- - - - - - - - - -
vijojme me temen
Postimi qe vijon, flet per psikologjine e endrrave.. po ky tipi, i shikon dhe me sy hapur dhe i ka mjaft origjinale.. nejse, ta lexojme njehere:
"...
Mesazh inkurajimi
a) Kete nate pashe nje enderr.enderrova qe po ecjane rere i shoqeruar nga Zoti, dhe ne ekranin e nates ishin te projektuara te gjitha ditet e jetes time.
b) Ktheva koken mbrapa edhe pashe qe ēdo dite te jetes time te projektuara*
si ne filem, dukeshin ne gjurme ne rere, njera ima edhe tjetra e Zotit.
c) Keshtu shkova perpara deri sa ditetet e mia mbaruan.
Atehere ndalova duke pare mbrapa, pashe qe ne disa vende ishin vete, nga nje gjurme...
d) Keto dite rastesisnin pikerisht me ditet me te veshtira te jetes time,
ditet ma ankth te madhe, frike te madhe,dhimbje te medha...
e) Atehere pyeta:
Zoti, Ti me the qe do te ishe me mua ne te gjitha ditet e jetes time,
edhe une pranova qe te jetoj me ty, po perse me le vetem ne ditet me te veshtira te jetes time???
f) Edhe Zoti mu pergjigj:
Biri im,une te kam dashur edhe te thashe qe do te rrija me ty gjate gjithe,
ecjes te jetes tende edhe nuk do te te lija asedhe nje ēast; edhe nuk te lash.
g) Ne ditet qe ti pe vetem nje gjurme ne rere, ishin ditet kur une te kam marre ne krahet e mi!!!
..."
ka dhe keto 2 ilustrime tema:
+ 
a) Te gjithe duhet ta kene zili kete personazh per keto lloj endrrash shume-ngjyreshe.
b) Gjithekujtueshmeria, pushon se qeni nje veti vetem e ketij zotit, po beheshka dhe e rrefyesit te ngjarjes. (* --> Ka dhe nje tentative te lehte per reklamim projektoresh, por mendoj qe te mos jete e qortueshme, meqenese nuk jane permendur emra)
c) Filmi qenka nje mrekulli e vertete, me perjashtim te disa pikepyetjeve.
d) Jeta ka dhe anet e veta te pandricuara.. rrefyesi yne i historise, kujtohet per kete gje.
e) (Sic ishte e parashikueshme) rrefyesi i ngjarjes e ka te veshtire te gjeje nje shpjegim per ditet e pandricuara (vendosa kete fjale, se fjala Te Erreta do ta hidhte nje hije ogurzeze filmit qe.. po imagjinolexojme) dhe drejtohet nga regjizori me pyetje te menduara mire..
f) Ketu kerkohet ndihmen tuaj shpjeguese (ju lutem) se nuk e kuptoj qellimin e paragrafit! (shenim i darwin)
g) Gjendja ketu gati njesoj me piken f, por te pakten duket qe filmi ka nje mbyllje fatlume.
Ilustrimeve te temes nga eshte marre pjesa, une po mundohem tu jap dhe tinguj melodike.
nga Phil Collins, "Jesus, He knows me"
Cos Jesus he knows me
and he knows I'm right
I've been talking to Jesus all my life
oh yes he knows me
and he knows I'm right
and he's been telling me
everything is alright!
sa e embel kjo kenga.. gati fillova te shikoja endrra
(perpara se te ngazellehen besimtaret, duhet te mesojne se kenga eshte nje parodi rreth tele-evangjelisteve, se u kujtova me vonese)
Dikur ryder ka sugjeruar qe keto tema, nuk duheshin hapur ketej nga ateizmi, por duhet te shkonin ne sektorin e "Ndihme nga psikologu".. megjithate, mendoj se kemi te drejte qe te dy (secili sipas kendit qe veshtron kaleidoskopin, gjate englendisjes) per keto dy gjera te ndryshme.. por e siguroj ate se nese nuk thote frazen magjike shtangie-pasoje "Leri supozimet.. ule hunden.. ku e ke flamurin e bardhe?" une do te vazhdoj me vetmohim ne idene time.
Pyetje (e rendesishme) -- A ngeli njeri pa e marre mesazhin e inkurajimit?
- - - - - - - - - - - - - - - -
origjinali i temes
(ja vlen te lexohet e gjitha kur te qelloje ndonje dite me shi)
Krijoni Kontakt