Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    Citim Postuar më parë nga terili1
    para turqve kemi qene te krishtere te gjithe shqiptaret pa perjashtim.....
    tjeter ajo qe kishim ose ruanim zakone te trasheguara nga paganizmi te cilat vazhdojme ti kemi dhe sot. kjo nuk do te thote se vazhdojme te jemi pagane, por thjesht ruajtes te kulturave dhe traditave te lashta ilire .
    Dhe pergjigja ndaj pyetjes sime per prejardhjen nga krishterimi ishte...?

Dhe faktet e tua per pohimin prepotent se te gjithe ishin kristiane jane...? Ata aty lart te pakten po thone shumica po ti qeke ekstrem fare.

Nuk me intereson besimi yt por faktet. Ne nje artikull me lart qe ka vendos Legjioni pashe fakte se gjysma e qyteteve arberore ishin pagane, keshtu qe besimi yt kuptohet se sa vlere ka. Mundesisht adreso bashkefolesin here tjeter, mos fol duke u shmang si kristian.

i/e regjistruar Maska e terili1
    Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar më parë nga IceFus1on
    Po ti me qef u bere kristijan ?!!! Harove ti thirjen e Konstantinit i cili njerezve nder pushtetin Bizantin u tha ose merreni krishterimin si fe ose vdekjen !!!

Si duket se edhe ti me dhune je ba kristijan , por nuk je ne gejn dje ta kuptojsh kete te vertete !!!

IceFus1on
    te pakten konstandini ishte ilir o icefausion dhe jo i huj. dhe perderisa nuk kishim nje fe, nuk qe nevoja te kundershtonim sic ndodhi ne kohe te turkut. megjithate nuk e kundershtoj ushtrimin e dhunes dhe nga ana e bizantit. kete e dine te gjithe ata qe kane lexu pak histori.

TE RROJE SHQIPERIA

i/e regjistruar Maska e terili1
    Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar më parë nga riu
    Dhe pergjigja ndaj pyetjes sime per prejardhjen nga krishterimi ishte...?

Dhe faktet e tua per pohimin prepotent se te gjithe ishin kristiane jane...? Ata aty lart te pakten po thone shumica po ti qeke ekstrem fare.

Nuk me intereson besimi yt por faktet. Ne nje artikull me lart qe ka vendos Legjioni pashe fakte se gjysma e qyteteve arberore ishin pagane, keshtu qe besimi yt kuptohet se sa vlere ka. Mundesisht adreso bashkefolesin here tjeter, mos fol duke u shmang si kristian.
    mund te me thush per ke kohe flet se kemi qene pagane riu , se nuk kam qef te debatoj per dicka per te cilen dhe ti nuk me jep pak a shume nje date ose shekullin per te cilin paganizmi vazhdonte te ushtrohej ne arberi.

TE RROJE SHQIPERIA

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    mund te me thush per ke kohe flet se kemi qene pagane riu , se nuk kam qef te debatoj per dicka per te cilen dhe ti nuk me jep pak a shume nje date ose shekullin per te cilin paganizmi vazhdonte te ushtrohej ne arberi.
    Lexo teril:

http://vargmal.org/b415
    Prektora

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    te pakten konstandini ishte ilir o icefausion dhe jo i huj. dhe perderisa nuk kishim nje fe, nuk qe nevoja te kundershtonim sic ndodhi ne kohe te turkut. megjithate nuk e kundershtoj ushtrimin e dhunes dhe nga ana e bizantit. kete e dine te gjithe ata qe kane lexu pak histori.
    Okey edhe une jam Ilir ( shqiptar ) dhe te urdheroj merre Islamin si fe !!! Dhe mos u merzait per dallim nga Konstantini Ilir dhe bizanti une nuk perdor dhune

IceFus1on
    WE WILL NOT GO DOWN!

ThE KinG Maska e Imperator
    Anëtarësuar
    23-04-2007
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    448
    Icefus1on, kush je ti qe urdheron fe? Çfare je ti qe jep urdhera? Edhe Jezusi e Muhameti nuk kane urdheruar njeri qe te mare kete apo ate fe, ato thjesht kane dhene mendime njerezve, nuk kane imponuar asnje njeri.

Persa i perket fese islame ne Shqiperi IceFusi1on, jemi te qarte te gjithe se ketu eshte perdoru dhuna per ti kthyer Shqiptaret ne myslimane, dihet qe Osmanet dmth Turqit kane perdorur dhune duke kthyer popullin ne mysliman. Ndersa krishterimi si fe te Shqiptaret eshte me e vjeter se myslimanizmi dhe ket e dime te gjithe. Nuk dua te bej dallime fetare dhe nuk dua te favorizoj as myslimanizmin as krishterimin e as ndonje fe tjeter, sepse ne radhe te pare jemi Shqiptar te gjithe dhe jemi te lire te besojme aty ku duam te gjithe.

Imperator
    Albanian Perandory

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Eshte interesant fakti se si per historine e Krishterimit japin mendim ata qe jo vetem qe nuk i lidh asgje me Krishterimin, por as nuk kane marre ndonjehere mundimin te lexojne sa per kulture, apo te bejne ndonje vizite ne Muzeun Kombetar ne Tirane qe ka nje pavion te tere me materiale qe hedhin drite mbi Krishterimin nder shqiptare:

Historia e Krishterimit nder shqiptare (KOASH)
    Kodiket e Shqiperise
    Katalogu i 100 kodikeve të Shqipërisë (Theofan Popa)
    Fotot e Kodikeve në Muzeun Kombëtar, Tiranë
    Artikuj mbi Kodiket në shtypin shqiptar

Beni mire qe pyesni pasi duke pyetur meson. Vecse duhet te heqni dore nga vesi i budallait qe vete pyet e vete pergjigjet, kur doni te mesoni per Krishterimin, shkoni e pyesni Kishat e krishtera ne Shqiperi apo hapni librat e historise qe te mesoni e zgjeroni dijet tuaja.

Albo

P.S Tema mbyllet ketu.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Letërsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •