Close
Faqja 6 prej 48 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 475
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    ...

Por poe ceki edhe nje her opinionin e Bushit "Popullin shqiptar e njof si popull musliman"
    ça muhabetesh jane keto more,
    pse une qe nuk jam musliman nuk jam shqiptar keshtu?
    Po ku e ke ti shqiperine popull musliman, vetem se ka 70% te popullsise qe ka trasheguar fene muslimane? Sa % e marrin per baze kete fe, sa % te ketyre 70% besojne ne zot?
    Ne kemi namin qe na kane hapur fqinjet tane si "popull musliman", per te njollosur figuren tone kombetare. Shqiptaret jane shumica ose ateista ose qe agnostike, ose qe besojne ne zot ne menyren e tyre dhe i injorojne ekzistencen e feve.
    Sa musliman te kesaj 70% njohin islamin ne te vertete?
    Kjo vlen dhe per fete e tjera.
    Psh gjyshja ime nuk e kishte idene se ça i kishte ndodhur jezusit, as qe e kishte idene e krishterimit, me gjithe gjyshin tim, e me gjithe familjen time qe eshte orthodokse. E perseri ne shkojme ne kishe per te ndezur qiri, me shume nga qe ka ngelur si tradite se sa per fene, mbase me shume sepse shume nga keto rite jane pagane ne natyre.

Me thuaj ti fisnik qe je dhe intelektual i madh, ku mbeshtetesh ti qe quash popullin shqiptar popull musliman?
    çfare feje kishte populli jone i lavdishem ne kohen e Skenderbeut kur i q** robt turqve?
    Mjere ne per ata qe mendojne si ty, qe vendosin fene perpara çdo gjeje.
    Perçarja e shqiptareve ka ardhur pikerisht nga feja, sepse feja ben interesat e atyre qe e krijuan, islami ben interesat e arabit, orthodoksia ben interesat e grekut dhe serbit, katolicizmi ben interesat e vatikanit dhe italise.
    Kur do e kuptoni ju qe feja e vetme qe ka per te mbajtur gjalle kombin tone eshte Shqiptaria. Po pjella e turkut dhe e grekut ben propagande fetare.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    shko drejtoju Bushit me keto sepse ai nuk te njef ndryshe ,perveq se shqiptar musliman

Trojet shqiptare njifen me toleranc fetare ,keshtu qe ku ndegjove qe fet kan perqar popullin shqiptar...

ku e ndegjove kete ,apo ndoshta e shpife tash ,si rissi
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 19-09-2007 më 04:04
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Durrsak-Rob Zoti Maska e Sherri
    Anëtarësuar
    25-03-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    shko drejtoju Bushit me keto sepse ai nuk te njef ndryshe ,perveq se shqiptar musliman

Trojet shqiptare njifen me toleranc fetare ,keshtu qe ku ndegjove qe fet kan perqar popullin shqiptar...

ku e ndegjove kete ,apo ndoshta e shpife tash ,si rissi
    Mbase nuk po i permbahem shume temes, por lexova shkrimin tend qe me ngjalli habine.C'ne Bush qe deklaron Populli Shqiptar = Popull Mysliman? Hera pare qe e degjoj kete gje.Tani sipas "Bush" apo nga ai burim qe ti e ke degjuar un si nje i fese kristiane nuk qenkam shqiptar?
    Eshte i vertete fakti qe Shqiperia eshte shumica myslimane po kjo nuk do te thote qe jane praktikante si vendet e tjera me maxhorance myslimane.Mjafton te kujtoj faktin qe ne kishe kur ka festa fetare, ka shume persona te fese myslimane qe vijne.Meqe jam nga Durrsi dhe kam qene gati cdo vit ne Shen Vlash te kujtoj qe shumica e njerzve qe kalojne naten jane myslimane e jo kristiane.

Sa per katedralen eshte nje budallik qe mos te ndertohet pasi nuk i prish pune askujt pervec atyre ekstremisteve qe duan te keqen e Kosoves dhe mendojne se katedralja ndertohet thjesht per serbet.
    Cdo njeri i lire ka te drejte te kete nje vend kulti ku ti lutet zotit dhe eshte rasti qe dhe kristianet e Kosoves ta kene nje te tyren ne Prishtine.

Gjithe te mirat.
    Divide Et Impera
    " Yo soy cubano, latinoamericano
    y pa’ todos mis hermanos yo les quiero cantar"

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Mendoj se ndertimi i Katedrales ne Prishtine eshte nje hap shume pozitiv per rrethanat e kohes se sotme, e ndoshta edhe te se ardhmes.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Per Sherri
    Bushi kete deklarat e ka dhene me sa me kujtohet para se te vinte ne shqiperi ne kanalin televiziv shqiptar "Vizion+"(nese jam gabim permisom)...

GAZETARI: i ketij mediumi e pyet : si e njef ti popullin shqiptar???

BUSHI: popullin shqiptar dhe shqprin e njof si popull musliman etjj..

Ndoshta nuk ka pasur per qellim ta pergjithesoj te gjith popullsin ,por eshte bazuar ndoshta ne shumicen ...ky ishte opinioni i Bushit ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 19-09-2007 më 09:13
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga dibrani2006 Lexo Postimin
    Me leje. sepse Shqiperia ka 90 % qind musliman dhe mos diskuto me shume sepse keni hyre shume thkellet;...
    po ore shumica jane musliman, por jo 90%
    mos fluturo kot...

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Feja si liri personale per te gjithe spektrin fetar shqiptar por edhe joshqiptar ne Kosove,duhet te rregullohet me ligj dhe kushtetute.Me sa di une vendimin per nje Katedrale per Konfesionin katolik Shqiptar eshte marre nga strukturat shteterore te Kosoves ( ku shumica ne parlament dhe gjithe strukturat tjera udheheqese jane te konfesionit musliman-qe reflekton perqindjen strukturore te popullsise ne mos me shume..dhe mos te hyjme tash dhe te hapim nje teme tjeter se katoliket shqiptare jane te perfshire pak ne struktura udheheqese te Kosoves. Te paret tane nuk i kane shikuar keto gjera me aq tendence sa i shohim ne sot, kete nuk e kemi ne per ndere .Nje ecje seprapthi nuk na sherben neve dhe ardhmerise se perbashket dhe te lumtur te shqiptareve.)
    Shqiptaret gjate historise kane perqafuar fe te ndryshme gjat historise tone te kaluar dhe te tashme por, parimisht ne jemi komb tolerant dhe kurre ndasite fetare ne realitet nuk jane shprehur keshtu si qe shprehen ketu. Te levdohesh se shqiptaret e konfesionit musliman jane shumice absolute eshte edhe nje mburrje me nje petk de fakto te huaj ndaj nje petku de fakto te huaj...dhe se voni aq te adoptuar dhe jo me aq te huaj....dhe mburrje kjo ndaj vellaut te gjakut.Vetem te permenden perqindjet eshte nje budallaki e skajshme, por kur te permenden qe je shumice absolute cu be me tolerancen e "shumices" per "pakicen"? mos valle doni edhe te kerrcnoni me ate perqindjen qe thirreni?..
    Shqiptaret Katolik e meritojne nje Katedrale madheshtore, ne Kryeqytetin e Kosoves, per hajr dhe ta gezojne.Urimet e para duhet tu vijne nga vellezerit e tyre te gjakut -"shumices " qe permendet ketu..dhe jo mohimi dhe mosdurimi qe mos te pyes une me pastaj ciles shumice ju i takoni?
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 19-09-2007 më 13:04

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Per ke po ndertohet kjo kadtedrale ne prishtine??
    ne qofte se ndertohet per katoliket shqiptare eshte gjeja me e bukur qe behet ne ate vend!!fundi fudit prishtina nuk eshte as e katolikvet as e muslimanvet as dhe e ndonje komuniteti te posacem fetar,por eshte e gjith qytetarvet shqiptar ne kosove!
    mendoj qe dhe katoliket shqiptar ne kosove kan kontribuar per kombin shqiptar,prandaj dhe ata duhet respektuar, aq me teper qe keta jane ne minorance!!

shqiptarvet kurr nuk ju ka ardhur e keqe as nga xhamiat as nga kishat katolike apo ortodokse shqiptare,por e keqja na ka ardhur nga jashte,prandaj ketu duhet patur kujdes!

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Me mire ti leni te gjitha personalizimet, dhe sidomos me mbrojtje dhe sulme ndaj nje percaktimi fetar...se e keni harruar temen..larg keni shkuar.
    Plotesisht eshte e drejte qe shqiptaret jane sekular( nese lejohet nje pergjithesim, ne jemi si kategori si qe them ketu),jo fanatik fetar dhe kjo jo vetem per shqiptaret e Shqiperise aktuale administrative ku feja ka qene e ndaluar por, edhe ne krahinat tjera shqiptare.Qe do te thote edhe pse eshte Ramazan ka plot shqiptare qe trashigimi prinderore e kane fene muslimane dhe nuk e praktikojne fene dhe per dallim nga nje numer qe shprehet me fanatizem kane me te theksuar shqiptarizmin dhe ne nje ndertim te nje Katedrale per vellezerit e konfesionit Katolik i urojne per ndertimin dhe e cojne nje gote per gezimin e tyre edhepse origjinen fetare nga prinderit e kane muslimane.
    Feja eshte ceshtje shume personale , personalisht dije shume raste ku ne nje familje te njejte nje vella eshte musliman i devotshem dhe vellau tjeter ateist kristal.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 19-09-2007 më 14:20

~Alb-Digital~ Maska e viganv
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,771
    SKA CKA TA NDERTOJNE KATERDALE i gjithe populli eshte gati musliman ska cte na duhet kjo.Dhe me e keqja e prishen shkollen per shkak te idiotesirave te keqija.

Faqja 6 prej 48 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •