Mustafa, keto perrallat bien ndesh me metoden shkencore - observimi, hipotezimi, teorizimi. Kush observoi, muhameti analfabeti, apo zoti juaj luftdashes dhe politikan?KRIJIMI I UNIVERSIT
Në ajetin e mëposhtëm, përshkruhet origjina e universit:
”Ai është Krijuesi fillestar i qiejve dhe i tokës
(pa pasur asnjë shembull)...” (El-En’am 101)
Ne fakt mjafton vetem ky fakt per te hedhur poshte kto interpretime koti qe bejne keta fetaret.
The big bang singularity is the earliest state of the universe.Singulariteti i big bang-ut eshte gjendja e me perpareshme e universit.......Allahu nuk krijoi asgje.
The earliest state of the universe is inanimate.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
E pse ja fut kot...
"Ai (Allahu ) eshte Arkitekti i ketij Univerzi nese deshiron te studjosh Arkitekturen e Tij ateher lexoje Kuranin"
Filozofia e problemit tend qendron tek ajo se nuk beson ne vertetesin e Kuranit Hyjnor dhe e moshon kete ,dhe kur te mohosh duhet qe ta mohim duhet ta mbeshtesesh me argumente apo fakte dhe nese deshiron qe te hyjm ne konktst te ketij problemi d.m.th rreth vertetesis se Kuranit Hyjnor ather te ftoj ne bashkediskutim dhe lexim te argumente te njeri tjetrit ...
Kliko ne kete temë dhe flasim ...
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=78247
dhe kur te kesh te kjart kete aspekt te kesaj hamendje ateher duhet te kuposh edhe disa barriera qe te pengojn qe te kuptosh...
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
Une ia fus kot?E pse ja fut kot...
Referenca:dhe kur te kesh te kjart kete aspekt te kesaj hamendje ateher duhet te kuposh edhe disa barriera qe te pengojn qe te kuptosh...
* Dostojevski, Idioti
* Mozart, Piano Sonata No. 11 in A major ('Alla Turca') K. 331 (K. 300i): Rondo alla Turca, edited
Ne Kuran perseritet ne menyre te vazhdueshme njesoj si dhe ne bibel qe universi u krijua ne 6 dite,kjo eshte ne kundershtim flagrant me teorine e big bang.....shikoni vargjet kuranore,7:54,10:3,11:7,25:59,50:38,57:4.......... ....kurani dhe bibla nuk kane asgje shkencore
UNE JAM TI-TI JE UNE
O dashamir shkenctar e keni quajtur e dhe Drwinin dhe vicat e tij u hudhen ne pleh shpejt...
Dhe te mos flasim per skandalete sheknces se Sotit ,te cilat dita dites me zbulimet e tyre e kondershtojn njera tjetren...
Sot ne shtyp paraqitet nje zbulim dhe pas nje vitit ai zbulim hudhet posht nga rizbulim tjeter...keshtu qe nuk qendron ajo se qfar thua...
Ndersa faktet e Kuranit asnjeher nuk jan hudhur posht por vetem jan zbuluar dhe jan vertetuar nga vet shkenca moderne...
Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 04-10-2007 më 06:10
Triumfi i Big Bengut
Në vitin 1948 Xhorxh Gamov duke i avancuar më tej llogaritjet e Xhorxh Lëmetrit, hodhi një tezë të re mbi Big Bengun. Nëse universi është formuar me një shpërthim kataklizmik, padyshim që duhet të ketë lënë pas një përqindje të caktuar të rrezatimit. Dhe mbi të gjitha ky rrezatim duhet të jetë përhapur në raport të njëjtë në të gjithë universin.
Ky argument që duhej të vërtetohej, pa kaluar shumë kohë u gjend. Në vitin 1965, dy kërkues Arno Penzias dhe Robert Uillson si përfundim i një rastësie, zbuluan këto rrezatime (valë) të panjohura. Ky rrezatim, të cilin e quajtën “Sfondi Kozmik i Rrezatimit” ishte i ndryshëm nga rrezatimet që reflektoheshin nga çdo vend i hapësirës për uniformitetin e jashtëzakonshëm. E shprehur ndryshe ky nuk ishte një rrezatim me origjinë të lokalizuar, pra, nuk kishte një burim të përcaktuar dhe ishte i përhapur gjithandej. Kështu që shumë shpejt u zbulua se këto rrezatime i takonin mbetjeve të periudhës së Big Bengut që vazhdojnë që nga çasti i parë i shpërthimit të madh. Gjithashtu Gamovi nxorri se frekuenca e rrezatimeve ishte shumë e afërt me vlerën e parashikuar nga shkencëtarët më parë. Penzia dhe Uillson fituan edhe çmimin Nobel për zbulimin e tyre.
Në 1989, Xhorxh Smut me ekipin e tij të NASA’s hodhën në hapësirë “Satelitin e Zbulimit të Rrezatimit të Sfondit Kozmik” (COBE). Me aparatet e ndjeshme të vendosura në këtë anije kozmike u deshën vetëm 8 minuta për të detektuar dhe pohuar matjet e Penzias dhe Uillsonit. Konkluzionet vërtetuan rezultatet e mbetjeve të trysnisë dhe nxehtësisë prej shpërthimit të madh në fillim të universit. Shumica e shkencëtarëve pohuan se COBE në mënyrë të sukseshme kishte kapur mbetjet e Big Bengut.
Shumë fakte të reja për Big Bengun po dilnin. Një argument tjetër i rëndësishëm i Big Bengut ishte sasia e gazeve të hidrogjenit dhe heliumit në hapësirë. Me matjet e bëra në ditët tona kuptohet se raporti hidrogjen-helium në univers përputhet plotësisht me raportin teorik të llogaritjeve të mbetjes së hidrogjen-helium nga Big Bengu. Kjo na drejton në atë se në teorinë e gjendjes së palëvizshme nëse universi pa një fillim vjen nga infiniti dhe nuk ka fillim, hidrogjeni në univers do të digjej plotësisht dhe do të kthehej në helium. I mbështetur nga fakte të mjaftueshme Big Bengu u pranua në mënyrë të prerë nga shkenca. Sipas një shkrimi në numrin e Tetorit 1994 të revistës “Scientific American” shënon se modeli i Big Bengut është i vetmi që merr parasysh zgjerimin e vazhdueshëm dhe siste-matik të universit dhe përfundime të tjera observuese.
Denis Shama, i cili për një kohë të gjatë së bashku me Fred Hoil, përkrahu teorinë e gjendjes së palëvizshme, u shpreh në këtë mënyrë mbi argumentat e njëpasnjëshme të Big Bengut:
“Edhe unë si gjithë ato që përkrahnin teorinë e gjendjes së palëvizshme u fërkuan për një kohë të gjatë me argumentat bindëse... Një rol të rëndësishëm luaja dhe unë por jo se i besoja vërtetësisë por vetëm se do të doja që “gjëndja e palëvizshme” të ishte e vërtetë. Kundra argumenteve mora pjesë përkrah Fredit për të gjetur përgji-gje për këto zbulime armike. Por me grumbullimin e më tepër të argumenteve, e kuptova që nuk kishte më kuptim të vazhdoja të luaja rolin dhe mendova se tashmë duhet lënë mënjanë “gjëndja e palëvizshme”.
Fisniko te thash edhe me pare,merruni me gjona fetare,nuk o shkenca per ju......keni mesu me bo copy-paste nga haruni dhe kaq
UNE JAM TI-TI JE UNE
Krijoni Kontakt