Close
Faqja 8 prej 18 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 180
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Nuk mendoj se te paret tane kane gabuar. Nuk mund te jete faji i tyre per menyren sesi u krijuan. Por nese ndeshkohemi atehere kjo ndodh per gabimin e madh (mbase te qellimte) te bere 50-60 vitet e fundit. Nese e ke parasysh mire librin atehere e kupton se per cfare e kam fjalen.

Mund ta sqarosh mė hollėsisht mendimin tėnd? Personalisht e kam lexuar librin dhe llogjika e shkrimtarit ka pikėrisht besimin nė Zot por jam shumė i interesuar, nėse dėshiron sigurisht, njė sqarim qė tė asaj qė kam cilėsuar mė lart.

Faleminderit.

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Nese e ke lexuar librin del qarte pse them qe faji duhet ti mbetet atyre ne 50-60 vitet e fundit. Nese e marrim per te qene ate qe shkruhet ne liber atehere per faj te tyre u arrit kontakti (i referohem nje te dhene qe pretendon se kontakti eshte realizuar qe ne vitin 1933 ne bordin e nje luftanije ku vete Roosevelt ka qene i pranishem). Per faj te tyre u be marrveshja qe skllaveroi njerezimin dhe po per faj te tyre u lejua qe te perdoren qeniet njerezore si kavje. Mbase jo cdo gje u perfundua ne ate vit por historia eshte me e plote mbas ngjarjeve te Roswellit dhe sidomos me kontaktin e pretenduar ku mori pjese dhe vete Eisenhower. Pas kesaj historia njihet mire ne te gjithe rrethin e ufologjise. E ka bere te qarte John Lear, Bill Cooper e me qindra te tjere...

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Kėtė e kisha kuptuar dhe ndoshta ishte gabimi im qė citova gjithė pjesėn, sepse pjesa qė nuk munda tė kuptoj ishin dy fjalitė e para tė citimit.

Nėse dėshiron, thjesht njė sqarim.

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Qe ne fillim desha te sqaroj qe une kam lexuar shume gjera mbi Dulce war,dhe shikoj ketu qe te gjitha postimet pothuajse bien dakord me temen,ndersa ky postim i imi mund te kundershtoje disa gjera,nuk kam ardhur ketu ta prish temen, perkundrazi,ta bej me interesante,do shpreh thjesht disa bindjet e mija,nuk kam ardhur me shpirt kundershtimi,fillojme.
    Do ishte nje egoizem teper i madh qe te mendoje qe ne jemi te vetem ne kete univers kaq gjigand te perbere nga triliona galaktika dhe secila prej tyre me miliarda yje.Propabiliteti qe te ekzistojne qyteterime Aliene eshte i larte,deri ketu jemi ne regull,problemi eshte se a eshte e mundur qe keta Aliene te kene vizituar token duke llogaritur qe distancat kozmike jane shume te medha,dhe qe asnje lloj teknologjie sado e avancuar te jete te mund superoje keto distanca.Mbi keto baza mendoj qe toka nuk eshte vizituar nga asnje lloj Alieni,bile kozmosi pergjohet vazhdimisht per te kapur ndonje sinjal inteligjent extraterrestrial,deri tani asgje.rjedhimisht dulce war!!!
    PS.ndoshta njohurite e mija jane te pamjaftueshme,dhe pres nga ju njohuri me te plota
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Qe ne fillim desha te sqaroj qe une kam lexuar shume gjera mbi Dulce war,dhe shikoj ketu qe te gjitha postimet pothuajse bien dakord me temen,ndersa ky postim i imi mund te kundershtoje disa gjera,nuk kam ardhur ketu ta prish temen, perkundrazi,ta bej me interesante,do shpreh thjesht disa bindjet e mija,nuk kam ardhur me shpirt kundershtimi,fillojme.
    Do ishte nje egoizem teper i madh qe te mendoje qe ne jemi te vetem ne kete univers kaq gjigand te perbere nga triliona galaktika dhe secila prej tyre me miliarda yje.Propabiliteti qe te ekzistojne qyteterime Aliene eshte i larte,deri ketu jemi ne regull,problemi eshte se a eshte e mundur qe keta Aliene te kene vizituar token duke llogaritur qe distancat kozmike jane shume te medha,dhe qe asnje lloj teknologjie sado e avancuar te jete te mund superoje keto distanca.Mbi keto baza mendoj qe toka nuk eshte vizituar nga asnje lloj Alieni,bile kozmosi pergjohet vazhdimisht per te kapur ndonje sinjal inteligjent extraterrestrial,deri tani asgje.rjedhimisht dulce war!!!
    PS.ndoshta njohurite e mija jane te pamjaftueshme,dhe pres nga ju njohuri me te plota

Arsyetimet me lart jane te drejta ne pergjithesi pervec pjeses se ngjyrosur qe ka lidhje me teknologjine. Nese e sheh nga pikpamja tokesore ajo qendron, por nese e imagjinon nga ana tjeter, pra e jashtokesoreve, kjo teknologji mund te jete aq e larte sa fare lehte mund te jete e pakonceptueshme per trurin njerezor. Keshtu qe nga ana teknologjike ky problem mund te jete i zgjidhur nga alienat.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Arsyetimet me lart jane te drejta ne pergjithesi pervec pjeses se ngjyrosur qe ka lidhje me teknologjine. Nese e sheh nga pikpamja tokesore ajo qendron, por nese e imagjinon nga ana tjeter, pra e jashtokesoreve, kjo teknologji mund te jete aq e larte sa fare lehte mund te jete e pakonceptueshme per trurin njerezor. Keshtu qe nga ana teknologjike ky problem mund te jete i zgjidhur nga alienat.
    Askush nuk mund te tejkaloje shpejtesine e drites sipas relativitetit te pergjithshem te Einstein
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Askush nuk mund te tejkaloje shpejtesine e drites sipas relativitetit te pergjithshem te Einstein

Gjithmone kjo sipas ligjeve fizike te zbuluara/formuluara nga tokesoret. Koncepti qe kemi ne per boten qe na rrethon nuk eshte e thene te jete absolutisht me i drejti. Megjithate ne lidhje me shpjetesine e drites, egzistojne eksperimente qe pretendohet se eshte kaluar kjo shpejtesi. Po vej kete link ketu edhe pse s'kam shume deshire te marr Wikipedian si pike reference.

http://en.wikipedia.org/wiki/Faster-than-light

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ylli me i afert eshte Alfa centauri rreth 4 vite drite larg por eshte e sigurt qe atje ska aliene,pra behet fjale per sisteme yjore qe mund te kene planete si toka jone(rjedhimisht aliene)por qe jane larg nesh me qindra mijera vite drite larg.Imagjino nje Alien qe ka nje anije kozmike me shpejtesine e drites dhe udheton mijera vjet per te arritur ne toke
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Ylli me i afert eshte Alfa centauri rreth 4 vite drite larg por eshte e sigurt qe atje ska aliene,pra behet fjale per sisteme yjore qe mund te kene planete si toka jone(rjedhimisht aliene)por qe jane larg nesh me qindra mijera vite drite larg.Imagjino nje Alien qe ka nje anije kozmike me shpejtesine e drites dhe udheton mijera vjet per te arritur ne toke

Teorikisht mund te shkohet nga toka ne nje planet ne galaktike tjeter shume me larg se ku ndodhet ylli Alfa Centaur. Nese plani hapsinor midis ketyre planeteve perthyhet aq shume sa toka dhe planeti tjeter te afrohen ne distance, atehere udhetimi behet edhe me nje shpejtesi me e ulet se shpejtesia e drites. Qe kjo perthyrje plani te ndodhe duhet nje force e forte gravitacionale ne mes qe do te kerkonte nje energji tmerresisht te paimagjinueshme. Nese jashtokesoret e kane zgjidhur kete problem, atehere skemi pse te cuditemi nese vertet kane ardhur ne toke.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga brooklyn2007 : 21-09-2007 mė 14:14

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Gjithmone kjo sipas ligjeve fizike te zbuluara/formuluara nga tokesoret. Koncepti qe kemi ne per boten qe na rrethon nuk eshte e thene te jete absolutisht me i drejti. Megjithate ne lidhje me shpjetesine e drites, egzistojne eksperimente qe pretendohet se eshte kaluar kjo shpejtesi. Po vej kete link ketu edhe pse s'kam shume deshire te marr Wikipedian si pike reference.

http://en.wikipedia.org/wiki/Faster-than-light
    Po kam degjuar pa e hapur linkun fare,behet fjale per fotonet por ato nuk jane aliene,jane particela
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Faqja 8 prej 18 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kadare, i madh apo i famshėm?
    Nga kalemi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  2. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  3. Roli i Akides sė Selefėve nė bashkimin e muslimanėve
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  4. Lumturia E Librit
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-08-2005, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •