Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 73
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Ti nuk ke dhene pergjigje, ose me sakte ke thene vetem fjale. Pergjigjet ti dhashe une dhe te argumentuara ndersa ti u hape sa andej ketej, jo kush eshte Berkshire, jo kush eshte Buffet... Kjo nuk eshte pergjigje po thashetheme...
    o daku, ju jeni kokeshpelle mer daj, ik shiko postimet e para fare qe kam bere ne teme! Ti kam shpjeguar te gjitha, plus nje artikull per GDP qe e fshive zotrote! Ca thashethemesh mer?! Ju te beni budalla me zor mer! Une e kam studiuar Buffet, Berkshire Hathaway, vleren e dollarit, ekonomine amerikane, merkaton e aksioneve e cdo gje tjeter para mbrapa 4 vjet me rradhe ti thua qe une bej thashetheme! Ske faj dako, ke marr nga Iliriani dhe ti. Kur ke bos nje arrogant qe sdi asgje dhe mendon se di gjithcka, dhe kur nuk e shef qe nuk mund te argumentoj dicka vetem ofendon dhe fshin postime, cfare te presesh dhe nga ti?!

p.s. lexo postimet 6,9,11,18,21,26,29,32,dhe 33 me vemendje dhe njehere. Nqftse nuk i kupton athere te sugjeroj ti hysh ekonomise me themel.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga i_pakapshem : 30-05-2006 mė 17:27

Une nuk po te fyeja dhe as te vura epitete. Nese nuk ke hallate te cosh nje diskutim deri ne fund pa te shara dhe fyerje, me mire mos i hyr fare. E dyta une sjam moderator ketu dhe nuk mund te fshij posta. I vetmi forum qe moderoj eshte shkenca. Ne pjesen tjeter te forumit skam te drejte dhe as akses per te ndryshuar shkrime. E treta eshte qe une skam bos dhe nese Iliriani u etiketoka bos nga ty atehere eshte bosi im po aq sa eshte i joti. Nese ti paske studiuar per 4 vjet atehere shprehu me qarte dhe beji nder asaj qe ke studiuar. Mos i trajto gjerat me fjale sikur te jene llafe pazari.
    Tani si moderator po te keshilloj te permbahesh ne menyren sesi shprehesh sidomos kur nuk te ka fyer njeri. Nese ske gjakftohtesine e duhur per te debatuar atehere me mire mos fol fare. Kjo ishte nje verejtje qe po te terheq.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Une nuk po te fyeja dhe as te vura epitete. Nese nuk ke hallate te cosh nje diskutim deri ne fund pa te shara dhe fyerje, me mire mos i hyr fare. E dyta une sjam moderator ketu dhe nuk mund te fshij posta. I vetmi forum qe moderoj eshte shkenca. Ne pjesen tjeter te forumit skam te drejte dhe as akses per te ndryshuar shkrime. E treta eshte qe une skam bos dhe nese Iliriani u etiketoka bos nga ty atehere eshte bosi im po aq sa eshte i joti. Nese ti paske studiuar per 4 vjet atehere shprehu me qarte dhe beji nder asaj qe ke studiuar. Mos i trajto gjerat me fjale sikur te jene llafe pazari.
    Tani si moderator po te keshilloj te permbahesh ne menyren sesi shprehesh sidomos kur nuk te ka fyer njeri. Nese ske gjakftohtesine e duhur per te debatuar atehere me mire mos fol fare. Kjo ishte nje verejtje qe po te terheq.
    Edhe njehere tjeter per zotroten:

p.s. lexo postimet 6,9,11,18,21,26,29,32,dhe 33. Pergjigjet e mia mese te qarta jane ktu. Biles i kam simplifikuar termat sa te mundem qe ti marr vesh edhe dikush qe nuk studion ekonomine. Ti zotrote ktu bie opinione shokesh dhe amerikanesh qe njef dhe citime nga webistes pa rendesi qe jane ultraliberale dhe jane te mbushura me mllef kunder amerikes. Une bie eksperiencen time nga nje universitet i radhitur numer 9 ne te gjithe ameriken per biznes, ne te cilin une jam i dipllomuar per finance.(Dhe ky universitet njihet si liberal per vete) Ka me te thjeshte se kaq?

Ja dhe nje teme identike qe hapi kolegu jot Davius. http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=59584 Pergjigjet e mia jane shume te qarta dhe me plot sqarime. Davius ama u tregua i zgjuar dhe ndaloi mbas dy tre postimesh se e kuptoi qe e kishte gabim.

Meqe qeke moderator i forumit te shkences, dmth qe je dipllomuar ose po dipllomohesh ne shkence. Une mund te vi atje e te jap mendime me sa kam mundesi, po do ishte budallallek nga ana ime te te thoja ty qe ti e ke gabim per dikca dhe se une di me shume nga biologjia, kimia, fizika etj.

Ore zoteri se po bejme replika kot. Une spo them qe ti smerr vesh nga ekonomia dhe une marr vesh me shume se ty. Une te solla dicka qe ti po i konsideron si webista apo ultraliberare te mbushur me mllef ndaj Amerikes (jane amerikane ata qe te citova une) dhe ketu eshte gabimi jot. Pse bie ne kundershtim me dicka qe ti ke mesuar apo di sdo te thote se eshte e pamundur. Ky eshte gjithe thelbi i bisedes.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Ore zoteri se po bejme replika kot. Une spo them qe ti smerr vesh nga ekonomia dhe une marr vesh me shume se ty. Une te solla dicka qe ti po i konsideron si webista apo ultraliberare te mbushur me mllef ndaj Amerikes (jane amerikane ata qe te citova une) dhe ketu eshte gabimi jot. Pse bie ne kundershtim me dicka qe ti ke mesuar apo di sdo te thote se eshte e pamundur. Ky eshte gjithe thelbi i bisedes.
    Shume bukur! Une pergjigjet e mia i kam dhene ne kte temen dhe ne temen e davius. Rezultatet per 3 mujorshin e pare te ekonomise amerikane ti dhashe me shifra dhe cdo gje tjeter, ne artikullin qe u hoq nga koleget e tu. Me vone po te duash te bie edhe parashikimet per 3 mujorshin e dyte dhe te trete te ktij viti, por ama mos te hiqen sic u hoq ai artikulli tjeter. Renditjen per te ardhurat per koke botrore ta dhashe. Dikush tjeter te dha pese kompanite me te shtrenjta ne bote nga ana e vleres se merkatos, 3 nga te cilat jane amerikane duke perfshire ktu dhe kompanine me te shrenjte ne bote ExxonMobil (cuditerish eshte kompani nafte, kjo duhet te te tregoj dicka gjithashtu ). Faktet ja ku jane. Me shprese do jemi ktu ne fund te ktij viti dhe vitin tjeter. Athere do ta shohim se ku do jete ekonomia Amerikane.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509

Cool

Citim Postuar mė parė nga i_pakapshem
    E para punes eshte shume idioteske dhe driteshkurter per ruset te bejne dicka te tille. Ne boten e sotme te globalizuar, kur te gjithe vendet jane te lidhura me njera tjetret ne nje menyre ose tjeter, dicka e tille demton ekonomine e rusise dhe nuk e ndihmon. Monedhet e vendit tend nuk riafirmohet me ligje dhe procesverbale, por me perparime konkrete ekonomike. Ruset perdorin dollare dhe euro, se e vlersojne rublen si volatile dhe shtetin e tyre si jo te sigurte. Ekonomia ruse akoma nuk ka dale nga kriza qe pesoin ne 1997-ten, prandaj dhe monedha e rusise nuk vlersohet mire. Eshte ekonomi ajo qe e mbart cmimin e monedhes te nje vendi, dhe jo qeveria. Marketi ne nje menyre ose nje tjeter e gjen menyren per te ndrequr per vendime legjislative qe qeveri te ndryshme bejne per te permiresuar ekonomine e vendit te tyre. Nqftse ruset duan ta fuqizojne rublen, duhet rindertojne sistemin e tyre bankar, te luftojne korrupsionin, ta bejne me te lehte per njerez qe te investojne ne Rusi etj etj.
    Dakort me ty jam. Kjo puna e ndalimit te dollarit dhe euros eshte si ajo puna e venies se nje Bandaid ne nje plage te madhe qe do me shume dedikim, kohe dhe energji per tu permiresuar.

Anetares dhe Alketi, s'ka rendesi se sa pasuri natyrore ka nje vend, po nuk i shfrytezon ato pasuri me intelligjence te rrofshin pasurite. Shume vende ne Afrike mbajne vendin e pare per nxjerrje floriri dhe diamanti, ama nuk i sheh ti bejne ndonjefare konkurrence ekonomike fuqive te tanishme me te medha. Edhe Shqiperia e gjora sikur mbante vendin e trete ne bote per nxjerrje kromi/capita (apo na genjyen? ), pa prape kemi mbetur ku kemi mbetur se nuk na lene rehat budallalleqet dhe korrupsioni. Edhe Rusia eshte ne te njejten varke: duhet rregulluar themelet e shtepise ne fillim para se te shikohet puna a catise!!!

P.S. e shkruajta te njejtin koment nja dy dite perpara, po u bllokua forumi per nja dy ore, keshtu po ishte e perseritur kjo, ooooopsss!
    Ignore List: Den Bossi

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Ketu po krijohet konfuzion me apo pa dashje!

=======================
    Dakort me ty jam. Kjo puna e ndalimit te dollarit dhe euros eshte si ajo puna e venies se nje Bandaid ne nje plage te madhe qe do me shume dedikim, kohe dhe energji per tu permiresuar.
    ==============================
    Nese eshte fjala per nje projektligj ne Duma (i paaprovuar dhe pak mundesi ka qe te kaloje) per evitimin e perdorimit te fjaleve "Euro" apo "Dollar", ky sigurisht qe eshte nje vendim (projekt) komik dhe i panevojshem. Per kete nuk ka nevoje te tregosh "njohurite" e tua sepse jane vete Ministrat Ruse te Financave dhe Ekonomise qe e kane thene nje gje te tille!
    Nese fjala eshte sic tha vete Presidenti Rus per berjen sa me pare te Rubles monedhe te konvertueshme dhe transaksionet e naftes e gazit ne rubla, atehere kjo eshte tjeter gje, plotesisht e mundeshme dhe ne interes te kombit Rus!

===============
    Anetares dhe Alketi, s'ka rendesi se sa pasuri natyrore ka nje vend, po nuk i shfrytezon ato pasuri me intelligjence te rrofshin pasurite. Shume vende ne Afrike mbajne vendin e pare per nxjerrje floriri dhe diamanti, ama nuk i sheh ti bejne ndonjefare konkurrence ekonomike fuqive te tanishme me te medha.
    ========================

Parimisht ke te drejte por vetem ketu nuk po flasim per Burkina-Fason apo per Arnautistanin por per nje nga kombet me te talentuar e me te fuqishem te botes!

==============
    Edhe Shqiperia e gjora sikur mbante vendin e trete ne bote per nxjerrje kromi/capita (apo na genjyen? ), pa prape kemi mbetur ku kemi mbetur se nuk na lene rehat budallalleqet dhe korrupsioni. Edhe Rusia eshte ne te njejten varke: duhet rregulluar themelet e shtepise ne fillim para se te shikohet puna a catise!!!
    ===========================
    Rusia po ishte ne te njejten varke deri ne 1999 kur timonin e kishte pijaneci Jelcin qe sillej verdalle nga "Te pakapshmit" apo Pashkistet neoliberitse te kapitalizmit "Far West" si Gajdaret, Chubaiset, Khodorkovsket, Gusinsket, Berezovsket e kompani!
    Sot te tjera erera fryjne ne Kremlin e jemi ne vitin 2006 ku Rusia ne fushen financiare ka problemin kryesor se si tu mbushe fajdexhinjve perendimore mendjen qe te pranojne kthimin para kohe te borxheve......
    Ata "miqte" -dallendyshe te kapitalizmit (sic do i quante gamori-Berisha) sot ose jane neper burgje, ose me strehim politik ne Londer apo Tel-Aviv!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    [QUOTE=antares]
    Rusia po ishte ne te njejten varke deri ne 1999 kur timonin e kishte pijaneci Jelcin qe sillej verdalle nga "Te pakapshmit" apo Pashkistet neoliberitse te kapitalizmit "Far West" si Gajdaret, Chubaiset, Khodorkovsket, Gusinsket, Berezovsket e kompani![QOUTE]

Ata mund ti quash cdo gje tjeter, pervec kapitaliste. Ata jane elita e vjeter komuniste te kthyer ne oligarke/bosa mafiesh qe i blene pasurite e Rusise per nje thash gruri dhe u bene miljardera. Gjith kta emra jane ish shkoket e Putin vet. Kto sjane probleme as te Amerikes, Perendimit apo kapitalizmit. Kto jane probleme te brendeshme te shetit rus, njesoj sic kemi ne probleme gjigande me korrupsionin dhe krimin.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Citim Postuar mė parė nga antares
    Ketu po krijohet konfuzion me apo pa dashje!

=======================
    ==============================
    Nese eshte fjala per nje projektligj ne Duma (i paaprovuar dhe pak mundesi ka qe te kaloje) per evitimin e perdorimit te fjaleve "Euro" apo "Dollar", ky sigurisht qe eshte nje vendim (projekt) komik dhe i panevojshem. Per kete nuk ka nevoje te tregosh "njohurite" e tua sepse jane vete Ministrat Ruse te Financave dhe Ekonomise qe e kane thene nje gje te tille!
    Nese fjala eshte sic tha vete Presidenti Rus per berjen sa me pare te Rubles monedhe te konvertueshme dhe transaksionet e naftes e gazit ne rubla, atehere kjo eshte tjeter gje, plotesisht e mundeshme dhe ne interes te kombit Rus!

===============
    Anetares dhe Alketi, s'ka rendesi se sa pasuri natyrore ka nje vend, po nuk i shfrytezon ato pasuri me intelligjence te rrofshin pasurite. Shume vende ne Afrike mbajne vendin e pare per nxjerrje floriri dhe diamanti, ama nuk i sheh ti bejne ndonjefare konkurrence ekonomike fuqive te tanishme me te medha.
    ========================

Parimisht ke te drejte por vetem ketu nuk po flasim per Burkina-Fason apo per Arnautistanin por per nje nga kombet me te talentuar e me te fuqishem te botes!

==============
    Edhe Shqiperia e gjora sikur mbante vendin e trete ne bote per nxjerrje kromi/capita (apo na genjyen? ), pa prape kemi mbetur ku kemi mbetur se nuk na lene rehat budallalleqet dhe korrupsioni. Edhe Rusia eshte ne te njejten varke: duhet rregulluar themelet e shtepise ne fillim para se te shikohet puna a catise!!!
    ===========================
    Rusia po ishte ne te njejten varke deri ne 1999 kur timonin e kishte pijaneci Jelcin qe sillej verdalle nga "Te pakapshmit" apo Pashkistet neoliberitse te kapitalizmit "Far West" si Gajdaret, Chubaiset, Khodorkovsket, Gusinsket, Berezovsket e kompani!
    Sot te tjera erera fryjne ne Kremlin e jemi ne vitin 2006 ku Rusia ne fushen financiare ka problemin kryesor se si tu mbushe fajdexhinjve perendimore mendjen qe te pranojne kthimin para kohe te borxheve......
    Ata "miqte" -dallendyshe te kapitalizmit (sic do i quante gamori-Berisha) sot ose jane neper burgje, ose me strehim politik ne Londer apo Tel-Aviv!

Ore kombit rus nuk po ja mban asnjeri vrullin vetem vetja e vet. Ti bejne pune keto soj metodash qe po mundojne ti nxjerrin ne drite tani, rrofshin dhe shume mire per ta (ne nuk po e shajme kombin rus, mos u bej me nerva dhe na ve njohurite ne thonjeza). Ata e provuan me pare te shkonin ne nje drejtim te kundert me perendimin ashtu si e provuam edhe ne, dhe e pane si i shkoi. Dhe avash kur e shan kete "kapitalizmin" e poshter se keta perendimoret e kane provuar me vite dhe sikur mire po u shkon apo do ta kundershtosh edhe kete?
    Ignore List: Den Bossi

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Gabohesh, per nje person qe e reklamon vehten si goxha te "kenduar" ne dogmen ekonomike perendimore Thecerite, nuk duhet ta kishe bere kete gabim!
    Kapitalistet e tipit Henri Ford qe mendonin pervec xhepave te tyre edhe per punetoret kane vdekur me kohe!
    Ata ishin kapitalistet tipike, keta i ke ne cdo shtet te botes!
    Meqenese ashtu si ti qe kujton se impresionon njeri me kredencialet e dyshimta te ndonje shkolle amerikane (e ndriten ekonomine e financen ata....) po keshtu kjo skote e felliqur zbatoi me barbarizmin maksimal receten vdekjeprurese te Terapise Shok te marre nga........Shkolla e Harvardit (Sahs te thote gje?)!
    Jo me kot edhe vete demokracine (te perzjere me terapine shok) ruset sot e quanjne dongokraci ku dongo=*** ne rusisht.....
    Trecereku i atyre qe permenda me siper nuk kishin te benin fare me Putinin (njeri i ardhur nga rradhet e KGB) sepse ishin cifute dhe ne BRSS me te drejte cifutet konsideroheshin pak me lart se minjte dhe pak me poshte se qente!
    Fakti qe karakatinat e tua te dashura si Asslund (si i kenduar ne finance duhet ta kesh degjuar) kerkellisin hareshem te alarmuar tani qe Rusiapo ringjallet duhet te jete domethenes!
    P.S. Nje keshille ta dha Dariusi, une po te jap nje te dyte: mos beso cdo gje qe te thone/mesojne njerez te cilet jane te interesuar......jo cdo gje qe ndrit eshte ar!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dollari
    Nga Prototype nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 04-11-2010, 21:26
  2. Ofertat me te reja per pune
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 13:30
  3. Toni Bler i shpall luftė emigrantėve ilegalė
    Nga Shijaksi-London nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-09-2004, 06:13
  4. Shtajner shpall AKSH-nė organizatė terroriste
    Nga mani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 13-08-2003, 07:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •