Close
Faqja 9 prej 16 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 156
    Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar më parë nga miki_al2001
    si thu ti e paskan gabim mjeket amerikan.sdin keto e.po pse nuk ju shkruan. ja nje adrese dhe do ta publikojne ne academic medicine www.academicmedicine.org ,ke mundesi te behesh i pasur.
    keto bejne transplant zemer,melci,klonime ti akoma dyshon se spaskan llogjike keto.nuk e di sa vjet me rradhe e marrin cmimin nobel per mjekesi.kane universitetet me te mira ne bote per mjekesi .ne lidhje me temen artikulli e sqaron me siper shume vetem se une do tju sugjeroj te gjitheve pa perjashtim qe sjan bere synet eshte mire ta beni.
    Medemek ne te tjeret qe nuk jemi bere synet, vuuu infeksionet neve eh?
    Njeriu e krijoi Zoti/Allahu/Natyra te pajisur me "lafshe"...Ata mjeket e tu mos vene gje ne dyshim perfektshmerine e Zotit/Natyres?

Sa per infeksionet....ne jetojme ne Ameriken e shekullit te 21-te ku ka uje te ngrohte 24 ore ne dite falas! Nuk jemi ne Egjiptin e kohes se Moisiut apo Arabine e Muhamedit ku njerezit laheshin sa here binte shi apo kur i binte rradha te takonin oazin me te afert.

Mjeket sido qe te jete, nuk jane 100% te sigurt se syneti ndihmon kaq shume ne parandalimin e infeksioneve....Po te ishin, syneti do te ishte i detyrueshem ashtu si vaksinimi! Faktikisht, nuk eshte....eshte ne dore te prinderve ta bejne apo jo femijen synet...Pra konkretisht nuk eshte ne dore te mjekut, por ne dore te prindit!

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    Citim Postuar më parë nga Toro
    Medemek ne te tjeret qe nuk jemi bere synet, vuuu infeksionet neve eh?
    Njeriu e krijoi Zoti/Allahu/Natyra te pajisur me "lafshe"...Ata mjeket e tu mos vene gje ne dyshim perfektshmerine e Zotit/Natyres?

Sa per infeksionet....ne jetojme ne Ameriken e shekullit te 21-te ku ka uje te ngrohte 24 ore ne dite falas! Nuk jemi ne Egjiptin e kohes se Moisiut apo Arabine e Muhamedit ku njerezit laheshin sa here binte shi apo kur i binte rradha te takonin oazin me te afert.

Mjeket sido qe te jete, nuk jane 100% te sigurt se syneti ndihmon kaq shume ne parandalimin e infeksioneve....Po te ishin, syneti do te ishte i detyrueshem ashtu si vaksinimi! Faktikisht, nuk eshte....eshte ne dore te prinderve ta bejne apo jo femijen synet...Pra konkretisht nuk eshte ne dore te mjekut, por ne dore te prindit!
    po pse e kane bere te detyrueshem vaksinimin e di ti.te mbrojne te tjeret ne rradhe te pare se po e morre virusin ti je rrezik per shoqerine.ndersa mos synetia eshte e demshme vetem per ty.por po te siguroj se pjesa me e madhe e amerikaneve behen synet sapo lindin eshte ne protokoll o zoteri.
    pra ti aq posht bien qe thua se kush nuk behet synet vuuu infeksionet.llogjikon shume keq si puna duhanxhinjve une aai pin duhan dhe nuk eshte semure pra duhani sqenka i demshem.
    sa per zoti si na ka bere shume mire thua ti por ka shume gjera qe pas lindjes duhet nderhyre.pse i pret thonjt ti (nese i pret) ,pse i heq floket.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Bill Gates dhe Bill Clinton në konferencën e SIDA-s në Toronto

Konferenca AIDS 2006- Bill Gates dhe Bill Clinton

"SIDA është një konflikt i vazhdueshëm për njerëzit dhe për njerëzimin", kështu shprehet ministrja gjermane e zhvillimit Viecorek-Zeul e SPD-së, e cila merr pjesë në konferencën më të madhe të SIDA-s në Toronto

Shkencëtarë dhe ekspertë shkëmbejnë eksperiencat e tyre në konferencën pesë-ditore. Dy figura të njohura fondacionesh, Bill Gates dhe Bill Clinton shfrytëzojnë rastin të përforcojnë angazhimin etyre në luftën kundër SIDE-s.

Salla e qendrës së konferencave në Toronto ishte mbushur plot e përplot. Nuk kishte asnjë karrige të lirë. Në fund të fundit jo pa arësye. Në podium qëndronin jo vetëm dy figura të njohura në të gjithë botën, por njëkohësisht edhe dy njerëz të angazhuar në luftën kundër SIDA-s. Bill Gates dhe Bill Clintoni.

Këtë forum e shfrytëzojnë aktivistët për të sensibilizuar publikun me kërkesat e tyre: "Ne na duhen më shumë infermierë" bërtasin ata dhe gjejnë mbështetjen e ish-presidentit amerikan. Ai e quan luftën kundër SIDA-s si një nga problemet më urgjente në botë: "Ne nuk mund ta bashkojmë botën me gjithë diferencat që ka, nëse ne nuk fitojmë luftën kundër SIDA-s.", tha Bill Clinton.

Edhe Bill Gates i kushton një pjesë të mirë të punës së fondacionit të tij luftës kundër SIDA-s. Kjo sepse sëmundja e SIDA-s është një nga më të tmerrshmet, thotë themeluesi i Microsoftit: "Që nga momenti i infektimit të një të sëmuri deri në momentin e vdekjes, ai vuan, shpenzon kursimet e tij, rreziku që të infektojë partnerin e tij apo të saj është shpeshherë shumë i madh dhe e gjitha kjo ka sigurisht edhe ndikim tek fëmijët."

Gates angazhohet para së gjithash që të avancojë kërkimi shkencor në gjetjen e medikamenteve kundër SIDA-s si përshembull të ashtuquajturat Mikrobizidet. Mikrobizid është një lloj prezervativi, një lloj prezervativi kimik, që gratë mund ta përdorin si një unazë silikoni dhe që përbën kështu një barrierë kimike kundër SIDA-s.

Ky preparat po provohet ndërkohë dhe Bill Gates ka shpresa tek ai: "Në qoftë se ne do të kemi nje mjet ndihmës që mund ta përdorin gratë, gjë të cilën ne nuk e kemi momentalisht, atëhere do të ndryshonte përhapja e sëmundjes. Atëhere ne do të kishim vite ku në tërësi do të infektoheshin më pak njerëz."

Derisa një preparat i tillë të dalë në treg do të duhen akoma disa vite. Atëhere e ardhmja në kontinentin e Afrikës që është edhe kontinenti më i prekur nga SIDA, do të ishte në duart e grave. Deri tani ato nuk mund të mbrohen nga kontakti seksual i pambrojtur. Kjo sepse nga njëra anë atyre iu duhet të sigurojnë jetën e tyre dhe të fëmijëve të tyre dhe nga tjetër, sepse partnerët e tyre i ndryshojnë shpeshherë partneret e tyre dhe si rrjedhojë kjo është një mundësi më shumë për t´u infektuar pas modpërdorimit të prezervativit.

Edhe pse situata është shpeshherë mjaft dëshpëruese, Bill Clintoni ka shpresë në luftën kundër dobësimit të imunitetit: "Optimizmi im bazohet tek njerëzit. Nuk ka as mungesë idesh, as inteligjence, as ëndrrash dhe as përpjekjesh në ndonjë vend të botës, në asnjë vend. Ka vetëm mungësë investimesh, shansesh dhe sistemesh të cilat funksionojnë në varësi të njëra tjetrës."

Konferenza e SIDA-s në Toronto me 24 mijë pjesëmarrës, që është edhe konferenca më e madhe e mbajtur ndonje herë, tregon se nuk mungon angazhimi në luftën kundër kësaj sëmundje të tmershme.

Dw-world.de/albanian
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Sipas llogjikes time......

Per mendimin tim , e them qe ne fillim , qe kjo gje duhet te funksionoje , per kete po jap disa arsyetime te thjeshta.

Perse sherben Lafsha e penisit ?

Duke patur parasysh qe njeriu ne fillimet e jetes se tij mbulohej me gjethe fiku , pra me mjete rrethanore , ose me mire te themi qe ishte lakuriq dhe me shume qime ne trup , ka qene shume e lehte qe neper xhungla duke kerkuar ushqim penisi e tij pa lafshe do te ishte i pambrojtur dhe cdo plagosje do ishte e rrezikshme per jeten.

Keshtu qe mema natyre i ka krijuar lafshen e cila eshte pjese e lekures sikurse ajo qe kemi ne mbi tere trupin tone dhe kryen fuksionin e mbrojtjes kunder shume lloj gjerash.

Por qe ne kete rast ajo nuk eshte e ngitur plotesisht me penisin sepse do te pengonte organin mashkullor qe te kryente funksionet e veta .

Cfar mbron lafsha e penisit ??

Ajo mbron koken e penisit qe eshte e mbuluar nga nje cipe e holle lekure ku nen te gjenden nje sasi e madhe fijesh apo qelizash te cilat bejne te mundur percjelljen e kenaqesise ne tru , ne te qarkullon edhe nje sasi e madhe gjaku dhe ne momentin e mardhenieve seksuale afetsia e ndjeshmerise rritet ne maksimum.

Cfar ndodh nese heqim lafshen e penisit ?

Ndodh qe cipa e holle qe ka veti te percjelle ndjesine ne tru ndjesine te trashet si spesor te ndryshoje vetit per te cilat eshte krijuar dhe te mbroje penisin nga demtimet e tjera fumksione te cilat me pare i bente lafsha e penisit.
    Si trashet cipa e holle ??

njesoj si nje dore femre kur pret dru per here te pare krijon kallot pastaj me kalimin e kohes ajo pjese e lekures se dores trashet sepse eshte ne kontakt te vazhdueshem me dicka tjeter , pra edhe ajo cipe duke qene ne kontakt me veshjet e brendshme trashet .

Cfar ndryshon nga kjo ?

Nga kjo ndryshon qe personi i cili nuk ka lafshe ne marredhenie seksuale per efekt te percjelljes me vonese te ndjesise se kenaqesise duron me shume para se te vije ne krahasim me nje tjeter qe nuk e ka praktikuar heqjen e lafshes.

Po pse natyra e ka bere qe te kete ndjesi te madhe ne ate pike te organit mashkullor ??

Sepse ne kushtet e nje rivaliteti mashkullor per nje femer qe te lihen trashegimtare cdo lloj specie duhet ta kryeje ate akt sa me shpejt te jete e mundur , ky eshte ligji i mbijeteses , gje qe tek njeriu i diteve tona eshte kaluar ky stad dhe synohet ne ate te kenaqesise qe jep akti seksual kjo per arsye edhe te ndergjegjes njerezore.

Shembull :
    Ne momentin kur nje kafshe kopjohet me nje tjeter rreziku per jeten e tij ne ate moment eshte teper i madh nga ana e meshkujve te tjere te tille kane qene edhe njerzit e pare , prandaj dhe akti duhet te jete sa me i shpejte, gje qe ndryshon vetem tek qente te cilet rrine kycur edhe per 30 min apo me shume, por tek ata natyra ka bere dicka tjeter qe tani nuk dua ta shpjegoj pasi eshte nje problem anatomik dhe dal jasht teme.
    nese insistoni ja u tregoj here tjeter.

Konkluzion :

Per njeriun e sotem i cili nuk kacaviret me neper peme dhe nuk ka rrezik te demtimit aksidental si gervishtje carje apo tjeter te penisit , eshte mire qe per te shtuar prestazionin e tij seksual dhe kenaqesine e tij personale gjate aktit , te jete bere synet.

Ne te njejten kohe ndryshimi i vetise se cipes se penisist nga stimuluese ne mbrojtese te penisit mund te beje qe edhe viruset te ndryshem te mos depertojne kollaj .

.
    Por kujdes nese jeni bere synet para nje muaji besoj se nuk ka asnje efekt mbrojtes ,per arsye se cipa qe te trashet dhe te ndryshoje vetite e saj i duhet njefar kohe.

Jo me kot mjeket vene syze mbrojtese kur ka paciente te tille pasi membrana e syrit eshte shum e ndjeshme dhe i percjell virusin ne organizem.

Shpresoj te me keni kuptuar dhe jo keqkuptuar.
    megjithate kush kerkon sqarime ketu jemi prap.

PS.
    Ato qe shkruajta me siper jane thjesht llogjika ime dhe jo dokumnte shkencore.
    larguar forever

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Onusida: Te pakten 39.5 milione njerez te infektuar me HIV

Megjithë disa arritje në mjekim, duket se epidemia botërore SIDA, ka arritur një rekord të ri me 39,5 milion të infektuar, nga të cilët 4,3 milion njerëz janë infektuar këtë vit me virusin HIV, sipas raportit vjetor të 2006-ës të prezantuar të martën nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për SIDA (Onusida).

Sipas raportit , 2,9 milion njerëz kanë vdekur nga SIDA në 2004-ën. Si edhe më parë, Afrika Subsahariane është më e infektuar nga virusi: atje jetojnë gati dy të tretat e të infektuarëve (63 përqind). Por rritja e infeksionit HIV është regjistruar dhe në Azinë Qendore dhe Lindore si dhe në Europën Lindore.

Sipas raportit në 2006-ën regjistrohen më shumë se 21% të infektuar më shumë se në 2004-ën. Sipas Kombeve të Bashkuara sa më pak "homofobi" dhe sa më shumë programe të specifikuara për njerëzit që kanë marrëdhënie homoseksuale mund të ulin këto shifra alarmante.

Epidemia përqendrohet më shumë edhe tek njerëzit që përdorin drogë, njerëzit me seks të pasigurtë si edhe tek punëtoret e seksit, sipas raportit.

G.S.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049

SIDA, 65 milionë të prekur në mbarë botën

Pavarësisht progresit të bërë kohët e fundit, në shumë vende të botës virusi vdekjeprurës HIV/AIDS vazhdon të përhapet. Shifrat më të fundit zyrtare të publikuara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (WHO) dhe Kombet e Bashkuara (UNAids) janë tepër alarmante. Raporti i fundit i Kombeve të Bashkuara i prezantuar në Londër, tregon se rreth 65 milionë njerëz janë infektuar me virusin HIV, ndërsa më shumë se 25 milionë kanë vdekur që nga viti 1981, kur u zbulua për herë të parë virusi vdekjeprurës. Vlerësohet se rreth 40 milionë njerëz mbarin virusin HIV aktualisht në botë.

Në vitin 2005, sipas statistikave të Kombeve të Bashkuara nga AIDS vdiqën 2.9 milionë njerëz, ndërkohë që 4.3 milionë e morën këtë virus. Rreth 17.3 milionë e të infektuarve më virusin e shekullit janë femra, çka përbën pothuaj gjysmën e totalit të të infektuarve me HIV/AIDS në mbarë botën. Pjesa më e madhe e të infektuarve, 13.2 milionë jetojnë në kontinentin afrikan, kryesisht në pjesën veriore të shkretëtirës së Saharasë. Ky rajon vazhdon të mbetet më i prekuri në botë nga virusi HIV.

Megjithatë, shifrat tregojnë se sëmundja e AIDS po përhapet me shpejtësi edhe në Europën Lindore dhe Azinë Qendrore, ku norma e infektimit është rritur me më shumë se 50 për qind në dy vitet e fundit. Në Europën Lindore dhe Azinë Qendrore rezultojnë afro 1.5 milionë njerëz që jetojnë me virusin AIDS, ku vetëm gjatë vitit 2005 janë raportuar 220 mijë raste të reja. Edhe në kontinentet e tjera, si Amerika Latine etj vihet re një rritje e ndjeshme e të të prekurve me virusin HIV/AIDS.

Por ndryshe nga vitet e tjera, ky vit ka shënuar ulje të numrit të të infektuarve me virusin vdekjeprurës në shtete si Kenia, Zimbabve, Haiti dhe në disa rajone të Indisë. Kjo ka ardhur falë masave të shumta të marra nga shumë organizata shëndetësore dhe sensibilizimit të popullatës së këtyre vendeve. Në rang global, një në pesë persona është i ekspozuar ndaj infektimit me këtë virus. Ndërsa çdo ditë afro 1 500 fëmijë zbulohet se janë mbartës të virusit, shumica e të cilëve janë të porsalindur.

Çfarë është HIV/AIDS ?

Virusi HIV- (Human Immuno-deficiency Virus), virusi i mungesës së imunitetit te njeriu është një virus që shkatërron sistemin imunitar. AIDS-(Acquired Immune Deficency Syndrome), indroma e mungesës së imunitetit të fituar – është gjendja që pason kur trupi është i infektuar me virusin HIV dhe nuk është në gjëndje të luftojë një numër infeksionesh dhe sëmundjesh ndaj të cilave ekspozohet. Virusi HIV nuk mund të depërtojë nëpërmjet lëkurës së padëmtuar dhe as nëpërmjet barrierës që ofron një prezervativ. Ai nuk mund të jetojë gjatë, jashtë trupit të njeriut. Virusi nuk mund të transmetohet nëpërmjet kontakteve të tilla si puthja, masturbimi, shtrëngimi i duarve, prekja e ndenjëses së banjës dhe përdorimi i lugëve, pirunëve dhe thikave të njëjta me personat e infektuar. Ai nuk mund të merret as nëpërmjet pickimit të insekteve.

Ka dy rrugë kryesore të transmetimit të këtij virusi nga një person në një tjetër. Një rrugë është kur sperma ose lëngu vaginal i një personi të infektuar hyn në trupin e një personi tjetër gjatë marrdhënieve seksuale depërtuese (vaginale ose anale). Rruga tjetër është ajo e kalimit të virusit nga gjaku në gjak, domethënë kur gjaku i një personi të infektuar depërton në trupin e një personi tjetër. Për këtë arsye përdoruesit e drogës, të cilët përdorin të njëjtat shiringa të infektuara për të injektuar drogën, janë në rrezik ashtu si edhe njerëzit të cilët bëjnë transfuzion gjaku me pajisje jo të sterilizuara siç duhet.

Gratë që janë të infektuara me këtë virus ia kalojnë atë fëmijëve të tyre të ardhshëm gjatë barrës, në lindje ose nëpërmjet qumështit të gjirit. Kur virusi HIV hyn në trupin e një personi, ai cilësohet si HIV pozitiv. Njeriu mund të jetë HIV pozitiv pa e ditur se është i tillë. Shenja dhe simptoma të mundshme të virusit HIV/AIDS-s janë: rreth 10 % humbje në peshë, ethe për më shumë se një muaj, lodhje, dhe djersitje natën. Njerëzit mund të jenë të infektuar, domethënë të jenë HIV pozitiv, për shumë vjet përpara se tek ata të zhvillohet sëmundja e AIDS-s. Virusi HIV nuk duhet paragjykuar, dhe nuk i përket grupeve të caktuara njerëzish. Ai është thjesht një sëmundje që transmetohet si rezultat i sjelljeve që bartin rreziqe. Virusi përbën një sëmundje që mund të na prekë të gjithëve, por nuk është i pashmangëshëm.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049

Marre nga BBC Shqip

SIDA rrënon ekonomitë e vendeve të goditura

Një raport i ri i Organizatës Ndërkombëtar të Punës ka zbuluar se epidemija e Aids-it është duke dëmtuar rëndë zhvillimin ekonomik dhe punësimin në vendet që janë më shumë të prekura.

Raporti i botuar, përkon me Ditën Botërore të HIV/ Aids-it, zbulon që të rinjtë janë të prekurit më rëndë nga rënia ekonomike.

Në vendet më të prekura rëndë nga Aids-i, rritja ekonomike ka rënë me gjysëm përqindi çdo vit nga 1992- 2004 tregon raporti i Organizatës Ndërkombëtare të Punës (ILO).

Ndër më të prekurit rëndë, është Afrika subsahariane, ku humbja është edhe më e madhe.

Aids është duke marrë forcën punëtore.

Në vitin 2005, 3.4 milion njerëz të moshës për punë vdiqën nga Aids, këtë vit kjo shifër pritet të jetë 4.5 milion.

Efekti që do të ketë është dyfish më i madh.

Ekonomia shënon rënie dhe nuk ka nisma për të krijuar vende të reja pune.

Në të njëjtën kohë, shumë të rinj, shumica e të cilëve nën moshën e lejuar për të punuar, humbasin prindërit dhe janë të detyruar të punojnë për të mbijetuar.

Shpesh herë ata angazhohen në punë të rrezikshme dhe punë të paguara keq.

Për vajzat në mënyrë të veçantë kjo do të thotë industria e seksit.

Të rinjtë përbëjnë gjysëm e rasteve të reja me HIV. Ç'është më e keqja shumica e të rinjve që e mbartin virusin nuk e dijnë se e kanë atë.

Organizata (ILO) thotë se vendet e punës duhet të jenë si pikënisje për njerëzit që të marrin medikamentet retrovirale, sepse sipas saj pa një rritje të kurave të lira me këto ilaçe, deri në vitin 2020 humbja e përgjithshme e forcës punëtore për shkak të Aids-it parashikohet të arrijë në 86 milion njerëz.

i/e regjistruar Maska e Vinjol
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Fier
    Postime
    1,558
    vallai cuna ne vecanti e goca ruhuni
    perdorni kontraceptivet
    Mos u mundo te behesh njeri i suksesshem por me mire te behesh i vlefshem..

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Syneti zvogëlon gjasat e infektimit me virusin SIDA-s

Dy studime shkencore, të përfunduara, kanë dhënë rezultate mbresëlënëse – syneti zvogëlon mundësinë e marrjes së infeksionit HIV, te meshkujt heteroseksualë. Afro 8,000 meshkuj në Keni dhe Ugandë ishin përzgjedhur të bëhen synet menjëherë, apo të presin dy vjet para se ta kryejnë këtë. Që të gjithë kishin marrë prezervativë si dhe këshilla për marrëdhënie të sigurta seksuale. Në mesin e njerëzve të bërë synet, infeksionet me HIV ishin 53 për qind më të vogla se në Keni dhe 48 për qind më të ulëta se në Ugandë. Rezultatet ishin aq bindëse, saqë studimet u ndërprenë më herët dhe ia sugjeruan synetin secilit vullnetar të studimit. “Tani që kemi fakte, do të ishte amorale t’ua ndalojmë njerëzve mundësinë e synetit”, ka thënë, Robert Bailey, nga Universiteti i Ilinois i Çikagos, bashkëdrejtues i studimit për Keni. Studimet ishin mbështetur nga Qeveria e SHBA-ve.

VENDIM I PRINDËRVE

Ja çfarë thotë Akademia Amerikane e Pediatërve për synetin e djemve sa janë ende të rinj: Syneti mund të zvogëlojë rreziqet nga infeksionet e traktit të urinës, kancerit të organit gjenital dhe infeksionet nga virusi HIV. Por, këto përfitime nuk janë të mjaftueshme për t’ju rekomanduar synet rutinor. Vendimi duhet t’u mbesë prindërve, të cilët duhet të marrin “informacione të sakta dhe të paanshme”. Nëse fëmija veç bëhet synet, atij duhet t’i jepet një analgjetik. Syneti largon lafshën që mbulon kokën e penisit. Hulumtuesit sugjeruan disa arsye se, pse meshkujt që nuk bëhen synet, janë më të nënshtruar nga infeksionet e virusit HIV:

• Sipërfaqja e pjesës së brendshme të lafshës përmban më shumë qeliza imune të cilat mund të preken më lehtë nga infeksioni me HIV.
    • Lafsha bllokon HIV-in afër sipërfaqes së penisit dhe në mjedis të lagët, virusi mund të mbijetojë më gjatë.
    • • • Gërvishtjet e vogla, që shkaktohen gjatë marrëdhënies, ofrojnë një mundësi hyrëse për virusin.

Megjithatë, hulumtuesit kanë shprehur frikën se syneti mund të shkaktojë një ndjenjë false të sigurisë dhe sugjerojnë që me synetin njerëzit duhet të praktikojnë edhe marrëdhënie të sigurt seksuale për t’u mbrojtur nga infeksionet e mundshme.

cute_boy @ #shqiperia
    Anëtarësuar
    14-12-2005
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    25
    Davius Po mer plak po, po hajt mushja menjen ktyne knej ka jemi ne...
    JOOOO synet bohen vetem Myslimont thojn lol
    Ehhhh cbon padituria...

Se nuk e di se ku e lexova apo e ngjova se ne Amerike&Kanada me shume se 80% e ppl-m u bonin synet, ne titulli ishte.
    Shkenca Amerikane mas shume vitesh studime ka zbuluar se berja synet apo synetlliku eshte i domosdoshem.
    Respekte ene ja kalofshi te gjithe mire.
    P.S sorry nqs kam perserit noi gjo po e bona postimin shpejt e shpejt se skisha shume kohe
    Don't dream your life-live your dream

/server -m irc.albasoul.com -j patriotet

#patriotet

Faqja 9 prej 16 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Hyseni: Kadare kundër bashkimit të Shqipërisë etnike
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  2. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 10:27
  3. AMC, 15 milionë dollarë detyrime ndaj tatimeve
    Nga Kinezi në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 14-07-2006, 09:04
  4. Festivali i Këngës në RTSH 2005
    Nga Xhuxhumaku në forumin Muzika shqiptare
    Përgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 07-01-2006, 18:17
  5. “Hegjemonia”, investimet greke, 400 milionë euro
    Nga ORIONI në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-12-2005, 02:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •