Close
Faqja 3 prej 48 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 475
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Citim Postuar më parë nga naturalx Lexo Postimin
    Ah sa kam deshire per fakte ..... mos ja fut kot!
    Ato xhamia kane qene te gjitha edhe para luftes .
    .. dhe mos paragjyko per talebanizem ngase jam i sigurt qe per talebanizem vetem qe ke degjuar...ne jemi musliman shqiptar . EDHE NJE HERE MOS JA FUT KOT.
    Une nuk ja futa kot, ktu po shifet se kush ja fut kot.
    Qe te tregoj une masi nuk po shifshe mire.
    Nisu nga F.kosova aty ska pase kurre xhami se serbet skan lejuar te ndertohet
    ne vragoli ska pas xhami as ne sllatin afer rruges nuk ka pase xhami.

Pse nuk me binde per ato pikat tjera ku permenda se si po sillen dhe si ajne sjelluar arabt me ne duke ei shfrytezuar familjet me gjendje te veshtire ekonomike.
    ma hudh poshte mendimin tim nese ki fakte.

edhe ai qe tha se jane 1% katolik ne prishtin edhe sikur te kishin qen 0,1% kane te drejte te ndertojne Katedrale, se besimi i stergjysherve tane ka qen ai te cilin ende e kane vellezerit tane katolik.

Pse nese keni qen kaq trima se keni ngrit zanin kur shkau filloj te ndertoj kishen ortodokse ne afersi te biblotekes universitare ku ishit atehere ju.

Me thuaj para luftes ne prishtine sa te rinj i ke pare me pantollona te prer dhe me mjekrra sic i bajn tash disa qe nuk e di as cilit sekt i takojne.

Une them se nuk ka asgje te keqe ndertimi i katedrales por ndoshta siq e kame ceke edhe me larte nuk eshte momenti i duhur per kete gje se ka sende me te ngutshme qe duhet bere se katedralja.
    siq asht edhe rehabilitim i familjeve te deshmoreve dhe jetimave qe kane mbetur.
    Par dy vitesh kur isha ne kosove lexova se nje ish luftetare i uck e kishte varur veten me litare se ska pasur mundesi tu siguroj kafshten e bukes femijve te tij.
    a e shifni qka duhet te na brengos ne per momentin.

Ndertimit te Katedrales une i them po, e ata qe jane kunder le te kallen nga meria.
    Kush jane ata ce po na perkrahin dhe na ndihmuan kur shkjau na vrsite si lepujt, arabt nuk e besoj se ishin ata ce na ndihmuan, por amerika dhe perendimi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dardani8 : 08-09-2007 më 11:15
    JO NEGOCIATA - VETËVENDOSJE

Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Po ketu ne New York ku jam une, numri i muslimanve eshte edhe me i vogel se ceshte numri i te krishtereve ne Kosove dhe kane gjithe ate xhami ne mes te Manhatanit. Pa permendur ketu numrin e madhe te xhamive dhe shkollave islame ne te gjithe qytetin dhe gjithe ameriken. Pse valle kosovareve muslimane u prishka kaq shume pune ndertimi nje katedraleje?!!! A nuk eshte perendimi i krishtere sot qe po e mbeshtet pavaresine e Kosoves me shume se lindja muslimane?!!!
    Me gjithe respektin per popullin amerikan, ngase ata jane te drejte, ose se paku tentojne kah e drejta.
    Ka shume dallime mes kosoves dhe New York - ut. Ketu kemi teprice te kishave, perderisa ndertohen te reja..

mbetsh mirë
    natural X

Citim Postuar më parë nga dardani8 Lexo Postimin
    Une nuk ja futa kot, ktu po shifet se kush ja fut kot.
    Qe te tregoj une masi nuk po shifshe mire.
    Nisu nga F.kosova aty ska pase kurre xhami se serbet skan lejuar te ndertohet
    ne vragoli ska pas xhami as ne sllatin afer rruges nuk ka pase xhami.

Pse nuk me binde per ato pikat tjera ku permenda se si po sillen dhe si ajne sjelluar arabt me ne duke ei shfrytezuar familjet me gjendje te veshtire ekonomike.
    ma hudh poshte mendimin tim nese ki fakte.

edhe ai qe tha se jane 1% katolik ne prishtin edhe sikur te kishin qen 0,1% kane te drejte te ndertojne Katedrale, se besimi i stergjysherve tane ka qen ai te cilin ende e kane vellezerit tane katolik.

Pse nese keni qen kaq trima se keni ngrit zanin kur shkau filloj te ndertoj kishen ortodokse ne afersi te biblotekes universitare ku ishit atehere ju.

Me thuaj para luftes ne prishtine sa te rinj i ke pare me pantollona te prer dhe me mjekrra sic i bajn tash disa qe nuk e di as cilit sekt i takojne.

Une them se nuk ka asgje te keqe ndertimi i katedrales por ndoshta siq e kame ceke edhe me larte nuk eshte momenti i duhur per kete gje se ka sende me te ngutshme qe duhet bere se katedralja.
    siq asht edhe rehabilitim i familjeve te deshmoreve dhe jetimave qe kane mbetur.
    Par dy vitesh kur isha ne kosove lexova se nje ish luftetare i uck e kishte varur veten me litare se ska pasur mundesi tu siguroj kafshten e bukes femijve te tij.
    a e shifni qka duhet te na brengos ne per momentin.

Ndertimit te Katedrales une i them po, e ata qe jane kunder le te kallen nga meria.
    Kush jane ata ce po na perkrahin dhe na ndihmuan kur shkjau na vrsite si lepujt, arabt nuk e besoj se ishin ata ce na ndihmuan, por amerika dhe perendimi.
    Me gjithe respektin per ty: I paske pasion Katedralet dhe dashni te madhe per to.
    Per sa i perket kishes te biblioteka kombetare : "me mire dy shishe te mbushura perplot se sa 6 te zbrazeta". Serbet kane bere aty cfare kane dashur. Ate bote ka qene koha e tjeterkuj te veproje dhe te marr iniciative.
    natural X

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    Nuk jane 2% katolik por 10%.

Ndihet mungesa e xhamive ne Prishtine? hehe ti po bon hajgare a? aty jane 5-6 xhami ku 98% e popullates kurr nuk shkelin ne xhami.

Kjo iniciative eshte nga shteti i Kosoves...pse ne duhet me marr leje nga serbia apo arabia? si mendon ti?

Percamje? ku sheh ti percamje?...pse genjen...sot cdo musliman ne Kosove e ka bustin e Nene Terezes ne shtepi (perfshi edhe une si musliman)...percamjet skane egzistuar kurr ne Kosove sepse ne e kemi nje fe e ajo osht shqiptaria...Kosova sot me kete fryme jeton dhe ka jetuar gjithmon.

Ore ti djale...fete zoti nuk i ka krijuar me bo lufte dhe percamje, ti po e luan rolin i pafese aq ma teper rolin anti-shqiptar.

p.s E din qe Kosova eshte i vetmi shtet qe nuk ka katedral?
    he more djal ti ne fillim ky popull ka qen kerka hiq tani bizantinet e akne bere ortodoks a ta dua une tani sllavin leje ate pun

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    selam alejkum
    inshAllah do Allahu jane te verteta fjalet e Naim Terrnaves qe do ta ndertoj nje xhami perball katedrales qe deshirojn ta ndertoj ehli kitabat Allahu i drejtofte. E pastaj le ta degjojn azanin ne sabah e sabah e atyre ju pengon nje gje e tille edhe dihet kujt i pengon.
    Qellimi i tyre per ndertimin e kesaj katedrale dihet aty s ka dyshim.
    e sa per ata se disa vllezer shqiptar per ka kombi deshiroj te jua beje nje sugjerim shikoni ne vendet tjera ku neve nuk na mundesojn me ndertu xhamia. Edhe kish ne prishtine ka pse a spo ju del qaja a . Allahu na ndihmofte edhe i udhezofte te humburit ne rrugen e drejte

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Une nuk di se per qka flasin ketu disa njerz me tru arabesh.

edhe une mendoj se ndoshat ( sipas mendimit tim nuk eshte momenti per ndertimin e katedrales ) kur ende kam njerez qe se 8 vjet jetojne neper koliba dhe cadra e qeveria nuk ka marre asgje per tu ndihmuar atyre, do te ishte e udhes qe se pari atyre tu ndihmohet.

Kush po thot se ne kosove nuk ka xhamija.
    nisu rruges prej prishtines e deri ne aerioportin e prishtines dhe numroj sa xhamija jane ndertu te reja bile ne nje fshat nga dy.
    po na thuni sa shkolla jane ndertuar apo financuar nga arabet.
    Bile ata milet i prishur shkojn aq larg sa edhe gjendjen e mjerushme ekonomike te familjeve e shfrytzojne per qellime te poshtra.
    shkojne neper familje te varfera dhe ju kushtezojn ne ju jepim 500€ ne muj nese vajza juaj e vendos fergjen.
    kesaj i thojne myslimanizem i vertet apo.
    ata duhet largur nga Kosova te gjithe ne nje thes dhe ti gjuajm ne deti.
    ku ishin arabet kur Serbi na vrante neve pa dallim feje, ata bile vetem sa i dilnin zot serbise.

une jo se jame per ndertim te katedrales po te kisha mundesi edhe vete personalisht do te kisha shkaur me krahet e mij tu ndihmoj per ta ndertuar.

sa mall kam te shkoj ne prishtin per krishtlindje ne kishen e vogel ku te gjithe pa dallim feje mblidhen aty, kjo eshte nej send shume i vlefshem me te cilin jame krenar e te cilen gje nuk e gjen askund ne bote.
    edhe ne vende te krishtera nuk mundesh si katolik te futesh ne kishat evangjeliste dhe anasjelltas, per te kryer rite fetare apo pergezime dhe martzesa.
    te gjithe ata qe flasin kunder katedrales jane taliban te zhgjebur qe ua ka prish trut bin ladeni.
    po leje be djal ti a llafe te xhahilave po fol a hajt ti mu kallzom kush po jep pare ti mu bym fakte emer e mbiemer e jo me me fol ketu me llafe te rruges duhet me na ardh turp per gjera te tilla Allahu ju udhezofte e ku more ka morret te drejten me etiketu motrat tona pa asnje argument qe i marrin 500 euro per hixhab kini frik Allahun kjo eshte mesele e madhe po qe se ki fakte kush po jep fol e mos me fol me llafe te rrugeve qeshtu dardan a se nashta je kosovar e sa per qe amerika na ka ndihmu dihet ajo dihet pse dhe per qka mos em shit filozofi ktu se mos te ish ka amerika anena knena se amerikanet kane qene vetem sebep falenderojm Allahun per kete liri e amerikanet Allahu i udhezofte
    problemi me i madh tek ne shqiptaret eshte s e nuk kemi njohuri per fene ton

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Naturalx ti sikur nuk kupton ose nuk deshiron te kuptosh.

Une nuk i kam pasion Katedralet.
    Por tregom ti mua pse simbas teje nuk paskan te drejt shqiptaret katolik te ndertojne katedrale ne prishtine.

E per ty eldonel.

Nuk jame une ketu telall per me tregu me emer e mbiemer.
    Une i njof personalisht bile jane kusheri te mi te larget qe vajza e tyre merr te holla nga nje organizate arabe.

Ti thua se Allahu na ka shlirua e amerikanet kane qen sebep.

Po pse spo ju ndihmon Allahu ne Palestine kunder Izraelit apo ne Irak apo apo ku ta di une.

Allahu te ndihmon nese ti i ndihmon vehtes tende nese do te kshim ndejtur ne duarkryq e skishim luftu do ta kishe par ti se si kish ardh Amerika apo si na kish ndihmuar Allahu neve.
    JO NEGOCIATA - VETËVENDOSJE

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Thumbs up

Naturalx ti sikur nuk kupton ose nuk deshiron te kuptosh.

Une nuk i kam pasion Katedralet.
    Por tregom ti mua pse simbas teje nuk paskan te drejt shqiptaret katolik te ndertojne katedrale ne prishtine.

E per ty eldonel.

Nuk jame une ketu telall per me tregu me emer e mbiemer.
    Une i njof personalisht bile jane kusheri te mi te larget qe vajza e tyre merr te holla nga nje organizate arabe.

Ti thua se Allahu na ka shlirua e amerikanet kane qen sebep.

Po pse spo ju ndihmon Allahu ne Palestine kunder Izraelit apo ne Irak apo apo ku ta di une.

Allahu te ndihmon nese ti i ndihmon vehtes tende nese do te kshim ndejtur ne duarkryq e skishim luftu do ta kishe par ti se si kish ardh Amerika apo si na kish ndihmuar Allahu neve.
    o djal une po tham se ket xhahilat po thoj po marrin pare po marrin pare po kerkush hala s dul em argument e ni sen qe s ka argument qysh po do ti mu me shti me besu qe eshte qashtu pa kurfar baze apo veq q e po thu ti edhe qashtu a
    se boll e kan nja ne ulpian s ju duhet ma shum edhe sheshin po dojn me ndreq me ba prishtinen sikurse vendet perendimore ne qender me qen katedralja edhe per vizitoret qa po bje ti a spo mujn me maru diku tjeter veq ne qender edhe kane thane qe kane me ndertu shkollen para se me i vu themelet e katedrales ku a shkolla kallzom ti mu tash ata e kan premtu nje gje te tille ku a shkolla mos harro sa nxansa mesin tash jasht po ne jemi si jemi e per Palestinen Allahu e di me se miri kur shlirohet qysh e tek

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Per mendimin tim ndertimi i katedrales nuk ka qene edeh aqe e ngutshme, kemi mujt me prit.
    me shokuese per ne eshte kur per çdo dite syt na shkojn kah ajo kisha si bazilik serb qe eshte ndertua ne oborrin e universitetit te Prishtines, si e lejuam nje gje te tillë ?
    Apo a ak mundesi qe ta zhvendosim ate kish serbe atje dikun ku te duajn serbet ne Kralev apo ku te dojne ata vetem se aty eshte bere nje ndertim ilegal e per çdo ndertim ilegal duhet gjetur edhe menyra se si te bartet ai materjal.
    Pra na duhet ti bejmi thirrje opinjonit nderkombtar e Unmikut qe te demontohet ajo kish nga ai vend(jo me pretekstin e shkatrrimit) por te demontimit nga nje vend ne nje vend tjeter, pse jo ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2006
    Postime
    2
    ne shqipetaret gjithmon kemi treguar se jemi te bashkuar jemi nje kombi si musliman si katolik etj pra gjithmon duhet te nisemi me moteon
    " Mos te na perqaj kisha e gjamia se feja e shqiptarit esht SHQIPTARIA "

Faqja 3 prej 48 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •