Close
Faqja 61 prej 148 FillimFillim ... 1151596061626371111 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 601 deri 610 prej 1475
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ke te drejte, shiko cfare rrenash e idiotesirash ke shkruar ketu. Nuk eshte Katapano dhe Nermin Vlora, por Karapano dhe Ismail Bej Vlora tutkun. E vetmja gje qe duhet te cohet tek fenomenet paranormale je TI.

E shof qe te paska mbaruar bateria Baptist(duke qene se tema sipas teje perfundoka diku nga postimi i yt i fundit qe ishte ne kufirin me ekstrem te edukates me injorancen(paedukaten)). Edhe Duracellet frigjiane aq e kane jeten mos u merzit. Por ti me duket se i ke te rikarikueshme.

Citim Postuar më parë nga Baptist

Ai Katapano-ja (ishte) shqiptari qe e gjeti Dodonen me sygjerimin e shqiptares tjeter me emrin Nermin Vlora (ndoshta te korruptuar te dy), dhe te dy thane se Dodona nuk gjindej brenda kufijve te sotem (jo te perhershem) te shtetit shqiptar por ne kufi te saj ne Greqi. Si t'ia bejme me kete fakt. Asnjeri nuk ishin greker?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 26-03-2007 më 11:08
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Dodona gjindet ne Greqi dhe se ajo toke arberore u takon shqipetareve sot e shtateqind vjete
    sa gjynaf eshte ky.....pu pu pu
    Pse para 700 vjetesh kush e kishte Epirin o loqka jeme (*loqka- ne kuptimin krahinor)???!!!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ku merret vesh ky, tek tema e Athosit thote qe e kena pas tash e 40 shekuj, ketu na con vetem 7 shekuj.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Sipas Enciklopedise Britanike ky eshte referimi qe kemi per Dodonen (nje pjese e te ciles eshte postuar me pare dhe nga Styx):

Dodona ancient sanctuary of the chief Greek God Zeus, in Epirus, Greece;
    The ceremonies held there contained many remarkable and abnormal features. The earliest mention of it is in Iliad (XVI 234) where its priests are called Selloi (or Helloi). Those priests are described as "of unwashen feet, sleeping on the ground". The description suggests worshippers or servants of an earth goddes or of some chthonian power with whom they kept in continual contact, day and night. Homer, again (Oddyssey XIV, 327) was the first to mention the oracle at Dodona. A tree (or trees) was reputed to give oracles, presumably by interpretation of the rustling of its leaves and other sounds. Herodotus, but no earlier writer mentiones priestesses, whom he describes as the givers of the oracles, doubtless under some kind of inspiration from the God.
    A further peculiarity of Dodona was the "bronze", a large gong set vibrating at every breeze by a scourge held in the hand of a figure standing over it; the persistent ringing passed into a proverbial phrase - Khalkos Dodones (Brass of Dodona) - for a continuous talker signifying nothing.

At Dodona, Zeus had for his consort Dione, not Hera; her name is simply the feminine of his own (stem Dio) and so she may be his original partner, brought with him into Greece. He bore the somewhat puzzling title of Naios, usually connected with naein, "to flow"; hence perhaps, "Zeus of the Spring".
    It is possible that Zeus had taken over an older oracle from some deity of the earth and water; he himself seldom gave oracles directly, although it was thought that those of Apollo ultimately derived from him.

The New Encyclopedia Britannica

Micropedia Volume III fq 598-599

Styx shume interesant komenti jot ne lidhje me Selloin

Citim Postuar më parë nga Styx
    Sigurisht qe nuk e kam fjalen per Osumin, i cili nuk rrjedh ne rreze te Tomorrit. Behet fjale per lumin Selles, dhe kuajt e lire me fame qe rriteshin perqark.

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    A ka rëndësi numrat për të kuptuar esencën dhe kuptimin e egzistencës së ndërtimeve të shënjta siç janë tempujt dhe vendndodhjet e orakujve?

Ndoshta po, ndoshta jo, por meqë po diskutojmë për të tetën, për Dodonën që është e teta në trekëndëshin Behdet-Dodona-Ararat, atëherë le të shohim se çfarë thuhet për numrin tetë:

8 - NUMRI TETË

Shpirtërisht, teta është qëllimi i i fillesës, duke përfunduar/kaluar shtatë faza. Teta është PAFUNDËSI-Rifitimi/rikthimi i Parajsës.

Ka tetë erëra dhe tetë drejtime të ndërmjetme të hapsirës. Teta është prezantuesja e çifteve të kundërta. Tetëtkëndëshi është fillesa e transformimit të katrorit në rreth dhe anasjelltas.

Referenca kulturore

Numri tetë në shumë kultura dhe ideologji ngjan se ka kuptime të ngjashme si psh:
    Lumturi
    Ritmi Perfekt
    Rigjenerimi
    Ringjallja

Në disa mite të tjera, në ditën e tëtë u krijua “njeriu” i ri hyjnor. Pas shtatë ditëve të kreshmës dhe pendësës, vjen dita e tetë e cila ka bollëk dhe rinovim. 7+1është numri i oktavës i cili është vazhdimësi në të tëra sistemet e besimit ezoterik. Njohuria ndaj frekuencave dhe tingujve, janë një çelës jetësor në të tëra “shkollat e misterit”.

Traditat Budiste
    : numri tetë është kompletimi, janë të gjitha mundësitë. Ka tetë simbole të ogurve/profecive të mira.
    Sistemi kinez i besimit e ka nr. Tetë si prezantues të së plotës.
    Numri tetë është i parë si numër me fat. PAKUA, është pikturimi i tetë trekëndshave dhe e çifteve të të kundërtave, zakonisht në një rreth, ku perimetri simbolizon kohën dhe hapsirën. Ka tetë gjendje deliri/kënaqësie të njeriut.

Krishtërimi: Teta është rigjenerimi dhe rilindja. Pagëzorja është zakonisht tetkëndore dhe simbolizon vendin e ringjalljes. Ka tetë nivele shënjtërie apo lumnie t’plot.

Egjyptianët: Teta është numri i THOT-it (këtu pres reagime nga Vaftoja...se pastaj te akuzon për plagjiaturë ay-BARAT)

Hebrejtë: Teta është inteligjenca perfekte, SHKËlQIMI / RREZATIMI. Vlera numerike "IHVH" është “NUMRI I ZOTIT”. Për ata Tempulli u shënjtërua në tetë ditë.

Hermetikët: Në sistemin e tyre ka një Zot mbi të tërë dhe tetë zotër më të ulët. Thot/Hermes ishte themeluesi i numrave dhe gjeometrisë.

Hindutë: 8x8 është simbolizmi i rregullit hyjnor të stabilizuar në Tokë. Tempujt janë të ndërtuar nën modelin e Mandalas, që ka si simbol 8x8. Në besimet e tyre ka tetë ndarje të botës, ka tetë diej dhe tëtë ndarje të ditës.

Islamikët: Froni i cili rrethon botën është i mbështetur nga tetë ëngjëj, që i korrespodojnë tetë ndarjeve të hapsirës dhe grupeve të shkronjave të alfabetit arab.

Japonezët: Teta është “shumica” ose e shumta. Ka tetë Zotër në qiej.

Platonik: Platoni kishte tetë sfera me ngjyra të ndryshme që rrethonin shtyllat e shkëlqyeshme të qiejve hyjnorë.

Pitagorianët: Teta është solidaritet dhe stabilitet.

Sumerët: Teta është numri magjik i Nebos

Taoizmi: Teta është Gjithësia e mundësisë në manifestim me Pa Kua, duke prezantuar forcat e botës fenomenale. Ka tetë genii (xhinde ne shqip) taoiste të pavdekshme.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ndersa une e kam ndegjuar nga pleçet e plakat se ka 7 pal¨Tokë e 7 palë qiell...

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    -pershendetje -
    te lumt o barat se verrtet eshte nje shpjegim shum i vlefshem saa me perket mua une vlersoj lart shpjegimin e numrit tete keto dukumentimet tuaja perputhen ne tersi tek emrat e diteve te javes
    .
    e PREMTE - PROMETHOTI -ZOTI PREM⌡o☺i
    Shkrimi i juaj eshte nje deshmi e a eshte me qellim nuk mund ta di por ato shkrimet lart perputhen me emrin e dite se Premte .

Keto te dhena verrtetojn bindjen time edhe me shum se dita e PREMTE eshte fillimi edhe rifillimi i numrimit te javes, rigjenerimi , po sikur te mundohemi te numrojm me kunja dy katror nga kater kunja formojn numrin tete, keta katror ne alfabetin e lemmnosit jan shkronja TH dhe T .

shum numra e kan etimolin te ditet e javes edhe numri i panjohur iks x eshte
    numer qe ka etimol , te sumeret iku eshte edhe si planet , dhe sot ka perkthim identik ne SHQIPEN e sotme iku shkoj ose emri i deges shkencore MAT-MAT IK S

E KAM CEK DHE PRAP PO E CEKU SE EMRI PREMTE ESHTE ♪ CILSI ,ZBERTHYESI I LEMSHIT TE PA SHTJELLUAR - FJALKRYQIT TE GJUHES .

Me falni se skam qellim ti jep kahje tjeter kesaj teme ju vazhdoni ju lumt .
    barat
    te lumt skam fjal me te mire te pershendes
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 03-04-2007 më 14:18

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2007
    Postime
    200
    Citim Postuar më parë nga BARAT
    Ndoshta po, ndoshta jo, por meqë po diskutojmë për të tetën, për Dodonën që është e teta në trekëndëshin Behdet-Dodona-Ararat, atëherë le të shohim se çfarë thuhet për numrin tetë:
    Per ne qe e degjojme per here te pare a mundesh me e zgjeru pak.

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Per ne qe e degjojme per here te pare a mundesh me e zgjeru pak.
    E ke disa faqe me pare Koning...ne nje postim timin

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2007
    Postime
    200
    Gjithsesi tash nuk kam kohe se Interneti i shtepise te kufizon pak.
    Pashe nje spjegim te Dodones nga Thonethone dhe mu duk mjaft interesant. Une kam lexu nje tjeter (me duket te Aristidh Kola). Cdo dite kur lindte dielli, nje njeri i caktuar, prifti ndoshta, i binte daulles, per te lajmeruar. Emri Dodone vjen nga zhurma e daulles Dumdum-Dumduna-Dodona.
    Do te dija te 2 gjera.
    1Sa eshte e sigurte se pretendimi i te ndjerit prof. Pilika, se Dodona eshte ne afersi te Janines eshte i sakte, pasi disa parashtrojne mundesi tjera si Tomorri.
    2 Ne Dodone eshte varri i dikujt por nuk me kujtohet. A dini gje?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •