Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 49
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    Fisniko te thash edhe me pare,merruni me gjona fetare,nuk o shkenca per ju......keni mesu me bo copy-paste nga haruni dhe kaq
    Jo eshte e kunderta "per ne eshte shkenca"...

Islami eshte vetë shkenca dhe Jeta ,mund te ia dalesh mban shkences ,ndersa Islamit Jo sepse eshte nje Oqean i pafund...

Ndersa per copy-pastet nuk i preferoj ,por nganjeher jan te nevojshme ...si pergjigje expresse ...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    ISLAMI nuk eshte religjion!!!

Religjion ka kuptimin dhe kuptohet vetem Raporti Zot dhe Njeri d.m.th vetem aato qeshtje te cilat kan te bejne me Xhehnetin dhe Xhehnemim ,vdekjen dhe boten e ardhshme ,ky ehste religjion...

Ndersa Islami ka kuptimin dhe kuptohet ndryshe sepse ne Islam eshte raprti Zot-njeri-njeri...
    D.m.th me keshilla dhe urdherat qe jep Allahu ne Kuran rregullon raportet ndermjet njerzeve dhe ato raporte jan te ndryshme ...

Shembull: Ne "Kushtetuten" e Kuranin rregullohen Raportet e shumta te karakterit ekonomik,politik,shoqeror,pedagogjik,shkencor dhe shume gjera qe i perkasin vetem njerzeve ...

D.m.th si perfundim Islami eshte vet shkenca...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    (41:12)Then he completed seven heavens in two DAYS and He made in each heaven its affair.And We adorned the nearest(lowest)heaven with lamps(stars)to be an adornment as well as to guard(from the devils by using them as missiles against the devils).Such is the Decree of Him the All-mighty,All-knower............kete thote kurani,qe u krijuan 7 qiejt ne dy dite dhe qe yjet i krijoi per te gjuajtur djajte me missile,......pse keshtu thote teoria e big bang-ut qe 7 qiej u krijuan ne dy dite,lene mo pastaj qe me djaj nuk merret fare shkenca......lene pra mo fisnik, lene shkencen,merru me fe,se jane dy gjera krejt te ndryshme.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    (41:12)Then he completed seven heavens in two DAYS and He made in each heaven its affair.And We adorned the nearest(lowest)heaven with lamps(stars)to be an adornment as well as to guard(from the devils by using them as missiles against the devils).Such is the Decree of Him the All-mighty,All-knower............kete thote kurani,qe u krijuan 7 qiejt ne dy dite dhe qe yjet i krijoi per te gjuajtur djajte me missile,......pse keshtu thote teoria e big bang-ut qe 7 qiej u krijuan ne dy dite,lene mo pastaj qe me djaj nuk merret fare shkenca......lene pra mo fisnik, lene shkencen,merru me fe,se jane dy gjera krejt te ndryshme.
    Qe te jesh me i kjart mundohu te shkruash kjart dhe perdore gjuhen tende d.m.th gjuhen shqipe qe te te kuptojn edhe te tjeret qe i perkasin forumit shqiptar e jo anglez...

Nje keshill qe ta kuptosh drejt nje ajet Kurani duhet te jesh nje klikerash goxha i fort ,ne menyre qe te mos e keqkuptosh apo keqinterpretosh...

Shkenca akoma nuk e ka zbuluar kete thenjen shtatë palë qiejne Kuran dhe kur ta kupton shkenca se qfar dotë realisht kjo ateher duhet ta rishikoj at dy ditesh qe e ka cekur shkenca sipas teje....

Dhe kur ti cek at dy ditesh ateher sqaroje pak me mire ne menyre qe te te kuptoj kjart pyetjen apo pohimin tend...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ateher fisnik sipas big bang theory hapesira(pra qielli)filloi menjehere me explodimin e singularitetit(atomit primordial quje si te dush) ndersa ai vargu kuranor thote se u krijuan 7 qiej per dy dite,nuk shef ti kontradiksion ketu?pra kemi nje hapesire(1 qiell) dhe jo shtate,dhe dy ditet nuk duken gjekundi tek teoria e big bang
    PS.Eh fisniko keshtu eshte kur i ben gjerat me copy paste dhe nuk di me u pergjigj
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Ateher fisnik sipas big bang theory hapesira(pra qielli)filloi menjehere me explodimin e singularitetit(atomit primordial quje si te dush) ndersa ai vargu kuranor thote se u krijuan 7 qiej per dy dite,nuk shef ti kontradiksion ketu?pra kemi nje hapesire(1 qiell) dhe jo shtate,dhe dy ditet nuk duken gjekundi tek teoria e big bang
    PS.Eh fisniko keshtu eshte kur i ben gjerat me copy paste dhe nuk di me u pergjigj
    Lexo ma mire Billy the kid from the wild wild west . Ne Kuran Allahu i madheruar thot " Ne e krijuam qiellin dhe ne e zgjerojme ate "!!!
    Pra teoria e big bengut tend pershkruhet ne nje ajet Kuranor.
    Me Respekt Gostivari_usa

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Lexo ma mire Billy the kid from the wild wild west . Ne Kuran Allahu i madheruar thot " Ne e krijuam qiellin dhe ne e zgjerojme ate "!!!
    Pra teoria e big bengut tend pershkruhet ne nje ajet Kuranor.
    Me Respekt Gostivari_usa
    Po ata 7 qiejt qe u bene ne dy dite nga do i shpiesh?.....ik edhe ti merru me fe mos u merr me nick-un tim
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Po ata 7 qiejt qe u bene ne dy dite nga do i shpiesh?.....ik edhe ti merru me fe mos u merr me nick-un tim
    o Dashamire formuloje me mire kete pyetje...se po e pshtjell llug po e bene...

Un nuk po mundem te te pergjigjem pa e kuptuar at pyetje....

thjesht formuloje me mire ,rend e rend ,sa me thjesht...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Vargun 41:12 spjegoje shkencerisht
    Kete varg une e kam sjelle ne anglisht,se nuk e disponoja ne gjuhe tjeter(pra as ne Shqip) e ke tek postimet e mija me siper
    me respekt
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    41:12. Dhe ata i krijoi shtatë qiej brenda dy ditëve dhe secilit qiell i caktoi atë që i nevojitej. Qiellin më të afërt (të Dunjasë) Ne e stolisëm me yje ndriçuese dhe e bëmë të mbrojtur. Ky është caktim i plotfuqishmit, të dijshmit.

D.m.th ky eshte ajeti...

qfar deshiron te te shpjegohet shkenctarisht kjo ,kur akoma shkenca nuk e ka iden ...

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Kurani", kontradiktat dhe absurditetet
    Nga Legjion në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 312
    Postimi i Fundit: 03-10-2017, 08:23
  2. Shkenca ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 18-08-2010, 11:10
  3. Profecite , mrekulli profetike dhe mrekullite shkencore
    Nga _Mersin_ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 10-05-2010, 06:02
  4. Mrekullite shkencore te Kur'anit --- video dokumentar ---
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 05-03-2007, 13:46
  5. Mrekullitë e Jezusit
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 16-03-2006, 18:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •