Postuar mė parė nga darwin
Dhe aparutarat jane te ndertuara prej dikujt, matjet e tyre natyrisht te para dhe te vertetuara nga dikush i cili pastaj ka informuar boten mbi to. Apo jo.
Per zotin ekzistojne deshmi te ndryshme nga njerez qe e kane pare apo kane folur me te. Pra ti si beson nje lloji deshmie por nga ana tjeter perkufizon ekzistencen tende nga deshmi apo arritje shkencore te dikujt tjeter. Une nuk them qe pozicioni yt s'eshte i sakte, por thjesht shume minimalist. Nese themi qe mund ti besojme vetem dickaje qe shofim athere c'do te thote te besosh tek nje ide apo qellim apo ekzistence e dikujt apo dickaje? Ne te gjithe besojme se ekziston Nje shume e caktuar parash si 1 Miliarde pavaresisht se nuk do te shohim kurre nje shume te tille. Eshte thjesht nje deduktim matematikor qe bazohet ne arritjen e shumimit. Nese mund te shumojme ne baze te atyre qe njohim ose jo nje ekzistence hyjnore mund te nxirrrnim dhe nje perfundim te besueshem. Por kjo nuk mund te arrihet kurre pasi njerez te ndryshem nuk pranojne bazen e numerimit. Eshte njesoj si te perpiqej dikush te me sqaronte mua sec eshte nje vrime e zeze ne univers dhe te me sqaroje qe materia e perthithur duhet te dale diku gjetke perseri ne nje vrime te bardhe eksistenza e te ciles nuk eshte vertetuar asnjehere por moseksistenza do te hidhte poshte gjithe fiziken moderne. Atehere une nuk mund te them qe po se pashe me syte e mi une nuk e besoj, pasi nje mohim i tille do te tregonte vetem shpirtvogelsi. Arsyeja pse shume prej nesh akoma besojne ne zot mbase eshte e njejta me ate te shkencetareve dhe sidomos fizikanteve qe besojne tek ekzistenca e vrimave te bardha.
MOSEKZISTENCA E TYRE DO HIDHTE POSHTE GJITHE RREGULLAT E NJOHURA.
Krijoni Kontakt