeplakun,
    ketu jemi tek forumi i filozofise, dhe duhen bere pyetje te tilla ne dukje banale qe i dihet pergjigja por thelle thelle nuk eshte aq e lehte ti pergjigjesh.

Eshte si puna e matematikes, ka ushtrime te tipit : verteto se a*0=0, te gjithe do thone se eshte banale, por pse? aty eshte problemi.
    Kryeplaku e beri pyetjen jo se kishte dyshime rreth te drejtes per te dhene jete, por per te na bere te mendojme.
    fundja a nuk eshte forumi kerkohet PSE dhe jo SI?

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku Lexo Postimin
    e pra ty te vjen njecik ere alkoholi ky muhabet, mua me vjen njecik ere egoizmi
    Te kerkoj ndjese kryeplak se ndoshta u bera i bezdisur por do te doja te te pyesja se si e perkufizoni ju sensin e humorit dhe a ka vend per te ne filozofi?

Ju faleminderit per mirekuptimin..

ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anëtarësuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895

Cool loooooooool

Nese nje dite marre ndonje Kallash dhe i fus nje bresheri ndonje anetari ketu dhe e ndaj per mes sigurisht qe do me shajne te gjithe dhe do me vijne tek penxherja e birruces familja e tij e do me pyesin "me c'te drejte i morra jeten, me c'te drejte e keputa kete filize qe po lulezonte". Sigurisht qe shqetesimi i tyre edhe c'fryerja e tyre eshte krjet e justifikueshme!

Por nese pllenohem me ndonje anetare dhe lind nja dy binjake keshtu pa pritur e pa kuptuar askush nuk do me pyesi "me c'te drejte".

Ja pra kete pyetje bej une: nese nuk kemi asnje te drejte ti marrim jete tjetrit sa te drejte kemi qe te japim jete?
    Po ti je Kryeplak me lale...ke te gjitha te drejtat e mundshme....ahhahhahahhah

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Disa njerez si puna jote vella vrane Sokratin dhe kryqezuan Jezusin!

Sokrati dhe Jezusi nuk i'u imponuan askujt.... thjesht bashkekohesit e tyre nuk mundeshin ti degjonin dhe s'kishin pergjigje ne shume pyetje qe ata sollen. Keshtu disa indiferente hodhen thjesht nganje ironi... por kishte dhe te tjere qe pane se mendimi i ri po shkaterronte mbreterine e iluziont te tyre dhe keshtu njerin e helmuan se ofendoi perendite dhe tjertrin se na u shpall mbret i Izraelit. Por sic e dime as Sokrati nuk ofendoi asnje perendi dhe as Jezusi nuk u shpall mbret i Izraelit..... thjesht qe te dy "bene gabimin" dhe i thane njerezve gjera qe nuk donin te degjonin!

Rrofte mbereteria e iluzioneve, se dallon njerezit nga kafsha!
    Mendon vertet se Jezusi nuk ju imponua njerezve, flet historia se si here mundej nga kundershtaret e tij dhe si hera heres ndeshkonte me kryqezata popuj te tere sepse nuk i bindeshin kryqit, dhe gjithe kjo masaker behej nen emrin e Jezusit apo te bindjes se tij fetare. E njejta gje ndodhte edhe nen emrin e fese tjeter analoge te kohes asaj muslimane.

Dito.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Dito Lexo Postimin
    Mendon vertet se Jezusi nuk ju imponua njerezve, flet historia se si here mundej nga kundershtaret e tij dhe si hera heres ndeshkonte me kryqezata popuj te tere sepse nuk i bindeshin kryqit, dhe gjithe kjo masaker behej nen emrin e Jezusit apo te bindjes se tij fetare. E njejta gje ndodhte edhe nen emrin e fese tjeter analoge te kohes asaj muslimane.

Dito.
    me duket se e ke keqkuptuar, kur themi se jezusi nuk iu imponua njerezve flasim per personin e jezusit jo per luftrat ne emer te tij
    Respekte

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    me duket se e ke keqkuptuar, kur themi se jezusi nuk iu imponua njerezve flasim per personin e jezusit jo per luftrat ne emer te tij
    Respekte
    Individi perfaqeson nje bindje/ideal brenda llojit dhe per kete nuk duhet shfaqesuar ai qe ish iniciatori apo pasuesit e tij qe ishin egzekutoret, sepse une nuk mund te bej pa faj ate qe tha beje dhe ate qe e beri, sepse te dy jane bashkefajtore. Ideja e Jezuiteve eshte e shkruar qarte edhe ne librat e tyre, digj shkaterro cdo gje qe nuk ka lidhje me kryqin. Vete fjala ndeshkim nga zoti sipas tyre, eshte nje urdher per te vrare.

Dito.

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    eshte nje pyetje qe nuk do koment te tepert !!! e drejta jote eshte deri aty sa nuk shkel te drejten e tjetrit !!! ne rastin e pare ti se ke te drejten per te marr jete ne rastin e dyte e ke per t u riprodhuar !!! kshu qe eshte humbje kohe te kalojme nga nje teme filozofike ne luftra fetare apo ne faktin e evoluimit !!! e drejta per te jetuar eshte e drejte absolute dhe nuk mund te shkelet nga asnje !!!
    eshte e kote te gjejme nje alibi si tipi i asaj qe thote lufte per egzistence apo ku di une cfare tjeter alibie !!! mjeti jo gjithmone justifikon qellimin !!! gjithe te mirat te gjitheve !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    Citim Postuar më parë nga Dito Lexo Postimin
    Individi perfaqeson nje bindje/ideal brenda llojit dhe per kete nuk duhet shfaqesuar ai qe ish iniciatori apo pasuesit e tij qe ishin egzekutoret, sepse une nuk mund te bej pa faj ate qe tha beje dhe ate qe e beri, sepse te dy jane bashkefajtore. Ideja e Jezuiteve eshte e shkruar qarte edhe ne librat e tyre, digj shkaterro cdo gje qe nuk ka lidhje me kryqin. Vete fjala ndeshkim nga zoti sipas tyre, eshte nje urdher per te vrare.

Dito.

nese do gjesh qofte edhe nje fjale te Jzusit qe thote per te luftuar edhe per te ndeshkuar mekataret jam gati une te kryqezohem si Jezusi !!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga SaS Lexo Postimin
    nese do gjesh qofte edhe nje fjale te Jzusit qe thote per te luftuar edhe per te ndeshkuar mekataret jam gati une te kryqezohem si Jezusi !!!
    une nuk jam kristiam , madje dyshoj vete ekzistencen e jezusit, por figura e tij eshte shembull i njeriut perfekt, dhe kjo qe thua ti SaS eshte e vertete.

Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    une nuk jam kristiam , madje dyshoj vete ekzistencen e jezusit, por figura e tij eshte shembull i njeriut perfekt, dhe kjo qe thua ti SaS eshte e vertete.
    flm per mbeshtetjen aq me teper nga nje jobesimtar !!! eshte fakt qe ata qe keqperdorin fene per interesat e tyre qofte edhe te nje kombi nuk quhen besimtar !!! kryqezatat edhe irani jane shembulli perfekt i nje fenomeni te tille !!! kalofsh mire !!!

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  3. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  4. Çdo kush ka të drejtë të jetë i lumtur!
    Nga Davius në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 02-12-2007, 16:43
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •