I nderuari Shkoz me ket shkrim krejt shqiperin pe bon te perzin me kto gjera bile edhe veten,se gjdo fis o imartun me njeri tjetrin.si shkrun shkrimtaret antik daradanet kan pas shum skllav qe kan punu per ta.
I nderuari Shkoz me ket shkrim krejt shqiperin pe bon te perzin me kto gjera bile edhe veten,se gjdo fis o imartun me njeri tjetrin.si shkrun shkrimtaret antik daradanet kan pas shum skllav qe kan punu per ta.
Fisi Kuq
Të gjithë banorët e Galicës i përkasin vetëm një fisi, fisit Kuq.
Kuqi së bashku me fisin Hoti dhe fisin Kelmendi, sipas të gjitha burimeve të shkruara ekzistuese, janë paraqitur qysh gjat shekujve XIV-XV, dmth. janë ndër fiset më të vjetra shqiptare.
Në Drenicë të këtij fisi janë edhe banorët e fshatrave: Prekaz, Obri, Tërnavc, Murgë, një pjesë e Tërdevcit dhe lagja Ferizaj në Mikushnicë. Edhe sot mbajnë lidhje farefisore dhe nuk lidhin martesa.
Dikur, para më se 200 vjetësh, ky fshat ishte i vogël dhe i varfër siq ishin shumica e fshatrave shqiptare. Në mesin e atyre familjeve të pakta shquhej ajo e Abaz Bejtës pasardhsi i së cilës është Bejtë Galica (babai i Azemit).http://skenderaj.npage.de/
Nese ka bere ndonje gabim Perandoria Osmane athere eshte mosregjistrimi i shqiptareve ne defteret kadastral osman te shek. XV-XVI sipas fiseve te banoreve por vetem ne emra dhe mbiemra musliman, pasiqe rolin kryesor e kishin ata islamizimin e popullsise shqiptare dhe nuk qanin koken per emrat dhe mbiemrat arberor.
Kjo sot po na shkakton kokeqarje, pasiqe fiset jane perzier ne mes vete skajshmerisht. Sot ndodhin martesa ne mes te fisit te Gashit, Krasniqes etj etj, qe domth se trendi modern perendimor po e ben te veten, duke ta perzier etnine pasiqe ata vet jan te perzier.
Qa ti bojsh Kosove eshte edhe kjo!
Mirembetshi
Sa i perket pallazgeve eshte qeshtje teorish, tezash, supozimesh, disa nga studjuesit tane i pranojn kurse disa jo boterisht.
Mathju Aref, studjuesi francez me prejardhje shqiptare nga Shqiperia ka shkruar dy libra: Pellazget dhe Mikena, mirepo ka has ne vesh te shurdher te akademikeve nga Tirana.
Ne nje emision te Top Chanel ate e kan kundershtuar haptazi Muzafer Korkuti dhe Neritan Ceka.
Eshte ai kompleksi i yne: pse une jo por ky, pse jo shoku im apo nipi jo e ky tash!
Do ishte me mire ta pyesje dikend nga sektoret e arkeologjise-antropologjise.
Mirembetsh
alibabë, jo se dua të tregohem arrogant, por këtu në forum s'besoj se ka ndonjë tjetër që të ketë më shumë njohuri nga mua në lidhje me historinë mesjetare të shqipërisë. kështu që, ato që shkrova për fiset janë ashtu siç thashë. origjinën e fiseve mund ta argumentoj me burime e njoftime por, 1. përtoj, 2. nuk më pëlqej të ndaj informacione.
sa për fisin kabashi, e ka origjinën nga prizreni; etimologjia e këtij emri nuk është gjë tjetër veçse mbiemri/ llagapi këmbash > kabash.
Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.
Gott mit Uns
Krijoni Kontakt