Close
Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 156
    Citim Postuar më parë nga TOKIO HOTEL Lexo Postimin
    me duket shum cudi dhe mua,un se kam degjuar kurr se syneti mbron nga SIDA,asgje nuk mbron nga sida pervec preservativit.
    As prezervativi nuk te mbron TOKIO..
    HIV mund te merret ne shume menyra, mund te merret edhe nga seksi oral etj etj..

Ska gje qe mund ta parandaloje ate semundje, vetem mos na rente per hise.. kte te shpresojm ne.

i/e regjistruar Maska e TOKIO HOTEL
    Anëtarësuar
    19-07-2007
    Postime
    154
    nuk me vajti ne mendje seksi oral ,ke te drejt miund te merret me shum gjera qe kan te bejn me beshtymen e gjakun,
    Quando ti metti a saltare di gioia bada che qualcuno non ti tolga la terra sotto i piedi.

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    SIDA (AIDS) transmetohet vetem nepermjet te gjakut.peshtyma,djersa,sekrecionet etj nuk e transmetojne virusin.Ato eliminojne por kane sasi te pakta dhe nuk transmetohet.Nepermjet Seksit Oral veshtire te merret SIDA.Vetem ne rast se ka gjak ne goje.Pra prezervativi eshte nje mjet shume i mire mbrojtes por jo 100% sepse mund te cahet.ese prezervativi nuk cahet nuk merret SIDA.Biles une ju them se edhe pa prezervativ nuk eshte 100 % se e merr semundjen.Nese ka marrdhenje homoseksuale (mashkull-mashkull)atehere eshte 100 % e transmetueshme sepse ka hemorragji gjate kontaktit.Une dje kisha nje pacient me HIV positiv mashkull.Kur e ngrejti bluzen dhe uli pantallonat i shkreti kishte veshur breke me tantelle.(ishte gay).
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga JestersWorld Lexo Postimin
    Si ra numri ??? lol

Ti do te thuash medoemos qe numri i infektimeve te reja pasi u bene synet te gjithe te painfektuarit dhe u vune nen vezghim te vazhdueshem ra me 60 % ne krahasim me vitin e meparshem.

Uau cfare cudie...

lol lol lol
    bashkohem plotesisht,

sikur te na japin nje arsye shkencore mire do ishte.

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    sikur te na japin nje arsye shkencore mire do ishte.
    C'TE DUET ARSYE SHKENCORE,KUR DUKET E LLOGJIKSHME?
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga biligoa Lexo Postimin
    C'TE DUET ARSYE SHKENCORE,KUR DUKET E LLOGJIKSHME?
    ne fakt mua nuk me duket dhe aq, prandaj kerkoj arsye shkencore.

dardajan dha nje shpjegim te mundshem te arsyes, por perseri une jam teper skeptik. Mbase ka te beje dhe me subjektivitetin tim, sepse synetin si praktik e kam urryer gjithmone. Te pakten personalisht vetem i vdekur do behesha synet.

P.S. Per te evituar replikat, qendrimi im ndaj synetit eshte thjesht opinion personal i bazuar ne instikt qe femije, asgje shkencore ketu .
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 06-11-2007 më 00:24

Pasioni për shkencën Maska e Qendi
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    2,102

Fakte Mbi HIV Dhe SIDA

1.SIDA Shkaktohet Nga Virusi HIV(Human Immuno-Deficiency Virus) I Cili Shkatërron Sistemin E Mbrojtjes Së Organizmit Dhe Për Pasojë Trupi e Humb Aftësin E Shërimit Dhe Vdes.Nuk Ka Shërim Nga SIDA.
    2.Shenjat e Para Të Sëmundjes Mund Te Paraqiten 10 Vjet Pas Infektimit Me Virusin HIV.Gjatë Kësaj Periudhe Personi Mund Të Duket I Shëndoshë Dhe Mund Ta Transmetoj Virusin Te Të Tjerët.Terapitë Mjeksore Mund Ta Mbajnë Të Sëmurin Në Gjendje Të Shëndosh Edhe Më Gjat , Por Virusi Prej Tij Mund Të Përhapet Edhe Më Tutje.
    3.HIV Bartet Nëpërmjet Këmbimit Të Lëngjeve Trupore Të Trupit Të Infektuar .Asnjë Rast I Marrjes Së Virusit Nga Pështyma E Gojës Gjatë Puthjes Nuk Është i Njohur, Vetëm Në Rast Te Ndonjë Prerje Ose Çarje Në Gjuhë.
    4.HIV Më Së Shpeshti Përhapet Nëpërmejet Mardhnieve Seksuale.
    5.Më Së Shumti Në Rrezik Për Tu Infektuar Me HIV/SIDA Janë Njerëzit Që Kanë Ifeksione Të Bartuara Seksualisht (STI sexually-transmitted infections). Gjtë Mardhënieve Seksuale Ata Persona Patjeter Duhet Te Përdorin Kondom.
    6.Rreziku Nga HIV/SIDA I Bartur Nëpërmjet Rrugëve Seksuale Mund Të Zvoglohet , Në Qoftë Se Njerzit Nuk Bëjnë Seks , Në Qoftë Se Seksi Bëhet Vetëm Me Partnerët E Painfektuar , Ose Seksi Bëhet Në Mënyrë Te Siguruar - Seks Pa Panetrim Ose Me Përdorium Te Kondomit.
    7.Njerëzit Që E Infektojnë Veten Me Drogë Jan Njerzit Më Të Rrezikuar Nga HIV/SIDA.Ata Duhet Të Përdorin Gjithmonë Shiringa Të Pastërtja E Jo Shiringa Të Përdorur Nga Të Tjerët .
    8.Kontaktoni Me Mjekun Ose Me Qendrën Për HIV/SIDA Për Tu Konsultuar Dhe Bërë Testimin Po Që Se Dyshoni Se Jeni Të Infektuar Me HIV.
    9.HIV Nuk Transmetohet Nga Kontaktet E Përditshme Si Përshëndetja Dorë Për Dore , Përdorimi I Banjos Ose Toaletit , Krevatit , Enëve Ose Ushqimit ,Kafshimit Të Mickonjave Ose Insektet Tjera , Kollitjes E As Teshjtitjes.
    10.Gjdonjëri Meriton Mëshirë Dhe Mbështetje.Diskriminimi Ndaj Personave Të Infektuar Me HIV Ose Ndaj Cilitdo Që Është I Rrezikuar Është Dhunim I Të Drejtave Insivuduale Të Njeriut Dhe Rrezikim Të Shëndetit Publik.Gjdo Person I Prekur Nga Virusi HIV Meriton Të Ketë Mëshir Dhe Mbështetje.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Gjdo Person I Prekur Nga Virusi HIV Meriton Të Ketë Mëshir Dhe Mbështetje
    Meshire?

Te tregoj nje ngjarje te vertete.

Nje vajze shum e bukur studente e infektuar me AIDS, merr taksine ne oren 22.30 per te vajt te konvikti, edhe taksisti e con vajzen deri atje, edhe kjo vajza i thote qe skishte lek, kshu qe mun te bente seks me te per te shlyer detyrimin.
    Taksisti (fati tij) nuk deshiroi te bente mardhenie seksuale, sepse i tha qe kishte dal per buken e gojes, jo per seks.. per seks kishte gruan e tij.
    Vazja e sheh edhe i thote qe.. bravo u tregove burre tamam, sepse edhe ti tani do ishe infektuar me AIDS. i dha leket edhe iku.

Tani ca meshire te keshe per kte qe del e infekto njerzit rrugeve?? Ae more virusin a qe fati jot i keq te infektohesh, ok mjekohu fundja ske ca ben kaq e kishte pas jeta per ty, sje treguar e kujdesshme, ste ka then njeri ik bej seks me lloj lloj robi.

Ca faji kan te tjeret qe ti ke deshire ti infektosh? Kur e ben padashje eshte gje tjeter, por me dashje me te ngjit AIDS ajo quhet vrasje.
    Kta njerez jan shpirtlig sepse duan qe te gjith te vdesin ska rendesi se kush eshte.. le te vdese edhe ai.. fundja kjo ishte shum goce e bukur, edhe pale se sa veta ka infektuar gjer sot, edhe akoma nuk dihet se kush eshte ajo vajze.. un personalisht nuk e njoh, di vetem qe na ka hy tmerri, duhet me ju kerku kartelat e analizave para se te besh seks.. pfffffff
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Pasioni për shkencën Maska e Qendi
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    2,102
    Shiko Apollyon , Ato Gjera I Ndodhin Secilit Sepse Te Gjith E Dime Se Gjdo Njeri Meriton Meshire , Mirpo Te Rasti I Kesaj Vajzes Qe Tregove Ti Mund Te Jete Sepse Ajo Eshte E Infektuar Dhe Ndjehet Shum E Zhgënjyer Me Ate Rast.
    Une Kam Pasur Rast Edhe Ne TV Te Shoh Veprimet E Njerzve Te Infektuar Me HIV/AIDS , Ata Mundohen Te Mos Jen Te Vetmit Qe Jane Te Infektuar Per Ate Edhe Mundohen Ti Infektojne Te Tjeret

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784

Ja Kan Fut Kot Ata Shkencetaret

Citim Postuar më parë nga Davius Lexo Postimin
    Një studim i botuar në prag të një konference ndërkombëtare për AIDS-in në Kanada ka mbështetur idenë se kryerja e synetit tek meshkujt mund të ofrojë mbrojtje të konsiderueshme kundër HIV-it - virusit që shkakton AIDS-in.

Puna e kërkuesve amerikanë në universitetet Yale dhe Stanford sugjeron se edhe programe modeste që ofrojnë bërjen e synetit mund të kenë ndikim shumë të madh në përqindjet e infektimit me HIV dhe mund të kursejnë miliona dollarë.

Vitin e shkuar një program prove në Afrikën e Jugut zbuloi se numri i rasteve me HIV në mesin e meshkujve heteroseksualë ra me 60 për qind pasi ata u bënë synet. Studime të tilla po bëhen edhe në Kenia e Uganda. Numri i personave të infektuar me këtë virus i ka kaluar 40 milion në të gjithë botën.

BBC Albanian
    RROFT PREZERVATIVI SE PER SYNETLLIK ME KETO QE PO THU TI DO IKIN SHUM VETA PER LESH

Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Hyseni: Kadare kundër bashkimit të Shqipërisë etnike
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  2. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 10:27
  3. AMC, 15 milionë dollarë detyrime ndaj tatimeve
    Nga Kinezi në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 14-07-2006, 09:04
  4. Festivali i Këngës në RTSH 2005
    Nga Xhuxhumaku në forumin Muzika shqiptare
    Përgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 07-01-2006, 18:17
  5. “Hegjemonia”, investimet greke, 400 milionë euro
    Nga ORIONI në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-12-2005, 02:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •