Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 51
    i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anëtarësuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejë-Republika e Kosovës
    Postime
    2,363
    Nje fqinje i imi ka qene ne ketë kohe aty dhe për fat te mire ka shpëtuar, mendoj ka shpëtuar jetën sepse te drejtën me ja u thëne psiqikisht nuk eshte 100% mire. Vetëm se pasi qe eshte liruar nga burgu nga Serbia (sepse ata qe kane shpëtuar i kane transferuar ne burgje ne serbi), e tregonte historinë e Dubravës dhe besoni qe eshte rrenqethëse. Fatlum e shoh qe je i fokusuar ne këto tema shume dhe te lumtë për te gjitha qe po na i sjell.
    Me respekt,

Valdet Shala

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Ne mesin e tyre kam pasur shume shoke nga Gjakova. Shume prej tyre ishin nen 18 vjeq ne vitin 1999. Me e keqja eshte se eshtrat e shume prej tyre akoma nuk dihen.

Kam edhe shume shoke qe e kane perjetuar tmerrin e asaj nate por qe fatmiresisht kane shpetuar.

I lehte ju qofte dheu.

Fatlum, te lumt per shkrimet qe i sjell.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Faleminderit Valdet dhe Illyrian Rex.
    Nese them qe arsueja e vetme qe jam regjistruar ne kete forum ka qene vetem sjellja e dokumentacionit qe kam pasur ,e di se nje pjese nuk do me besoj.
    Nese kerkoni ne internet ose gjetiu mbi te vraret dhe masakrat qe jane kryer ne Kosove mund te gjeni vetem numrin e te vrareve dhe ndonje pervjetor qe eshte bere per hir te tyre,mirepo nese kerkoni te dini ngjarjet ashtu siq kane ndodhur,kete nuk mund ta gjeni askund perveq ne F.SH.edhe ato te postuara nga une.
    Vriten 130 persona ne Bellacerke e ajo masaker nuk permendet askund,vriten dhe masakrohen komplet meshkujt e Krushes se Madhe dhe ate material smund ta lexosh askund,masakrohet fshati Ternje ne Rahovec,dhe ate ngjarje nuk e gjen askund,Asimilohet komplet familja Berisha ne Suhareke dhe nuk mund te lexosh asgje per ta,vriten femijet dhe familjaret ne Besiane(ish-Podujeve)dhe nuk permenden askund,vriten dhe masakrohen mbi 100 persona ne fshatin Pastaselle dhe nuk permenden,vriten 140 persona ne Izbice dhe pothuajse perveq pervjetoreve ku ata familjaret e tyre qe mbeten gjalle shkojne ne keto pervjetore dhe vendosin lule mbi varret e tyre pa kufoma qe ende nuk jane gjetur.
    A eshte kjo tragjedi?
    Ata qe derdhen edhe nje pike gjak per kete toke meritojne me shume ,e ajo me shume eshte te mos harrohen.
    Nese ne shqiptaret pranojme historine dhe realitetin ashtu siq ka qene atehere keto raste qe i permenda e trondinten boten qe ti vie ne ndihme ketij populli te vogel qe i kanosej zhdukja,shfarosja dhe gjenocidi,dhe ate pa e marr vesh askush.
    Nuk duhet harruar se ne vend te tyre ka mundur te jene edhe familjaret tone,te afermit tone.
    Eshte gjak i derdhur.Sigurisht jo per diqka tjeter por vetem pse ishin njerez,shqiptar qe deshironin te jetonin ne vendin e tyre dhe ne trojet e tyre.
    Nuk eshte e njerezishme qe te harrohen keta njerez,pasiqe shumica nga keto raste dhe tema qe i kam sjellur kane qene femije ,gra ose burra te pafajshem.
    Ishin po keta njerez qe tronditen boten,tronditen ata qe kan nje pike zemer,qe kane nje pike humanizem ne gjakun e tyre.Keta njerez qe u vrane bene edhe lideret boteror te derdhin lot.
    Nje rast te ju tregoj,ishte fshati Ternje dhe deshmija e krimineleve qe vrane femije dhe gra qe tronditi Hagen dhe tere boten,dhe per at fshat asgje smund te gjesh ne internet perveq ne F.SH.,dhe ate ne temen qe kam perkthyer une.
    A eshte kjo tragjedi.Me vjen keq te them mirepo mbi keto materiale qe po flas une,eshte dashur historianet,mirepo keta pseudohistorian le te ndjekin dhe le te behen servil te politikes ditore nga e cila paguhen.Ne librin e historise mbi luften ne Kosove gjen vetem 2 faqe,pra nje flete te tere mbi keto qe kane ndodhur.
    Kjo nuk ndodh pa qellim,kjo gje te jeni te bindur se eshte bere me qellim,edhe ate nga njerezit tane.Ne nuk kemi folur per keto gjera,ndersa bota demokratike ka folur.Te gjitha keto tema qe i kam sjellur ne kete forum mbi keto masakra,besoni asnje se kam gjetur ne faqet shqiptare te internetit.Ne faqet shqiptare te internetit mund te gjesh "heroizma"te padeshmuar,ideologji te shpifura,dhe keto i gjen sepse pseudohistorianet tone jane vene ne sherbim te politikes ditore dhe te ideologjise nga e cila edhe paguhen.
    Keto viktima dhe keta njerez qe kane vdekur nuk kane nevoje per ideologji,keta kane trupin e tyre te vdekur si deshmi,disa edhe ende nuk e dime se ku i kane eshtrat.

P.S.Sot gjykata gjermane ka denuar nje oficer te divizionit SS, 88 vjeqar,Heinrich Boere, me burg te perjetshem per masakrat e bera ndaj civileve jevrej.Vetem njerezit qe kane zemer dhe shpirt,poashtu mendojne per te ardhmen e ndritur te tyre nuk i harrojne keto gjera.
    As ne sduhet te lejojme nje gje te tille.Tekefundit le te mbeten keto materiale ne F.SH. per pseudohistorianet tone qe kane shitur veten per te lepire nje asht nga politika ditore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fattlumi : 23-03-2010 më 20:04

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Fatlum bravo per kto qe sjell ktu

po pse more zot qeveria e kosoves e shqipnis nuk i perhapin kto masakra neper gjith mediat ta di kret bota se shka kan ba shkie

po Serbia ne atje mes maleve te Matit i qiti spitalet e klinikat imagjinare, e qeverit tona rrin dur kryq tu ba sehir.

e vertet po te kerkosh ne interrnet pervec masakres se recakut asni lloj informate tjeter nuk gjen.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Fotot qe do i shihni ne vazhdim jane foto qe per here te pare behen publike ne ndonje faqe interneti.Pra vetem ketu behen publike per here te pare.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Kriminelet serb qe moren pjese ne vrasjen e te burgosurve

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Te burgosurit e vrare

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Foto tjera qe deshmojne tmerrin

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Edhe disa foto tjera

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Nderkaq ky eshte njeriu qe ishte ne krye te burgut ato dite dhe nga ky duhet kerkuar se qka u be me fatin e Ukshin Hotit dhe shqiptareve tjere qe u vrane e masakruan ate dite

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •