Close
Faqja 8 prej 48 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 475
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Per inot te talebaneve mjeker palam katedralja do ndertohet
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar Maska e BuB@
    Anëtarësuar
    15-05-2007
    Vendndodhja
    Në Planetin e kaltër !
    Postime
    102
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Per inot te talebaneve mjeker palam katedralja do ndertohet

Mjekrrat e Telebanëve jan më të pastërta se sa baloshi yt. Po ket nuk mundesh me dit ti

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga BuB@ Lexo Postimin
    Ajo katedrale s'ka nevoj te shihet, sepse nuk i vyn askujt ! Katolikt e kosovës sjan as 5% kshtu qe zoni s'juv nihet kurr e sidomos ne prishtin.
    Ndertojeni pra ne shenje solidariteti me vellezerit katolik te Shqiperise! Po ju ksoj burrash jeni, qe edhe Kuranin e lexoni me sy qorri, edhe nacionalista jeni. Kurani thote qarte qe feja e krishtere dhe judaiste, duhet te respektohet se jane fe monoteiste, qe i falen te njejtit Zot sikurse Allahu. E ju i jeni fut talebanizmit te peshtire.

A thoni qe jeni shqiptar? Po de thoni. Ashtu pra, ndertojeni nje katedrale ne kryeqytetin e shtetit te Kosoves, si simbol solidariteti me vllezerit katolike tr Shqiperise. (Edhe si respekt per stergjysherit tuaj, qe te gjithe kane qene katolike para ardhjes se turqve). Po ju jeni burreca.

Tani del pyetja, se cfare pune po i prish by'thes tate ajo katedralja Nene Tereza? Ho pra car pune po ju prish? Mos u fshih dhe pranoje qe ke mendesi talebani.

Mos mbeti zotinia jote pa shkolle? Shko te nje shkolle tjeter (sbesoj qe te gjithe nxenesit te mesojne te kjo shkolle) derisa te ndertohet shkolla e re. Jen kap mas ksaj punes se shkolles...si ..... pas kepuces.

Shkolla eshte në sherbim te popullit, se per shkoll kem nevoj e jo per katedrala që ti vret syt sa here qe t'kalojsh aty pari.
    Ja nje te vertete qe vjen subkoshienca e nje talebani te maskuar si tolerant.

Shkolla nuk ndërtohet jasht qytetit. Kurse katedralja ndertohet aty ku ka Katolik si psh. në fshatin Stubëll
    Kur te behet Stubelli kryeqytet, ndertojeni atje, mir?

Perjashtuar Maska e BuB@
    Anëtarësuar
    15-05-2007
    Vendndodhja
    Në Planetin e kaltër !
    Postime
    102
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Ndertojeni pra ne shenje solidariteti me vellezerit katolik te Shqiperise! Po ju ksoj burrash jeni, qe edhe Kuranin e lexoni me sy qorri, edhe nacionalista jeni. Kurani thote qarte qe feja e krishtere dhe judaiste, duhet te respektohet se jane fe monoteiste, qe i falen te njejtit Zot sikurse Allahu. E ju i jeni fut talebanizmit te peshtire..
    Mos me pas respekt ndaj të krishterve mooooti vakt kishin dalur fare, por kta dëshmojn që Islami nuk njeh dhunë. Dhe nuk jemi impozue me dhunë ndaj kesaj katedrale por me argumente !

A thoni qe jeni shqiptar? Po de thoni. Ashtu pra, ndertojeni nje katedrale ne kryeqytetin e shtetit te Kosoves, si simbol solidariteti me vllezerit katolike tr Shqiperise. (Edhe si respekt per stergjysherit tuaj, qe te gjithe kane qene katolike para ardhjes se turqve). Po ju jeni burreca.
    Spo e kuptoj se pse at katedrale ? Kush do t'lutet aty ? Eshte ber lutja ne prishtin per nje Xhami ku të rinjet munden mu lut, eshte REFUZUAR ende pa e lexuar projektin ! Kjo pik se pari eshte Diskrimin !

Tani del pyetja, se cfare pune po i prish by'thes tate ajo katedralja Nene Tereza? Ho pra car pune po ju prish? Mos u fshih dhe pranoje qe ke mendesi talebani
    Të kisha pasur mendesi talebane e kisha bomarduar sikurse bustat e budës n'Afganistan, por jam musliman, e si musliman e kam obligim Tolerancën !

Mos mbeti zotinia jote pa shkolle? Shko te nje shkolle tjeter (sbesoj qe te gjithe nxenesit te mesojne te kjo shkolle) derisa te ndertohet shkolla e re. Jen kap mas ksaj punes se shkolles...si ..... pas kepuces.
    40 nxënës në klas, dhe ky numer shpesh here tejkalon 40-shin. Ku po don mi que keta nxënës ?... s'di se si mendon ti, un të kisha lutur qe te logjikosh vetem pak. Si prind a preferon ta dergojsh femiun tend në periferi te kryeqytetit apo mbrenda qytetit ku femiu se ka larg shkollën ??? Edhe toleranca i ka kufinjt e vet, per ket edhe nuk ben me abuzue n'emër tolerancës siq beni ju !

Ja nje te vertete qe vjen subkoshienca e nje talebani te maskuar si tolerant.
    T'kisha qen Taleban, nuk me kishte ardhur marre qe ta pranoj, por nuk jam dhe me sa di un, nder shqiptaret asi lloj talebanesh nuk kem, këta egzistojn vetem ne prrallat e juaja kur ti recitoni propagandat kristiane !

Kur te behet Stubelli kryeqytet, ndertojeni atje, mir?
    E qka po i beni katedrales te Prizrenit ? e tani edhe te Prishtines ?... do ti konvertoni marimangat ne Kristianizem, se vetem ata do ti keni klientel.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga BuB@ Lexo Postimin
    Mos me pas respekt ndaj të krishterve mooooti vakt kishin dalur fare, por kta dëshmojn që Islami nuk njeh dhunë. Dhe nuk jemi impozue me dhunë ndaj kesaj katedrale por me argumente !

Spo e kuptoj se pse at katedrale ? Kush do t'lutet aty ? Eshte ber lutja ne prishtin per nje Xhami ku të rinjet munden mu lut, eshte REFUZUAR ende pa e lexuar projektin ! Kjo pik se pari eshte Diskrimin !

Të kisha pasur mendesi talebane e kisha bomarduar sikurse bustat e budës n'Afganistan, por jam musliman, e si musliman e kam obligim Tolerancën !

40 nxënës në klas, dhe ky numer shpesh here tejkalon 40-shin. Ku po don mi que keta nxënës ?... s'di se si mendon ti, un të kisha lutur qe te logjikosh vetem pak. Si prind a preferon ta dergojsh femiun tend në periferi te kryeqytetit apo mbrenda qytetit ku femiu se ka larg shkollën ??? Edhe toleranca i ka kufinjt e vet, per ket edhe nuk ben me abuzue n'emër tolerancës siq beni ju !

T'kisha qen Taleban, nuk me kishte ardhur marre qe ta pranoj, por nuk jam dhe me sa di un, nder shqiptaret asi lloj talebanesh nuk kem, këta egzistojn vetem ne prrallat e juaja kur ti recitoni propagandat kristiane !

E qka po i beni katedrales te Prizrenit ? e tani edhe te Prishtines ?... do ti konvertoni marimangat ne Kristianizem, se vetem ata do ti keni klientel.

Turp duhet te kesh per ate qe shkruan,turp o tradhetar,o pis ,o kreten,o njeri i semure.

Perjashtuar Maska e BuB@
    Anëtarësuar
    15-05-2007
    Vendndodhja
    Në Planetin e kaltër !
    Postime
    102
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Turp duhet te kesh per ate qe shkruan,turp o tradhetar,o pis ,o kreten,o njeri i semure.
    Tradhetar ? sepse nuk pajtohem me mendimin tend mesjetar ?... oooook bufon

i/e regjistruar Maska e ylli_pr
    Anëtarësuar
    29-11-2006
    Postime
    311
    [QUOTE=fisniku-student;1690733]Proprocionaliteti qe u permend ne ato pika ishte per kete arsye...dhe ka kete domethenje...

Ndertimi i nje katedrale duhet te lidhet ngusht me nevojen per te ,ne prishtin ka disa kisha apo objekte fetare katolike qe sherbejn per besimtaret katolik..

Mirpo realisht edhe ato objekte jan teper nese merret parasysh kerkesa per to ,sepse ka shum pak te krishter ne prishtin sa qe edhe po te mbildhen ete gjith sa jan ne prishtin ,ju mjafton nje objekt te madhesis 4 m 4 m... dhe at me ndihmen e nderkombetaereve qe jan ne kosov dhe zakonisht ne per festa...

Mirpo katedralja ka karakter perqares dhe poashtu politik nga qeveria kontraverze dhe poashtu tentim propagande fetare,sepse kete ia mundeson pozita strategjike e kesaj katedrale...

Shembull: nese viziton prishtinen ndonje vizitor ,ai patjeter duhet ta krijoj bindjen se gjendet ne nje qytet me frym krishtere...
    Fisniku jone qe na je kaq goje embel, dhe kaq mire i informuar dhe i edukuar ne aspektin kobetar, mos i merr sendet me ngutije.
    Nese e ke ndoj shtepije te vjeter aty ku jeton, mos prito e ngjitu deri ke tavani i saj , dhe pa ndoj vonese do e gjesh ndoj gjurme krishtetre te gjusherve tuaj.
    Nje vend qe ka Katedrale eshte vend stabil sot ne bote. Aty jetohet punohet zbulohet perparohet. Ndoshta keto ju ju pengojne se thote populli ; iriqin shtine ne bare te bute aj prap se prap shkon ne therre. Eshte nje shpres se shqiptar si ju po ka qdo dite e me pake, per ndryshe per shqiptaret do te merre vaj.

i/e regjistruar Maska e ylli_pr
    Anëtarësuar
    29-11-2006
    Postime
    311
    Fisniku jone qe na je kaq goje embel, dhe kaq mire i informuar dhe i edukuar ne aspektin kobetar, mos i merr sendet me ngutije.
    Nese e ke ndoj shtepije te vjeter aty ku jeton, mos prito e ngjitu deri ke tavani i saj , dhe pa ndoj vonese do e gjesh ndoj gjurme krishtetre te gjusherve tuaj.
    Nje vend qe ka Katedrale eshte vend stabil sot ne bote. Aty jetohet punohet zbulohet perparohet. Ndoshta keto ju ju pengojne se thote populli ; iriqin shtine ne bare te bute aj prap se prap shkon ne therre. Eshte nje shpres se shqiptar si ju po ka qdo dite e me pake, per ndryshe per shqiptaret do te merre vaj.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    O ylli prr:
    Separi si keshill ke vetem 44 postime keshtu qe ke nevoj akoma te ambientohesh ne kete forumm..
    Nuk jam nga prishtina dhe nuk ka nevoj te ta shikoj 5gjyshin qe qfar ka qen me perkatesi fetare,sepse ne jeten aktuale nuk vlen shumë,ndoshta 5gjyshi im ka pas bindje tjeter fetare tash nuk dote thot qe une duhet ta trashigoj at ,si trashim froni mbreteror dhe si shenje rrespekti te 5gjysherve te mi ta ndertoj nje katdrale ne prishtin .ku realisht nuk kerkon nevoja te ndertohet...

E di shum mire se ne rajonin e prishtines ka munges te shkollave dhe ato shkolla qe jan detyrohen qe te bejn per nxenesit mbrenda dites nga 3 ndrrime ,dhe secila klas apo paralele ka mbi 40 nxenes...

Dhe pikpyetja rreth kualitetit te mesimit eshte evidente ne ato shkolla sepse eshte impossible apo e pamundur te organizohet mesimi ...

Dhekesaj krize te arsimit ,i shtohet edhe mungesa e nje shkolla ,sepse ka perparesi ndertimi i nje katedraleje e cila realisht nuk perputhet me nevojen per te (mbi 98% musliman...rreth 2 % katolik)

Tash sipasoje e rrenimit te kesaj shkolle mund te rrezikohet gjenerata e nje mase te madhe te te rinjeve qe vijojn shkollimin ,jam i bindur per mbi 6 vjet ne te ardhmen derisa te behte kompenzimi i premtuar i nje shkolle...

Ku dihet se premtimi nga qeveritaret eshte "si nje peshtym ne mes te oqeanit"

Nuk eshte askush kunder ndertimit te ndonje objekti fetar sepse muslimani e ka katedralen me te madhe ne bote ne mes te Stanbollit me shekuj te tere dhe akoma qendron ...

Por prapavija politike,propaganduese e ndertimit te kesaj katedraleje eshte ne kundershtim me transparencen ...

Nese vendos komuna te ndertoj nje katedrale ,qe edhe njeher po them te pa nevojshme,ateher te lejoj ndertimin e nje gjamie qe ecila po pret lejen qe disa vite te ndertohet ne prishtinë dhe at pa kurfar kontributi te komunes ,mjetet jan te sigurura dhe lokacioni poashtu nuk kerkohet nga komuna sepse eshte i siguruar si pron private...(d.m.th jo mbi nje shkollë)
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Vendimi kontarverz i radhes i komunes eshte shtruarj e nje rruge (sheshi "Nena Tereza")me granit me koste prej 1.8 milion euro...

Ndersa rruget ne prishtin (disa) mund te kalohen vetem me ndonje jeep apo chefrolet
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Faqja 8 prej 48 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •