Close
Faqja 16 prej 39 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 382
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    dhe ku i mbeshtet ti keto gjera qe thua?por pergjigju pak me seriozitet,pa na sjell ketu copy paste vargjesh kuranore qe nuk provojne asgje.

ps.pra shkurt muabeti,ne nuk na intereson se cfare beson ti(beso ēfar te duash)faktet interesojne
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    dhe ku i mbeshtet ti keto gjera qe thua?por pergjigju pak me seriozitet,pa na sjell ketu copy paste vargjesh kuranore qe nuk provojne asgje.

ps.pra shkurt muabeti,ne nuk na intereson se cfare beson ti(beso ēfar te duash)faktet interesojne
    Pse bėn sikur nuk di tė lexosh? Ta dha burimin pra, "njė plak i urtė".

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2008
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    195
    O velezer e motra! O besimtare dhe fetare!
    Zoti nuk mund te percaktohet sepse nuk e njohim gjendejen e Tij dhe mbi te gjitha Ai eshte i perceptueshem vetem si ekzistence dhe Ate mund ta njohim vetem me ane te arsyes!
    Por ne kemi te dhena nga njerez te afert te Tij qe e kane provuar te jene te tille -jemi te informuar per atributet e Zotit!
    nuk ka nje njeri qe deri tani t'i kete nxjerre fundin kesaj pune. Pra te mos mundohemi kot per ceshtje qe u perkasin vetem dijetareve!
    Mjafton te besojme se ka nje Zot e kjo eshte mese logjike se Ai eshte Unik e jo me gjetur pretekste per me kaluar kohen me qellim nxjerrjen e justifikimeve se ja po e vrasim mendjen per ta gjetur te verteten o Zot por nuk e gjetem!
    Zoti thote ne Kur'an se ata kane sy e veshe dhe gjuhe dhe mendje te dhuruara me qellim dhe le te meditojne per krijimin e qiejve e te tokes!
    Pra ka nje Zot dhe per ta njohur Ate duhet mesuar.Burimi i informacionit eshte Kur'ani mesa permendem me lart!
    Ai Allahu eshte Nje(Unik).Ai eshte Strehuesi(te Cilit cdo krijese i drejtohet).As nuk eshte i lindur e as nuk lind ke(zot tjeter dhe nuk mund te behet nje i tille).Dhe Atij askush nuk i eshte i krahasueshem(i barabarte)!

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoēit
    Postime
    573
    Pra edhe ti po thu qė s'e di ēa dmth fjala "zot". Tjetri.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Kam lexuar e kam lexuar, po nuk gjeta ndonje perkufizim per zotin.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ai qe e di perkufizimin e "borebardhes me shtate shkurtabiqat" e di edhe edhe perkufizimin e allahaut, bogut, gottit, θεόςot, diosit, godit, etj.

Shume pyetje e veshtire re!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-05-2009
    Postime
    18
    Perkufizim mund ti japesh dickaje konkrete..Ne kete rast subjekti eshte abstakt e per me teper mistik...Po flasim per nje teme lindur me njeriun e qe vazhdon edhe sot te jete polemizuese..Megjithate gjithekush bazuar mbi ate qe ndjen e logjikon ka krijuar nje koncenptim per te ashtuquajtur ZOTI.Besimtaret me siguri e shohin si krijues te jetes,fuqi te mbinatyrshme,drejtesi qiellore,siguri shpirterore..Te tjere e konsiderojne nje figure gjeniale krijuar bukur nga shkencetaret per te rregulluar sjelljet egoiste njerezore.

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Per mua perkufizimi per zotin eshte: Energjia qe ve ne levizje, te gjithe universin dhe e transformon ate vazhdimisht!...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bindi : 03-11-2009 mė 11:54

E dua letėrsinė Maska e eralni
    Anėtarėsuar
    01-10-2004
    Vendndodhja
    Roma
    Postime
    151
    Sa per zotin disa Franceskane ne ishujt Samoe po i kthenin paganet ne te krishtere, po mungonte dicka fjala e vetme per zote qe njihnin te mjeret ishte rufeja dhe ne funde krishti a zotin tone e ben rufeja.Pra zotin ne kuptimin e cdo njeri e ka ambjenti ku eshte ritur.Ne Australi tek aburigjenet zoti na qe zhapiku eplot kultura te tjera si kto.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Postime
    163
    nese dikush do e ndjente pranine e zotit, te siguroj qe nuk do egzistonte fjala "ateist".
    dhe nuk do egzistoni debatet e tilla sepse cdonjeri do e ndjente pranine e zotit!

une jam i bindur se ate cka ti quan ndjesi nga prania e zotit eshte nevoja per te pasur nje zot!
    te gjith kane nevoje per nje ide te tille dhe pse eshte genjeshter!
    kjo eshte nje nevoje psikologjike qe zgjat gjith jeten.
    kjo e krijuar nga koncepti mbi vdekjen, mbi hicesine, mbi te panjohuren!
    dhe e panjohura ngjall frike. ndaj ti o besimtar ke frike nga zoti, por ti nuk e di rrjedhojen sepse ti nuk kerkon, ti nuk dyshon, por vetem pranon!

Faqja 16 prej 39 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •