Close
Faqja 17 prej 39 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 381
    mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Per minoritetin,
    Definicioni banal per "minoritetin" eshte i tejdukshem dhe s'do ndonje sqarim por, haj ta them cdo popullate kudo ne bote qe eshte me e vogel se popullata shumice ne definicionin banal eshte minoritet.Ne definicionin e ligjit nderkombetare per minoritete ka nje fleksibilitet dhe nuk eshte definicion aq i perkufizuar.Si baze merret percepcioni subjektiv i popullates, dhe te gjitha rrethanat tjera dhe ate kompaktesine teritoriale dhe autoktonesine qe une kam permendur.Ne baze te ligjit nderkombetare duke mos ditur definicionin aq fleksibil disa popuj,grupacione etnike humbin te drejtat e tyre te vecanta duke mos e kualifikuar vehten si minoritar nga mosdashja ose mosdija.Por, nga ana tjeter
    ata qe adoptojne termin minoritar me ligj nderkombetare nuk kane te drejte per vetepercaktim-per pamvaresim kjo eshte kategoria ku hyjme ne qe jetojme ne kufij me Kosoven dhe me Shqiperine ne trojet tona autoktone dhe kompakte dhe pergjithesisht troje homogjene perkah struktura kombetare.Pra ne si popullate dhe teritor te shkeputur me padrejtesi nga shteti ame Shqiperia dhe te aneksuar poashtu me dhune dhe padrejtesi nje shteti te huaj NUK JEMI MINORITET, JEMI POPULL DHE KETE BASHKESIA NDERKOMBETARE E DI MIRE .Me kete ne i leme nje shteg vetpercaktimit kur ne boten shqiptare ata qe e dine harten natyrale te Shqiperise dhe e duan me shume vetveten se te huajt te jene shumice dhe ata qe sot na quajn neve minoritet te jene minoritet vete.Kemi lene kete shteg vetpercaktimi jo qe ne jemi aq largpames, jo qe ne jemi aq te ditur , per nje arsye te vetme kjo eshte normale, natyrale.Pra ne jemi popull dhe kemi te drejte vetpercaktimi dhe kur te jete koha e duhur ne do ta bejme . Ti dhe te gjithe te tjeret ketu dhe ne jeten e perditshme nese nuk me quan bashkekombas athere me quaj sic e quaj une vehten dhe jo sic me quajn sllavomaqedonasit.Si thua nuk eshte edhe aq profitabile per ceshtjen kombetare perjetsisht te mesojme si te quajm njeritjetrin ne te nje gjaku...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 08-11-2007 më 17:48
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    te cosh bijt e popullit ne hanxharin serbomaqedon.. si te ishin kompira.. eshte krim..
    jam krenar qe cdo here i mesova bashkombasit ti ruhen provokatoreve demagogeve perfituesve e sharlataneve.. e sidomos polpotistave talibano enveriste te afte vetem per te perdorur kallashin e tritolin kunder bashkvendasve.. e ta cojne popullin e tyre perhere ne tragjedi..

kto qe po ndodhin ne tetove e qe neser mund te ndodhin ne krejt trojet shqiptare (sikurse ndodhi ktu e 10 vjet me pare ne Kosove) i kemi paralajmeruar e kjo na ben te ndihemi te qete ne ndergjegje qe nuk u tallem me popullin tone.. perkundrazi i tham te verteten dhe vetem e verteta e shpeton nje popull..

genjeshtra enveriste.. i coj shqiptaret mbas 50 vjet pun skllaveruse ne vaporret si majmune ..me turp e faqe te zeze e nje pjese ne otranto e nje pjese te vajzave shqiptare ne bordellot e botes..
    genjeshtra e enveristeve kosovare i coj ushtrite arkane ne vatrat stergjyshore te shqiptareve te kosoves.. ku ata ben kerdine e mbeten te pandeshkuar.. por fal Natos te pakten nuk u nderpre ekzistenca shqiptare ne ato troje..

genjeshtrat gafurriste enveriste talibaniste idajeto beqiroiste demaqo qoseiste synon te shperngule tani shqiptaret ne iliride..

per te gjitha keta demagoge e kemi thene fjalen tone te hapur e te paster..

nuk na degjuan..

nuk gezohemi se na doli fjala.. perkundrazi hidherohemi qe fjala jone e vertete u mund nga genjeshtra e hajno perfitusave..

dhe ja cfar korren bashkombasit tone..

cfar te bejme tani.. si ta ndreqim tragjedine qe solli loja e ndyre e mashtrusve..

shpresoj se ali ahmeti.. do tja dali mbane.. te normalizoje situaten..

do merrni dokurata prej akademive anti-shqiptare ju plehrat binladeno-enveriste..
    turp tju vije.. mor kodosha 120 ftyresh..

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Tek Alsati me heret ndoqa nje banor te Shipkovices ( fshat afer Brodecit ) ku pyeste se cka ndodh me AKSH-ne, ku eshte AKSH-ja e Gafur Adilit, neve kur na duhet ndihme ai nuk eshte askund , apo pret ta sulmoje Ameriken ose Irakun ( citat nga Alsat )

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga D@mian Lexo Postimin
    Te gjithe ata qe ne vazhdim do orvaten per te shperndare etiketa te tipit "ky eshte shqiptar", "ky nuk eshte shqiptar" dhe "ky eshte antishqiptar" ndaj anetareve te tjere, per arsyen e vetme se kane mendim te ndryshem nga i tyri, do te shohin postimet e tyre te fshihen.

Ju lutem vazhdoni diskutimin pa personalizime!
    D@mian!!
    me vjen keq qe ti ja lejon vehtes te behesh fshese ne duart e ALBOS per te fshire apo censuruar postimet e antarve te forumit!!
    asnjeri nga neve nuk po fyejm njeri, as nuk po personalizojme debatin!!
    perkundrazi ne po denojme dhunen e ushtruar nga sllavo maqedanasit ndaj vllezerve tane shqiptar ne trojet e tyre etnike!
    prandaj nuk me duket normale qe te fshihen postimet tona, thjesht vetem se neve po denojme ate dhune!!

fshije perseri po deshe edhe ket postim!!kaq ke mundesi te besh?!
    edhe sikur te me perjashtoni nga forumi une ndihem krenar qe jam shqiptar,dhe kam kurrajon te jau plas surratit vrejtjet e mija ndaj jush!!

Behar,
    Nqs ke verejtje, ka nje nenforum enkas per kete pune diku aty me poshte. Postimet qe jane fshire ose do fshihen kane karakterizime personale per anetaret. Debati nuk behet duke akuzuar njeri-tjetrin si anti-shqiptare etj, por duke shprehur mendimet dhe duke i bazuar ato ne fakte!
    Ndryshuar për herë të fundit nga D@mian : 08-11-2007 më 18:24

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Kush din per naj reagim qe kan bo partite e Shqip[tareve ne Maqedoni, te na hedhi pak drite ju lutem.

Se mrom degjova nje p[rononcim te BDI-se qe njekohesisht denonte dhunen e ushtruar nga policia dhe fajesonte Dpmrrnoe dhe partine Demokratike Shqiptare. Edhe ne rastew te tilla kur ata pak Shqiptare qe jane ne Maqedoni duhen te bashkohen sebashku ata hyjne dhe hedhin te tilla deklarata poshteruese dhe famkeqe per Shqiptaret ne Maqedoni dhe gjith boten Shqipfolese anembane.

Turp per BDI turp.

i/e regjistruar Maska e Kosovar2006
    Anëtarësuar
    23-11-2005
    Postime
    443
    Citim Postuar më parë nga D@mian Lexo Postimin
    Te gjithe ata qe ne vazhdim do orvaten per te shperndare etiketa te tipit "ky eshte shqiptar", "ky nuk eshte shqiptar" dhe "ky eshte antishqiptar" ndaj anetareve te tjere, per arsyen e vetme se kane mendim te ndryshem nga i tyri, do te shohin postimet e tyre te fshihen.

Ju lutem vazhdoni diskutimin pa personalizime!
    Apo Qdokush kush kundershton/kritikon PATRONAT e ketij forumi i shlyhen postimet. Dhe un kam bisedu me njerin ne fshatin BRODEC ku thot se ka me shum civil te mbytur sesa te uniformuar. Ai thot se te mbyturit kan qen ne shtipin e tyre dhe plumbat jan shprazur 'stil ekzekutimi'. Mandej shum von pas baztisjeve dhe terrorizmit popullsis jan lajmruaj forcat armatosura per mbrotje te popullates shqiptare. Kurse tash ne qetsi thuhet se po pastrohen VEND KRIMI per at arsyje fshati eshte rethaku dhe askush nuk mund te dal apo ty hyn ne at.

Kur degjoj se ka disa prej forumistave se thojn keta kan pasur interesa personale Jo vlla jo shum shum gabim e ke.

Vertet disa jan vetem reflketues te propagandes SllavoMaqedone dhe te TV'es

Neser do te mundona te hy ne kontakt me komandant Hoxhen ne Prizren do ta pyes qka eshte urtheri apo akti i ardheshem. Se un e di sa ai tash planifikon nje hakmarje kunder terroristave sllavomaqedonas sikur qe beri hakmarje ndaj ketyreve

Edhe nje video vetem te perkujtoj vitet 1997/98 dhjet vjet mbas DEJA VU http://video.google.co.uk/videoplay?...31031757029905

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    2,501
    Se di me vjen aq keq more Shqiptar se pa mos e ditur se per ken behet fjale ne te vertet thuhen lloj lloj gjerash,kada bre qetsoheni njeherit,le ti shohim se kush jane keta persona qe u vran dje,ketu ne forum kemi nga Kosova plot,poashtu jemi edhe te Tetoves jemi plot,ti shohim me te vertet keta te vrarit se kush jane.

Le te sjellim informacione per te gjasht te vrarit,ndoshta tash do ta hapi nje teme vetem per ta dhe do ta beje,te shohim me te vertet se kush kane qen,jo te kthehemi ti shajm apo ti lavderojm po mos i ditur mire,nuk duhet tua hudhim fajin kot.

Ja edhe ketu do te lipi prej krejt antareve qe sado pak te sjellin informacione per cdo njerin po jo te rejshme ne qoft se e kemi pasur inati ndonjerin,nuk duhet te na mundje urrejtja ne kete rast.

SHQIPTAR TE KOSOVES MUNDOHENI TE GJENI INFORMACIONE RRETH:RAMADAN SHITI,IMER GAVAZI,XHAVIT MORINEN.
    SHQIPTAR TE TETOVES MUNDOHENI TE GJENI DHE DO MUNDOHEM TE GJEJ INFORMACIONE RRETH:FERAT SHAHINI;FIDAN FEJZULLAHU;FISNIK AHMETI TE TRE NGA BRODECI DHE BEKIM MEMETI NGA TETOVA.

Le te sjellim cdo informacion rreth ketyre mandej mundet ti shajm apo ti lavderojm se keshtu Shqiptaret vetem i qesin fajtor e kurgje tjeter,edhe kta jane kthyer e u thojn TERORIST,ku te ndjeret nuk jane me ne mesin e familjeve te tyre.
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

i/e regjistruar Maska e Kosovar2006
    Anëtarësuar
    23-11-2005
    Postime
    443

Ndryshuar për herë të fundit nga Kosovar2006 : 08-11-2007 më 18:36

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Albo , i falemendorohem Zotit , qe sjan gjith shqiptart kshtu si ti , perndryshe jo qe dot ishim minoritar, por sdot ekzistonim fare, mirpo fal kokave patriotike , jemi ende ketu, dhe japim gjakun qe mos tna qujn minoritar, se jemi ne tokat tona , qe na i kan kput nga Memedheu Shqiperi
    Kur thua ti mbeshtesim forcat demokratike , cilat demokratike ??? ato qe per 2 persona granatojn dhe terorizojn 5 mije banor ???
    Vllazen neve ktu na fshihen postimet, cka esht duke ndodh ?
    Albo edhe kjo esht pjes e DEMOKRACIS tende ????????

Faqja 17 prej 39 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Historiku i Tiranes
    Nga INDRITI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 93
    Postimi i Fundit: 11-02-2025, 22:02
  2. Përgjigje: 188
    Postimi i Fundit: 02-09-2013, 21:37
  3. Ja kush i ka vrare djemte e Vlores
    Nga PORTI_05 në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 102
    Postimi i Fundit: 25-08-2007, 11:25
  4. Afatet për kalimin nga një gradë më e ulët në një më të lartë
    Nga Zemrushja në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2007, 00:28
  5. Vajza 17-vjecare qe ishte spiune e policise ne Vlore
    Nga shkodrane82 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 09-02-2007, 18:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •