ça muhabetesh jane keto more,
pse une qe nuk jam musliman nuk jam shqiptar keshtu?
Po ku e ke ti shqiperine popull musliman, vetem se ka 70% te popullsise qe ka trasheguar fene muslimane? Sa % e marrin per baze kete fe, sa % te ketyre 70% besojne ne zot?
Ne kemi namin qe na kane hapur fqinjet tane si "popull musliman", per te njollosur figuren tone kombetare. Shqiptaret jane shumica ose ateista ose qe agnostike, ose qe besojne ne zot ne menyren e tyre dhe i injorojne ekzistencen e feve.
Sa musliman te kesaj 70% njohin islamin ne te vertete?
Kjo vlen dhe per fete e tjera.
Psh gjyshja ime nuk e kishte idene se ça i kishte ndodhur jezusit, as qe e kishte idene e krishterimit, me gjithe gjyshin tim, e me gjithe familjen time qe eshte orthodokse. E perseri ne shkojme ne kishe per te ndezur qiri, me shume nga qe ka ngelur si tradite se sa per fene, mbase me shume sepse shume nga keto rite jane pagane ne natyre.
Me thuaj ti fisnik qe je dhe intelektual i madh, ku mbeshtetesh ti qe quash popullin shqiptar popull musliman?
çfare feje kishte populli jone i lavdishem ne kohen e Skenderbeut kur i q** robt turqve?
Mjere ne per ata qe mendojne si ty, qe vendosin fene perpara çdo gjeje.
Perçarja e shqiptareve ka ardhur pikerisht nga feja, sepse feja ben interesat e atyre qe e krijuan, islami ben interesat e arabit, orthodoksia ben interesat e grekut dhe serbit, katolicizmi ben interesat e vatikanit dhe italise.
Kur do e kuptoni ju qe feja e vetme qe ka per te mbajtur gjalle kombin tone eshte Shqiptaria. Po pjella e turkut dhe e grekut ben propagande fetare.
Krijoni Kontakt