Close
Faqja 13 prej 39 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 382
    i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Saga e Lexuesit ne lufte me rrotullimin e tokes vazhdon per kenaqsine me te madhe tuajen

Citim Postuar mė parė nga Lexuesi Lexo Postimin
    Te thash, ti je thjesht HIZBI, keshtu qe shko e bind te tjeret e jo mua. Islami eshte KOMPLET .

Nuk ka me as te shtosh e as te heqesh.
    Nuk eshte mendimi i im ky qe toka nuk leviz deri ne diten e Qametit, por jane fjalet e SAHABAVE, te sheik/alim selefi dhe jane edhe argumenta te shkencetarve te medhenj qe ka njohur kjo toke deri me sot.

A...po i don faktet ne Ship... Faktet, fakte jane si ne Shqip, Hollandisht, Kinezce. Ti nqs je kaq i interesuar, kerkoj dhe gjej burimet qe vura un, studjoj ato dhe pastaj hec e bej gam-gam.
    Koha e ime eshte flori e nuk do rri un gjithe kohen te bind plehrat HIZBI, apo poleteiste si puna e jote me shok. Un thjesht ju jap nje fakt te vogel...ju kerkoni... dhe lexoni me vemendje nga fillimi e deri ne fund se cfare kam shkruajtur. Apo jeni te verbet???

Por ti kur nuk rrespekton fjalet e SAHABAVE dhe te sheik/alim SELEFI, athere ti je i humbur, keshtu qe hap krauhun .

Shko e meso njehere se cdo te thote komplet dhe pastaj hec e llap perseri.
    E kush ka goje me fol mas teje mer bab , ngelet robi me goj hap

ktu duket qarte hipokriqizia dhe mosdituria e qarte e juaj me shoke...

Nga nje ane thojne qe toka eshte ne nje situate perfekt dhe nga ana tjeter jo rrotullohet e jo ashtu e keshtu. Nga nje ane eshte ne pozite perfekte e nga ana tjeter jo leviz, e jo rrotullohet e derci verci. Zgjidhni e merrni shejtaner, qorra dhe njerez te vdekur...

Ju jeni ushtaret e shejtanit, te gjithe ju qe thoni qe toka leviz. Ju jeni konfuziat me te medhenj: jo eshte ne pozite perfekte, pernryshe nuk do kishte ajer e jo leviz sa ne nje cep ne tjetrin te galaksisie. Qellimi i juaj i erret eshte thjesht qe te bindni njeriun qe ai eshte ketu ne toke thjesht rastesisht dhe se nuk eshte gje tjeter vecse nje pjese mjaft e vogel e nje universi kaq te madh. Ky eshte qellimi i juaj i erret, prandaj ju doni te mbroni patjeter nje teori te felliqur, per te cuar njerezit ne zjarr. Ju jeni plehrat, me ju do mbushi ferri plot, me ju qe thoni e ndiqni vetem ate qe e ka thene vetem shejtani me genjeshtrat/hipokrizite dhe mashtrimet e tij. Ne zjarr do te piqeni edhe ju bashke me ata shkencetare e juaj qe u poqen ne zjarr dikur nga qe mbasi hodhen poshte besimin ke Zoti u munduan qe si e si te dalin edhe kundra atij besimi.

Mendoni njerez pa mend: sikur toka te rrotullohej, athere i bjen qe ajo te shkonte sa ne nje cep ne tjetrin te galaksise; gje absurde kjo, pra kur ju vete ne te njejtin kohe thoni qe nje levizje e vogel majtas a djathtas dhe ne toke nuk do te kishte me ajer/jete..

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    e shof pėr ndonjė vit kėt Lexues tė shkretin tė hidhet nė erė gjakundi nga inati.
    Ezekiel 25-17.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    o derjans,sille kte kte lexuesin mer plako,ti i gjen telat ktyre budallenjve
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Eh sa te rrime te lexojme postime te varfra si keto siper une po vazhdoj me hitin e rradhes nga Lexuesi

E te na falni nese u be personazh i kesaj teme por mendoj se e meriton .

Akti i trete

Dialog Lexuesi -Sp

Ketu eshte nje kthese e rendesishme sepse Lexuesi fillon e merr ngjyrime folklorike sektesh .

Personazhi i tij sa me shume flet aq me shume te krijon pershtypjen se eshte goditur nga nje metamorfoze kafkiane , shqipja e tij kthehet ne zukatje , e me pas e gjithe sikur shnderrohet ne nje arabishte .

Ore Hizbi, un nuk jam si puna e jote e te merrem me hamendje per dijenine e te tjereve. Un te gjykoj vetem ne baze te asaj qe ti shkruan dhe ke shkrimet e dalluara u be e qarte qe ti ke dijeni per islamin, mirepo qe ti nuk je ne rruge te drejte dhe nuk je selefi.

Un mesimet i marr nga njerez qe ti nuk i kupton, por nga njerez (sheik/alim) qe jane me fame te madhe persa i perket rruges se drejte. Dhe po ta them perseri gjyko shkrimet e mija e mos u merr me hamendje:

Un po ta them mjaft te qarte: Ai qe eshte ne rruge te drejte eshte i bindur qe toka nuk leviz.
    Per kte gje jane dhene mjaft fakte: Librat e Allahut (Tora, Kurani), Tasfir (shpjegimi i Kuranit nder te tjere nga Ibnu Katir), nga fjalet e vet Sahabave, nga argumentet bindse te sheik/alim selefi dhe gjithashtu edhe nga faktet bindse te disa shkencetarve te medhenj dhe te sinqerte.
    Do te thuash ti qe Toren (liber i Allahut) nuk e marim per baze. Athere ti del kundra fjaleve te sheik/alim dhe me e rendesishmja kundra fjales te Allahut: Beso ke librat e mi. Eshte e vertete qe kto libra jane fallsifikuar, pervec Kuranit, por kto nuk jane fallsifikuar komplet dhe ka edhe te vertete ne to, prandaj ne nė te shumten e rasteve duhet te heshtim kur merren per baze kto libra (Tora, Ingjili), sepse ndoshta ne do te aprovonim ndonje genjeshter, apo ndoshta ne do te mohonim ndonje te vertete.

Ti SP dukesh qe merresh me hamendje, sepse me thua qe marr leksione nga Pakistanet, kur ti ke lexuar shkrimet e mija qe un jam kundra terrorizmit dhe kundra vrasjes se vetes. Pra te thashe qe un gjykoj simbas asaj qe ti shkruan dhe jo me hamendje.

Po ta perseris perseri: Nuk varet imani nga mosha (buzet me qumesht), apo nga shpejtesia e marrjes se njohurise, kujto shembullin e djaloshit Davud, apo Jusuf (a.s).Qe te dy ishin te vegjel, por Zoti i kishte dhene atyre nje njohuri shume te madhe dhe nje iman shume te forte.

Persa i perket ofendimit. Un i urrej te gjitha ata qe kane ndegjuar mesazhin e islamit, por qe nuk e ndjekin kte mesazh. Nuk ka rrespekt dhe as falje per shejtanin. Un do t'ju urrej gjithmone per hir te Zotit deri sa ju te vini perseri ne te vetmen rruge te drejte te Allahut xh.sh.

Islami eshte komplet nga te gjitha aspektet, pra edhe nga aspektet me te vogla sic eshte pershembull larja e dhembeve, apo lenja dhe perkujdesi i mjekrres.

Kujdes se dalja kundra fjales se Allahut, munda ta nxjerre nje njeri jashte islamit, sidomos kur ai kte gje e ben kastile.

Islami e ben cdo gje te qarte, cdo aspekt te vogel te jetes. Shko e meso nga sheik/alim selefi dhe do ta kuptosh se ku e kam fjalen un.

Nuk po jap fatwa un por ju po me detyroni qe te pranoje dicka tjeter, pervecse librat e Allahut dhe te njerezve te ditur ne rruge te drejte.

E un kte gje do ta kundershtoj gjithmone dhe do ta mbroj gjithmone islamin me aq sa te kem mundsi: me duart e mija, me goje, apo me zemer.

Ishit ju qe me kerkuat fakte, ishit ju qe me quajtet te paret te semure,ishit ju qe thate islami eshte vetem per moral, ishit ju qe u moret me hamendje duke konkluduar qe gjoja marr njohuri nga njerez te prishur e terrorista. Dhe un kto sulme do ti kundervihem gjithmone me aq sa te kem mundsi. E verteta do te triomfoje dhe do te ndricoje gjithmone: don, apo s'don shumica.

Te gjitha qe kam shkruajtur deri tani jane te verteta dhe ti SP po e verteton vet kte gje me shkrimet e tua: dole kundra Selefi.
    Vazhdo e kerko gabime ke shkrimet e mija, nuk do te gjesh se un jam ne rruge te drejte dhe dij ta dalloj shume me mire se sa ty genjeshtren nga e verteta.

Selefi ishin Profeti (s.a.v.s), Sahabat, njerezit e rruges te drejte si Sheik Al Albani, Sheik Othemin, etj, etj, por ti nuk e kupton qe me kte qe shkruan per selefi ti del edhe kundra ketyre te diturve te medhenj, del kundra Profetit (sa.v.s), kundra Sahabave, sepse akida (aqidah) e jote eshte e gabuar.

Vertet ne pak jemi, por ne do te triomfojme. Ju vazhdoni me shpifje, jo jena terrorista, jo percajme e jo derci e verci. Kto nuk jane tjeter vecse shpifje dhe hamendje. Ndiq rrugen e shejtanit dhe do ta shohesh se si shejtani e largon njeriun nga rruga e vertete: ja keshtu dale e ngadale.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 19-12-2008 mė 08:59

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    lexoni nje perle te ralle islamike ...ky ktu thot qe vyshken bimet kur degjuan muziken e Jimmija Hendtixa
    postuar me pare nga DEN Bossi
    Kujdes! Avokatet e djallit, Rock&Roll dhe Satana.
    UNE JAM TMERRUAR KUR E KAM LEXUAR KETE SHKRIM
    A eshte e vertete? Pyes Ateistat........

Zėri i Muzikės ndikon nė shpejtimin e pulsit, nxehtėsinė e lėkurės, rrit tensionin e gjakut dhe ndikon nė aktivitetet e valėve te trurit. Ajo ndikon nė 69-70% tė tingujve qė mund tė gjinden nė brendėsi tė trupit. Tingulli pėrhapet ne ujė, prej se cilit trupi i njeriut pėrbehet 70% ujė. Gjithashtu kockat nė mėnyrė tė shpejtuar i dėrgojnė informacionet ne sistemin nervor. Muzika shumė e rėndė ėshtė e dėmshme, studimet e vitit 1990 vėrtetuan se muzika e rėndė e dėmton trupin e njeriut.

Ku qendron muzika Rok nė gjithė kėtė?

Eksperimentet me bimė kanė treguar ngjashmėri... Bimėt tė cilat ishin eksperimentuar me muzikėn Jimmija Hendtixa tė grupit Led Zeppelin bimėt u vyshkėn nė periudhėn 10-tė ditore.

Nė veprimin e rok muzikės sė ēoroditur dhe pėrmbajtjes dhe mesazheve tė saj, te rinjtė i thithin programet e sė keqes. Kėto programe kanė pėr tė ndikuar nė to qė tė jenė te ashpėr dhe ideator te terrorit. Shumė prej tyre nuk janė tė vetėdijshėm pėr mashtrimet qė u bėhen! Shumė adhurues thonė qė gjatė dėgjimit tė kėsaj muzike (Rok apo Heavy Metal) ndjehen shumė mirė dhe ndjehen plot me energji. Por ato nuk e dinė se ekziston edhe energjia negative e cila ėshtė e dėmshme.

http://www.forumishqiptar.com/showpo...84&postcount=1
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 19-12-2008 mė 10:30
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ja dhe lajmet shkencore postuar nga fisniku student

Citim:
    Vander hoven psikologu I njohurė Holandez shpalli zbullimin e tij me te ri lidhur me efektin e te lexuarit te Kuranit dhe perseritjen e fjalės Allah si tek njerezit e semurė ashtu edhe tek ata normalė, profesori holandez konfirmon gjetjen e tij me studime dhe kerkime te aplikuara ne shumė pacientė ,te njė periudhe kohore ,mbi tre vjeqare.
    Disa prej pacientėve nuk ishin musliman dhe nuk e dinin gjuhen arabe por u mesuan dhe ia dolen ta theksonin dhe shqiptonin kjartė fjalen Allah: rezultati ishte fantastic sidomos tek ata pacientė qe vuanin nga mėrzitja dhe tensioni.
    Eperditshmja arabe “El Uatan” shkruan se profesori ka deklaruar : “Muslimanet qe mund ta lexojnė arabisht rregullisht Kuranin ,mbrojne veten e tyre nga semundjet psikologjike”.
    Psikologu zbuloi se shqiptimi I qdo shkronje te fjales Allah ka efekte te veqanta dhe te papėrseritsheme ne organizmin e njeriut”
    Shqiptimi I shkronjes “A” e benė kontrollin e sistemit te frymėmarrjes .Shqiptimi I shkronjės se dytė “L” te dyfishuar (LL) ne arabisht ,qe prekė gjuha pjesen e sipėrme te nofullės,krijon keshtu nje pauzė te shkurter dhe pastaj duke e persėritur te njejten pauzė ne menyrė konstante,lehteson procesin e frymėmarrjes .
    Shqiptimi I shkronjes se fundit “H” benė nje lidhje midis mushkrive dhe zemres dhe si rrjedhoje ky kontakt benė kontrollimin e rrafjeve te zemrės.
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=72446
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    kurse kjo eshte aq qesharake po aq arabike:

b3s1 poston

Ti sa duket shume i perzin sendet, paisjet qe i kane shpikur arabt, sot perdoren neper universitet e Oxfordit, Kembrixhit, Bolognes, El-Azharit...etj..etj..
    Une ne shtepine time nuk kam paisje te shpikur nga arabt,por kam dije qe kam mesuar nga arabt,porsaqesisht e kam 1 dije ne shtepi qe nuk krahasohet me dijet e njerzve,e kam KUR'ANIN qe eshte DIJE MBI DIJE,sepse nga dija e Kur'anit jane shpikur teleskopt,anijet kozmike, makina jote qe shkon ne pune, kompjuterin qe shkruan,dhe shume gjera te tjera....mos te harroj edhe mobilin...
    shikoni ne fund si buzeqesh b3s1

kurse Jack Watson i pergjigjet

E ke bezdi ta ēoj kėtė pjesė te nėnforumi i humorit?

Qenke edhe hileqar i madh mėr, pėr ēfarė ta bėj pyetjen unė e ku e ēon ti. Asgjė s'gjete hė? Po shih se do e kesh ndonjė sixhade...
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=94834
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 19-12-2008 mė 10:05
    UNE JAM TI-TI JE UNE

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    lol kjo eshte BOMBE fare

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    lol kjo eshte BOMBE fare
    kto jan pjese te mora nga ni postim qe kishte ba fisnik studenti per mishin e derrit

Prej pasojave qė pėrmendėm mund tė pėrfytyrojmė gjėndjen e tė sėmurit, i cili zakonisht ngjan i dobėt, i verdhė, i pafuqishėm, jo i shėndetshėm, me tretje tė ē'rregullt... e njė pamje tė tillė islami nuk e pranon pėr besimtarin.

me ni fjla po te jesh i semur te qesin prej feje kto sepse islami nuk i prano njerzit e smun

Ngrėnia e mishit tė derrit shkakton gjithė kėto sėmundje edhe pėr aktin se ai pėrmban sasinė mė tė madhe tė acidit urik ndėr tė gjitha kafshėt qė gjėnden mbi tokė. Kafshėt e tjera e sekretojnė kėtė lendė nė mėnyrė tė vazhdueshme nėpėrmjet urines, ndėrsa trupi i njeriut e sekreton 90% tė kėsaj lėndė me ndihmėn e dy veshkave. Derri nuk mund tė nxjerrė veēse 2% tė kėsaj lėndė, dhe pjesa e mbetur bėhet pjesė e mishit tė tij. Pėr kėtė arsye derri ankohet nga dhimbja e kycave, reomatizma dhe sėmundje tė tjera analoge. (tengjashme).

kjo pjesa e nanvizuma me ka bo me qesh per nja dy ore rresht
    ............
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Faqja 13 prej 39 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •