Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 107
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Dashuria pervecse nuk njeh moshe gjithashtu nuk krekoset nuk kerkon te sajat nuk pezmatohet nuk ka smire nuk ka zili..Une personalisht jam dakort sepse martesen nuk e krijoi njeriu por Perendia .Ne radhe te pare martesa eshte nje institucion mdje i pari ne bote qekurse Perendia e krijoi boten .Dhe thuhet se Ai i krijoi mashkull dhe femer dhe te dy do te jene nje mish i vetem pra nuk thuhet gjekundi se buri duhet te jete me imadh se gruaja ose gruaja me madhe se burri.Gjeja e pare qe duhet patur para sysh eshte se ai ose ajo a te afrojne me afer Perendisse apo jo .E theksoj kete gje edhe njehere sepse martesa nuk ishte ide e njeriut por e Perendise .Dhe nje varg ne bibel thot tek mat 19 se Ate qe Perendia ka bashkuar njeriu te mos e ndaje as me filozofi njerezore as me ideollogji te kota as me ndonje fe te rreme.Edhe njehere e theksoj Ate qe PERENDIA ka bashkuar njeriu nuk duhet ta ndaje perndryshe quhet divorc. Dhe divorci eshte nje nga mekatet dhe mallkimet me te medha qe po e shkaterrojne sot shoqerine .sic duket ne bibel nuk thuhet qe ate qe njeriu ka bashkuar Perendia te mos e ndaje por Ate qe PERENDIA KA BASHKUAR NJERIU TE MOS AS TA MENDOJE TA NDAJE.Nqs Perendia ka bashkuar dy persona nje burre dhe nje grua kush je tio qe ti ndash ata te dy edhe sikur te jene ne mosha te tilla qe njeriu se kupton? A mund ti thote ena pocarit pse me bere keshtu pra me tevogel ne moshe se gruaj ime ose me te madhe ne moshe se burri im?A mund ta prishe njeriu vepren e Perendise ?A nuk edin njerzit se martesa eshte nje shembul i mredhenies se Krishtit me kishen ashtu sic tha Jezusi :burri ta doje gruan ashtu sic une e desha KIshen ,une dhashe jeten time per kishen .Keshtu edhe burri duhet ta doje gruan e vet pote jete nevoja te japi edhe jeten evet.Une vet jam kaq shume i bekuar qe zoti me ka vendosur nje partnere te mrekullueshme ne ijet e mia pra perkrah meje jam personi me i bekuar ne bot sepse Perendia me ka dhene gruan me te mrekullueshmen ne bot per mua pavarsisht se ajo eshte 2 vjet me madhe se une, ne shkojme shume mire bashke.per me tej mund edhe tju shkruaj personalisht deshmine time se si Perendia e soli Eliden time (se keshtu e ka emrin )ne jeten time .Madje kam njohur edhe cifte te tjere te mrekullueshem ku gruaja eshte 4 vjete me madhe .Zoti ju bekofte shume dhe paqjq e Jezus Krishtit qofte mbi ne te gjith AMEN.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Martesa

Nqs se une kam share njeri ketu ne kete forum ku cdo njeri paska te drejten me thene nje version sa me ndihmues e jo me u tall e me harxhu leket kot mire por nqs nuk kam share njeri dhe perkundrazi kam respektuar te tjeret atehere pse duhet te me shani apo se mos fjala qe kam shkruajtur ishte jo e pelqyeshme per ty nes mendon veten kaq te zgjuar atehere mu pergjigj per kete qe do te them .kush i krijoi ato qe egzistojne sot ? a e di ti si jetojne e si fluturojne zogjte ne qiell apo e di ti se si pjellin delet apo e di ti se si shkaktohen shkreptetimat ne qiell apo e di ti se si jane kujdesur prinderit e tu per ty e di ti kohen se kur duhet te pjelle drenusha a e njeh ti Perendine e vertete a ke dijeni ti se kush ta dha shpirtin ty a e di ti se kush ka dhene jeten e tij per mekataret.nese e di mu pergjigj me fjale te sakta dhe jo ofenduese .Nese nuk te pelqeu fjala divorc duhet te kuptosh se eshte nje nga plaget e shoqerise ku edhe ti ben pjese edhe ne vend qe te merresh me fjale talese dhe te neveritshme hidhu qe te jesh nje nga personat qe jane bekim per kete vend dhe jo mallkim.Edhe dua te shtoje dicka per sa kohe ky nenforum nuk pranon nga te gjitha versionet eshte nje nenforum i mbaruar.Tani tani ne vend qe te hidhesh ne debat fillo me mire te mendosh se sa Perendia te deshi qe dha gjakun e tij te cmuar per te falur nje mekatar si ty dhe si une .Kam nje mesazh per te gjith ata qe jane ne mendime : edhe sikur malet te zhvendoseshin dhe te shkaterrohej cdo gje Dashuria ime nuk do te largohet kurre nga ty thote Zoti.Perendia i paqes ju dhente hir dhe dashuri.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Martesa

Sigurisht qe une jam i krishtere dhe e pohoj me plot goje kete gje ,por dua te theksoj se ky nenforum nuk eshte i ndare vecmas per jo te krishteret te cilet nuk i ofendoj aspak kur e them kete shprehje sepse vete e pranojne qe nuk jane, por ky nenforum eshte per te gjith shqipetaret kudo qe jane cfaredo qe besojne dhe te cfaredo gjinie ne mos kujt nunk i pelqen le te largohet nga nenforuki.Perendia i paqes dhe Zoti im Jezus Krisht tju bekoje me ploteset e tyre ate qe skane dhe u dhente begati atyre qe kane..Albani.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-04-2006
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    397
    deri ne 5 vite nuk besoj se do sillte probleme te medha por ne usa kur isha kishin diferenca 30 vjet jam kunder kesaj te dytes
    Ne se njerezit flasin keq per mua: Ta dinin c'kam thene une per ata: Do te flisnin edhe me keq.---JM

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    Shiko komedinë 14 vjeç dhëndërr!!!!!!!!!!

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    Personalisht nuk do ta pranoja. Me duket nje zgjedhje e momentit nqs do ta pranoja dhe JO E JETES
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

beby Maska e jesu
    Anëtarësuar
    08-10-2006
    Vendndodhja
    Reklamat nuk lejohen pa lejen e admin
    Postime
    354

Unhappy

Mua personalisht hemmm ne realitet jo nuk do me pelqente qe mashkulli te ishte me i vogel nga une dhe nese do ishte e mundur as bashkemoshatare.
    Meshkujt ne pergjithsi nga vete natyra formohen me vone nga femra keshtu qe e kuptoni vete...

Megjithate po mar rastin nese do dashuroja dike me te vogel se une, se dashuria kur vjen nuk te pyet do pranoja nje diference 2-3vjet e shumta.

Meshkujt proferojne femrat me te medhaja nga vetvetja e kuptoni perse.....
    po femra mmmm e ka pak te veshtire sic theksova dhe me larte.
    Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!

Fuqia ekziston brenda teje!!!

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar më parë nga Igli_Vlonjati Lexo Postimin
    Personalisht nuk do ta pranoja. Me duket nje zgjedhje e momentit nqs do ta pranoja dhe JO E JETES
    Sigurisht qe eshte me deshire sepse Perendia nuk detyron njeri dhe normal qe jo te gjitheve do tu ndodhe ashtu , por problemi eshte perse duhet gjykuar kjo lloj lidhje apo vetem sepse nuk e pranon dikush .Sa per aresyen shpresoj qe te kuptosh qe aresyeja e Perendise nuk eshte si ajo e jona prandaj ne njerezit nuk kuptojme dot planet e Zotit sepse nuk i dorezojme te gjitha deshirat tona tek ai por themi qe kjo eshte aresyeja dhe pik Por Zoti shikon zemren dhe jo trupin as shtatin as pamjen e jashtme por thjesht Zemren .E di cfare une njoh cifte ku djali madje eshte me i shkurter se vajza dhe ata shkojne shume mire bashke dhe ti nuk ke pse ti gjykosh ,perkundrazi kur ti shikoje vet do te cuditeshe se sa bukur ata i perkushtohen njeri tjeterit kjo pra eshte aresyeja te perkushtoheshe tjeterit dhe te jetosh per te permbushur nevojat e tjeterit dhe jo te tuat sepse po te kena ne mendje ciftet te jepen njeri tjeterit ata do te plotesojne nevojat e tjeterit.dhe jo deshirat e tua egoiste.Besoja Zotit veprimet e tua dhe Ai do te plotesoje deshirat e zemres tende.Por zoti ka me te miren per ty dhe jo me tekeqen ne njerezit mundohemi dhe lendohemi kot ndersa zoti e ka nje preson per ty dhe nuk eshte shume e veshtire per te qe te ta sjelli ne jeten tende por ti mund ta kesh te veshtire qe ta pranosh ate qe eshte nga Zoti dhe ajo ose ai qe eshte nga zoti eshte bekimi qe ka Zoti per ty.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 22-09-2007 më 13:24

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Deri ne 2-3 vjet besoj se nuk ka problem.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar më parë nga vajza_pr Lexo Postimin
    deri ne 5 vite nuk besoj se do sillte probleme te medha por ne usa kur isha kishin diferenca 30 vjet jam kunder kesaj te dytes
    Nuk behet fjale se kush flet me mire dhe se kush e ka te drejten e fjales por behet fjale , a do te pranosh ate qe zoti ka per ty kushdo qofte ai si do qe te jete?Shiko Perendia na krijoi dhe ai di me te miren per ne perse duhet ne ti vihemi kunder .Sinqerisht qe jo te gjitheve u ndodh keshtu por nese Zoti e ka nje te tille per ty pra me te vogel se ty ne moshe sigurisht mbase jo 30 apo me larte vite diference por nese e ka pra me te madh ne moshe se ty pranoje sepse eshte bekim nga zoti dhe ky qe Perendia ka eshte ai qe do te te perkushtohet me te vertete ndaj teje.

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •