Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 107
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ku e zbuluat ju se meshkujt jetojne me shkurt se femrat?!!
    Te gjitha statistikat tregojne se ne evrope meshkujt jetojne me gjate se femrat per nje dekade te plote.

Pastaj testosteroni eshte hormon mashkullor, eshte gje normale qe mashkujt kan me shume. Pse femrave nuk u beka dem Progesteroni te cilin e kane proporcionalisht me te shtuar?!

shkenca dhe ju.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Ne te GJITHE vendet e zhvilluara dhe ne shumicen e vendeve ne zhvillim femrat jetojne me teper se meshkujt,Baptist.Rezultati i statistikave te fundit qe kam pasur ne dore.Ajo qe eshte e habiteshme eshte nese sheh statistikat e njerezve qe i kane kaluar 100 vitet,per cdo 9 femra +100 vjeçare kemi vetem 1 mashkull +100

Testosteroni jo vetem qe ngrit nivelet e agresivitetit dhe te sjelljes kompetitive por rrit dhe nivelet e kolesterolit te demshem(densitet i ulet i lipoproteines),keshtu ngrit dhe shancet e mashkullit per te pasur semundje zemre.
    Ustrogjeni tek femrat ul nivelin e kolesterolit te demshem dhe ngrit kolesterolin e shendetshem(densitet i larte i lipoproteines).Pra kemi mundesi me te vogel per femren per te vdekur nga semundje zemre dhe kemi dhe nje shtese jete ne pergjithesi.

T-limfocitet jane qeliza qe kontrollojne "pergjigjen" imunitare te trupit.Qelizat-T(te quajtura shkurt)jane qeliza qe mund t'i kunderpergjigjen qelizave kancerogjene si dhe infeksioneve.Qelizat T ndihmojne edhe qeliza te tjera imunitare,si ato B,per te mbrojtur trupin nga disa infeksione fungale si dhe mundesisht ndaj kancerit.
    Prezenca e testosteronit ngadaleson ose dobeson reagimin e limfociteve-T.(pra reagimin ndaj infeksioneve si dhe qelizave kancerogjene)Duke pare qe tek mashkulli sasia eshte shume me e larte atehere impakti eshte me i ndjeshem.

Endless.Uff,sa zili qe je jashte.Gjynah per ne qe s'kemi shkelur kurre jashte,ngelem ne vend zero.He mo?Na fol cike per jeten jashte;sa vjet bere,numrin e fakulteteve te perfunduar,pasurite e patundeshme etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 03-09-2007 më 08:27
    Kam vetem nje limit: qiellin!

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    T-limfocitet jane qeliza qe kontrollojne "pergjigjen" imunitare te trupit.Qelizat-T(te quajtura shkurt)jane qeliza qe mund t'i kunderpergjigjen qelizave kancerogjene si dhe infeksioneve.Qelizat T ndihmojne edhe qeliza te tjera imunitare,si ato B,per te mbrojtur trupin nga disa infeksione fungale si dhe mundesisht ndaj kancerit.
    Prezenca e testosteronit ngadaleson ose dobeson reagimin e limfociteve-T.(pra reagimin ndaj infeksioneve si dhe qelizave kancerogjene)Duke pare qe tek mashkulli sasia eshte shume me e larte atehere impakti eshte me i ndjeshem.

Endless.Uff,sa zili qe je jashte.Gjynah per ne qe s'kemi shkelur kurre jashte,ngelem ne vend zero.He mo?Na fol cike per jeten jashte;sa vjet bere,numrin e fakulteteve te perfunduar,pasurite e patundeshme etj.
    O yllo,une kam qen jashte dhe tani s'jam me,dhe nuk kam mbaruar ndonje fakultet andej,por mund te them qe te jetuarit jashte me ka mesuar shume gjera per jeten!Dhe leri keto sarkazma tani,qe nuk vlejnw nje leke,me duket se ty te pelqenka te shkonka gjithmone e jotja.Une thashe thjesht mendimin tim!Pastaj se ca pasurie kam une apo jo,nuk do kisha deshire qe t'ja thoja nje njeriu qe se njoh fare,ok?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Endless : 03-09-2007 më 08:27
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Atehere pra tregohu me i edukuar ndaj njerezve qe kane mendime te ndryshme me ty.Une qe femije jam jashte,vetem per jeten Euro-Perendimore s'ke ca me thua as ti,as kush tjeter.

Hajt te keqen,merruni cike me jeten reale para se te dilni e te na tregoni principet e jetes jashte Shqiperise,duke qene JU brenda Shqiperise e ne jashte.

Postimet me informacione mjekesore me siper ishin per njerezit qe ishin te interesuar te dinin arsyet dhe qe bene pyetje.Atyre qe s'ju interesojne te mbajne gojen.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Atehere pra tregohu me i edukuar ndaj njerezve qe kane mendime te ndryshme me ty.Une qe femije jam jashte,vetem per jeten Euro-Perendimore s'ke ca me thua as ti,as kush tjeter.

Hajt te keqen,merruni cike me jeten reale para se te dilni e te na tregoni principet e jetes jashte Shqiperise,duke qene JU brenda Shqiperise e ne jashte.

Postimet me informacione mjekesore me siper ishin per njerezit qe ishin te interesuar te dinin arsyet dhe qe bene pyetje.Atyre qe s'ju interesojne te mbajne gojen.
    ne fakt je ti qe nuk tregohesh e edukuar dhe vazhdon te ngulesh kembe se mendimi jot eshte i drejte dhe ne te tjeret e kemi gabim, dhe nuk po behet fjale as per ndonje shkence ketu, po behet fjale per shije, se keshtu eshte kjo puna e moshes, varet nga njeriu. Nuk ka ndonje ndryshim nga "eshte e drejte te marresh nje grua bjonde apo brune"?

Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    O robo,je mire ti? Une u mundova mesiper te kapja nje facete tjeter te temes,ate mjekesore, dhe poashtu u mundova te spjegoja ne baza shkencore se pse gjate koherave ka qene tendenca qe mashkulli te ishte me i madh ne moshe.
    Ore,ju dhe s'dini dhe s'doni te mesoni.

Thashe gje une qe bejne gabim ato qe frekuentojne njerez me te vegjel se vetja?JO o cun,cdonjeri ka gustot e veta.Une u mundova te jepja nje facete tjeter ne kete teme.Pune tjeter pastaj qe jeni mesuar me historira te tipit"jo,mua me duket me e mire femra me e madhe ngaqe shoku i shoqes te shokut me ka thene qe..."
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 03-09-2007 më 08:59

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ne te GJITHE vendet e zhvilluara dhe ne shumicen e vendeve ne zhvillim femrat jetojne me teper se meshkujt,Baptist.Rezultati i statistikave te fundit qe kam pasur ne dore.Ajo qe eshte e habiteshme eshte nese sheh statistikat e njerezve qe i kane kaluar 100 vitet,per cdo 9 femra +100 vjeçare kemi vetem 1 mashkull +100

Testosteroni jo vetem qe ngrit nivelet e agresivitetit dhe te sjelljes kompetitive por rrit dhe nivelet e kolesterolit te demshem(densitet i ulet i lipoproteines),keshtu ngrit dhe shancet e mashkullit per te pasur semundje zemre.
    Ustrogjeni tek femrat ul nivelin e kolesterolit te demshem dhe ngrit kolesterolin e shendetshem(densitet i larte i lipoproteines).Pra kemi mundesi me te vogel per femren per te vdekur nga semundje zemre dhe kemi dhe nje shtese jete ne pergjithesi.

Na e sill nje pasqyre te vetme statistikore qe e provon kete .
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Doni femra me te medhaja se vetja ju "rrushat" e vegjel kshu ? Me diference te madhe moshe he ? Tsk tsk .... po me plakat do mesoni te beni sex ju kshu ? lol

Dashuria nuk njeh moshe fillmisht , e keni parasysh disa here ne krevat - yada -yada -yada .. ja pin lengun e cta besh pastaj ? Do krijosh familje me pas? Dont think so . lol

ah kjo dathuria qe jua mori mendt fare .

i/e regjistruar Maska e theodora*
    Anëtarësuar
    16-01-2004
    Postime
    879
    Citim Postuar më parë nga PINK
    Doni femra me te medhaja se vetja ju "rrushat" e vegjel kshu ? Me diference te madhe moshe he ? Tsk tsk .... po me plakat do mesoni te beni sex ju kshu ? lol

Dashuria nuk njeh moshe fillmisht , e keni parasysh disa here ne krevat - yada -yada -yada .. ja pin lengun e cta besh pastaj ? Do krijosh familje me pas? Dont think so . lol .
    po bravo per keto qe the me siper
    me kenaqe
    i ke then tamam me emrin e tyre
    te lumte

nuk edhet dashuri kjo, ky qyhet seks per interes
    "MY LOVE IS YOUR LOVE AND YOUR LOVE IS MY LOVE"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Dashuria nuk njeh moshe fillmisht , e keni parasysh disa here ne krevat - yada -yada -yada .. ja pin lengun e cta besh pastaj ? Do krijosh familje me pas? Dont think so . lol

a nuk mendon se ne nje lidhje ka me shume sesa seks?
    seksit ja pin lengun si me e madhe si me e vogel, problemi qendron si do e shtysh kohen qe ngel pas seksit.

Ai qe mendon te krijoje nje familje ka synim mardhenie te mira me bashkeshorten , e per rrjedhoje nje jete te paqme per femijet.
    E madhe apo e vogel , rendesi kane ato me siper.

Pastaj edhe atyre qe u pelqejne me te voglat, pasi ja pijne lengun krijojne familje? Dont think so lol.

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •