Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 55
    *~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    A ju keni harruar me vdek j/k
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Perjashtuar Maska e MICHI
    Anëtarësuar
    14-09-2004
    Postime
    1,537
    Ca snie robi mer jahu papapa kto dite me duket te gjithe jane high ose drunk.

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Deus faleminderit qe i hyre mundimit te me pergjigjesh, dhe me thene te drejten pergjigjet e tua ku do qe mi ke kthyer i kam lexuar te parat (shume here kam dashur te te kthej ndonje reputacion.... por c'e do qe e kane kthyer adminat ne burokraci dhe keshtu s'i nis dot kurre ato te shkreta).

E verteta eshte se nga gjitha ato besime apo veti qe me dallojne .... ajo qe me krenon me teper se gjithcka eshte humanizmi! Dhe jam ndakort me ate aspektin humanist ("cdokush e do jeten") qe sollet!

Pikerisht pyetja ime eshte humaniste pavarsisht se disa nuk e kapen

sigurisht mund te jet edhe faji im nga menyra e percarte me te cilen shume her shprehem

fatkeqesisht pak forumsa (sa here qe e kam sjellur te njejten pyetje ne forma te ndryshme) me kane dhene pergjigje per te justifikuar jeten dhe ekzistencen apo femijet.... te gjithe thone thjesht "te pranojme" ose ndryshe "pse pyet".... se mesa duket i'a lodh trurin pyetja. Po nese te lodh pyetja atehere si do i pergjigjesh vetes apo femijes tend kur te vijne permbytjet e jetes?

flm

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku

Ja pra kete pyetje bej une: nese nuk kemi asnje te drejte ti marrim jete tjetrit sa te drejte kemi qe te japim jete?

Sot nuk behet fjale per nevojen e njerezimin per re-produkim; planeti yne eshte i mbipopulluar. Njerezimi me teper ka nevoje per nje mortalitet me te larte te popullates. Po te ekzistonte e DREJTA per te sforcuar DREJTESINE, do te ndalonte pergjysme natalitetin. Ka njerez ne Kosove qe njoh qe jane te papune, te pashkolle mirpo ka renditur 8 kalamaj, secili me i shemtuar dhe me i uritur se tjetri. Prape se prape, eshte shume i lumtur sepse e din se nuk mund te behet me veshtire se agonia te cilen e perjeton per te siguruar ushqim per femijet.

Gjethmone sipas mendimit tim --Cfare e shtyen sot njeriun te kete femije eshte egoizmi i tij; t'i sheh gjenet e tij ne pasardhesit e tije dhe per ti dhene sado pak kuptim te mjere jetes se tije apo gruas se tije 'amvise'.

Citim Postuar më parë nga Deus
    (ne menyre instinktive) te riprodhoje femije
    Me sa me kujtohet mua, ndoshta gjerat kane ndryshuar, perparime teknologjike e tjera, procesi per te prodhuar femije nuk eshte me instinkt; zakonisht njeriu ndjen se 'likuidi' i cili mund te prodhoje femije eshte duke dalur ne siperfaqe.
    Pra, re-produkimi nuk eshte pjese e natyres instinktive te njeriut. Nuk eshte nevoje. Nuk eshte e dr.hyjnore. Eshte zgjedhje.

Kryeplak, nuk zgjidhet e panjohura duke diskutuar per te panjohuren.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Kinik...

Kam pershtypjen qe largohemi nga thelbi i diskutimit, nese do fillojme te kapemi neper raste te ndryshme, ne sasi, apo edhe qualitet...i ardhur si rrjedhoje e teknologjise tende te lart permendur. Pak apo shume, drejte persosjes apo origjinal, pak rendesi ka...rendesi ka qe nese tere njerezia do bente zgjidhte te mos lindte me femije, e ardhmja dihet, njerezimi do ishte thjeshte histori e shkruar nga majmunet e evoluar! Pra te mos e ngaterrojme me Zgjedhjet dhe statistikat e panevojshme, sepse thelbi eshte i thjeshte, femija eshte Egzistenca, eshte domethenia e vazhdimshmerise se Jetes dhe nese teknologjia jone do avancoje deri ne ate pike sa femijet ti prodhojme neper kuku, tip Matrix, perseri, do ndryshoje cilesia dhe sasia...por jo nevoja per vazhdimshmeri, e cila eshte dhe do mbetet instinkt!

Ke vene re qe, krokodili ri-prodhon me pak se pula? Mos te duket cudi qe kafshet, speciet jane te programuara te mbajne egzistencen e tyre, ne proporcion me rrezikshmerine e zhdukjes, mos-egzistences. Rastet e tjera, si puna e maces, sasise se kelysheve te cilat ri-prodhon, edhe pse egzistenca e saj eshte me e sigurte se e pules dhe kafsheve te tjera, prape ka nje qellim qe pjell aq shume, e cila ndoshta eshte ballancimi i natyres, me shume minj, me shume mace! Une nuk jam i diplomuar ne biologji apo ne ndonje dege tjeter qe te kem aftesine te ti shpjegoj detajish, thjeshte di qe...its not koincidence! It makes sense...

Ai rasti i kosovarit tend me shume femije, eshte nje pergjigje shume e forte e kesaj qe sapo te vura ne dukje tani. Ne nje fare menyre, edhe pse jemi kafsha me e avancuar, te cilet kontrrollojme cdo specie ne planet, jemi shkaktare per mbipopullimin e tyre ose shfarosjen dhe si rrjedhoje e zhvillimit te inteligjences sone dhe teknologjise qe zoterojme hedhim guret dhe ndertojme, biles disi percaktojme themelet e te ardhmes...prape se prape, instinkit dhe detyres, qellimit tone, nuk i shmangemi dot dhe, reagojme ne te njejten menyre si ato kafshet qe te permenda me lart. Per shembull, nje njeri i pasur, eshte me i shendetshem, eshte me ne kontroll te jetes se tij dhe ne kete menyre, duke pasur nje nivel sigurie egzistences se tij, fiton statusin e te drejtes se zgjedhjes se numrin e femijeve qe sjell ne jete dhe nese ve re, shumica e njerezve te ketij klasi, lindin me pak femije. Ndersa nga ana tjeter, cdo familje, ne cilindo vend te rrenuar te botes, lind me dhjetra femije. Eshte per te qeshur dhe ne plan te pare duket teper absurde dhe krim kur e gjykon, ama, ky eshte nje zgjidhje instinktive per te mbijetuar...si puna e asaj pules.

Une mund te jem teper gabim dhe nuk ve ne dyshim qe mund te kete interpretime dhe pse jo, teori te tjera me egzakte dhe te experimentuara e analizuara per ke shpjeguar kete fenomen, thjeshte qe eshte dicka te cilen po e shpreh ashtu sic e mendoj une dhe kritikat dhe verejtet i mirepres me kenaqesi!

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga DeuS
    Kinik...

Kam pershtypjen qe largohemi nga thelbi i diskutimit, nese do fillojme te kapemi neper raste te ndryshme, ne sasi, apo edhe qualitet...i ardhur si rrjedhoje e teknologjise tende te lart permendur. Pak apo shume, drejte persosjes apo origjinal, pak rendesi ka...rendesi ka qe nese tere njerezia do bente zgjidhte te mos lindte me femije, e ardhmja dihet, njerezimi do ishte thjeshte histori e shkruar nga majmunet e evoluar! Pra te mos e ngaterrojme me Zgjedhjet dhe statistikat e panevojshme, sepse thelbi eshte i thjeshte, femija eshte Egzistenca, eshte domethenia e vazhdimshmerise se Jetes dhe nese teknologjia jone do avancoje deri ne ate pike sa femijet ti prodhojme neper kuku, tip Matrix, perseri, do ndryshoje cilesia dhe sasia...por jo nevoja per vazhdimshmeri, e cila eshte dhe do mbetet instinkt!

Ke vene re qe, krokodili ri-prodhon me pak se pula? Mos te duket cudi qe kafshet, speciet jane te programuara te mbajne egzistencen e tyre, ne proporcion me rrezikshmerine e zhdukjes, mos-egzistences. Rastet e tjera, si puna e maces, sasise se kelysheve te cilat ri-prodhon, edhe pse egzistenca e saj eshte me e sigurte se e pules dhe kafsheve te tjera, prape ka nje qellim qe pjell aq shume, e cila ndoshta eshte ballancimi i natyres, me shume minj, me shume mace! Une nuk jam i diplomuar ne biologji apo ne ndonje dege tjeter qe te kem aftesine te ti shpjegoj detajish, thjeshte di qe...its not koincidence! It makes sense...

Ai rasti i kosovarit tend me shume femije, eshte nje pergjigje shume e forte e kesaj qe sapo te vura ne dukje tani. Ne nje fare menyre, edhe pse jemi kafsha me e avancuar, te cilet kontrrollojme cdo specie ne planet, jemi shkaktare per mbipopullimin e tyre ose shfarosjen dhe si rrjedhoje e zhvillimit te inteligjences sone dhe teknologjise qe zoterojme hedhim guret dhe ndertojme, biles disi percaktojme themelet e te ardhmes...prape se prape, instinkit dhe detyres, qellimit tone, nuk i shmangemi dot dhe, reagojme ne te njejten menyre si ato kafshet qe te permenda me lart. Per shembull, nje njeri i pasur, eshte me i shendetshem, eshte me ne kontroll te jetes se tij dhe ne kete menyre, duke pasur nje nivel sigurie egzistences se tij, fiton statusin e te drejtes se zgjedhjes se numrin e femijeve qe sjell ne jete dhe nese ve re, shumica e njerezve te ketij klasi, lindin me pak femije. Ndersa nga ana tjeter, cdo familje, ne cilindo vend te rrenuar te botes, lind me dhjetra femije. Eshte per te qeshur dhe ne plan te pare duket teper absurde dhe krim kur e gjykon, ama, ky eshte nje zgjidhje instinktive per te mbijetuar...si puna e asaj pules.

Une mund te jem teper gabim dhe nuk ve ne dyshim qe mund te kete interpretime dhe pse jo, teori te tjera me egzakte dhe te experimentuara e analizuara per ke shpjeguar kete fenomen, thjeshte qe eshte dicka te cilen po e shpreh ashtu sic e mendoj une dhe kritikat dhe verejtet i mirepres me kenaqesi!
    Une besoj se njeriu duke funksionuar "instiktivisht" i ulet niveli i civilizimit....dhe pikerisht eshte kjo pika ku njeriu ndryshon nga kafshet...d.m.th nje njeri koshient per veprimet e tij nuk mund te jete kurre rrezik per te ardhmen njerezimit....njerezimi rrezikohet nga te pandergjegjshmit,qe e lene veten ne dore te "instiktit"....

dua te citoj nje pjese nga Zarathustra........
    PER DJALIN DHE MARTESEN...
    Ti je i ri,dhe deshiron nje djale,si dhe martesen.Por une po te pyes;a je bere aq burre sa te kesh te ligjshme deshiren per nje djale?...
    A je ti triumfues,sundues i vetvetes,zot i ndjenjave te tua,zot i vyrtyteve te tua?.....Apo mos me deshiren tende shprehet kafsha ose nevoja?apo ndjenja e vetmise?apo pakenaqesi nga vetvetja????
    Dua qe djalin te ta kerkoj me pasion te zjarrte fitorja dhe liria jote.Ti duhet te ngresh monumente te gjalle..Por se pari duhet te ngresh veten,si trup dhe si shpirt i persosur....Per kete ndihmon martesa..te krijosh nje krijues....
    Martese.....quhet vullneti i dy qenieve per te krijuar dike me te persosur se ata qe e krijuan..........

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    8
    Kryeplakut: Ti pyet per mendime t'tona personale apo si do i pergjigjej sot shoqeria "moderne" kesaj pyetje?!!

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku Lexo Postimin
    Nese nje dite marre ndonje Kallash dhe i fus nje bresheri ndonje anetari ketu dhe e ndaj per mes sigurisht qe do me shajne te gjithe dhe do me vijne tek penxherja e birruces familja e tij e do me pyesin "me c'te drejte i morra jeten, me c'te drejte e keputa kete filize qe po lulezonte". Sigurisht qe shqetesimi i tyre edhe c'fryerja e tyre eshte krjet e justifikueshme!

Por nese pllenohem me ndonje anetare dhe lind nja dy binjake keshtu pa pritur e pa kuptuar askush nuk do me pyesi "me c'te drejte".

Ja pra kete pyetje bej une: nese nuk kemi asnje te drejte ti marrim jete tjetrit sa te drejte kemi qe te japim jete?

Njeriu eshte labirinth, dhe normalisht nuk arrin te kuptoje thelle thelle konceptin e biofizik te universit sepse ndervaret nga mendja e ngushte races humanoide. Keshtu qe sado te flasim per kete asgje nuk do nxjerrim ne pah.

Dito.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku Lexo Postimin
    Nese nje dite marre ndonje Kallash dhe i fus nje bresheri ndonje anetari ketu dhe e ndaj per mes sigurisht qe do me shajne te gjithe dhe do me vijne tek penxherja e birruces familja e tij e do me pyesin "me c'te drejte i morra jeten, me c'te drejte e keputa kete filize qe po lulezonte". Sigurisht qe shqetesimi i tyre edhe c'fryerja e tyre eshte krjet e justifikueshme!

Por nese pllenohem me ndonje anetare dhe lind nja dy binjake keshtu pa pritur e pa kuptuar askush nuk do me pyesi "me c'te drejte".

hmmmmmm
    pyetje shume interesante, nuk ka dyshim.
    megjithate nuk eshte e njejta gje te japesh jete e te marresh, te japesh jete eshte ne nje fare menyre nje "borxh" qe duhet ti lash atij qe te dha jeten, kjo dihet per sa kohe ti nuk je pishman qe ke lindur .
    Nga ana krejtesisht biologjike , ti e ke per detyre dhe te shkruar ne DNA te japesh jete, jo me kot seksi eshte aq i embel, eshte kenaqesia e te dhenit jete.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Dito Lexo Postimin
    Njeriu eshte labirinth, dhe normalisht nuk arrin te kuptoje thelle thelle konceptin e biofizik te universit sepse ndervaret nga mendja e ngushte races humanoide. Keshtu qe sado te flasim per kete asgje nuk do nxjerrim ne pah.

Dito.
    megjithate natyrshem na vjen deshira per te udhetuar ne kete labirinth, me shpresen se nje dite do ia gjejme daljen. Madje madje , qellimi i jetes eshte vazhdimi i permiresimit te rraces njerezore, evolucioni i mendimit. Ashtu si thote dhe postimi i Akilit:
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    Martese.....quhet vullneti i dy qenieve per te krijuar dike me te persosur se ata qe e krijuan..........
    Pak rendesi ka nese efektivisht nxjerrim apo jo diçka ne pah, rendesi ka deshira per te nxjerre diçka ne pah.
    Respekte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 09-10-2007 më 16:45

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  3. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  4. Çdo kush ka të drejtë të jetë i lumtur!
    Nga Davius në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 02-12-2007, 16:43
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •