"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
ISLAMI nuk eshte religjion!!!
Religjion ka kuptimin dhe kuptohet vetem Raporti Zot dhe Njeri d.m.th vetem aato qeshtje te cilat kan te bejne me Xhehnetin dhe Xhehnemim ,vdekjen dhe boten e ardhshme ,ky ehste religjion...
Ndersa Islami ka kuptimin dhe kuptohet ndryshe sepse ne Islam eshte raprti Zot-njeri-njeri...
D.m.th me keshilla dhe urdherat qe jep Allahu ne Kuran rregullon raportet ndermjet njerzeve dhe ato raporte jan te ndryshme ...
Shembull: Ne "Kushtetuten" e Kuranin rregullohen Raportet e shumta te karakterit ekonomik,politik,shoqeror,pedagogjik,shkencor dhe shume gjera qe i perkasin vetem njerzeve ...
D.m.th si perfundim Islami eshte vet shkenca...
(41:12)Then he completed seven heavens in two DAYS and He made in each heaven its affair.And We adorned the nearest(lowest)heaven with lamps(stars)to be an adornment as well as to guard(from the devils by using them as missiles against the devils).Such is the Decree of Him the All-mighty,All-knower............kete thote kurani,qe u krijuan 7 qiejt ne dy dite dhe qe yjet i krijoi per te gjuajtur djajte me missile,......pse keshtu thote teoria e big bang-ut qe 7 qiej u krijuan ne dy dite,lene mo pastaj qe me djaj nuk merret fare shkenca......lene pra mo fisnik, lene shkencen,merru me fe,se jane dy gjera krejt te ndryshme.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Qe te jesh me i kjart mundohu te shkruash kjart dhe perdore gjuhen tende d.m.th gjuhen shqipe qe te te kuptojn edhe te tjeret qe i perkasin forumit shqiptar e jo anglez...
Nje keshill qe ta kuptosh drejt nje ajet Kurani duhet te jesh nje klikerash goxha i fort ,ne menyre qe te mos e keqkuptosh apo keqinterpretosh...
Shkenca akoma nuk e ka zbuluar kete thenjen shtatë palë qiejne Kuran dhe kur ta kupton shkenca se qfar dotë realisht kjo ateher duhet ta rishikoj at dy ditesh qe e ka cekur shkenca sipas teje....
Dhe kur ti cek at dy ditesh ateher sqaroje pak me mire ne menyre qe te te kuptoj kjart pyetjen apo pohimin tend...
Ateher fisnik sipas big bang theory hapesira(pra qielli)filloi menjehere me explodimin e singularitetit(atomit primordial quje si te dush) ndersa ai vargu kuranor thote se u krijuan 7 qiej per dy dite,nuk shef ti kontradiksion ketu?pra kemi nje hapesire(1 qiell) dhe jo shtate,dhe dy ditet nuk duken gjekundi tek teoria e big bang
PS.Eh fisniko keshtu eshte kur i ben gjerat me copy paste dhe nuk di me u pergjigj![]()
UNE JAM TI-TI JE UNE
Vargun 41:12 spjegoje shkencerisht
Kete varg une e kam sjelle ne anglisht,se nuk e disponoja ne gjuhe tjeter(pra as ne Shqip) e ke tek postimet e mija me siper
me respekt
UNE JAM TI-TI JE UNE
41:12. Dhe ata i krijoi shtatë qiej brenda dy ditëve dhe secilit qiell i caktoi atë që i nevojitej. Qiellin më të afërt (të Dunjasë) Ne e stolisëm me yje ndriçuese dhe e bëmë të mbrojtur. Ky është caktim i plotfuqishmit, të dijshmit.
D.m.th ky eshte ajeti...
qfar deshiron te te shpjegohet shkenctarisht kjo ,kur akoma shkenca nuk e ka iden ...
Krijoni Kontakt